Fatih Terim'in Yeni Prensi Süleyman Luş | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
1008959.jpg

Fatih Terim'in Ozan Kabak'tan sonraki yeni gözdesi performansıyla dikkat çeken 18 yaşındaki Süleyman Luş oldu.

Gelecek vaad eden yetenekli futbolculara sık sık şans veren ve yaşları 17-18 olan futbolcuları genelde kafileye dahil eden Fatih Terim Ozan Kabak’tan sonra ikinci yıldızını buldu. Ozan Kabak’ı alt yapıdan çıkararak parlatan ve 6 ayda 12 milyon Euro karşılığında Stuttgart’a gönderen Fatih Terim’in yeni prensi 18 yaşındaki Süleyman Luş.

Galatasaray U19 takımında oynadığı futbolla bir hayli beğeni toplayan ve Terim’in dikkatini çeken Süleyman Luş, gelecek sezon Nagatomo’nun alternatifi olarak görünürken, genç oyuncunun sergilediği futbolla Ömer Bayram ve Emre Taşdemir’in önüne geçtiği belirtildi.

Türkiye Milli Takım alt yaş kategorilerinde görev alan ve kulübüyle 2 yıllık daha sözleşmesi bulunan Süleyman Luş, mevkisinde kendi yaşıtları arasında en yetenekli futbolcu olarak göze çarparken, yaşı daha 18 olmasına rağmen bu sezon U21 Ligi’nde şampiyon olan Galatasaray kadrosunda yer alan Süleyman Luş’un tekniği ve dinamik yapısı Fatih Terim’i bir hayli mutlu etti.

Alt yapı hocalarından tam not alan Luş, U19’da 38 maça çıktı ve 1 asist yaptı.

Güneş
 
Fatih Terim zorunda kalmadıkça alt yapıdan oyuncu çıkaran tercih eden bir teknik direktör değil . Ya oyuncunun aşırı parlaması gerekiyor ya da zorunda kalması gerekiyor genel olarak Türk teknik direktörler böyle zaten . Ozan da zorunluluk olmasa çıkmazdı ( + çok çok yetenekli ) ki o halde bazı maçlarda güvenilmedi ne zaman oynatacağımı bilirim yok hata yaparsa kariyeri biter gibi saçma şeyler söylendi .
 
Altyapı maçlarını ne zaman izlesem en çok dikkatimi çeken isim oldu.. Bir kere oyun tekniği çok iyi.. Tarz olarak abartı gelebilir ama marceloya benziyor bir anda sol açık gibi 2-3 kişiyi eksiltebiliyor.. Ayrıca topu kullanırken kendine en çok güvenen isim diyebilirim.. Asist sayısının bu kadar düşük olmasına çok şaşırdım..
As takıma en yakın gördüğüm isim olduğunu sene boyu söylemiştim. Umarım üstüne koyarak ilerler..
 
Üst Alt