Ferudun Tankut: ''Yabancı oyuncular Türk futbolunun kalitesini artırıyor" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Ferudun Tankut: ''Yabancı oyuncular Türk futbolunun kalitesini artırıyor"


721116.jpg







Kardemir Karabükspor başkanı Hikmet Ferudun Tankut’tan yabancı kısıtlamasına cevap geldi. Ajansspor muhabiri Selahattin Ekrekli’ye konuşan başkan Tankut; ‘’Yabancı oyuncu kulüplerin inisiyatifine kalmış bir şey. İsteyen 0 (sıfır) isteyen 14 oyuncu alır. Şu bir gerçek ki yabancı oyuncular Türk futbolunun kalitesini arttırıyor’’şeklinde konuştu.



Benim yabancı oyuncu kısıtlasmasındaki fikrim çok net. Hiçbir kulübün 14 yabancı almak gibi bir mecburiyeti yok. Sıfır yabancı. 3-4 yabancı ile lige devam edebilir. Yönetmelik de zaten 14’e kadar diyor. Dolayısıyla yabancı oyuncu fazlalığına takılan arkadaşlar, kulüp başkanları varsa 14 yabancının 1'ini, 2'sini, 3'ünü alır; 14 tane almaz. Tamamen arz talep meselesi. Bakın TFF birinci liginde Altınordu’nun 5 yabancı hakkı var ancak bu haklarını kullanmadılar. Hem TFF birinci liginde, hem de Süper ligdeki takımlar yabancı hakların 14 ya da 5 olarak kullanmazlar.


YABANCI SAYISININ GÜNDEME GELMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM



Yabancı sayısı Türk futbolunun çok ciddi bir şekilde marka değerini arttırdı. Son örnekeleri de verirsek Başakşehir’in Sevilla ile başabaş mücadele etmesi. Beşiktaş'ın Porto’yu deplasmanda yenmesi bunun en iyi örneği. Bu maçlarda yabancı oyuncuların katkısı çok büyük.


OLAYA SADECE MİLLİ TAKIM BAZINDA BAKMAYALIM



Yabancı oyuncu meselesine sadece milli takım açısından bakmamalıyız. Her yıl 5 takımıız Avrupa’ya gidiyor. Eskiden Avrupa maçlarında kendi sahamızda aldığımız bir beraberlik bile bizim için çok büyük bir olay oluyordu ama şimdi gidip Porto’yu yeniyoruz. Sevilla ile başabaş mücadele ediyoruz. O bakımdan olaya sadece milli takım bazında değil, kulüpler bazında baktığımızda; yabancı oyuncular Türkiye’de görsellik olarak da ligimizin izlenebilirliğini arttırdı.



 
Biraz beinsport yabancı oyuncuların lige neler kattığını söylüyordu yabancı hemen reklama gitti güntekin sözünü bitirmeden

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
[h=2]LATOVLEVİCİ’DEN KAR ETTİK[/h]


[FONT=&quot]Latovlevici’nin muhakkak ki eksikliğini hissediyoruz ancak belli bir yaşa gelmiş, üstelik de Galatasaray gibi bir takım istediğinde futbolcuyu o saatten sonra orada tutamazsınız. Yaş itibariyle 31 yaşında Galatasaray’a transfer olma şansı yakalamış bir oyuncuya bu şansı tanımadığınız zaman verim alma şansınız olmazdı. Tıpkı Traore örneğinde olduğu gibi. Hatta bununki biraz daha farklı. Zaten 1 yıl sonra sözleşmesi bitiyordu. Bu yüzden gitmesinin hem kulüp açısından hem de kendisi açısından iyi olacağı düşüncesiyle 550 bin Avro karşılığında Galatasaray’a sattık. Kaldı ki; Gençlerbirliği'nde oynamayan ve bedavaya aldığımız bir futbolcuydu. Bizde iyi geçirdiği bir sezondan sonra, kulübe de 550 bin Avro para kazandırdı.[/FONT]


Başkanımdan vizyon akıyo
 
LATOVLEVİCİ’DEN KAR ETTİK




Latovlevici’nin muhakkak ki eksikliğini hissediyoruz ancak belli bir yaşa gelmiş, üstelik de Galatasaray gibi bir takım istediğinde futbolcuyu o saatten sonra orada tutamazsınız. Yaş itibariyle 31 yaşında Galatasaray’a transfer olma şansı yakalamış bir oyuncuya bu şansı tanımadığınız zaman verim alma şansınız olmazdı. Tıpkı Traore örneğinde olduğu gibi. Hatta bununki biraz daha farklı. Zaten 1 yıl sonra sözleşmesi bitiyordu. Bu yüzden gitmesinin hem kulüp açısından hem de kendisi açısından iyi olacağı düşüncesiyle 550 bin Avro karşılığında Galatasaray’a sattık. Kaldı ki; Gençlerbirliği'nde oynamayan ve bedavaya aldığımız bir futbolcuydu. Bizde iyi geçirdiği bir sezondan sonra, kulübe de 550 bin Avro para kazandırdı.


Başkanımdan vizyon akıyo

+ olarak tr nin en büyük takımıyla aranı iyi tutma şansın oldu böylece en iyisi yaptı latoyu vererek.
 
Üst Alt