Fransa Katliamları | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Fransa Katliamları


Evet arkadaşlar, bu konumuzda katliamcı ve soykırımcı Fransa'nın tarihi boyunca yapmış olduğu katliamları ve soykırımları paylaşıyoruz. Sizler de bu konuya katkı vererek paylaşımlarda bulunabilirsiniz...

Milli bir meselede ne ayrımcılık nede bölünmüşlük olur...

Tüm Türkiye tek yürek bu hadsiz çapanoğlanlarına hadlerini bildirmememiz gerekir...



İlk olarak Saint Barthelemy Katliamı, 'Aziz Barthelemy Günü'ne denk düşen 24 Ağustos 1572 tarihinde Fransa'da Katolikler tarafından Huguenot denilen Protestanlara karşı gerçekleştirilen katliam.



Bu katliam Fransa ve İspanya'nın Flanderes bölgesini denetim altına almak istemesi nedeniyle ve Katolik ile Protestan asilzadeleri arasındaki iktidar çekişmesinden dolayı meydana gelen olaylardan biridir.



Fransa Kralı IX. Charles'ın İspanya'ya yakınlığı ile bilinen annesi Catherine de Medicis'in I. Henry, Duke Guise'i kullararak kralın Protestan yardımcısı Amiral Gaspard de Coligny'ye düzenlediği suikastir. Olaydan yaralı kurtulan ve evinde ağır yaralı yatmakta olan Coligny'i öldürmek için ikinci bir saldırı düzenleyen katolik asilzadeler bunu başarmışlar ancak bu kez önü alınamayan bir katliama sebep olmuşlardır.



24 Ağustos 1572 sabaha karşı beyaz haçlı giysileri giymiş Katolikler evlerinde uyumakta olan Protestanlara saldırdılar. Önce Pariste başlayan katliam daha sonra bütün ülke geneline yayıldı. İki gün süren katliam sonucunda resmi olmasa da onbinlerce Protestanın öldürüldüğü tahmin edilmektedir.



26 Ağustos 1572'den sonra sağ kalan Fransız asıllı Protestan soyluların tamamı dinlerini terkederek Katolikliği kabul etmiş, halk tabakası ise İsviçre ve Almanya'ya sığınmıştı...
 
Cevap: Fransa Katliamları



adolf hitler hepimizin yerine zaten fazlasıyla hiçbir zaman unutamayacakları şeyler yaşattı onlara boşverin böyle şeyleri çok anlamsız.
 
Cevap: Fransa Katliamları



bence dile getirmeliyiz...

düşmanını bile cephede yaralı diye sırtında taşımış bir millete soykırımcı demek küfürden daha ağırdır benim için...
 
Cevap: Fransa Katliamları



Katliam görmek isteyenler kendi tarihlerine baksın...





Fransa'nın katliamları



Fransızlar geçmişte sömürgelerinde yaptıkları katliamları bilinirler. Cezayir'den 1.5 milyon insanı katlettiler. Ruanda'da 90'lı yıllarda Hutu ve Tutsi kabilelerinin birbirlerini katletmelerine yardımcı oldular. İşte, Fransa'nın kanlı tarihi...



Fransa'nın tarihi soykırım ve katliamlarla dolu. 1830' da sömürge olarak işgal ettikleri Cezayir' de her türlü insanlık suçunu çekinmeden işleyen Fransızlar, 1962' de bağımsızlığını kazanana kadar ülkede çeşitli soykırımlar ve katliamlar gerçekleştirdi.



Bağımsızlık savaşı veren yüzbinlerce Cezayirliyi katleden Fransızların 2.5 milyon Cezayirliyi tehcire tabi tuttukları biliniyor. Cezayir' de 100 yılı aşkın süre her türlü insanlık suçunu işleyen Fransızların bağımsızlık savaşında 8 bin köyü yok ettiği de çeşitli kaynaklarda yer alıyor.



