Friends (1994-2004) | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Friends (1994-2004)


Her ne kadar yayınlanıp bitmiş bir dizi bile olsa, gelmiş geçmiş en iyi komedi kabul edilen (bazıları Seinfield ile karşılaştırır) bir dizinin konusunu açmak istedim.

Burada zaman zaman kısa videolar ve resimler paylaşacağım. :p



Friends 1994-2004 yılları arasında yayınlanmış, New York'ta yaşayan 6 arkadaşı anlatan bir dizidir. Dizi Amerika ve Dünya'da inanılmaz bir popülerliğe ulaşmış sırf bu yüzden dizi bittikten sonra X kentinde yaşayan Y sayıda arkadaşın başından geçenler temalı onlarca dizi çekilmiş, bunların pek azı tutmuştur. En çok tutan ve sevilen How I Met Your Mother dizisinde dahi, hayli ciddi bir şekilde Friends esinlenmeleri ve göndermeleri vardır.



Dizi hakkında itusozluk.com'da yazmış olduğum pek çok yorum var ancak karakter tanıtımları ve trivia bilgiler içereni buraya kopyalacağım.



Karakter tanıtımları dizinin ileriki bölümleri hakkında bilgiler içerebilir.
 
Cevap: Friends



Bundan sonraki iki mesaj, büyük harf içermiyor, bunun sebebi bunca yazıyı tekrar yazmamım mantıksız olması, hoş görün. (sözlükte büyük harf yok)



Karakterler: (ileriki bölümlerden bilgi içerebilir)



ross geller: genelde ilk sezon bu adamı pek seven olmaz. yeni boşanmış ve hayata tekrar dönmeye çalışan bir adam, rachel ile yakınlaşma çabaları derken ilk 10-15 bölüm, dizinin duygusal gibi entel gibi karakteri damgası yer. ancak ilk sezonun sonlarından sonra öyle bir toparlar ki, neden dizideki ana aşk hikayesinin karakteri olduğu ortaya çıkar. hani diziyi bilmeyenlere şöyle anlatabiliriz, himym'daki barney'den iki tane var, ama bir karakter sık sık bu iki karakterin arasından sıyrılabiliyor. gerçekten ross'un chandler ve joey gibi iki karakterin arasından sıyrılması tek kelimeyle başarı. ross'a dizi boyunca yapılan iki espri, boşanmaları ve doktor ünvanıdır. bence en komik hareketleri ise, kandırılmaya çalışıldığı anlarda kanmadığını sanmamız, ama değil kanmak, kendini bile kaptırmış olmasıdır. ne diyorsun olum derseniz, bir; ev tuttuğu bölümde rachel ve phoebe gördükleri şeyle panik halinde zıplarken ne oluyor diye girmesi ve evi tuttuk seviniyoruz bahanesi uyduran kızlara hadi oradan bakışı attıktan sonra inanılmaz komik biçimde zıplamaya başlayarak onlar katılması, iki; konferansa gittikleri bölümde, diğerleri duvara dayanmış bunların sevişmesini dinlerken çat diye odaya girmesi, otelle vedalaşıyor bahanesini yememiş gibi durup, tam odadan çıkarken duvara sarılarak vedalaşması. kendisi diziye evli başlayıp bekar bitiren tek karakterdir ayrıca. bu arada 2 kere daha evlenmiş bir de gayrımeşru çocuk yapmıştır.



chandler bing: ross'un üniversiteden arkadaşı ve grubun ross ile beraber en çok kafası çalışan üyesi. türk standartlarına baktığımız zaman ideal eştir. adam gibi bir işi ve maaşı vardır. ilk 2-4 bölümde esprileri zaman zaman dikkatten kaçar ama tarzı bir kere kapılınca her bakışı güldürür. hayli dramatik ve ilginç bir çocukluk geçiren chandler insan ilişkilerinde sıfırdır ve her şeyle dalga geçer. dizinin 10 sezonunda da gözüken uzatmalı bir sevgilisi vardır. (janice). karşılaşmaları, chandler evlendikten sonra bile en absürd anlarda gerçekleşir. chandler genel olarak geyik bir tip olmakla beraber, duygusal durumlarda iyidir. dizi çekilirken bu adamın neden alkol ve uyuşturucuya bulaştığını anlamazsınız ama fiziği aşırı değişir, ilk sezondaki iğrenç saç şekli değiştikten sonra bir kaç sezon hayli şekildir ama dizinin ortalarında çok fazla kilo alır, yanakları gıdısı birleşir falan. 8-9. sezonlarda vücudu toparlasa da eski halinden eser kalmaz. 10. sezonda nispeten eskiye döner. diziye, bu adam evlenemez, evlense bile ancak janice ile evlenir diye başlar ama dizinin güzel kızını kapar. aslında diziyi ikinci defa izlerken sanki baştan bari monica'ya göz koymuş bir havası vardır gibi gelir. dünya yıkılsa dostu joey'i satmaz.



