Fizikli olmak ne demek? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Fizikli olmak ne demek?


Benim tum renktaslarima sormak istedigim bir soru var neden alt yapidan cikardigim tum genc arkadaslar icin ilk elestirimiz fizigi yetersiz oluyor ozellikle emre colak la ilgili yazilari okuyunca iyice aklima takildi guc ayri sey fizik ayri sanki herkes emreden veya baska bir genc arkadastan muthis bir fizik bekliyor bir futbolcunun ne kadar fizige ihtiyaci vardir? fizik mi yoksa guc mu?



Bugun emre colagin ilk 11de baslayamamasinin sebebi fiziki yeterlisligimidir yoksa tecrube eksikliyimidir?



Ben bu sorularin yanitlarini merak ediyorum ozellik emre ornegini veriyorum cunku emrenin fiziki yapisinin ona cok daha ozellik kattigini dusunuyorum.



Sizlerin dusuncelerini merak ediyorum?
 
Cevap: Fizikli olmak nedemek?



PORTO_HULK.jpg




oguchionyewu.jpg
 
Cevap: Fizikli olmak ne demek?



Güç, fiziği tamamlayan unsurdur. Her insanın fiziği iyi olmayabilir ama bazıları yeteneği ve hızıyla fizik açığını kapatır. Örnek; Messi, Giovanni, Maradona. Hagi 1.74 boyunda fakat onun fiziği güçlüdür. Omuz omuza girersen agresifliği ve gücüyle kendini yerde bulabilirsin. Ama Messi ile omuz omuza girsen, güçten değil, hızdan dolayı onunla yarışacak zamanın bile olmaz.



Emre Çolak hem fizik hem de güç olarak kötü. Fakat sahada daha dengeli duruyor. Top ayağına yakışıyor. Bilerek ve bakarak oynuyor. Fiziği gelişmese bile, daha da güçlenebilir. İnsanda boy 20 yaşından sonra uzamaz derler. Zaten yetenekli oyuncular hep kısa ve sol ayaklı olur. Emre Çolak en azından lig için güçlü bir yapıya sahip olmalı. Yoksa her maçta sakatlanma riski yüksektir.
 
Cevap: Fizikli olmak ne demek?



Fizik vücudun dayanıklılığıdır. Genelde futbolcuların fiziki gelişimleri ergenlik dönemi sürecinde yüksektir. Bunun en önemli örneklerini Arda, Messi, Ronaldo da görebiliriz. Arda'nın yaşıtları arasında genç yaşlarda fazla sivrilememesine rağmen bir anda çıkması ve sürekli olmasında fiziki unsurlar çok önemlidir.



Ancak futbolda fizikten önemli bir şey vardır o da dengedir. Örneğin Fenevli Alex'i düşünelim kolay kolay omuz omuza mücadeleye girip yere düştüğünü göremezsiniz keza bu durum Messide Ardada da böyledir. Bu olay topla birlikte hamle yapmayı gerektirir. Örneğin ikili mücadelede vücudunu sağa kırarak hareket edersen ve adam soldaysa ani bir hareketle adamdan kurtulabilirsin.



Emre Çolak'ın bu konudaki eksiği öncelikle tabii ki fiziki yetersizliği. Çok cılız duruyor şu haliyle. Bundan ziyade topu çok iyi hamle ettirmesine rağmen kendi hamlelerini yanlış yöne yapıyor. Mesela topu geçiriyor ancak kendini rakipten korumadan oynuyor. Dengeli bir oyuncu olmanın gereği hem topu hem de kendini rakipten kurtarabilmektir. Emre Çolak bu konuda şu an zayıf gerçekten. İrfan Başaran ve Oğuz Sabankay'ın üstün tekniklerine rağmen sivrilememelerinin en büyük sebebi de budur.
 
Cevap: Fizikli olmak ne demek?



Kimse Emre'nin bir Keita kadar fizikli olmasını beklemiyor zaten. İniesta'ya bakın, çok mu fizikli? Hayır ancak dengeli, ayakta kalmasını biliyor.



Emre'nin en büyük eksikliği neydi maçlarda? Topu kurtarıyor ancak kendisi geçemiyor. Ya rakip vücudunu araya sokarak engelliyor ya da faulle durduyuordu.



Peki bu fauller sadece Emre'ye mi yapılıyor maçlarda? Hayır. Emre de bu darbelerden kaçmayı, bir şekilde ayakta kalmayı öğrenmeli. Benim fizikten kastım asıl budur.



Bu sebeplerden dolayı Emre'nin teknik kapasitesini de tam olarak ortaya koyduğunu söyleyemeyiz. İkili mücadelerde ayakta kalmayı bir başarsın işte o zaman görün siz Emre'yi.
 
Cevap: Fizikli olmak ne demek?



Fizik ile güç ayrı ayrı düşünülemez zira genel-geçer tanım da fiziki güç'tür.. Futbolcunun fizyolojik ve mental güçleri vardır ve fiziki yönden güçlü olana fizikli denir. Basite indirgemek gerekirse işin özeti budur..
 
Cevap: Fizikli olmak ne demek?



Fuleli demek Henry gibi Emre Belezoğlu gibi düz çalım atanlara deniyor,



Düzden kasıt,vurup geçmek. gibi birşey işte :D
 
Üst Alt