Fransız katliamları sadece Cezayir ile sınır değil. Ruanda' da 1994 yılında yaşanan soykırımda yüzbinlerce Tutsinin Hutular tarafından öldürülmesinin insanlık tarihinin en korkunç olaylarından birisi olarak belleklerde yer alıyor. Yakın tarihin en korkunç insanlık suçunda Fransızların parmağı dünya kamuoyu tarafından biliniyor. Ruanda' da görev yapmış emekli Fransız subayı, Fransa askerlerinin, 1994' te Ruanda' da soykırım yapmakla suçlanan Hutu milislerine silah eğitimi verdiğini itiraf etmesi tarihi birçok kanlı olayla dolu Fransızlar tarihinin en büyük lekelerinden biri olacak nitelikte.



Tarihin utanç sayfalarından birine ait bu görüntüler. Çadırın önünde ellerini kaldırmış, silahsız, savunmasız bir Cezayirli... Kendisiyle konuşulmasını bekliyor. Ancak Fransız askerlerinden gelen, acımasız bir kurşun. Genç kadın için hayatının en korkunç günü. Tecavüze uğradığı iki Fransız askerinin arasında ve çıplak. Askerler, soykırım gününün anısına, ırzlarına geçtikleri kadınla hatıra fotoğrafı çektiriyor. Ve sokaklar... Sorgusuz sualsiz öldürülen Cezayirliler... Tek suçları, Cezayirli doğmak...



8 MAYIS 1945, CEZAYİR SOYKIRIM GÜNÜ



Bu tüyler ürperten görüntüler, tarihin utanç sayfalarında kayıtlı. Yıl 1945.. Günlerden 8 Mayıs.. Fransa için kurtuluş, Cezayir için soykırım günü. Fransız sömürgesi Cezayir, Nazi Almanyası tarafından işgal edilen Fransa'nın kurtuluşu için gençlerini savaşa gönderdi. Karşılığında sadece bağımsızlığını istedi Fransa'dan. Fransa teklifi kabul etti. Almanya'yı, Cezayirli askerlerin desteğiyle yendi.

32126005945.jpg




GÜNLERCE SÜREN KATLİAM



Fransa'nın zaferi, Cezayir'de bayram coşkusuyla kutlandı. Sokaklara dökülen halk, kendilerine verilen bağımsızlık sözünün tutulacağı düşüncesiyle, kutlama yürüyüşleri düzenledi. Ancak Fransa, verdiği sözü tutmadı. Yürüyüşe katılan halkın üzerine işgalci Fransız askerleri tarafından ateş açıldı. Katliam günlerce sürdü. Masum insanlar, evlerinden alınarak kurşuna dizildi. Köyler ve kasabalar bombalarla yerle bir edildi.



İNSANLIĞIN BİTTİĞİ ANLAR....



Fransız askerleri, tek suçları ülkelerinin bağımsızlığını istemek olan yaklaşık 45 bin Cezayirliyi katletti. Kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden onbinerce Cezayirli, Fransız askerlerinin kurşunlarıyla can verdi.



ÖLDÜRMEK YETMEDİ TECAVÜZ ETTİLER



Askerler, yolda karşılarına çıkan Cezayirlileri rastgele öldürdü. Öldürmekle yetinmeyen Fransız askerleri, Cezayirli müslüman kadınlara tecavüz etti. İşte hortumla yıkanan bir kadın. Askerler, kadını tecavüze hazırlıyor. Ve bir başka genç kadın. Irzına geçen askerlerin arasında ve çıplak. Askerler, zorla, kadının fotoğrafını çekiyor.



Cezayir'de bunlar olurken, Fransa'nın savaşı kazanması için ölümü göze alan Cezayirli gençler ülkelerine dönüyordu. Bağımsızlık hayaliyle yola çıkan gençler büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Onları, ölümün ve korkunun kol gezdiği sokaklar karşıladı.



HİTLER'İN FIRINLARI GİBİ...



Katledilen onbinlerce Cezayirlinin bir kısmı şehir dışında açılan dev çukurlara gömüldü. Bir kısmı ise, kamyonlara doldurularak kireç fırınlarında yakılmaya götürüldü. Cezayirlilerin cesetleri, Nazi fırınlarına benzeyen ölüm fırınlarında yakıldı. 1945 yılı, tarihe, Fransa'nın utanç yılı olarak kazındı. Tarih sayfalarına utanç olarak geçen bu katliam, Fransa tarafından görmezden geliniyor. Cezayir hükümeti, Fransa hükümetinden katliam konusunda defalarca özür talebinde bulunmasına rağmen, Fransa bu ayıbı bu güne kadar kabullenmedi.