joey tribbiani: gruba en geç katılan üye. chandler'ın ev arkadaşı. aslında chandler'ın ev arkadaşı olması tamamen rastlantıdır. gıcık alt komşunun bir dalga geçmesi sonucu joey eve yerleşir. italyan kökenlidir ve 7 kız kardeşi vardır. dizide zaman zaman italyanca küfreder. anlama kapasitesi çok düşüktür(bir bölümde küçükken sık sık merdivenden kafa üstü düştüğünü söylemişti) ama süper iyi niyetli ve temiz kalplidir. kadınlara karşı ise doğuştan bir becerisi vardır. bir kadını etkilemek için hemen hiç bir çabaya ihtiyaç duymaz. kendisi oyuncudur, ama genelde minimum çalışarak maksimumu ister. uzun süre ona adeta chandler bakar. ancak bir pembe diziye girdikten sonra eli para görür. kadınlardan daha önemsediği şey yemektir. önündeki tabaktan yemek alınmasını bir kızdan ayrılık sebebi kabul eder. bir oturuşta hindi yemişliği vardır. dizide toplam 2 defa aşık olmuş, birinde rachel ve phoebe'nin gazına gelmiş ve patlamış, ötekinden ise karşılıklı anlaşarak vazgeçmişlerdir. o da chandler gibi ilk bölümden son bölüme kadar diziyi sırtlar. o kadar sevilir ki, friends bittikten sonra kendi dizisi çıkar, ama arkadaşları için ölecek bir adamın onları iş için bırakıp hollywood'a gelmesi ve onları arayıp sormaması izleyicinin hoşuna gitmez. joey dizisi sadece 2 sezon süren vasat bir dizi olarak kalır.



monica geller: diziye iğrenç saçlarla başlayan, her geçen sezon güzelleşen, son sezonlarda bildiğin mankene dönüşen kadın. erkek gibi dediğimiz, güçlü ve elinden her iş gelen tiptir. bununla beraber obsesiftir. bir terliğin yerinde durmadığını bilerek uyuyamaz. ahçılık yapar. monica dizinin adeta ana karakteri gibi başlar ve bence açıkçası olaylar genelde onun evinde geçmese bu kadar ön planda kalamayacak noktaya düşer. monica daha çok tamamlayıcı bir karakter görevi görür. açıkçası ben, monica fanatiğiyim diyen hiç duymadım. sezonlar arası performansı dalgalıdır. bilhassa erkek arkadaşı olan bölümler hiç çekilmez bence. bir tek richard belki biraz. neyse ki dizi ortasından sonra evlenir ve bundan sonra da izlenebilirliği artar.



rachel green: gruptan 2 kişiyi önceden tanısa da, gruba dizinin başlangıç bölümünde dahil olur. dizi esasen onun öyküsü gibidir. babasının yanından hiç ayrılmamış. sınırsız para ile şımarık biçimde büyümüş, estetikli, kredi kartı olmadan yaşayamayan bir kadının, garsonluktan, moda dünyasının önemli noktalarına gelen, tek başına hayata sıfırdan başlama öyküsüdür adeta. rachel ilk sezonlarda pek sevilen bir karakter olmaz, çünkü daha çok dizinin, duygusal yükünü yüklenir. buna rağmen bence, ilk sezonu götürür. ross ile ilk ayrılıklarından sonra dizide daha önemli bir yer kaplar ve git gide daha eğlenceli bir hal alır. gene saçma sapan erkek arkadaşlı anları sıkıcıdır. son bölümde ağlatma potansiyeli vardır.



