Fenerbahçe neden "Büyük!.. | Hıncal Uluç | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Fenerbahçe neden "Büyük!.. | Hıncal Uluç


Fenerbahçe neden "Büyük!.."

Galatasaray tribünlerine yıllardır şaşarım ve yazarım.. Aslında bizim evde de durum pek farklı değil ya..

Galatasaray, bu ülkenin gelmiş geçmiş en büyük futbol başarılarına ulaşmış kulübüdür. İki Alman, iki İtalyan, iki İngiliz, iki İspanyol Şampiyonunu geçerek ulaşılan Avrupa ve Süper Kupa Şampiyonluk kupaları, bu kulübün müzesinde durmaktadır. Bu başarının yanına yaklaşan Türk Futbol Takımı yoktur.

Ama Galatasaraylılar'da Fenerbahçe kompleksi bitmez.. Çatladıkapısporla oynarlar.. Takım galip duruma geçer geçmez, Fener'e sövmeye başlarlar, korolar halinde..

Fener akıllarından çıkmaz..

Nedir bu aşağılık kompleksinin sebebi, anlamam.. Anlamazdım.. Ama galiba artık gözümüze soktular..

Galatasaray, yepyeni bir yönetim, yepyeni bir hoca, yepyeni bir takımla, yepyeni bir statta sezonun ilk maçını yaptı ve dolduramadı.. Arena'da 15 bin boş yer vardı..

Cezalı, geleceği karanlık, tarihinin en bunalımlı günlerini geçiren Fenerbahçe'nin stadı ise, salı gecesi, bir festival, bayram yerini andırıyordu.

Federasyonun ceza sistemini, hem de ceza uygulanmaya başlamışken değiştirmesi hukuk, kadını "Seyirci" saymayışı ise, sosyal anlayışlarıma ters. İlke olarak hala karşıyım. Kadın yazarlardan da, bir tek Rahşan Gülşan tepki gösterdi, "TFF, kadın erkek eşitliğine inanıyor mu" başlıklı yazısıyla HaberTurk'te.. Gerisinde ses yok..

Ama gördüğüm manzaraya bayıldım.. Hemen hepsi Fener forması giymiş, ya da en azından kaşkolu bağlamış 41 bin kadın ve çocuk, stadın içinde, içeri girmesi yasak binlerce erkek de, çevreleyen sokaklardaydı. Evlerinde TV başında maçı izlemek yerine, stadın etrafında toplanıp, maç boyu tezahüratlarını içeride duyurarak, futbolcularına "Sizi asla yalnız bırakmayacağız" demenin bundan güzel ifadesi olur mu?.

Fenerbahçe Stadı'nın iki haftadır dışında görünen kalabalığı, Galatasaray yıllardır içerde bulamadı.

İçerdeki güzellik, coşku ise anlatılmaz.. Tarihi bir manzaraydı..

O kadar mı?.

Fenerbahçe hisse senetleri borsada her zamankinden fazla alıcı buluyor. Para kazanmak için değil, kara günde kulüplerinin yanında olduklarını göstermek için satın alıyor, Fenerliler..

Fenerium mağazaları mal yetiştiremiyor, taraftara.. Messi'yi transfer etseler bu kadar forma satamazlardı.. Zor gününde kulübün hem de nasıl yanında olduğunu göstermek için alıyorlar.. Giyecek gömleği yok belki ama, Fener forması alıyor.. Bir tane değil.. Gücü yettiğince.. İki tane.. Beş tane.. On tane alan biliyorum.. "Büyük" ne demektir, sporda?.. Taraftar demektir.. En önde, en başta taraftar.. Tarih, kupalar, müzeler sonra gelir..

Özellikle bu Fener'in en kara yılı gösterdi ki, en kara gün dostu, en tutkun, en sahiplenen taraftar Fenerbahçe'dedir..

Galatasaraylılar, kıskanmasın, gıpta etmesin, komplekslere düşmesin de ne yapsınlar?.

Ne yapacaklarını biliyorum. Her zaman yaptıklarını..

Şimdi de bana sövecekler!..

