Fenerbahçe'yi kim kurdu ? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Fenerbahçe'yi kim kurdu ?


1. Hurafe :D



Fenerbahçe´yi Galatasaraylılar´ın kurduğu ve Sarı-Lacivert renklerin uğursuz olduğu için terk edildiği iddiası, gündem yarattı.



Oraloğlu açıklamıştı

Galatasaray Müzesi Müdürü Ali Oraloğlu, GS TV’de katıldığı Sultani’den Zirve’ye adlı programda, Fenerbahçe’yi Galatasaraylılar’ın kurduğu iddiasını doğrulayarak, Sarı-Lacivert renklerin de uyursuz sayıldığı için Cim Bom’dan koparıldığını öne sürmüştü. Hatta buna gerekçe olarak da, Galatasaray’ın Sarı-Lacivert formayla Baltalimanı’nda oynadığı bir maçı kaybetmesini göstermişti. Ali Oraloğlu’nun bu görüşleri, internet sitelerinde büyük yankı uyandırdı.



Taraftarlar ne diyor?

Futbolun efsane ismi Ali Sami Yen’in 1937 yılında Son Posta’ya verdiği röportajda kullandığı ifadelerden yola çıkılarak gündeme getirilen bu iddiaya, taraftarların verdiği tepkilerden bazıları şöyle: “Bu iddia doğruysa Fenerbahçeli arkadaşların hâlini düşünmek bile istemiyorum.” “Bu renkler Galatasaray için hâlâ uğursuz geliyor, çünkü kazanan hep Fenerbahçe oluyor!” “Demek ki Fenerbahçeliler atalarına saygı duymalı ve nereden geldiklerini unutmamalı!”



2.Hurafe :D



FENERBAHÇE 'Yİ KİM KURDU BİLİYOR MUSUNUZ?

İNANMAYAN TÜRK FUTBOL TARİHİNİ ARAŞTIRABİLİR.

GALATASARAY KURULDUKTAN SONRA RUMLARI VE İNGİLİZLER'İ BİR BİR DİZE GETİRMİŞTİ.BUNDAN GÜÇ ALAN BİR GRUP FENERBAHÇE'Yİ KURDU.AMA BİR EKSİK VARDI.TAKIMIN FUTBOLCUSU YOKTU.İŞTE BU NOKTADA GS DEVREYE GİRMİŞ VE FENERBAHÇE'YE FUTBOLCU VERMİŞTİR.FENERBAHÇEDE GALATASARAY SAYESİNDE FUTBOL SAHALARINDA BOY GÖSTERMEYE BAŞLAMIŞTIR.RESMİ OLARAK KURUCUSU BAŞKA OLSA BİLE KULÜBÜ VAR EDEN GALATASARAY SPOR TAKIMI OLMUŞTUR.



3. Hurafe



Şimdi de Fenerbahçe kurucusu, futbolcusu, takım kaptanı, teknik direktörü ve kulüp başkanı olan Galatasaraylı Galip Kulaksızoğlu'nun gerçek hikayesini anlatacağız...



Başlı başına ayrı bir dosya konusu olan bu habere geçmeden evvel, günümüzde yapılan terbiyesizlikten bahsedelim... Her türlü arşivde 1911 tarihinde Fenerbahçe Başkanı olarak Galip Kulaksızoğlu görünmektedir.





Hatta fenerbahçe resmi sitesinde bile öyle görünmektedir, daha doğrusu görünmekteydi! Araştırdık ve kanıtları da bulduk!



2001'deki Fenerbahçe resmi sitesi tıklayın : Fenerbahce Spor Kulübü Resmi Web Sitesi



2002'deki Fenerbahçe resmi sitesi tıklayın



Ama bugün Başkanlar sayfasına girip bakarsanız, Galip Kulaksızoğlu'nun sessiz sedasız silindiğini görürsünüz!...



Günümüzdeki Fenerbahçe resmi sitesi tıklayın : Fenerbahçe Spor Kulübü Resmi Sitesi / Türkiye'nin En Gelişmiş Kulüp Portalı



Evet sanırız kanıtlarıyla ispat ettiğimiz bu olay, Fenerbahçe kulübünün bizzat kendisinin, tarihiyle nasıl oyuncak gibi oynadığını herkese göstermiştir.