phoebe buffay: burayı boş da bıraksam olur. çünkü anlatamam nasılda. ilk sezonda bu karater saçma bulunur genelde, çünkü oturmamış bir karakterdir. aptal mı, geri zekalı mı, çok mu zeki, fazla mı saf anlaşılmaz. ama 2. sezondan sonra karakter oturmaya başladıkça git gide daha iyi olur. hani devamlı yükselen bir grafik çizer, hep daha iyi olur ve sonlara doğru çoğu insanı kendine hayran bırakan bir karakter olur. berbat bir çocukluk ve ilk gençlik yaşamıştır. hırsızlık yapmıştır, polis yaralamıştır. hakkında çok az şey biliriz, fransızca bilir, italyanca bilir, bir dönem prag'da yaşamıştır ama ne zaman, niye bilinmez. monica ile eski ev arkadaşıdır ama daha sonra ondan bıkar. araya mesafe koymaya çalıştıkça daha yakınlaşırlar. iyi niyetlidir, hep güzel şeyler olsun ister. metafizik öğelere fazla meraklıdır. cidden anlatacak değil anlatılabilecek pek şeyi yoktur. 10 sayfa yazsak ancak anlatırız kendisini çünkü. ayrıca dizideki izlediğimiz onca evlilik arasında en mükemmel tören onunkidir.
 
Cevap: Friends



sonradan ekleme: courteney cox'u yazı boyunca yanlış yazmışım, olur öyle.



courtney cox (monica), esasen rachel rolü için başvurmuştur. ancak seçmelerden sonra monica rolü için çok daha uygun olduğu düşünülmüş.



jon cryer (two and a half man'deki adam) chandler karakteri için düşünülmüştü ama cryer teklifi reddetti.



chandler rolü için akla gelen 2. simi jon favreau oldu. teklifi reddeden jon daha sonra dizide konuk oyuncu olarak yer aldı. (monica'nın zengin erkek arkadaşı, güreşçi olmaya niyetleniyordu)



diziye, six of us, friends like us, across the hall ve insomnia cafe isimleri verilmesi düşünülmüş. (aralarında tek düzgün olanı across the hall bence)



dizinin bitiş sahnesinde de gösterilen ve dizi boyunca kapıda duran çerçeve, esasen dekorasyonda kullanılacak bir aynaymış. ancak taşınırken kırılınca oraya koymuşlar. sonra da hoşlarına gitmiş.



mad about you dizisinde iki karakter bir kafeye gider ve orada ursula buffay ile tanışırlar. bu iki karakter daha sonra friends'te konuk oyuncu olur ve phoebe'yı ursula sanarlar.



bruce willis ve matthew perry, the whole nine yards filmi çekimleri sırasında bir bahse tutuşurlar. perry kazanır ve willis, iki bölüm ücret almadan friends'de oynar.



matt leblanc seçmelere geldiğinde cebinde sadece 11 doları kalmıştı. ayrıca geçirdiği ufak bir kaza yüzünde burnu şişmiş ve yaralı halde gelmişti.



monica hamile kalamaz derken, courtney cox dizinin son aylarında hamile kalmış. ekip bunu saklamak için iyi kasmıştır.



lisa kudrow, çekimler sırasında hamile kalınca, kardeşinin çocuklarını taşıma olayı uydurulmuştur. kudrow'un karnının şişmesi beklendikten sonra senaryo başlamış ama üçüz olayından dolayı karnının daha büyük olması gerekince hamile haline bir de yastık falan sokulmuştur.



gunther'i oynayan oyuncu, gerçekten hollywood'da bir kafede çalışırken keşfedilmiştir.



monica rolü için başvuran ve reddilen reah lemini, konuk oyuncu olarak diziye girmiştir. carol ve ross'un bebekleri (ben) doğarken, o da hastanede doğum yapan bir anne rolündedir. evet, joey'in doğuma yardımcı olduğu kadın. işin ilginci doğum hemşiresini oynayan, joey'in menajeri estelle'i oynayan kadındır.



bu hiç aklıma gelmezdi ama lisa kudrow, 4. sezonda diziye dahil olan ördekten çok feci korkmuş.



courtney cox, arquette soyadını alınca, bir bölümde tüm oyuncu ve yönetmenlerin soyadına arquette eklenmiştir. 9. sezonda babasını kaybeden courtney cox'un tek bölüm için arquette soyadını sildirdiğini söylenir ben baktım ama göremedim.



days of our lives, gerçekten eski bir dizi. ilginç yanı, friends new york'ta geçiyor diye los angeles'ta çekilmiştir. days of our lives da la'da çekilmiştir. ek olarak, jennifer aniston'un babası john aniston bu dizinin oyuncusuydu!



dizi esasen çok farklı kurgulanmıştı, örneğin ana aşk hikayesi, monica-joey olacaktı.



chandler ve phoebe karakterleri, yan karakterler olarak düşünülmüştü. lisa kudrow'un performansı, yan oyuncudan fazlasını gösterilnce ana karakter oldu. matthew perry ise yapımcıları adeta büyüledi ve chandler adeta başrol oyuncusuna dönüştü.



