Frank Rijkaard | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Frank Rijkaard


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yecoe1244205068.jpg






30 Eylül 1962 Hollanda / Amsterdam doğumlu Frank Rijkaard, henüz 17 yaşında, Ajax Teknik Direktörü Leo Beenhakker tarafından A takıma alındı. Orta sahada görev yapan Rijkaard, 7 sene formasını giydiği Hollanda ekibiyle üç şampiyonluk, bir de Kupa Galipleri Kupası Şampiyonluğu yaşadı.





206 maçta 46 gollü bu performansın ardından kısa bir Real Zaragoza tecrübesi yaşayan Rijkaard, 1988’te Milan’a transfer oldu. Beş sezonluk İtalya kariyerinde Milan’ın efsane isimleri arasına girdi, iki şampiyonluk, iki Avrupa Şampiyonluğu, iki UEFA Süper Kupa, iki de Kıtalararası Kupa şampiyonluğu kazandı.

1993-95 arası Ajax’ta forma giyen Rijkaard, yetiştiği kulübe iki şampiyonluk daha armağan ederek aktif futbol kariyerine nokta koydu. Frank Rijkaard, aktif futbolculuk kariyerinin son senesinde Ajax'la Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna da ulaştı.

1981-94 yılları arasında Hollanda Milli Takımı’nın da değişmez ismiydi Rijkaard… 1988 Avrupa Şampiyonu Hollanda kadrosunda da yer aldı. 1995 yılında futbola veda eden Rijkaard’ın teknik adamlık kariyeri ise 1998 yılında başladı.

Hollandalı teknik adam futbolu bıraktıktan sonra Guus Hiddink'in yardımcısı olarak antrenörlüğe başladı.

1998 yılında ise Hollanda Milli Futbol takımının başına birinci adam olarak geçti. Hollanda ve Belçika'nın ortaklaşa düzenlediği EURO 2000 finallerinde Hollanda'nın başında yer aldı. Yarı finale kadar oynadığı futbolla herkesin favorisi olan Frank Rijkaard'ın Hollanda'sı sürpriz bir şekilde İtalya'ya elendi.

Bu şampiyonadan sonra Frank Rijkaard, 2001–2002 sezonunda Hollanda ligi takımlarından Sparta Rotterdam'ın başına geçti. Bir yıllık Sparta Rotterdam tecrübesinin ardından Rijkaard, 2003-2004 sezonunun başında Barcelona'nın teknik direktörlüğüne getirildi.

Beş sezon Barcelona'nın çalıştırıcılığını yapan Frank Rijkaard, takımıyla 2004-2005 ve 2005-2006 sezonlarında La Liga şampiyonluğu, 2005-2006 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu'na ulaştı. 2005 yılında Barcelona ile İspanya Süper Kupası'nı da kazanan Rijkaard, 2008 yılında ise görevinden ayrıldı.
 
Cevap: # Frank Rijkaard



Bencede bu başlıkta konuşalım. Nevrim döndü Co'nun başlığında. Bi schuster bi houllier uçtum abicim arada.:)
 
Cevap: # Frank Rijkaard



UEFA Şampiyonlar Ligi 2005/2007

La Liga Şampiyonluğu 2004/2005

La Liga Şampiyonluğu 2005/2006

İspanya Süper Kupası 2005



Hollanda ile Avrupa Şampiyonluğu..



Tam bir Winner vallahi.
 
Cevap: # Frank Rijkaard



Melih Abi seni mutlu gördük peki alacağı para hakkında bir bilgin var mı abi yeni hocamızın, hayırlı olsun diyelim ama bizim de küçük ipuçlarına ihtiyacımız var :))) Bu bilgiyi tek başına taşımak zor olsa gerek Melih Abicim :)))



(Yok tek başıma taşırım. Houllier’de gördük bunu. Aldığı parayı biliyorum. Kulüp kendi limitinin biraz üstüne çıkmış. MŞ)



Yabancı basın zaten duyurmuş olabilir mi bu ismi? :)

(Hafızam beni yanıltmıyorsa ben rastlamadım sanırım. MŞ)



Abi peki uzun vadeli mi düsünülüyor bu isim yoksa yine 1+ anlasmasi mi olacak?

(Buna yanıt verdim Onur. 2 yıllık bir anlaşma. Çünkü hocamız öyle istiyor. MŞ)



Houllier'i attım kafamdan. Çünkü Houllier'de gördük bunu derken geçmiş zaman kullanıyor.



Medyada bu sene 2009 yılında Rijkaard'ın adı Galatasaray ile anılmadı.



2 yıllık istiyor çünkü kendini yeniden gösterecek.Bu bi basamak Rijkaard için.



MŞ'den alıntı yaptım çünkü tek bilen kişi o .
 
Cevap: # Frank Rijkaard



Houllier'i attım kafamdan. Çünkü Houllier'de gördük bunu derken geçmiş zaman kullanıyor.



Medyada bu sene 2009 yılında Rijkaard'ın adı Galatasaray ile anılmadı.



2 yıllık istiyor çünkü kendini yeniden gösterecek.Bu bi basamak Rijkaard için.



MŞ'den alıntı yaptım çünkü tek bilen kişi o .



ohooo bu kadar az mesajla çözülmez bu iş siz yazın daha renktaş..

Bu arada Flaş flaş flaş

Yeni t.d Ertuğrul Güven--resmi imza atıldı, avatarda resmi imza atarken görebilirsin. Ama basına sızdırmayın lütfen söz verdim :ka19:
 
Cevap: # Frank Rijkaard



Rijkaard'ın bi idmanını seyretmiştim ispanyada..Total futbol muhabbetine bütün takımı birbirine bağlamışş kim nereye giderse kaleci haric diğer 9 kişide o tarafa doğru gidiyordu..Ronaldinho lar falan koyun sürüsü gibiydi :D
 
Cevap: # Frank Rijkaard



anaaaam forum uçmuş :D



yılmaz vural degil çünkü futbolcu kırmızı kart görünce telde sıkıştırıp dövüooo
 
Cevap: # Frank Rijkaard



ntv spor müdürü bu ismi geçen t.direktörlerle görüşüldüğü doğru dedi.bazılarıyla menacerler aracılığıyla,bazıları aracılar vasıtasıyla,bazılarıda yüz yüze dedi bugün.

medyada bi sürü isim geçiyo sonra biri tutunca biz söylemiştik diye yazılıyor diyorlar dedi ama tüm isimlerle görüşme yapıldığı doğruymuş. fatih terimde dahil.bakalım piyango kime vuracak :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt