Fernando ve Ndiaye Daha Ofansif Oynamalı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Fernando ve Ndiaye Daha Ofansif Oynamalı


Fernando Ve N'Diaye Daha Ofansif Oynamalı

https://www.gsgazete.com/images/haberler/2017/08/fernando-ve-n-diaye-ye-ozel-idman_cf6c1.jpg

Mevcut takım da "sert" bir Ofans / Defans ayrılığı bulunuyor:
- Badou ve Fernando defansif Rol
- Tolga ve Belhanda ofansif Rol

Bu düzen belli problemler oluşturabiliyor.
Görüldüğü gibi Belhanda tek başına (+ Tolga/Badou) oyun açma, kurma ve kreatiflik açıdan sıkıntı yaşıyor ara sıra. Tudor, iki oyuncu ya daha çok defansif sorumluk verdiği belli.

Takım desteği daha iyi olmalı bu konu da.
Fernando ve Badou ofans da daha etkin rol almak için yeterli yeteneklere sahipler.
Zorlu (Derbi) maçlar da bu dengeyi tutmak daha önemli olacak. Modern futbol da tek yönlü oyun / Rol icabı bitti sayılır.
Oyunun iki yönünü de oynayabilen, Takım halinde atak ve defans yapmak demek, Başarı demek. Bundan ötürü iki oyuncu dan daha çok ofansif verim almalıyız ve sorumluluk vermeliyiz.

Şimdilik başarılı sonuçlar Tudor'a hak verdini söylemek lazım. Ama illerde bu mevzu bize puan kaybı yaşatabilir diye düşünüyorum.
Önümüzdeki zor fikstür bu soruya daha kolay cevap vermemesi sağlayacak.
 
Son düzenleme:
Badou iyi güzel koşuyor ve dinamizm katıyor da..

Sanki daha Kreatif / yüksek Vision / Pas ustası bir 8 Numara, mevcut takım yapısına daha uygun olur gibi.
Afrika'da çok var böyle sırf koşarak mücadele eden. Adamın oyun görüşü çok kısıtlı bence. Bunun yapacağı işi Maicon yapıyor zaman zaman. Sorumluluk almaktan kaçınıyor. Pas trafiğinde filan hiç gözükmüyor nasıl pozisyon alacağını filan hiç bilmiyor. İlerde serbest oynarsa daha etkili olabilir.
 
Fernando ilk yari resmen defansda son adam görevi yapti ve orta saha bocaladi. Tudor neden ilk iki üc haftada oynatti sekilden vaz gecti anlamiyorum. Cok daha hücüm presi ve rakibi bunaltam takim gitti. Daha geriye dönük oynayan sirf seri ataklarla hücüm deneyen bir takim olduk. Buda rakiplerin oyununu kolaylastirdi. Misal ndiaye delli toplar kapiyor hucuma cok destek oluyordu simdi bildigin DM oynuyor etkili olamiyor.

Gesendet von meinem SM-G935F mit Tapatalk
 
kesinlikle katılmıyorum fernando ofansifi bırak orta saha bile oynamamalı . adamın önceliği gol yollarını tıkamak defansı toplamak geriden oyun kurmak . ndiaye ise orta sahada pres yapısıyla belhanda'yı rahatlatıyor. orta sahayı delemezsin daha önemli.
 
Iki oyuncu da düne kadar alternatifsizdi. Dün Selçuk Inan'ın biraz top oynaması ikisini de huzursuz edecektir. Rekabet de performanslarını artırmaya yetecektir diye düşünüyorum. Yoksa ilk haftalardaki Galatasaray'ı izleyen her taraftar gibi son haftalardaki oyundan çok memnun değilim.

SM-A700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Üst Alt