FC Viitorul Constanta Takip Başlığı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

FC Viitorul Constanta Takip Başlığı


D75ECCC3-56DE-441D-A344-EB411FC9CE78.png




Tam isim : Fotbal Club Viitorul Constanța
Kuruluş : 2009
Stadyum : Stadionul Viitorul (Kapasite: 4.500)
Sahibi : Gheorghe Hagi
Teknik direktör : Gheorghe Hagi
Lig : Romanya Liga I


İlk olarak kulubün isminin Türkçede ki karşılığı "Köstence'nin Doğuşu" anlamına gelmektedir.

Viitorul Kulübü 2009 yılında Galatasaray'ımızın efsane oyuncusu Georghe Hagi tarafından kuruldu. İlk sezon Romanya 3. Lig'de mücadele eden Viitorul sezonu şampiyon tamamladı ve 2. Lig'e çıktı. 2010-2011 ve 2011-2012 sezonunda ise 2. Lig'de oynayan ekip 2.sezonlarında şampiyon oldu ve Romanya Ligi'ne çıkmaya hak kazandı. İlk 3 sezon ligde orta sıralarda yer alan Viitorul geçen yıl ligi 4. tamamladılar ve Şampiyonluk Play-off'una katılmaya hak kazandılar. Ancak Play-offları kötü geçirdiler ve ligi 5. tamamladılar.

Kadrosunun yaş ortalaması 23 olan Viitorul bu sezona harika başladı ve normal sezonu 1. sırada tamamladı. Play-offlarda geçen sezon gibi kötü geçiren Hagi ve ekibi buna rağmen 2. sırada ve 4 maçları kaldı. Eğer kalan 4 maçı kazanırsa kesin olarak şampiyon olacaklar ve Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynayacaklar. En kötü ihtimal UEFA'ya katılmaya kesin olmasa da büyük ihtimalle gidecekler. Bu sezon kendi liglerinde en ofansif top oynayan ve az gol yiyen bir takım.

İlk sezonlarda kulüp için bir kaç Teknik Direktör ile çalışan Hagi en sonunda kulübün başına kendisi geçti sahibi olduğu takımın Teknik Direktörlüğünü de yapmak ona kaldı.

Romanya Ligi'nde 1 Şampiyonluğu bulunmaktadır.

aLaAEQ.png
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
müthiş bir başarı öyküsünün temeli olarak görebiliriz , umarım avrupa'da kupa kaldıran bir ekip haline gelir.
 
amatörden alıp da 8 yılda ŞL seviyesine takım çıkarmak imkansız gibi bir şey

ne bütçe var ne taraftar var ne sponsor var

mahalle takımını ne seviyelere getirmiş

NE BÜYÜKSÜN HAGİ
 
Hagi bir röportajında işlerin eskisi kadar kolay olmadığını söyledi 6 ay kadar önce. Kulüpteki herşey bana bağlı ve yönetmekte artık zorlanıyorum dedi.

Birde geçen maçlarından birinde oyuncusu saha içinde zaman geçirmeye çalıştı. Devre arasına gidilirken Hagi oyuncusunun yanına koşup epey bir bağırdı.


taptap
 
Baya ezildi Viitorul ama 1-1 bitti. steauanun kalan maçları zor ve 2 deplasman üst üste yapacaklar. Hagi 3te 3 yaparsa büyük ihtimal şampiyon olur.


taptap
 
Üst Alt