Futbolda Kural Değişiklikleri Denendi! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Futbolda Kural Değişiklikleri Denendi!


Futbolda kural değişiklikleri, Hollanda'da iki amatör takımın maçında denendi. FIFA Direktörü Van Basten'in de izlediği mücadelede, kendine pasla korner, taçın ayakla yapılması ve penaltının sadece bariz gol şansında verilmesi uygulandı.

manset-fotografi-93.jpg


Futbola getirilmesi düşünülen yeni kurallar, ilk kez bir futbol maçında uygulamaya konuldu. Infantino’nun başkan seçildikten sonraki en önemli projelerinden olan devrim niteliğindeki değişiklikler, gözlerden uzak bir şekilde Hollanda’da teste tabi tutuldu.

Ülkenin iki amatör takımı Lisse ve Quick Boys, yeni kuralların uygulanması için özel bir maçta karşı karşıya getirildi. FIFA’nın teknolojik gelişmeden sorumlu direktörü Marco Van Basten’in de hazır bulunduğu karşılaşmada futbolcular, yeni kuralların geçerli olduğu mücadelede boy gösterdi.

Maçta üç temel kural denendi.Bunlardan bir tanesi free/kick kullanan futbolcunun topla driplingini mümkün kılan (kendisine pasla oyunu başlatması) ve yine serbest vuruş ya da kornerin, hakemin düdüğü beklenmeksizin kullanılabilmesini sağlayacak olandı. Taç atışlarının ayakla kullanılması ikinci yenilik olarak maçta uygulanırken, penaltıya ancak ceza sahasında yapılan faulun, bariz gol şansını engellemesi durumunda hükmedilmesi de üçüncü yeni kural olarak denendi.

Bu kural değişikliklerini yapmaktaki amacın oyunu daha hızlı, daha çekici ve daha adil bir hale getirmek olduğu belirtildi. Yapılan deneme maçıyla ilgili ilk reaksiyon ise Hollanda Futbol Federasyonu’ndan geldi. Federasyon direktörü Gijs de Jong, bu kuralların yakın bir gelecekte yürürlüğe gireceğini söyledi.

Milliyet


 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Saçma sapan değişiklikler. İlla kurcalamak zorunda mısınız? Halihazırdaki kurallar mis gibi işte. Sadece taç atışlarında ofsayt hala geçersiz sayılacaksa uzun top şeklinde kullanılan taçlarda enteresan işler olabilir. Ama köşe bayrağına yakın yerlerdeki taçların kornerden pek bir farkı kalmayacak. Normalde top oralardan dışarı çıkınca oyuncu eliyle hemen oyunu başlatıyor ama bu durumda top her dışarı çıktığında oyuncular bildiğin korner/frikik gibi ceza sahasına yerleşecek. Ekstra vakit kaybı bunlar. Oyunun akışını yavaşlatacak. Hangi salağın aklına geliyor böyle şeyler anlamıyorum.
 
Topun oyuna geç sokulmasının önüne geçilecek bir şey yapın.

Yıl olmuş 2017 kaleci hala topu 1.5 dakika da oyuna sokuyor.
Şu şerefsiz kalecilerin soyu kurutulsa topun oyunda kalma süresi 4-5 dakika artar.
 
ofsaytın kaldırılması veya değişmesi imkansız.Futbol devam ettikçe bu kural değişmez.

niye değişmesin kardeşim ofsayt için iki çözüm bulunabilinir ya çok bariz ofsaytı vereceksin bu durumda kimse itiraz edemeyecek yada ceza sahası çizgisinden önce bir ofsayt kuralı olmayacak böylece saçma sapan şekilde milletin emekleri boşu boşuna çöp olmayacak.
 
Üst Alt