Fenerbahce Resmi Sitesine, Dergisine, Televizyonuna, Başkanına ve yöneticilerine inanmayın ve güvenmeyin... Çünkü bugün söylediklerini yarın inkar edebilirler!...



Yarın, fenerbahçenin gerçek kurucusunun Aziz Yıldırım'ın büyük dedesi olduğunu da iddia edebilirler, belli olmaz.



Neyse konuya dönelim... Fenebahçe'yi Galatasaraylılar kurdu diyoruz... Galip Bey güzel bir örnek. Onu tanıyalım:



Fenerbahçe'nin Galatasaraylı kurucu üyesi

Fenerbahçe'nin resmi internet sitesine girerseniz, kulübün 4 no'lu kurucu üyesinin Galip (Kulaksızoğlu) Bey olduğunu göreceksiniz. Bu Galip Bey'in ilginç bir özelliği vardır. Kendisi hem Galatasaray liselidir hem de Galatasaraylı futbolcudur.



"Ne işi varmış orada?" diye sorabilirsiniz. Anlatayım. Galatasaray’ın eski yöneticilerinden Avukat Haluk Uğur'un rahmetli Ali Sami Yen'in ağzından aktardığına göre, Galatasaray Lisesi'nde öğrenci olan ve futbol takımında da oynayan Galip, bir gün Ali Sami'ye "Galatasaray’a rakip olacak bir Türk takımı daha olsa ne kadar iyi olurdu..." der. Ali Sami de "Buna sen önayak olsana." karşılığını verir ve Galip'in takımdan ayrılmasını onaylar. Galip böylece Fenerbahçe'nin kurulmasına destek verir.



Bu destekle Fenerbahçe Galip Bey öncülüğünde, karşı tarafta Kuşdili'nde "Sütçü Bulgar"ın kulübesi tabir edilen mekanda kurulur. Yeni yetme bir kulüp olan fenerbahçenin büyümesinde, -Galatasaray'a rakip olamasa da- Rum takımlarına rakip olmasında büyük emeği geçer.



1911 yılında Fenerbahçe'de başkanlık yaparken, bir yandan da Galatasaraylı olduğu için, Galatasaray'ın bazı önemli maçlarında oynar... Nasıl mı oluyor? İşte:



"Türk futbolu yurt dışına ilk kez 1911 yılı Eylül ayında çıktı. Ve bir Türk takımı, Avrupa sahalarında ilk maçını 11 Eylül 1911 günü, Macaristan'in Kolojvar kentinde, bu kentin adını taşıyan Kolojvar takımıyla yaptı. Bu takım Galatasaraydı, kadrosu da şöyleydi:



Ahmet Robenson, Neşet, İsmet, Cevat, Hasan, Bekir Sıtkı Bircan, Dalaklı Hüseyin, İdris, Celal (şehit), Galip Kulaksızoğlu(!), Emin Bülent Serdaroğlu"



Yine bu maçta Galatasaray forması giyen Dalaklı Hüseyin'in, 1907'de, futbolun ne olduğunu çözmeye çalışan toy delikanlılardan oluşan fenerbahçe futbol takımının ilk antrenörü olduğunu da belirtelim... Bir başka Galatasaraylı yani.. Tesadüf mü sizce?



Haluk Uğur'un Sözleri



"Eski Galatasaray asbaşkanlarindan Avukat Haluk Uğur sordu: "Bilir misin Fenerbahçe niçin kurucusunun adını hiçbir tesisine vermez, özellikle de o çok gurur duyduğu stadına..." Diğer bir sorusu ise "Nasıl olur da, hemen hemen her Fenerbahçeli Galatasaray'ın kurucusu Ali Sami Yen'i bilir de, nedense Fenerbahçe'nin kurucusunun kim olduğunu bilen bir Galatasaray'lı bulmak bir yana, bir Fenerbahçe'li bile bulmakta zorluk çekersiniz." Haluk Uğur'a göre Fenerbahçe bile bile kendi tarihini tahrif etmiş bir kulüptür. Bunun sebebi ise, bir Galatasaray Liseli'nin gerçek kurucuları olmasıdır. (Galip Bey)

/showthread.php?t=325453]Fenerbahçe'yi Galatasaray'lılar kurmuştur . - Wardom.Org[/url]



Fenerbahçe tarihinden utanıyor mu?