FRANSA'NIN RUANDA KATLİAMI BELGELENDİ



Ruanda Araştırma Komisyonu, hazırladığı 500 sayfalık raporunda, “AB Dönem Başkanı” Fransa'nın bu ülkede, 1994'te yapılan soykırıma faal olarak katıldığına yönelik ithamlarına ilk defa resmiyet kazandırdı. BM verilerine göre 1994 yılının haziran-ağustos döneminde Ruanda'da 800 bin Tutsi ve ılımlı Hutu'nun ölümüyle sonuçlanan soykırım hakkında bir araştırma komisyonu oluşturulmuştu. Rapor, Fransa ve Avrupa'da bomba etkisi yarattı. Türkiye'yi her fırsatta sözde Ermeni soykırımı ile suçlayan Fransa'nın Ruanda'da soykırım hazırlıklarından haberdar olduğu, bu hazırlıklara katıldığı, cinayetlerde faal rol oynadığı belirtiliyor. Bölgedeki “insani yardım operasyonlarına” katılan Fransız askeri birimleri, soykırıma doğrudan destek vermekle suçlanıyor.

86235448676.jpg




ÖLÜM LİSTESİ HAZIRLAMIŞ



Raporda Fransa ayrıca, soykırımcılara istihbarat, strateji, askeri eğitim desteği sağlamakla, “öldürülecek kişilerin listesinin belirlenmesine katkıda bulunmakla”, “silah temin etmekle” suçlanıyor. Komisyon, raporunda, Ruanda hükümetine, “Fransa devletine karşı uluslararası kurumlarda suç duyurusunda bulunmasını ve dava açmasını” öneriyor. Fransa, çeşitli yöntemlerle Ruanda hükümetine baskılar yaparak söz konusu soykırım suçlamalarına resmiyet kazandırılmaması için çaba harcıyordu.
 
Cevap: Fransa Katliamları



Beni ilgilendirmiyor.

Eğer bana karşı bir itham varsa, sadece onunla ilgilenirim.

El alemin yaptıkları ile ilgilenmem.
 
Cevap: Fransa Katliamları



1. dünya savaşında esir düşen askerlerimiz hakkında bir belgesel izlemiştim tam olarak hatırlamıyorum ismini belgeselin ama net olarak unutcamıcagım şeylerden biri birazdan yazıcaklarımdır



fransız esir kampındaki türk askerleri günlerce aç bırakılmıştı bir gün sabahtan yemek dagıtıldı esir türk askerlerine ve banyo yapabilicekleri söylendi esirler için banyo amaçlı havuzlar hazırlanmış fakat içi suyla degil kimyasalla doluydu giren bütün türk askerleri kör olarak çıktılar girmek istemiyenler silah zoruyla sokuldular



bu sadece küçük bir zulum cezayir de yapmadıkları kalmadı dünya düzeninin ingiltere ve fransa nın parmagında döndügü dönemlerde sözde ''adaletin savunucuları'' ''özgürlügün askerleri'' bizim yapmakla itham edildigimiz şeylerin kat ve katını yapmışlardır
 
Cevap: Fransa Katliamları



aynen cenk zaten fransada kabul edilecek yasa Muz Cumhuriyetini ilgilendiriyor...:)



Banane Fransızların yaptıkları soykırımlardan.

Sözde Ermeni Soykırımı'nı çürütecek bir şeyler paylaşsan tamam derim.



Bu olay tamamen "Tencere dibin kara, seninki benden kara" ya dönmüş..

Sanki biz yapmışız da, "Aaa bak siz de yapmışsınız" demişsin..
 
Cevap: Fransa Katliamları



iyide tencere dibin kara seninki benden kara demek...

açılımı şudur zekaküpüboyzlar...

biz ermeni katliamı yaptık sizde katliam yaptınız demektir...





bende diyorum ki bizim milletimiz öyle bir millet ki düşmanını savaş meydanında sırf yaralı diye öldürmeyip sırtında taşıyan bir millet...

tarihinizi azcık öğrenin gelin sonra konuşuruz...;)
 
Üst Alt