FFP Cezası Şanstır, Feda Kötü Değildir! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

FFP Cezası Şanstır, Feda Kötü Değildir!


Takımın mali olarak fiilen iflas ettiğini artık aklı başında herkes görüyor. Kısa vadede de Riva vb. gayrimenkullerin değerlendirilmeyeceği de Aysal döneminden bu yana belli. Bu sebeple takımın kısa vadesini feda etmeden orta ve uzun dönemini kurtarmasının tek yolu yeniden, akıllıca yapılanmak. Bu anlamda ben diyorum ki FFP cezası bir şanstır.

Biliyorum 'Feda' kelimesini duyunca küçüleceğimizi, yarışta olmayacağımızı düşünüyorsunuz. Oysa öyle olmasına gerek yok diyorum ben. BJK'nin bile yeniden yapılanıp geçen sene son 3-4 haftaya kadar şampiyonluk kovaladığı ligde biz de gençleşerek, yeniden yapılanarak hem yarışıp, hem mali olarak rahatlayabiliriz. Üstelik bunun için önümüzde iki önemli fırsatta var:

1. Sadece lig odaklı yarışacağız önümüzdeki sezon.
2. Belli ki Fener dahil hiç bir takım uçuk transferler yapamayacak ve bu bizim üzerimizde taraftar baskısı yaratmayacak.

Bazı arkadaşların iddiası şu ki eğer eldeki bazı oyuncuları gödnerip mali yüklerinden kurtulursak yerlerine Ben Arfa'lar, Song'lar, Eto'lar gelebilir. Oysa ki mesele sadece göndermek ve yerine adam almak kadar basit değil.

1. Öncelikle sayısal olarak denk gelmiyor alınanlarla gönderilenler. Gitsin diye sayılanları çıktığımızda takımda 12-13 adam kalıyor. Gelsin denilenlerle beraber bu sayı en fazla 17-18 eder. Herhalde sezona böyle başlayamayız değil mi? Üsteli bunun 14 tanesi yerli oalcak :)

2. Velev ki söz konusu oyuncular gitti ve yerlerine yine ismi geçen oyuncular geldi. Hatta şampiyon da olduk. Ne değişecek? Arkadaşlar kendimizi kandırmayalım. Bu takımın mali durumu o kadar kötü ki değil 1 CL, sezonda 5 CL geliri alsak yine düze çıkamıyoruz kolay kolay. Bu sebeple oyuncu da satmak gerekecek. Aldığımız adamların hep son transferi oluyoruz. Bence bu işe de bir son vermek gerekiyor.

3. Yeniden yapılanmayı Mancini dönemi gibi yapmayacağız. Daha itinalı aramalarla, daha kaliteli adamlar bulunabilir. Bu forumdaki arkadaşlar bile Fransa 2. Ligi, Championship, Bundesliga ve hatta Danimarka ve Polonya'dan önemli isimleri öneriyorlar. İstese kulüp de bulabilir. Önder Özen ve Bilic kadar olsunlar bir zahmet.

4. Yapılanmanın en temel ayağı Sportif Direktör ve Teknik Direktör. Alp Yalman'ı Florya'ya getirerek alaturka yöntemlerle günü kurtarmayı düşünmek çözüm değil. Madem Türkiye'nin Batı'ya açılan kapısıyız o zaman o Batı'nın metodlarından olan SD'nin zamanı gelmiştir. Her Hoca ile de yapılanma olmaz. Mesela Terim gelirse şampiyon yapar mı? Büyük ihtimalle. CL'de de gruptan çıka ya da çıkamaz ama bişeyleri dener. Ama ötesi olmaz. Adama kızamayız zira tarzı bu değil. İyi bütçe, iyi ve bol transfer hocasıdır Terim. Buna uygun bir adam bulmak da şart.

Son söz olarak şunu söylemeliyim ki takımın kurtuluşu biraz feda demekten geçiyor. Bu feda, elindeki iyi oyuncuları satman anlamına gelmiyor. Bizim elimide Muslera, Sneijder, Podolski, Carole, Linnes, Selçuk(gitmeyecek), Telles, Bruma, Sinan gibi kaliteli adamlar var. Bunların etrafını genç ve yetenekli adamlarla doldurmalıyız. Gelecek vadeden adamları bulup parlatmalıyız. Başka şansımız yok. Aksi durumda bu sene şampiyon olsak da çok geçmeden aynı şeyleri baştan bir daha yaşarız.
 