Sövmek kulübü büyütmüyor, küçültüyor oysa..
 
Cevap: Fenerbahçe neden "Büyük!.. | Hıncal Uluç



Yazı çok doğru ama bu denli iddialı kelimeleridnen ötürü tepki alıyor Uluç.
 
Cevap: Fenerbahçe neden "Büyük!.. | Hıncal Uluç



Hıncal yine prim yapmaya çalışıp trübünlere oynuyorsun. Sende biliyorsunki Türk kadınına bedava mezar var de çocuğunu keser. Maça gidenlerin % 80 - 90 ı hiç maça gitmemiş hazır erkek yok diye meraktan gitmiş tiplerdi. Zira ordan geçtiğim için gördüm. GS li BJK li bile vardı aralarında. Ayrıca şike yapan bir kulübe sahip çıkmak şikeye sahip çıkmaktırki bu yaptıkları sana göre doğruysa bana göre sende yanlışsın. Sadece Galatasaray değil diğer hiç bir takımın stadı dolmamaktadır. Burda sormanız gereken soru Galatasaray taraftarı değil neden Türk futbol seyircisi maçlara gelmiyor olmalıdırki bununda nedeni açıktır. Türkiyedeki şike soruşturması ve sonrasında yaşanan gelişmeler sağduyulu Türk halkını ciddi derecede futboldan soğutmuş basiretsiz güdümlü medya kaypak fenerasyon ve başkanı bu duruma tuz biber ekmiş son olarakda sözde kulüpler özde şike birliğinin saçma sapan açıklamları Türk futbolunu kadınlar hamamına çevirmiştir. Bir çok sitede yapılan anketlerde % 80 90 lara varan oranlarda sporda şiddet yasasının kdeğiştirilmesine karşı çıkılmasına rağmen halkın bu sesi bilerek ve isteyerek duyulmayarak görmezden gelinerek Türk futbolunun geleceği ve onuru birilerine peşkeş çekilmiştir. İddia ediyorum ligler planlandığı gibi 15 Ağustosta başlayıp bu şike olayları olmasaydı GS seyircisi olimpiyatıda Aslantepeyide doldururdu. Yüreğin varsa bunları yaz adam diyelim. Yoksada oranı buranı sallama adam sanalım!!!
 
Cevap: Fenerbahçe neden "Büyük!.. | Hıncal Uluç



Fenerium 'lar sinek avlıyor diye duyumlar alıyorum.
 
Cevap: Fenerbahçe neden "Büyük!.. | Hıncal Uluç



fenerbahce benim gøzumde asla buyuk olmadi.



Cunku hep baslarinda serefsizlerin ønde gidenleri vardi.
 
Cevap: Fenerbahçe neden "Büyük!.. | Hıncal Uluç



Tamamen arz talep meselesi. Biz kupa finalleri izlemeye alışmış bir taraftarız. Onlar ise sadece STSL şampiyonluğuna razı bir taraftar kitlesi. Bu yüzden bu dönemde bizim taraftar kitlemiz kırgın kulübe. Bence.
 
Cevap: Fenerbahçe neden "Büyük!.. | Hıncal Uluç



tamamina katiliyorum yazinin. ama tum galatasaraylilarin cekingen kalmasinin stadlara gitmemesinin cok sebebi var tabiki. en buyuk nedeni bir kere bu sike olaylari vs. insanlari soguttu. birde zaten hakli olan bir yon daha var galatasaray 3 senedir nerelerde. ne yapiyor. taraftar bikti artik bundan. taraftar kaybettigimiz bir gercek. cogu kiside eski heyecan yok. ama fb camiasi taraftarinda heyecani her zaman ust noktalarda tutmayi basariyo. bilmiyorum bu taraftar profilinden mi yoksa fb yonetiminin bir basarisimidir. ama bence her ikiside. bizim cogu taraftarimizda eski heyecaninin kalmadigi bir gercek. sike olaylari falan filan tamam ama biz 3-4 senedir ne yapiyoruz ki. gecen sene batis zirvemizi yaptik. burdan sonrasi onemli tabiki hincal gene hakli twitter da goruyorum herkes biseyler salliyorda adam hakli. tabi biraz sert cumleler kurdugu icin millet anlatmak istedigine yogunlasamiyo.
 
