Fatih Terim, Transferde Başarılı mı? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Fatih Terim, Transferde Başarılı mı?


Forumda buna takılan bircok üye gördüm, yerli sevici diyenden( ki bu çok mantıksız ), transferden anlamıyor diyene kadar.. Bugüne kadar yaptığı transferler ortada hocayı zaten cok iyi tanıyoruz.

Sizce Fatih Terim, transfer konusunda başarılı mıdır, geldiği bu dönem de nasıl bir transfer politikasi izler?
e21a38bc140cc18ac540086313040fe5.jpg


[device_name] cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
Başarılı kadroların kuruluş aşamasında daha çok yönetimin etkili oldğu bariz. Aradaki dönemlerdeki transferlerde başarı oranı baya düşük görüldüğü üzere.

Hoca eldeki oyuncuları geliştiren ve çok iyi kullanan ama transferle takımı yukarı pek çekemeyen bir görüntü çizmiş.
 
İyi bi yonetim ile Terim Transfer konusunda baya basarili . SD+TD oldugu donem batirip gitmis . Ders almistir ama o donemden
 
60-40 oranla negatif ağırlıklı.
İkinci dönemde baya transfer yapılmış ve bir çoğuda fiyasko.
Birinci dönemde bile son transfer bölümü pek iç açısı değil.
 
Transfer konusunda kesinlikle basarısız..

Objektif olalım.. Duygularımızla degil, gercekleri gorerek yorumlayalım..

Ozellikle 2. ve 3. doneminde yuksek bedellerle yapılan transferlerden verim alamadık , sonrasında satıp gelir elde edemedik.. Fiyasko transferler oldu.. Ve kulubun borc batagına girmesinde yapılan bu hatalı transferlerin buyuk payı oldu..

Gecmişte yapılan tartışmaları hatırlıyorum.. Evet bunlar alındı ama bunlar FT nin 1. tercihi değildi, 3. , 5. tercihi falan gibi.. Ne olursa olsuın, bunlar FT nin listesinden, onun onayladığı transferlerdi ve hatalıydı..

Netice olarak; Transfer konusu FT ye bırakılmamalıdır ama onun da onayı alınmalıdır, gorusundeyim..
 
transfer mransfer farketmez bam bam bam. oynatmayı bilen hoca baltayla emre çolakla enginle semih kayayla bile şampiyon olabiliyor, yeterki futbolcudan verim almayı bilsin hocan
 
2ci dönemde neden bukadar başarısız olduğu da net anlaşılıyor transferleri ve sayısını görünce.
Bir senede bir buçuk takım alınmış. Ucuz olsun ama çok olsun mantığı ile olmamış işte
 
Kazıkları da oldu, iyi oyuncular da transfer etti

Bruma Muslera ve eboue gibiler

Daha önce Forlan Podolski ve R. Rodriguez gibileri de istemişti
 
Ceyhun,Cris,Furkan,Amrabat falanda bence başarısız transferler ama genel olarak iyi işler yapılmış
Özellikle 5-6 yabancili döneme göre yerlilere fazla para vermek zorunda kaldik ama Umut, Burak, Hamit, Necati gibi isimler dönemin en iyi yerli isimleriydi. Riera'ya da fazla para verdik ona bakarsan ama isimizi görmüstü. Amrabat yine öyle. 3.dönem yapilan transferler cok basarili.

2.dönem bir sürü sacma sapan adam alinmis, 1.dönem 2'ye göre daha iyi.

Verim olarak gidersek (kötüden iyiye) 2>1>3
 
Şu tabloya total olarak bakıp da transferde başarılı olduğunu söylemek objektiflikten uzak olmaktır. En azından istikrarsız olduğunu kabul etmemiz lazım. Umalım ki nokta atışı yapabileceği bir dönem olsun.

İlk dönemine, daha Galatasarayımızın TD ü olmadan önce, MT da iken kulübe angaje ettiği Ergün Penbe, Hakan Ünsal' ı filan da katmak lazım. Yeri gelmişken belirtmiş olayım...

Mevcut oyunculardan azami verim alma becerisi en maharetli olduğu konudur şüphesiz. Bir tek ikinci gelişinin ikinci senesinde tutturamadı ki onda da takımın ''Papazlar'' ının net etkisi olduğunu bazı detaylarıyla biliyorum...
 
11/12'de iyiydi. Boş vaktinde futbolcu araştırmış. Shaqiri, Suarez falan istiyordu. Ama takımın başına geçtikten sonra pek futbol izlemeye vakit bulamamış olacak ki bu tip transfer hedeflerinden uzaklaştı.

3. dönemindeki birçok transfer: Menajer önerileri + bize karşı iyi top oynayanlar. Özellikle bize karşı iyi oynayanlara bi zaafı var gibi.

Bence 50/50 performansı. Ancak kendini bu konuda geliştirmeli ve(ya) yalnızca menajer önerileri/bize karşı iyi oynayanları değerlendirmek yerine ya kendisi, ya da kendisinin görevlendirdiği futboldan anlayan bir şahıs (Murhan mesela)* oyuncu izleyip hocaya rapor sunmalı devamlı.

*: Değil tabi ki de
 
Üst Alt