Biz zaten 2 sezondur transfere para harcamıyoruz ki bizim problemimiz mevcut yüksek maaşlı performans alamadığımız futbolcularda. Yoksa 2 senedir bu kulüp transfer yapmıyor bir nevi feda yapıyoruz.
 
kafasını kullanabilen için niyeti gerçekten yönetmek olan için şanstır. yeniden yapılanma takımı gençleştirme vs gibi laftan öteye kolay kolay geçmeyen klişeleri gerçekleştirmek için uğraşanlara şanstır ama baktığımızda senin koltuğundaki adamlar kulübü soymaktan başka bir halt yapma niyetinde değil. adam kardeşini nereye koyacak hangi görevi verecek şaşırdı ve en sonunda mali işlerden sorumlu yönetici olarak atadı. bu yıl şampiyon olursak bir mucize eseri gelecek iyi bir hocayla şampiyon oluruz 2006 benzeri gibi diyecem ama onda da oyuncu gurubu çok karakterliydi. kendileri gibi malın tekini getirirlerse de zaten son yılın karbon kopyası olur.
 
Bahsettiğin uzun vaade projesi Dursun başkan olduğu sürece gerçekleşmez.

Neden? A) Futboldan anlamıyor ve futboldan anlayanı da anlamıyor.

B) Kendisi kötü durumda ve baskı altında. Artık geri kalan yıllarımı çok kupa kazanalım ki ilk sezonum unutulsun derdinde.

Terim hk. katılmıyorum. Herşey hocaya değil kulübün istediği şeye de bağlı. Kulüp uzun vaade proje yapmazsa hoca neden uzun vaade proje yapsın?

Sevilla mesela hep Monchi ve kulübün diğer yöneticiler yüzünden transfer konusunda bu kadar başarılı olabildi. Unai gelmeden önce de transferde başarılıydı.

Aynısı Shakhtar için geçerli. Adamların yönetim ve Scoutları tüm işi yaptı. Elbet Lucescunun emeği de var ama projeyi belirleyen hazırlayan Shaktardı.

Fatih Terim uzun vaade hocası olabilir ama herkes ondan kısa vaade başarı istiyor.
 
Bu ceza tabi ki iyidir, kulüplere monopoly parasıyla transfer yapmadığını ve geliri kadar harcamayı, imkanlarını akıllı kullanmayı öğretir, öğrenemeyen de gider.

Bu ceza kalksın isteyenler ayrıcalık peşinde, tam Türk kafası "kural bize işlemesin" diye uğraşıyor ama herkese nasıl işliyorsa bize de işler o kural, ayrıcalık yapılacak olsa Paris'in Milano'nun takımlarına yapılırdı, onlar da uyuyor kurallara. Avrupa'da diğer takımların başı kel diil. Onun yerine gelir neyse onu doğru kullanmayı öğrensinler.

Ayağını yorganına göre uzatacak herkes ve parasını harcarken maaş ödemeye kalkarken kendini premier lig takımı sanmayacak, ülke gerçeklerine göre hareket edecek. Almanlar (Bayern hariç) ve Portekizliler bizden daha az ama daha akıllı para harcayıp çok daha iyi takımlar kuruyor. Biz olmayan parayla saçma sapan maaşlar ödeyip bitmiş adamları geçmiş isim ve şöhretlerinden dolayı transfer ederek kulübü borç içine sokuyoruz, sonra kural bize işlemesin. Oldu paşam.

Hala okuyorum Falcao gelsin diyen var, adamın dizlerin bağları kopmuş, sakatlıklardan anası ağlamış 2-3 yıldır oynamıyor, kakalayacak yer arıyorlar, biliyorum ki yönetim alabilecek olsa aslında alacak da bu adamı isminden dolayı.

Onun için bu ceza iyidir.
 
Son düzenleme:
Üst Alt