Cevap: Fenerbahçe neden "Büyük!.. | Hıncal Uluç



UEFA'nın logosunun sarı-kırmızı olmasını bir Avrupa maçında ıslık çalarak protesto eden fb'lilerin de Galatasaray kompleksi bitmez.
 
Cevap: Fenerbahçe neden "Büyük!.. | Hıncal Uluç



UEFA'nın logosunun sarı-kırmızı olmasını bir Avrupa maçında ıslık çalarak protesto eden fb'lilerin de Galatasaray kompleksi bitmez.



bu da bir kompleks iste. o zaman biz kiskanilacak takimdik. simdi fb "taraftarinin" gercek taraftarlarinin oyle bir destegi var. her toplum tarafindan boyle karsilanmayabilirde. onu anlatmaya calismis aslinda.
 
Cevap: Fenerbahçe neden "Büyük!.. | Hıncal Uluç



1- Aynı durumda biz olsaydık (ki çok şükür değiliz) karıştığı olaylar yüzünden taraftar olgusu olarak destek çıkılması gereken takım olarak ve stadımız Seyrantepe'de ulaşımı eziyet bir yerde ve şekilde değil de Kadıköy'de olsaydı mesela veya Dolmabahçe'de, o stad yine aynı rakamı bulurdu.



2- Sözlükte bir yorum gördüm ve aynen iletiyorum duygularıma birebir tercüman olduğu için "hıncal abi ama sen hala anlayamamışsın galatasaray'ın neden büyük olduğunu. büyüklük şereftir, namustur, asalettir. büyüklük emek hırsızlığı yapıp maç almaya çalışan başkanının yaptıklarına rağmen kendini ve kulübünü haklı çıkarmaya çalışmak için tribün şovu yapmak değil böyle bir hile yapmışsak bulunsun, cezamız neyse verilsin diyebilmektir."





Yani biz büyüklüğümüzü çoktan ispatladık anlayacağın Hıncal Uluç.

Varsın çocuklar el öpmesin ama bizden olup ta anlayamayanlar Kadıköy'e vapurla gitsin daha çabuk giderler belirteyim..
 
Cevap: Fenerbahçe neden "Büyük!.. | Hıncal Uluç



İnsan psikolojisini iyi bilmek gerekir sayın Uluç özellikle de bizim insanlarımızın. Bizim insanımız karakter olarak düşenin yanındadır. Mağdur olanın yanındadır. Kendi takımları haklı veya haksız bir şekilde tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Bu şekilde destek olmaya çalışmaları gayet doğal bir reflextir.

Galatasaray taraftarının stadı doldurmaması bununla mukayese edilemez , apayrı bir olaydır bu kesinlikle büyük bir ayıptır.
 
Cevap: Fenerbahçe neden "Büyük!.. | Hıncal Uluç



Yahu bir kere her ezeli rakip birbirine gönderme yapar maçlarda bunu fener de yapıyor. Yapmıyor mu?

Hatta bizim demediğimiz kadar Galatasaray'a gol atmadan fenerli olunmaz diyen yine fenerliler değil mi?

Hatta ve hatta isterse Galatasaray şampiyon olsun biz Galatasaray'ı yenelim bize o yeter diyenler de hep fenerliler değil miydi?



Bir de çıkıp haklı diyorsunuz herife yazık günah..
 
