Fenerbahçe'nin gözü Galatasaray'ın rekorunda | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Fenerbahçe'nin gözü Galatasaray'ın rekorunda


Fenerbahçe taraftarları, Şükrü Saracoğlu'nda oynanacak Belediye maçında G.Saray'a ait 131.76 desibellik "ses rekorunu" tarihe gömmeye hazırlanıyor.



Fenerbahçe yarın Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda konuk edeceği Büyükşehir Belediyespor'u yenerek liderlik koltuğunun sahibi olmayı planlarken, Sarı-Lacivertli taraftarlar başka hesaplar da yapıyor.



SARACOĞLU'NDA TARİH YAZILACAK



Sadece bayanlar ve 12 yaşın altındaki çocukların izleyebildiği Manisaspor maçını saymazsak, ligde ilk kez taraftarının önüne çıkacak olan Fenerbahçe'de taraftarlar biletleri tüketmek üzere. Taraftar kartı olanlara satış tamamlandı. Genel satış ise devam ediyor.



Çok az biletin kaldığı ve biletlerin tamamının bugün tükenmesi kesin gibi. 52 bin kişilik dev koro Büyükşehir Belediye maçında takımlarını çılgınlar gibi destekleyecek. Fenerbahçeli taraftarlar yarınki maçta Saracoğlu'nu karnaval havasına sokmaya kesin kararlı.



SES REKORUNA GÖZ DİKTİLER



Fakat Fenerbahçeli taraftarların bu maçta bambaşka bir hedefi daha var. Sarı-Lacivertli tribünler, geçen sezon Türk Telekom Arena'da Sarı-Kırmızılı taraftarların 131.76 desibelle kırdığı ses rekorunu ele geçirmek için çok büyük bir organizasyon içinde.



REKOR NASIL KIRILACAK!



Bu rekor kırma girişiminin Fenerbahçe gol attığı sırada mı gerçekleşeceği yoksa maç öncesi ve sırasında tezahüratla mı yapılacağı ise tam olarak bilinmiyor. TT Arena'daki maçta ses rekoru Galatasaray gol attığı sırada kırılmıştı. Şükrü Saracoğlu'nun akustik yapısının rekorun kırılmasına izin verip vermeyeceği ise başka bir soru işareti.



18 MART 2011'DE ARENA'DA GALATASARAY SES REKORU KIRMIŞTI



Galatasaray ile Fenerbahçe'nin, Türk Telekom Arena'da ilk kez karşılaştıkları o tarihi derbide Dünya Rekoru kırılmıştı.



Guinness World Records tarafından Türkiye’ye gönderilen hakem heyeti o günkü derbide resmi ölçüm yaptı. İlk yarının ardından yapılan dahili anonsla 131.76 desibel ile yeni rekor kırıldığı açıklandı. Skorbordda, "Bir spor stadyumunda tezahürat ile ulaşılan en yüksek ses rekoru Galatasarayımız'ın" yazıldı.



ABD'DE 11 YIL ÖNCE 128.7 DESİBELLİK MAÇ



Guinness World Records’un resmi kayıtlarına göre, bundan önce "Bir spor stadyumunda tezahürat ile ulaşılan en yüksek ses rekoru"nun 1 Ekim 2000 tarihinde ABD’nin Colarado eyaletindeki Denver Mile High Stadyumu’nda gerçekleşmişti. Denver Broncos ile New England Patroits arasında yapılan ulusal futbol ligi maçında 128.7 desibele ulaşılmıştı.



KARTAL'IN REKORU 132 DESİBEL



UEFA'nın resmi internet sitesinde Dünya Rekoru'nun 132 desibelle Beşiktaş'a ait olduğu bilgisi de yer alıyor. Siyah-beyazlıların, 24 Ekim 2007'de Liverpool'u 2-1 yendiği Şampiyonlar Ligi maçında 132 desibele ulaşılmıştı.
 
Cevap: Fenerbahçe'nin gözü Galatasaray'ın rekorunda



Fenerbahçe taraftarları, Şükrü Saracoğlu'nda oynanacak Belediye maçında G.Saray'a ait 131.76 desibellik "ses rekorunu" tarihe gömmeye hazırlanıyor.



Bir medya kuruluşu için ne kadarda elit bir cümle...
 
Cevap: Fenerbahçe'nin gözü Galatasaray'ın rekorunda



Taraftarlarına birer dolar verin 150 desibel yaparlar...



Parayı gücü medyatikliği severler ya hani o açıdan...



Ya bu çok gereksiz bir konu yok desibel kırma falan saçma sapan işler... sen kırsan ne olur ben kırsam ne olur...



Ne kadar boş işlerle uğraşıyoruz...
 
Cevap: Fenerbahçe'nin gözü Galatasaray'ın rekorunda



hala bjk'nin 132 desibel ses çıkardığını söylüyorlar.



şehir efsanesi bu. fener taraftarı kıçını bile yırtsa saraçoğlu'nda 130 desibele yakalaşamaz bile.
 
Cevap: Fenerbahçe'nin gözü Galatasaray'ın rekorunda



Geçemezler de, sakın hoparlörleri açıp 135-140 desibel yaptık gibi dümen, komik laflar etmesin bunlar? Her maçta yaptıkları gibi hoparlör açıp, bağırdık diyebilirler.
 
Cevap: Fenerbahçe'nin gözü Galatasaray'ın rekorunda



123.76 da kalırlar.



Edit:Müzik verip şike yaparlar bunlar şimdi,pardon!
 
Cevap: Fenerbahçe'nin gözü Galatasaray'ın rekorunda



Bunlar öyle sahtekarlardır ki 45 bin kişilik stadlarından, 95 bin kişilik ses çıkartırlar.
 
Yapacak baska bir sey kalmadi herhalde. Mesela bir Avrupa kupasi, Süper kupa... kazanmayi deneseler nasil olur? Herhalde bu imkansiz oldugu icin ufak tefek seylerle ugrasiyorlar. Biz daha iyisini yapasaya kadar en büyük biziz.
 
Üst Alt