6 "friends" her zaman aynı parayı aldı. aralarında alt-üst ilişkisi olmadı. ilk bölümlerde, bölüm başı 22,500 $ alan oyuncular, son bölümlerde 1,100,000 $ alıyordu.



tüm karakterlerin ikinci adı varken, pheobe'ninkini kardeşi doğum belgesini sattığı için, monica'nınkini de söylenmediği için bilemiyoruz. monica'nın ki e ile başlıyor.

diğerleri, ross eustace, chandler muriel, joseph francis, rachal karen.



artık rastlantı mı bilinmez, diş doktoru barry'nin iki sevgilisi, rachel green ve mindy karakterini canlandıran aktrisler, ferris bueller's day off'ta aynı rolü oynamışlardı. biri sinema, biri dizi versiyonunda.



meşhur danslı jenerik, sabahın 4'ünde warner bros stüdyoları önünde çekildi. suya devamlı olarak sıcak su verildi. ayrıca tüm karakterler dans ederken, sadece rachel'in şarkıyı söylediğinin görülebildiği jenerikler vardır.



6 ana karakter dışında 10 sezonda da görünen karakterler, gunther ve anne-baba geller'dır. janice 9 sezonda görünür, kalan tek sezonda ise sesi var kendisi yoktur. (hediye kasette)



monica'nın buzdolabı gerçekten çalışıyordur ve doludur. içinde bolca su ve başka içecekler vardır. dizide devamlı buzdolabından su alıp içildiğini hatırlarsınız.



2. sezonun ortasına kadar gunther'in ismi yoktu.



courtney cox dizide, emmy adaylığı olmayan tek kişidir.



ilk sezonda central perk kafeden sokak gözükmez. set daha basittir ve dışarısı bolca çiçek, bitki ve blur efekti ile yok edilmiştir.



joey'in bir dönem zenginliğinden geriye kalan tek şey olan ve dizi boyunca da ortalıkta duran köpek heykeli, diziye başladığında arkadaşının jennifer aniston'a iyi şans hediyesidir.



sette, matt ve matthew diye hitap edilen kişi matthew perry'dir. isim karışmasın diye matt leblanc'a soyadı ile hitap edilirdi.



central perk'teki meşhur kanepeye yapımcılar warner bros deposundan bulup, işe yarar diye getirmişler.



jill green karakteri zaman zaman diziye renk katar. ancak dizi ilerledikçe reese witherspoon meşguliyeti sebebi ile yapımcıları geri çevirmeye başlayınca, diğer kardeş amy green olaya dahil olur.



6 "friends" de öpüşmüştür birbiri ile. bunlardan joey-monica olanı hayali bir sahnedir. rachel-monica öpüşmesi ile gösterilmez. ama chandler ve joey ikilisi bunun için büyük evden vazgeçer.



matt leblanc diziye başladıkları zamanlar, jennifer anniston'dan hoşlandığını itiraf etmiş, ama sanırım tüm dünya öyleydi diye eklemiştir.



dizideki ana karakterler isimlerini all my children dizisinden alır. altısı da. hatta söz konusu dizide ross chandler diye bir karakter vardır.



kathleen turner, chandler'ın transeksüel babasını oynayan kadın, matthew perry'nin hala kendisine "baba" diye hitap ettiğini söylemiştir. ayrıca ilginç bir not. herkesin, sevişme izni olan ünlüler listesi yaptığı bölümde, chandler'ın son adayı jessica rabbit'tir. jessica rabbit'in orijinal seslendirmesini yapan kişi? evet, kathleen turner.



gene çok beklemediğim bir şey. lisa kudrow, pheobe karakterini şekillendirirken kimden esinlemiştir? jennifer anniston. tuhaf ama gerçek.



pheobe'nin anne ve babasını oynayan 2 oyuncu, üçüncü türden yakın ilişkiler filminde de beraber oynamışlardır. ilginç rastlantı.



tow, yani the one with(where) (which)... gibi bölüm isimleri, dizilerin bölüm isimlerinin izleyici tarafından genelde bilinmemesi ve "hani işte rachel'in gittiği bölüm" gibi tanımlamalar yaptıkları için buna bir espri olarak uydurulmuş.

bu isme uymayan 2 bölüm var. 100th ve last one. bazıları 3 dese de (the pilot), o bölümün adı, tow where it all begans veya tow monica gets a roommate isimleri ile anılır.



pheobe'nin erkek kardeşi, dizinin çok önceki bölümlerinde, pheobe'ye bahşiş vermek isteyen prezervatifi kutuya atan çocuktur.
 