Cevap: Fenerbahçe neden "Büyük!.. | Hıncal Uluç



Hıncal Uluç yine yazmış. O zaten her zaman yazıyor ancak belli kısımları doğru belli kısımlarında ise saçmalıyor. Yine bunun bir örneği bugün ki yazısı. Fenerbahçe neden büyük diye sıralamış. Galatasaray'ın fenerbahçe kompleksini filan anlatmış. Ancak beyefendi bazı noktaları atlamış. 41 bin kişi taraftar muhteşemdi buna bende destek veririm ancak kadınlara yapılan biraz terbiyesizlik oldu kimse bunu farketmedi. Kadınlar seyirci değil miydi bugüne kadar? Türkiye'de hayat nasıl kadınlara ayrımcılıkla sürüyorsa futboldada aynı şey yapıldı. Kadınlara denildi ki ''siz zaten normal zamanda buralarda fazlalık yaratırsınız, erkekleri rahatsız edersiniz. biz en iyisi erkeklerin küfretmelerini size özel maça dönüştürelim.'' kötü mü oldu bence güzel oldu Fenerbahçe o uğultudan konsantrasyon kaybetti. Ancak Hıncal bey bunları açıklarken, bu güzellikleri ortaya koyarken ne demeye yok Galatasaray'ın Fenerbahçe kompleksi bitmez diye bir saçmalık attı ortaya. Tamam kabul ediyorum Galatasaray ve Fenerbahçe bu ülkenin olmazsa olmazları biri yoksa diğeri keyif vermez. Ancak Hıncal efendi bunu yine kendine prim yapmaya Fenerbahçelilerin gönlünü hoş tutmaya çalışmak için kullandı. Bu bir kompleks değildir Hıncal efendi. Bu senin yaşlılığında o köşeyi kaptırmamak için kullanabileceğin bir metada değildir. Sen hala Galatasaraylıyım diye ortalarda geziyorsun ancak benim gözümde o 41bin kadın taraftar bile senden çok anlıyor futboldan ve taraftarlıktan. Sen kendi kişisel hırslarını Galatasaray'a olan garezini böyle saçmalıklarla tatmin etmeye çalışıyorsun. Evet 41bin kadın taraftar muhteşem bir görüntü çizdiler. ancak Kadıköy'ün ortasında ki bir statta bedava olan bir maçta bu kadar seyirci toplanması çokta büyütülecek bir durum değil. Sen Fenerbahçe'nin büyüklüğünü anlatmaya çalışmamışsın, sen bizim büyüklüğümüzü gölgelemeye çalışmışsın. Ancak şunu unutma Güneş Balçıkla Sıvanmaz. Fenerliler tabi ki destekleyecekler takımlarını son 10 seneye bakınca. Taraftar diyorsun da hangi büyük takımın taraftarı kendi takımının oyuncusunu kendi arabasının içinde dövmeye kalkar sen bana bunu söyle. Biz 14 yıl şampiyonluk bekledik ''gık'' demedik, demeyiz. Biz Galatasaray'ız. Biz asaletin, şerefin eksik olmadığı yüce bir kulübün taraftarıyız. Biz hayatımız boyunca iyi gün taraftarı olmadık. Biz takımımızın hep yanındayız. Hadi bakalım o yücelttiğin Fenerbahçe taraftarı 14 yıl beklesin şampiyonluğu bekleyebiliyorsa. Galatasaray ile ilgili sende hazımsızlık yapan her ne varsa içinde patlamaya devam ediyor. Sen böyle yazılarla bizleri galeyana getiremezsin bunu unutma. Eğer doğru düzgün bir konudan bahsetmek istiyorsan sadece o maçın 41bin güzelliğini anlat buna saygı duyalım. Ama sakın haddini aşarak komplekslerden bahsetmeye kalkma çünkü bütün Türkiye biliyor ki Türkiye'de yaşayan en kompleksi insan sensin.
 
