Fernando Muslera Alarm Veriyor | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
5DYNZq.jpg

Galatasaray'ın takım savunmasında büyük problemler var, doğru, fakat Fernando Muslera'nın performansındaki düşüş de ortada.

Maç başına gol yeme ortalaması 1’den yüksek

1984-85 sezonunda, Galatasaray’ın kalesine Zoran Simovic’in geçmesinin ardından Türkiye’de kalecilikle ilgili çıtanın yeri bir hayli değişti. Sonraları Gol-Şov gibi programlarla karizmayı çizdirmiş olsa da, Simovic’in yeri, Galatasaraylı taraftarlar için olduğu kadar tüm Türk futbolsever için de farklıydı.

O tarihten bu yana Galatasaray’ın kalesine Simovic dahil 24 farklı kaleci geçti. Bu kalecilerin çıktıkları maç ve yedikleri gol sayıları ile maç başına yedikleri gol sayılarını, yüksekten düşüğe sıralanmış şekilde, aşağıdaki tabloda görebilirsiniz:

Yg4V2l.png


Simovic’in eldivenlerinin son varisi Muslera’nın maç başına yediği 1.055 gol ortalaması onu bu listenin orta sıralarına yerleştiriyor. İçinde olduğumuz sezon da dahil olmak üzere, incelenen bu 34 sezonun özellikle son dönemlerinde Galatasaray’ın gol yeme sorunu sadece kaleci performanslarına bağlanamaz, hatta Muslera’nın tek başına kurtardığı puan ve puanları da görmezden gelmek mümkün değil. Ancak Uruguaylının performansı da son dönemlerde sorgulanmaya başladı.

Hayrettin’in gerisinde

A sayıda maça çıkan kalecileri denklemden çıkarıp, bugünün koşullarıyla en az 1 sezona tekabül edecek kadar maçta forma giymiş kalecilere bakınca, Muslera’nın istatistiği göze daha da çok batıyor.

nOEykV.png


Bu listede Muslera, kalesinde gol görme sıklığı en yüksek ikinci kaleci ve sadece Volkan Kilimci’yi geride bırakabiliyor. Tecrübeli eldiven, bu alanda, Aykut Erçetin ve Hayrettin Demirbaş gibi isimlerin arkasında kalıyor.

Muslera kötüyse, Galatasaray da kötü

Fernando Muslera’nın Galatasaray kariyerindeki en etkileyici sezon, takımın Hamza Hamzaoğlu yönetiminde şampiyonluğa ulaştığı 2014-15 sezonuydu. Sarı kırmızılı ekibin Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın son düzlükte geride bırakarak zafere uzanmasında aslan payının Muslera’ya ait olduğunu düşünenlerin sayısı hiç de az değil.

Tam olarak bu noktadan itibaren ortaya çıkan düşüş trendi, Galatasaray’ın o sezonlardaki performansı da ele alındığında şaşırtıcı olmuyor.

LbQGPj.jpg


Opta’nın detaylı maç analizlerine başladığı 2014-15 sezonundan bu yana, Muslera’nın kurtarış yüzdesinde ciddi bir düşüş var. Bunun nedeni kalesinde daha çok şut görüyor olması değil, bilakis, kalesinde gördüğü toplam şutlarda ve isabetli şutlarda azalma söz konusu.

Muslera’nın Türkiye kariyeri, sezon bazında aşağıdaki tabloda ortaya konuldu. 2011-12 (normal sezon) ve 2013-14 sezonunun tamamında yediği golü bu sezonun ilk 20 haftasında ağlarında gördü bile.

Fernando Muslera - Galatasaray istatistikleri​

NZkGYO.png

Tek sorumlu Muslera olmasa da...

Galatasaray’ın takım savunmasında yaşadığı problemler ortadayken, yan toplarda adam adama mı yoksa alan mı olduğu belli olmayan bir savunma anlayışı ortaya koyuluyorken, beklerden savunma anlamında yeterli verim alınamıyorken, sorumluluğu tamamen Muslera’ya yüklemek pek adil değil.

