Fatih Terim'den Yabancı Sınırlaması Kuralı Hakkında Açıklama! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Fatih Terim'den Yabancı Sınırlaması Kuralı Hakkında Açıklama!


terim.jpg

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, mevcut yabancı kuralının arkasında olduğunu açıkladı.


Finlandiya maçı öncesi açıklamalarda bulunan Fatih Terim, “Yabancı sınırlamasını kaldırarak ligimizin kalitesini yükseltmek istedik. Ligimizin yayın haklarının böyle değerli olmasında serbest yabancı olmasının payı yok mu? Avrupa’nın üst düzey liglerinde de yabancı serbest. Almanya, İspanya, İtalya, Fransa… Bunların hepsi milli takımlarda dünya şampiyonu. Kulüpleri turnuvalarda final oynuyorlar, kazanıyorlar… Biz bu kuralı açıklarken 4 yıl diye açıkladık. Kurallar öyle hemen uygulanıp, kaldırılabilir mi? Türk futbolcular ‘Burada aldığım parayı orada alamam’ diyerek Avrupa’ya gitmiyorlardı. Şimdi Enes, Emre Çolak oralarda… Ajax ve Porto gibi kulüpleri ağzımızın suyu aka aka yazıyoruz. Araştırdık; Portekiz’de futbolcuların yarısından çoğu yabancı. Yabancının serbest olması altyapıya yatırım yapmaya mani değil. Bunu neden isteyeyim? Altyapıya önem vereceksiniz. Porto’da futbolcuların yüzde 61’i yabancı. Altyapından futbolcu yine çıkıyor. Barcelona’dan İspanyol futbolcu çıkmıyor mu? Türk futbolcularla en büyük başarıyı kazanmış biri olarak onların kötülüğünü ister miyim? Ama doğrusu bu. Yarışın içinde olmak. Önemli yabancı futbolcuların ülkemizde oynamaları ligimizin marka değerini yükseltmiyor mu? İstemiyorsanız yabancı futbolcu almayıp kadroyu 28 Türk futbolcundan kurun. Buna engel yok ki… içbir yatırım yapmadan, sahası belli olmadan, eğitimcileri olmadan altyapıdan futbolcu çıkarmak kolay mı arkadaşlar? Kaybedenler bunları bahane edecekse zaten hiçbir kural geçerli değildir. Yönetimsel hataları herkes söylemeli” ifadelerini kullandı.

Fatih Terim’in Finlandiya maçı ve sakatlığını haber vermediği iddia edilen Burak Yılmaz hakkında açıklamaları ise şu şekilde:

“Finlandiya’nın belki grupta 1 puanı var ama Hırvatistan’a ve İzlanda’ya tek farklı yenildiler. Çok iyi savunma organizasyonuna sahip bir takımla oynayacağız. Çok dikkat etmeliyiz. Önümüzdeki iki maçtan 6 puan çıkarmamız halinde Hırvatistan ve İzlanda’yla da evimizde oynayacağız. Bu çok önemli. Yarın taraftarla birlikte arzulu, maçı kazanmayı isteyen bir Milli Takım bekliyorum. Ben tercihimi 90’larda yapmıştım. Oyun felsefesinin önemine inanırım. Yine hücum oynayacağız. Moldova maçında bazı oyuncuları görmek istiyorum. Şu anda kadro dışında olan 2-3 isim de var kafamda.”

“Burak Yılmaz ameliyat olacağını kadronun açıklanmasından 1 gece önce haber verdi. Ona da sürpriz olmuştur. Burak Yılmaz her zaman isteyen bir futbolcu. Herhalde İğneyle oynayacağını düşünürken, ameliyat kararı çıkınca böyle olmuştur.”

Gama Spor
 
yabanci kurali icin dogrulari söylemis. sen siki bir yabanci siniri koyarsan misal eskisi gibi türk futbolcunun degeri inanilmaz katlaniyor, bonservisi olsun kendi alacagi para olsun, sonuc adam paraya erken yasta doyuyor basari önemli degil, kendini gelistirmek icin de bir bahanesi kalmiyor, cünkü kendi gözünde artik futbolun sirvesine ulasmis durumda ama külüplerin elinde icabinda sirf 11 yabanci ile cikambilme imkani olunca yerli futbolcunun degeri düsmesi gerek alacagi ücretde öyle, ve bunun sayesinde adamlar avrupaya gidiyor ve kendini gelistiriyor. ama suan hala yöneticiler kendi ceplerini düsüntükleri icin komisyon havada ucuyor ve hala yerli futbolcularin fiyati kalitelerini göre astronomik fiyatlari buluyor.
 
Güzel söylemiş....yabancılar iyi olmalı ve en önemlisi altyapıya önem verip sağlam oyuncular çıkartmalıyız....

Gesendet von meinem SM-G920F mit Tapatalk
 
Hepimizin düşüncelerini aktarmış bir nevi.Ulan madem yerli oynatacaklar var hepsini yerli al koy tutanmı var.Ama bunlar hep hırsız anadolu klüplerinin başkanlarından çıkıyor.Kepaze yerlilerini kazıklayamıyorlar ya büyük klüplere hepsi ondan.
 
Doğruları söylemiş. Altyapı için gereken her şey yapılıyor mu ki kurala suç buluyorlar?
Hata yöneticilerde bu genç nüfustan yararlanamamak büyük beceri gerçekten
 
Yakın zamanda Galatasaray'a geleceğine işaret bu açıklamalar.

Yoksa benim tanıdığım AKP spor tayfasından birisi böyle açıklama yapmaz.

Tek korkum o ki, FT Arda'yı da peşinden sürükleyip bize getirirse sıçarız, her gün gündem yaparlar yine Emre abisiyle dondurma yedi, Acun amcasıyla mısır patlattı diye.
 
Selçuk hamit gibi yerli oyuncuların rızkına el uzatanlarin yabancı oyununu bozacağız inşallah.

11 yerli oyuncu ile şampiyonlar ligi şampiyonluğu hayaldi gerçek olacak hamdulillah

_________________________

fapatalk'dan gönderildi.?
 
Mevcut kuralı kendisi getirmişti. Şimdi üzerine tartışmalar başlayınca hoca kendisine yapılan bir saldırı olarak görüyor bence durumu.
 
Son düzenleme:
Bence yabancı sınırlaması olmayacak ama sanki yerli zorunluluğu getirilecek diye düşünüyorum. Zaten mantıklısı da o olurdu. İlk 11'de 2 ve ilk 18'de 3-4 olmak üzere bütün kadroda minimum 6 adet altyapısını Türkiye'de almış ve Türk Milli Takımı'nda oynamaya uygun oyuncu zorunlluluğu çok ideal olur. Bunun dışında sınırsız yabancı ile sözleşme imzalayabilirsin denmeli.
 
İMPARATOOOR
İMPARATOOOOR
İMPARATOOR FAAAATİH TEEEERİİİİİİİİM
İMPARATOOOOR
İM-PA-RA-TOOOOOR
İMPARATOOR FAAAATİH TEEEERİİİİİİİİM

:005: :ka21:
 
Üst Alt