Cevap: Friends



friends.jpg


 
Cevap: Friends



Forum içinde görüyorum çeşitli konular içinde, şu sahne bu sahne diye konuşuluyor. En sevdiğiniz sahneleri koyun buraya, beraber analım.



Joey'in en komik bakışlarından bir tanesi :asd: ( 8. sezon 3. bölüm, izlemeyenler için aşırı büyük bir spoiler içerir)



[video=youtube;zwBSVLTJET4]https://www.youtube.com/watch?v=zwBSVLTJET4[/video]



Kimse eklemese de arada bir sahneler ekleyeceğim bu başlığa.
 
Cevap: Friends



Joey'den müthiş bir sihirbazlık gösterisi. (sanırım 5. veya 6. sezondan, ama güvenli herkes izleyebilir)



[video=youtube;G45aOt3DM3w]https://www.youtube.com/watch?v=G45aOt3DM3w&feature=related[/video]
 
Cevap: Friends (1994-2004)



Kesinlikle harika bir dizi . Özgürde müthiş bir çalışma yapmış ama kimse umursamamış anlaşılan





Benden destek olarak şöyle bir sahne gelsin o zaman



[video=youtube;bAg-mUSCNZQ]https://www.youtube.com/watch?v=bAg-mUSCNZQ[/video]







Phoebe'nin küçük kardeşi , ablasından kendi çocuklarını doğurmasını ister.Phoebe yanıtı geciktirir.Bi de bizi tren istasyonuna bırak derken Phoebe yine cevap veremez :D
 
Cevap: Friends



Forum içinde görüyorum çeşitli konular içinde, şu sahne bu sahne diye konuşuluyor. En sevdiğiniz sahneleri koyun buraya, beraber analım.



Joey'in en komik bakışlarından bir tanesi :asd: ( 8. sezon 3. bölüm, izlemeyenler için aşırı büyük bir spoiler içerir)



[video=youtube;zwBSVLTJET4]https://www.youtube.com/watch?v=zwBSVLTJET4[/video]



Kimse eklemese de arada bir sahneler ekleyeceğim bu başlığa.



anlamadim?



bi acikla Özgür Reis :ayatollah::asd:
 
Cevap: Friends (1994-2004)



Dizide konuk oyuncu olarak rol almış bazı oyuncular şöyle:



Robin Williams

Bruce Willis

Jean-Claude Van Damme

Danny De Vito

Alec Baldwin

Reese Witherspoon

Denise Richards

Helen Hunt

Charlie Sheen

Adam Goldberg

Kathleen Turner

Winona Ryder

Anna Faris

Brooke Shields

Dakota Fanning

Jeff Goldblum (Jurassic Park'taki adam :D)

Ben Stiller

Gary Oldman

Hugh Laurie (Dr. House :D)

Selma Blair

Tom Selleck (Yalan Rüzgarı Victor :D Bu gerçi konuk oyuncu sayılmaz belki 20 bölüm var)

Sean Penn

Julia Roberts

George Clooney

Brad Pitt
 
Cevap: Friends (1994-2004)



Karakterleri cok kisa bir sekilde anlatiyor bu video.



[video=youtube;Ban1LA02vug]https://www.youtube.com/watch?v=Ban1LA02vug[/video]
 
Cevap: Friends (1994-2004)



Denise Richards :heart:



[video=youtube;ZdcfCz6IYbU]https://www.youtube.com/watch?v=ZdcfCz6IYbU&feature=related[/video]
 
Cevap: Friends (1994-2004)



Bruce Willis'in havası bambaşka..



- A joke..a joke..two guys walks in to a bar, one of them is Irish

- I am Irish

- And the Irish guy wins the joke



[video=youtube;gFIS8a0r2LY]https://www.youtube.com/watch?v=gFIS8a0r2LY&feature=related[/video]
 
Cevap: Friends (1994-2004)



nasıl olurda bu kadar harika bir dizinin başlığı tartışılmaz anlamadım bende.



Açmasını beklediğim adam da Özgürdü valla :ka21:
 
Cevap: Friends (1994-2004)



[video=youtube;YQFYRJiHyNE]https://www.youtube.com/watch?v=YQFYRJiHyNE[/video]





Ross kardeşinin bacaklarından etkilenir ve solaryum yaptırmaya karar veriri :asd:
 
Üst Alt