Fatih Terim'in Şampiyonlar Ligi'nde En Kötü Sezonu | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde Şampiyonlar Ligi'nde 8. kez grup aşamasını tamamladı ve ilk kez grubunu galibiyet elde edemeden tamamladı. Galatasaray ayrıca Fatih Terim döneminde en az puan topladığı Şampiyonlar Ligi performansı gösterdi.

Screenshot_9.png

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grubunu son sırada tamamlayan Galatasaray, bu kulvarda teknik direktör Fatih Terim yönetimindeki en kötü performansını sergiledi. Tecrübeli teknik adam idaresinde Avrupa kupalarında önemli başarılara imza atan sarı-kırmızılı takım, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde beklentilerin uzağında kaldı. Galatasaray, Fransa’nın Paris Saint-Germain, İspanya’nın Real Madrid ve Belçika’nın Club Brugge ekipleriyle yer aldığı A Grubu’nu 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet sonucunda elde ettiği 2 puanla son sırada bitirdi. Bu maçlarda bir kez ağları havalandıran sarı-kırmızılı takım, kalesinde ise 14 gol gördü.

Galatasaray, Avrupa’nın kulüpler bazındaki en prestijli organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi’nde Fatih Terim yönetiminde 8. kez grup aşamasını bitirdi. Sarı-kırmızılı takım, Terim idaresinde ilk kez maç kazanmadan grubunu tamamladı. Fatih Terim, 2013-2014 sezonunda Galatasaray’ın başında UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bir maça çıktıktan sonra görevinden ayrılmıştı. Sarı-kırmızılı takım, "Devler Ligi"nde Terim ile en iyi dönemini 2012-2013 sezonunda yaşadı. Söz konusu sezonda grup aşamasını 10 puanla bitiren Galatasaray, daha sonra son 16 turunu da geçerek çeyrek final oynama başarısı göstermişti.

Terim yönetimindeki performans Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında Fatih Terim yönetimindeki performansı şöyle:

Sezon O G B M A Y P

1997-98 6 1 1 4 4 11 4

1998-99 6 2 2 2 8 8 8

1999-00 6 2 1 3 10 13 7

2002-03 6 1 1 4 5 10 4

2003-04 6 2 1 3 6 8 7

2012-13 6 3 1 2 7 6 10

2018-19 6 1 1 4 5 8 4

2019-20 6 0 2 4 1 14 2

En kötü performans 2014-2015 sezonunda

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde en kötü performansı 2014-2015 sezonunda sergiledi. Sarı-kırmızılı takım, İtalyan teknik Cesare Prandelli yönetiminde 5, Hamza Hamzaoğlu idaresinde ise 1 karşılaşmaya çıktığı bu sezonda sadece bir puan kazandı. "Devler Ligi"nde 2014-2015 sezonunu bir beraberlik ve 5 mağlubiyetle kapatan Galatasaray, attığı 3 gole karşın 19 kez topu ağlarından çıkardı.

En başarısızı Denizli yönetimindeki Fenerbahçe

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde en kötü performansı Fenerbahçe ortaya koydu. Sarı-lacivertli takım, Mustafa Denizli yönetiminde 2001-2002 sezonunda grubunu puansız kapattı. Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı 6 karşılaşmada da mağlup olan Fenerbahçe, grup aşamasını puansız kapatan tek Türk takımı oldu.


Grup aşamasında en iyisi Beşiktaş

Beşiktaş, 2017-2018 sezonunda mücadele ettiği UEFA Şampiyonlar Ligi’nde birkaç rekora imza attı. Siyah-beyazlı ekip, teknik direktör Şenol Güneş yönetinde grubunu 14 puanla tamamlayarak bu aşamada en fazla puan elde eden Türk takımı oldu. Beşiktaş, gruptan namağlup ve lider olarak üst tura çıkan ilk Türk takımı olma başarısı gösterdi. Siyah-beyazlılar ayrıca grup aşamasında en fazla gol atan Türk temsilcisi olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: Fanatik
 
fatih terim ş. liginde ne zaman başarılı olmuş zaten. cluj, braga istanbul'da ki maça gençlerle çıkan manchester united'lı gruptan son anda çıkıp schalke'yi elediğimiz sezon vardı sadece. başarısı genelde eleme maçlarında olmuş. bunun sebebi takımları ilk sezon hazırlayamaması da olabilir başka bir şeyde olabilir.

ama şenol güneş grup maçlarında başarılı olmuş, süpriz sonuçlar almış. trabzon'un başındayken inter'den 4 puan almıştı. fenerin kendi sahasında yendiği, en büyük avrupa galibiyetlerinden biri olan inter'i bir sene sonra deplasmanda yenmişti. hatta fenerliler baya bozulmuştu bu işe. şenol güneş'in alametifarikası da sanırım rakibi analiz etmek, haddini bilerek akıllıca oynamaktı. yıllarca korkak denilen şenol güneş'in şampiyonlar ligi galibiyet sayısı 23 maçta 7 galibiyet, 5 mağlubiyet. fatih terim'in galibiyet sayısı 49 maçta 14 galibiyet 25 yenilgi. fatih terim 10 beraberlik almış şenol güneş 11.
 
onun döneminde

2. kere 2. (birinde kurallar gereği elendik)
3. kere 3.
3 kere de sonuncu olmuşuz.

aslında bizim standardımızda çok kötü değil ama bu sezon felaketti. bir de son yıllarda üst üste gelen başarısızlıklar daha kötü yapıyor tabloyu avrupa'da.
 