Bununla birlikte, Uruguaylı yıldızın Türkiye’de kabul ettirdiği standardı yakalayamadığını söylemek yanlış olmaz. Hatta bu sezonki performansıyla, o standardın yanına bile yaklaşamıyor.
 
Son düzenleme:
Tamamen mental problemler yatıyor bu performans düşüklüğünün ardında. Taffarel ile iyi bir sezon başı kampı geçirmeli ilk geldiği seneye dönmesi için.
 
Çok üzülüyorum bu haline.
Hiç yakışmıyor.
Bir an evvel kendine gelmeli ve eski nando olmalı.

Kendisi Bizi şampiyon yapabilecek tek isim.
Bizim gol yiyip moralimiz bozulmaz ise bir şekilde gol atmayı beceriyoruz..

Hamza zamanın da ki gibi 1-0 olsun bizim olsun taktiğine dönmek elzem.
Artık oyun filan umurumda değil şampiyonluk hepsinden önemli ve bunu sağlayabilecek en önemli isim MUSLERA.

____________________________________

Terim'in taktik bilgisinin YETERSİZLİĞİNİ ve tüm oyun planının takımı bağıra çağıra motive ederek, sahada iyi bir sonuç almamızı ÜMİT ETMEK olduğunu anlamamız çok uzun sürmedi.
PİRLO!
 
Beşiktaş maçını bok ettiğinde çoğunluk olarak duygusal taraftan bakıp eskinin hatırına savunanlar vardı. Gerçek gün yüzüne çıkıyor artık. Muslera şampiyonluğun kaybedilmesine sebebiyet verebilecek kadar kötü.
 
Beşiktaş maçını bok ettiğinde çoğunluk olarak duygusal taraftan bakıp eskinin hatırına savunanlar vardı. Gerçek gün yüzüne çıkıyor artık. Muslera şampiyonluğun kaybedilmesine sebebiyet verebilecek kadar kötü.

Elestirince de nankör olduk.
Yerli sevici degilim ama Muslera Turk olsaydi yerden yere vururdu millet
Adam yabanci eli yuzu duzgun masum tipli diye elestirmiyorlar herhalde
 
Elestirince de nankör olduk.
Yerli sevici degilim ama Muslera Turk olsaydi yerden yere vururdu millet
Adam yabanci eli yuzu duzgun masum tipli diye elestirmiyorlar herhalde
Muslera eleştirilemez deniyordu çoğu kişi tarafından burda. İşin ilginç yanı aynı mantıkla selçuk inan'ın da eleştirilmesi saçma o zaman. İkisi de unutulmayacak anılar yaşattılar fakat ikisi de berbat durumda. Ayrıca kimse çıkıpta Muslera bu sezon böyle oldu, kaptanlık yaramadı vs demesin. Sadece şampiyonluk yarışının içinde yer aldığımızda göze batmaya başladı, yoksa 2 seneyi aşkın süredir kötü.
 
Muslera da doymuşluk sendromu yaşıyor gibi. Sneijder de 14-15 sonrası salmıştı. 14-15 den sonra bir çok topçumuz da bu sorunu yaşadık. Emre Ç, Semih, Balta, Muslera, Sneijder, Melo(sakatlık), Hamit, Burak, Umut...

Üzgünüm ama çözüm belli gibi, Temennimiz ise Musleranın 14-15 lanetini kırması ve daha uzun yıllar formamızı korumayı başarması yönünde.
 
Daha önce verdigi katkilardan dolayi hala övülecek elestirilmeyecek diye bir kural yok

Hasan Sas'in da katkilari oldu ama son döneminde yani göbekli oldugu yillarda kafasina laptop bile atildi

2 yildir Muslera'nin bize herhangi bir katkisi olmadi ne yazik ki,form düsüklügü 2 yil sürmez beyler

Mondi gibi ne yazik ki salmis durumda
 
Üst Alt