Fema İnşaat'tan Riva Açıklaması! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Fema İnşaat'tan Riva Açıklaması!


yuuuuuuu-768x413.jpg

Fema İnşaat ve KLV İnşaat İş Ortaklığı’ndan yapılan açıklamada, 15 Haziran 2017 tarihindeki ihalenin ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca önemli ve köklü imar değişikliklerine gidildiği vurgulanarak, “İmar mevzuatındaki önemli değişiklikler nedeni ile ihale konusu iş yönünden, emsale esas inşaat alanında çok ciddi azalmalar meydana gelmiştir.” denildi.


Yapılan imar değişiklikleri sonrası projede aleyhlerine bir durum oluştuğuna dikkat çekilen açıklamada, “Yaklaşık 50 bin metrekarelik pazarlanabilir alan kaybı olduğu anlaşılmaktadır. Bu durum yazıyla Emlak Konut GYO’ya bildirilmiş ancak buna rağmen ihale şart ve koşullarında revizyona gidilmemiş, aksine iyileştirme talebimiz reddedilerek, mevcut olumsuz koşullara iş ortaklığı tarafından katlanılması gerektiği kanaatiyle sözleşme imzalanması istenmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ihale tarihinde yürürlükte olan mevzuat kapsamında mevcut imar durumuna göre yapılan hesaplama, maliyet, öngörülen kar beklentisi gibi kriterler doğrultusunda teklif fiyatı belirlendiğine işaret edilerek, “Mevzuat değişikliği nedeni ile emsale esas inşaat alanındaki azalma nedeni ile şirketimizin dahil olduğu iş iş ortaklığı mağdur duruma düşmüştür. Gelinen son durumda hukuki yollar ile hakkımızı arama konusunda yasal girişimleri başlattığımızı bildirir, saygılar sunarız.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Fema İnşaat ve KLV İnşaat İş Ortaklığı, arsa satışı karşılığı 3.1 milyar lira satış toplam geliri ve 1 milyar 178 milyon şirket payıyla (942 milyon lira Galatasaray, 236 milyon Emlak Konut GYO) ihaleyi kazanmıştı.

İhaleyi ikinci sırada tamamlayan ve Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ’nin teklifi ise 3 milyar 808 milyon lira toplam gelir ve 952 milyon lira şirket payı olmuştu.

Habertürk
 
Amaç belli zaten... Galatasaray'ın malı deniz yemiyen keriz!!! 870bin metrekare alan... Bunun için Galatasaray kendi ihaleye çıkamaz mıydı da %20 emlak konut+ vergiyi kendi kendimize geçirdik? Devletle iş yapılmaz hiç bir zaman. Devlet hiç bir zaman taban fiyatının üstüne çıkmaz; ki rant işi kolayca kotarılsın. Koskoca Galatasaray kulübü kendini devlete teslim ediyor ve genel kurul da buna çanak tutuyor... Zaten şimdiki firma alsada ileride çıkacak olayların nasıl gerçekleşeceğini göreceksiniz. Elimizdeki mal kuşa dönecek.

Ben olsam ihaleyi toplu olarak değilde parça parça proje üzerinden verirdim. Hem karlı olur, hem de ileride çıkacak sorunları diğer ihaleyi alan şirketlerle subvanse ederdim...
 
Igalenin tekrar yapilma ihtimali varmi? Veya diyelim ikinci de talip olmuyor ozaman ne olacak

Gesendet von meinem SM-G935F mit Tapatalk
 
2. Firmada alsa 1.500 dan aşağıya olmayacak gelir 2 önceki resimli postta neaşağıla tilmiş kazançlar. Lakin böyle yüksek gelir kuşları rahatsız etmiştir inceden müdahale gelmiştir çünkü daha florya var sıfır borç yeni tesis 200 civarı nakit var.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ulan toki. İmar planı hazırlama yetkin var. En azından sözlü olarak İmar kaybını karşılarız siz imzanızı atın demesi Ve daha sonra plan tadilatıyla bunu yapması gerekirdi.


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Üst Alt