Kurucu başkanları olduğunu iddia ettikleri Nurizade Ziya Songülen'i bir kere kabri başında andıklarını duymuş yada görmüş olan var mı? Bir tesiste bu muhterem zat'ın adını gören var mı peki? Bu kadar vefasızlık olur mu? Yoksa gerçek kurucuları başkası mı? Ali Sami Yen'in belirttiği gibi bu kişi Galatasaray forması için ter akıtmış Galip Kulaksızoğlu olabilir mi?



Bunda utanılacak bir şey yok... Sonuçta Galatasaray ilk Türk futbol takımıdır.. Elbette ki aynı şehirde, İstanbul'da, kurulan diğer kulüplere yardım edecektir. Fenerbahçe de bunlardan biridir... Ayıp olan fenerbahçeye büyük emeği geçen adamı Galatasaraylı diye tarihten silmeye çalışmaktır. Gerçekleri tarih yazar, fenerbahçe tarihini de Galatasaraylılar... Resmi siteden Galip Beyi silebilirsiniz, ama tarihten asla...



Galip Kulaksızoğlu'nun hayatı : Galip Kulaksızoğlu - Vikipedi



Bi kusur işlediysem kusura bakmayın !!!



Fenerin kurucusu kim yada bizmiyiz ??? :D



Acaba kendileri biliyormu feneri kimler kurduğunu :D
 
Cevap: Fenerbahçeyi kim kurdu ?



super-retard.JPG






^
 
Cevap: Fenerbahçeyi kim kurdu ?



Yazının tamamını okudum eğer gerçekten doğruysa Fenerbahçe ayıp etmiş Galip Kulaksızoğlu'na. (Ne diye kurduk bu Fener'i) :D
 
Cevap: Fenerbahçe'yi kim kurdu ?



hahahaha



fenerbahce = Galatasaray 2 yani :D



Galip Kulaksızoğlu'nu fb baskanlarindan silmeleri bütün bu yazilari dogruluyor :asd:
 
Cevap: Fenerbahçe'yi kim kurdu ?



Doğruysa eğer hangi akla zihniyet kurduk bunları merak ediyorum kendi başımıza bela etmişiz
 
Cevap: Fenerbahçe'yi kim kurdu ?



Başlıkta anlatılanların gerçek dışı olduğu aşikâr. Fenerbahçe'nin gelişmesinde Galatasaray büyük rol oynamıştır bu gerçektir. Galatasaray'ın kuruluş amacı kendi vatanımızda futbolu sadece yabancıların oynamış olmasındandır. Galatasaray aslında bir bağımsızlık direnişinin spora yansımasıdır. Zaten kurulduğunda renklerimizin Kırmızı-Beyaz olması da bunun en açık göstergesidir. Sonradan Osmanlı yönetimi ve yabancıların baskısıyla renklerimiz değiştirilmek zorunda kalınmıştır. Fenerbahçe'de aynı hesap. Kadıköy'de o zamanlarda Rum takımlarının fazlalığı dikkat çekiyordu. Buna karşılık bir Türk takımı kurarak mücadele etme gereği görüldü ve kuruldu. Kurulduğu zamanlarda Ali Sami Yen başta olmak üzere Galatasaray kurucuları ve futbolcuları desteğini hiç bir zaman esirgememiştir. Bazı kesimler Galatasaray'a fransız, Fenerbahçe'ye Rum takımı yaftası takmaya çalışıyor. Bunun sebebi de Galatasaray Lisesinde bu direnişini gerçekleştirmesini destekleyen Fransız öğrencilerinin olmasından kaynaklanıyor. Fenerbahçe içinde aynı şey geçerli. Hatta başkanlık yapacak kadar destekleyen yabancılar dahi olmuştur.
 
Cevap: Fenerbahçe'yi kim kurdu ?



ALİ SAMİ YEN üstadımız bugünleri görseydi; Hayatımın en büyük hatasını yaptım derdi:D



Gerçekleri her zaman tarih yazar; o tarihi de kimin yazdığı aşikardır!!!



VAR OL GALATASARAY...
 
Cevap: Fenerbahçe'yi kim kurdu ?



