Fernando: "Dünya çapında tanınmış bir kulübe geldim" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Fernando: "Dünya çapında tanınmış bir kulübe geldim"


d0ae1ba07a3f4c36a0f4fc41ae933e41.jpeg


Galatasaray'ın yeni transferi Fernando, takımımızın kamp yaptığı Avusturya'nın Bad Waltersdorf kasabasında basının karşısına çıktı.

Sözlerine "Günaydın" diyerek başlayan Brezilyalı futbolcu, "Çok mutluyum. Çok önemli ve dünya çapında tanınmış bir kulübe geldim. Brezilya'da da çok tanınan bir kulüp. Kulübün tarihinde önemli Brezilyalı oyuncular da var" ifadelerini kullandı.

Fernando'nun sorulara verdiği yanıtlar şöyleydi:

"3 hafta önce menajerim vasıtasıyla teklif geldi. İnanılmaz mutlu oldum. Galatasaray'ın büyüklüğünü çok iyi biliyorum. Bu teklif beni çok mutlu etti. Daha önce oynamış insanlarla konuştum ama en önemli referans Porto'dan da arkadaşım Maicon'du. Çok güzel şeyler söyleyince bu transfer gerçekleşti.

"Guardiola önemli ve futbol tarihine adını yazdırmış bir teknik direktör. Bana da çok şeyler kattı. Benim için çok önemli bir isim.

"Felipe Melo’nun Galatasaray Kulübü ve Galatasaray taraftarı için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Felipe Melo gibi ben de adımı Galatasaray tarihine yazdırmak istiyorum..."

"Galatasaray'ın oyuncu kalitesinin çok iyi olduğunu düşünüyorum; yeni katılan isimler de oldukça kaliteli. Rekabet seviyesi yüksek bir ligde oynayacağız ama tek hedefimiz var. Elimizden geleni yapacağız. City'de idmanlarımı yapıyordum. Sadece son hafta transfer görüşmeleri nedeniyle tek başıma çalıştım. Kendimi iyi hissediyorum, en kısa zamanda form tutacağımı düşünüyorum."

"Gelmeden önce Maicon gibi Denayer ile de konuştum. Takım ve şehir ile ilgili önemli bilgiler verdi. Çok kaliteli ve iyi bir futbolcu. Her şey yolunda gider ve umarım o da aramaza katılır."

"Porto formasıyla Şampiyonlar Ligi’nde Manchester City'ye karşı oynadığımda taraftarlar bana 'Ahtapot' lakabını takmıştı. Burada da bu lakabın kullanılmasını tercih ederim."

"Rekabet ortamı hem takımın başarısı hem de hoca için çok önemli. Takımda çok kaliteli orta sahalar var. Ben de bu kaliteli ekibe dahil oldum. Çalışıp formayı kazanmak istiyorum."

"Roma'dan bir teklif almadım ama Avrupa'dan birçok kulüpten transfer teklifi aldım. Teklif tarzı, yaklaşımı, Galatasaray'ın büyüklüğü bu kararımda önemli pay sahibi oldu. Ayrıca; Brezilya Milli Takımı iyi durumda. Amacım çok iyi çalışıp orada olmak."

"Talisca'ya karşı oynadım. De Souza ise iyi arkadaşım. Türkiye'de derbilerin önemini biliyorum. Geçen sene derbi kazanamamış olabiliriz ama artık önümüze bakmamız gerekiyor. Şu an yaptığımız transferler ve kalitemizle tüm derbileri kazanacak güçteyiz."

"Galatasaray gibi büyük camianın Avrupa'da olmaması üzücü. Şu anda önümüzde bir lig var. Orada en iyi şekilde mücadele edip şampiyon olup seneye Şampiyonlar Ligi'nde yer almak istiyoruz."

Galatasaray.org
 
Hoşgeldin aslan, uzun yıllar başarılı ol burada, senden cok umutluyuz

F5121 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Üst Alt