Cevap: Fenerbahçe neden "Büyük!.. | Hıncal Uluç



O stadın konumu avantajlı.Semtlerinin göbeğinde.yüzden sekseni fenerli bir muhitin tam orta yerinde.O stadı dolduranların yüzde yetmişi stada en fazla 15 dakika uzaklıkta yerlerden çıkıp geliyor vede geri dönüyor..Bizim stad öyle değilki.İstanbulun dört bir yanından iki üç vesait değiştirerek geliniyor neredeyse.Metroya ulaşana dek canımız çıkıyor.Galatasaray stadını yaparken en yoğun taraftar kitlesi nerede oturuyor araştırarak işe başlamalıydı.Bunu yapmadı.Mesela benim gözlemim Bakırköy florya ataköy yeşilyurt yeşilköy çok yoğun Galatasaraylı ikametgahı barındıran yerler.Halleri vakitleride yerinde.Bakırköyde Carouselin olduğu yere dik bir stad her maç önemli önemsiz ıngıl ıkış dolar.Çatkapı adam bakkala gider gibi evinden stada gider döner.Oraya stadmı olur demeyin fenerin stadının konumuda aynen öyle bir yerde işte.En merkezi yerin tam göbeğinde.Ayrıca bedava biletli maçla kıyaslama yapmak acımasızca bir eleştiri olmuş birazcık.Beşiktaş taraftarının başka bir yere stad fikrini duyunca neden tüyleri diken diken oluyor.Beşiktaşlıların İstanbulda en yoğun yaşadığı yerler oralar.Başka yere gitseler incin belki gelir desteklemeye.Ayrıca bakın görün bu kadınlı çocuklu bedava maç olayı sadece fenerin tekelinde kalsın Galatasaray buna daha okkalı bir gösteriyle cevap veremesin diye maa bu olayı değiştirecek ve bizim buna mukabele etmemiz için fırsat vermeyecek.Aynı olay bizde olsun bütün dezavantaja rağmen iki katı insanı oraya yığarız.Bütün abartıya rağmen yinede stadı fulleyemediler.Ayrıca fenerin kümede kal Galatasaray diye bağırması fenerdeki Galatasaray kompleksi diye yazı yazdıramıyor hıncala ama bizim tezahüratlar nedense yazdırıyor.
 
Cevap: Fenerbahçe neden "Büyük!.. | Hıncal Uluç



Haklı.Ali Sami Yen'i dolduramazdık derdik ki stad küçük,modern değil.Dünya'nın en modern statlarından birine sahip olduk şimdide uzak,ulaşım diyoruz.Ulaşımı çözünce de başka bahaneler yerini alır.Ürünler konusunda Fener'den ciddi anlamda gerideyiz.Genelleme yapıyorum ; çoğu Fenerli Feneriumlardan alışveriş yapmayı alışkanlık,kültür haline dönüştürmüşler.Biz ise aradan çok güzel ürünler çıkınca alıyoruz,ama gene Fener gibi almıyoruz,bende dahil.Tabi bununda bahanesi hazır bizde, store yok,var olan storelar yetersiz...
 
Cevap: Fenerbahçe neden "Büyük!.. | Hıncal Uluç



Malesef haklı. Biz kulübümüze zor durumda destek olmak yerine kulübün oyuncularına hatta UEFA'yı aldıran Hagi'ye bile edilmeyen küfür kalmadı.
 
Cevap: Fenerbahçe neden "Büyük!.. | Hıncal Uluç



Haklı.Ali Sami Yen'i dolduramazdık derdik ki stad küçük,modern değil.Dünya'nın en modern statlarından birine sahip olduk şimdide uzak,ulaşım diyoruz.Ulaşımı çözünce de başka bahaneler yerini alır.Ürünler konusunda Fener'den ciddi anlamda gerideyiz.Genelleme yapıyorum ; çoğu Fenerli Feneriumlardan alışveriş yapmayı alışkanlık,kültür haline dönüştürmüşler.Biz ise aradan çok güzel ürünler çıkınca alıyoruz,ama gene Fener gibi almıyoruz,bende dahil.Tabi bununda bahanesi hazır bizde, store yok,var olan storelar yetersiz...



Bayılıyorsunuz başkalarını övmeye. Fener 3 senedir bizim durumumuzdaki gibi olsaydı bakalım o stad ne oluyordu.

Herifler yanlış anons yüzünden kendi stadlarını yaktılar.

Biz de çok biliriz Ali Sami Yen'in full çektiği haftalar Kadıköy'de kameraların boşlukları göstermemeye çalışmasını..



Ürün konusunda da Store'un işletmeciliği zayıftı, ürün yelpazesi daha genişti fenerin bugüne kadar ama o da aynı düzeye geldi sayılır.
 
Üst Alt