" Diğer bir sorusu ise "Nasıl olur da, hemen hemen her Fenerbahçeli Galatasaray'ın kurucusu Ali Sami Yen'i bilir de, nedense Fenerbahçe'nin kurucusunun kim olduğunu bilen bir Galatasaray'lı bulmak bir yana, bir Fenerbahçe'li bile bulmakta zorluk çekersiniz."



burasi harbidende dogru :D
 
Cevap: Fenerbahçe'yi kim kurdu ?



Başlıkta anlatılanların gerçek dışı olduğu aşikâr. Fenerbahçe'nin gelişmesinde Galatasaray büyük rol oynamıştır bu gerçektir. Galatasaray'ın kuruluş amacı kendi vatanımızda futbolu sadece yabancıların oynamış olmasındandır. Galatasaray aslında bir bağımsızlık direnişinin spora yansımasıdır. Zaten kurulduğunda renklerimizin Kırmızı-Beyaz olması da bunun en açık göstergesidir. Sonradan Osmanlı yönetimi ve yabancıların baskısıyla renklerimiz değiştirilmek zorunda kalınmıştır. Fenerbahçe'de aynı hesap. Kadıköy'de o zamanlarda Rum takımlarının fazlalığı dikkat çekiyordu. Buna karşılık bir Türk takımı kurarak mücadele etme gereği görüldü ve kuruldu. Kurulduğu zamanlarda Ali Sami Yen başta olmak üzere Galatasaray kurucuları ve futbolcuları desteğini hiç bir zaman esirgememiştir. Bazı kesimler Galatasaray'a fransız, Fenerbahçe'ye Rum takımı yaftası takmaya çalışıyor. Bunun sebebi de Galatasaray Lisesinde bu direnişini gerçekleştirmesini destekleyen Fransız öğrencilerinin olmasından kaynaklanıyor. Fenerbahçe içinde aynı şey geçerli. Hatta başkanlık yapacak kadar destekleyen yabancılar dahi olmuştur.



Hepsi resmi belgeleriyle kanıtlanmış !!! istersen sana belgeleri söylerim bizzat kendin incelersin !!



Fenerin ilk başkanlarından 5'i ATATÜRK'e karşı bulunan partide beyin görevi yapıyordu ve hatta ATATÜRK'e suikasttan fb'li başkan doktor nazim idam edilmiştir !!! Feneri kuranlar ve ilk başkanlarından bazıları Galatasaray lisesi mezunu !!
 
Cevap: Fenerbahçe'yi kim kurdu ?



Hepsi resmi belgeleriyle kanıtlanmış !!! istersen sana belgeleri söylerim bizzat kendin incelersin !!



Fenerin ilk başkanlarından 5'i ATATÜRK'e karşı bulunan partide beyin görevi yapıyordu ve hatta ATATÜRK'e suikasttan fb'li başkan doktor nazim idam edilmiştir !!! Feneri kuranlar ve ilk başkanlarından bazıları Galatasaray lisesi mezunu !!



Suikast girişiminden bahsetmiyorum, kuruluş tarihinden bahsediyorum. Ayrıca Galatasaray'ın kuruluş tarihi ile ilgili bir belgesel vardı; ismi şuan aklıma gelmedi onu izlemeni öneririm.



Belgeler varsa bizlere sunar mısın? Gerçekten merak ettim.
 
Cevap: Fenerbahçe'yi kim kurdu ?



Suikast girişiminden bahsetmiyorum, kuruluş tarihinden bahsediyorum. Ayrıca Galatasaray'ın kuruluş tarihi ile ilgili bir belgesel vardı; ismi şuan aklıma gelmedi onu izlemeni öneririm.



Belgeler varsa bizlere sunar mısın? Gerçekten merak ettim.



Galatasaray tarihin tüm gerçekleriyle ortadadır !!! Galatasaray tarhihi ile ilgili bütün video ve belgeleri izledim ve okudum merak etme !!!



Atatürk sizi ziyaret etti diye fenerli değildir !!! Atatürk bi çok kulübü ziyaret etmişdir onların içinde vefaspor ve karşıyakaspor'da vardır ! Bulgaristanda 2 takımı ziyaret etmiştir ve almanya'da 1 takımı ziyaret etmiştir ! Galatasaray Lisesinide 2 kere ziyaret etmiştir ! o zaman Atatürk Galatasaray'lıdır !!! Bi albayı şehit olarak göstermişler fener resmi sitesinde ama o adam 1970 senesinde eceliyle ölmüşdür !!!
 
Üst Alt