Abartmayın yav 2012-13'te gayet de başarılıydı adam. Cluj-Schalke diye küçümserken son 16'da elediğimiz Schalke o sezona ŞL şampiyonu ünvanıyla başlayan Bayern'in olduğu ligi 4. bitiriyordu, geçen yıl Tedesco'nun dandik Schalke'si gibi küme düşme potasında çırpınmıyordu. Madrid'e deplasmanda ortada bir hakem veya Var sistemiyle 1'i garanti rahat 2 gol atabilirdik, İstanbul'da herifleri hem oyun, hem de mücadelede ezerek çapımızı ispatlamıştık. Herifler dünyanın en iyi futbolcusuna sahip olduklarından sineğin yağını çıkarıp turu almıştı. Öyle bu yılki gibi iç sahada bir 45'te Muslera'yı rakip oyuncuyla 10 kere karşı karşıya getirme gibi abukluklar yoktu.

Hoca 2 yıldır yeni bir oyuna geçti ve ne yazık ki ligdeki gelen yarı kısmet-yarı beceri şampiyonluklarından esas alınması gereken dersleri çıkarmayıp gitgide takımın da çapını aşağılara çekti. Fatih Terim'i Fatih Terim yapan oyunu Alanya-Trabzon ve hatta Fener oynayıp yarım kadro, binbir eksikle ligde uçarken Fatih Terim 2 yıl sonunda beceremeyeceği anlamsız bir oyunda ısrar edip ligin en dağınık takımı Gençler'e karşı 90 dakikada isabetli şut çekemeyen, Alanya'ya belki kendi kariyerinin en aciz iç saha maçını oynayan, kaos içindeki Fener'i 2 yıldır iç sahada mat edemeyen bir takım çıkardı. Abartmadan söylüyorum benim izlediğim felaket kadrolu 2002-03 takımı bugün şu takımla karşılaşsa Alanya'dan filan beter eder. Hoca adıyla, insan yönetimiyle, medya idaresiyle 2 yıldır mucizevi şekilde ligi götürdü ama teknik anlamda bana göre tüm kariyerinin en yerinde sayan, en bayat, en hatalarından ders çıkarmayan dönemini geçirdi. 2 yıldır rakiplerinden çok daha iyi bir kadro ve katbekat büyük destek ve hürmete sahipken ligi fikstür avantajıyla kazanan takımın Avrupa'da hükmünün olmasını beklemek zaten baştan hayalperestlik olurdu. Zaten o yüzden daha sene başı ilk Fiorentina maçında bu aylara yakın rezil rüsva olacağımızı söylemiştik ama ne yazık ki üstüne hiçbir önlem alınmadı. Bir de az çalışmadan, fazla yüklemeden, kötü rotasyondan gelen sakatlıklar üstüne eklenince belki de tarihimizde ilk kez katıldığımız bir Avrupa kupası turnuvasının en kötü takımı olduk çıktık.
 
bizden daha düşük bütçeli olan olmypiakos sürece bakarsak cl'de bizden çok daha başarılı , son dönemde real madrid, man utd, atletico, juventus, dortmund , evde ve deplasmanda arsenal , tottenham , hepsini yendiler. 99'da yarı finali dramatik şekilde kaçırdılar , 2008-2016 arası 3 kere son 16'ya kaldılar , ama bunlar kendileri tarafından başarı bile addedilmiyor..... biz ise 5 sene önceki schalke maçını konuşacak kadar zavallı durumdayız..
 
bizden daha düşük bütçeli olan olmypiakos sürece bakarsak cl'de bizden çok daha başarılı , son dönemde real madrid, man utd, atletico, juventus, dortmund , evde ve deplasmanda arsenal , tottenham , hepsini yendiler. 99'da yarı finali dramatik şekilde kaçırdılar , 2008-2016 arası 3 kere son 16'ya kaldılar , ama bunlar kendileri tarafından başarı bile addedilmiyor..... biz ise 5 sene önceki schalke maçını konuşacak kadar zavallı durumdayız..
Biz çok uzun süredir kendimizi dev aynasında görüyoruz. Şu bir gerçek ki mali, sportif vs her kategoride çok ama çok gerideyiz.
Şimdi başlarlar "Şampiyonlar Ligi logosundaki 8 takımdan biriyiz"ciler
Şimdi başlarlar "Real Madrid'e 70 saniyede 2 gol atan tek takım biziz"ciler
 
Üst Alt