G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl: "Fenerbahçe şike yaptı" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl: "Fenerbahçe şike yaptı"


G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl, eski kalecileri Oğuz ve Hasagic’in Fenerbahçe maçlarında şike yaptığını iddia etti. F.Bahçe’nin kalecilerini ayarttığını öne süren Kızıl, ’Biri Fenerbahçe maçlarından önce kırmızı kart görür, diğeri ise kaleye geçip 5 gol yerdi’ dedi.



Eskişehirspor-Fenerbahçe maçı sonrası Aziz Yıldırım’ın birbirinden sert açıklamaları içinde ‘parantez arasında kalan bir ifade’ dikkat çekmişti. F.Bahçe Başkanı’nın, “TFF ile ilgili konuşmam gereken başka konular da var” sözleri ‘bilmece’ gibiydi...



Olay geçtiğimiz hafta perşembe günü gerçekleşen haftalık olağan Tahkim Kurulu toplantısında patlak verdi. Kurulun gündemi, Gaziantepspor Kulübü ile eski futbolcusu kaleci Oğuz Dağlaroğlu arasındaki ihtilaftı.



Gaziantepspor ile eski kalecisi Oğuz Dağlaroğlu arasındaki ‘alacak davasıyla’ ilgili Tahkim Kurulu duruşmasında, Antep Başkanı İbrahim Kızıl, “Fenerbahçe kalecilerimiz Oğuz ve Hasagiç’i ayartıyordu” iddiasında bulundu. 20 Ocak 2008’de Oğuz, altyapısından yetiştiği Fenerbahçe’ye karşı Gaziantepspor’un kalesini korumuş, Kamil Ocak Stadı’ndaki mücadele Sarı-Lacivertli ekibin 5-0’lık galibiyetiyle sonuçlanmıştı. Bu maç, G.Antep Başkanı Kızıl’ın suçlamalarının çıkış noktası oldu.



670 BİN TL’LİK DAVA



Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, G.Antepspor’un Oğuz’a 670 bin TL ödemesine karar vermiş, konu Tahkim Kurulu’na taşınmıştı... Ve duruşma başladı.. Toplantıda, G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Kızıl, kulübün muhasebe müdürü, kulübün avukatı Ramazan Çakmak, kaleci Oğuz Dağlaroğlu ve avukatı Sezgin Güraslan, Tahkim Kurulu Koordinatörü Serap Amasya ve sekreter Güliz Demir hazır bulundu.



Tahkim Kurulu’nun 6 üyesinin katıldığı duruşma, başkan Adnan Türkkan’ın oturumu açan konuşmasıyla başladı, ilk söz G.Antepspor avukatı Ramazan Çakmak’a verildi. Çakmak’ın 3-5 dakika süren konuşması, başkan İbrahim Kızıl’ın söz istemesiyle kesildi.



‘YARGIYA MÜDAHALE ETTİ’



Kızıl, “Sayın başkanım müsaade ederseniz ben de bazı açıklamalar yapmak istiyorum. Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Bu Oğuz’un bizde olduğu dönemde her Fenerbahçe maçı öncesinde kalecimiz Hasagiç kırmızı kart görür ve her Fenerbahçe karşılaşmasında da kaleye Oğuz geçerdi. Ve Oğuz da oynadığı her mücadelede Fener’den 5 gol yedi. Bizim o maçlarda F.Bahçe’ye yenilişimiz hep bu şekilde olmuştur. Hatta bir defasında, Fenerbahçe karşılaşması sonrası bazı taraftarlar, tinerciler filan kulübü basarak benden Oğuz’u istediler. Ben ise Oğuz’u onlardan korudum. Şimdi şunu anlatmak istiyorum. Biz aslında kaleci Oğuz’la ilgili bu davayı kazanmıştık. Ama F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, asbaşkanı Şekip Mosturoğlu vasıtasıyla Oğuz’la ilgili bu davamıza müdahale etti ve biz bu davayı kaybettik. Aslında bu dava G.Antepspor’la F.Bahçe arasındadır. Yani İbrahim Kızıl’la Aziz Yıldırım arasında bir davadır” dedi.



‘SÖYLEMEZSEM ÖLÜRÜM’



Kızıl’ın bu sözleri, odada herkesi şok etti. Bu anda söze Tahkim Kurulu avukatlarından üye Mehmet Doğan girdi. Doğan, Tahkim Kurulu Başkanı Adnan Türkkan’ı “Böyle konuşulmasına müsaade etmemiz yanlış, bunların konuyla alakası yok. Burada taraf olmayan bir kulüp töhmet altında bırakılıyor, lütfen müdahale edin” diye uyardı. Ancak “Benim şekerim var, tansiyonum var. Bunları söylemezsem ölürüm” diye cevap veren G.Antepspor Başkanı Kızıl, konuşmasına devam etmek istedi. Ancak üye Doğan’ın ikinci kez ve öncekinden daha sert bir şekilde başkan Türkkan’a “Bu açıklamaların yeri burası değil, bunun davayla ilgisi yok. Böyle bir oturumda buna nasıl müsaade ediliyor?” diye çıkışmasıyla, İbrahim Kızıl da fren yapmak durumunda kaldı.



OĞUZ KURULDA SUSTU



Tahkim Kurulu Başkanı Türkkan, Kızıl’ın sözleri sonrası bu kez kaleci Oğuz Dağlaroğlu ve avukatı Sezgin Güraslan’a döndü ve “Siz neler söyleyeceksiniz?” dedi. G.Antepspor’dan alacaklarını tahsil edemediklerinin altını çizen Oğuz’un avukatı Güraslan “670 bin TL’lik alacağımızı talep ediyoruz” derken, kaleci Oğuz avukatının uyarısı üzerine kendisine yöneltilen ‘şike’ suçlamasına cevap vermeyeceğini bildirdi. Tahkim Kurulu, bu gergin dakikalar sonrası toplantıya nokta koydu. Ancak olay, Fenerbahçe açısından ‘nokta’lanmamış, aksine yeni başlamıştı.



OĞUZ SAVCILIĞA ŞİKAYET EDECEK



Gaziantepspor’dan sonra Kartalspor’da futbol hayatına devam eden Oğuz’un avukatı Sezgin Güraslan, müvekkilinin savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Güraslan, “İbrahim Kızıl müvekkilimi şike

yapmakla suçluyor. Buna duyarsız kalınmaz. Zaten kendilerinin daha öncesinden de bizi üstü kapalı tehditleri olmuştu. Sayın Kızıl’ın yaklaşık 15 kişinin duyduğu bir şeyi yarın inkar edeceğini sanmıyorum” dedi. Güraslan, “Bu suçlamaya Oğuz neden cevap vermedi?” sorumuza ise “Ben bir tahrik olacağını bekliyordum. Bu nedenle duruşma öncesi Oğuz’u uyarmıştım. ‘Tahrik edebilirler sakın cevap verme’ dedim. Bu yüzden sessiz kaldı” cevabını verdi.



AZİZ YILDIRIM KÜPLERE BİNDİ



Tahkim Kurulu’ndaki bu iddiaları öğrenen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, TFF Başkanı Özgener’e “İddiaları ciddiye alıyorsanız neden soruşturma açmadınız? Eğer iftira olduğunu düşünüyorsanız, bu kişiyi neden Disiplin Kurulu’na sevk etmediniz? 100 yıllık kulüp şikeyle suçlanıyor, nasıl işlem yapmazsınız?” diye patladı, ikili arasındaki ipler böyle koptu.



Tahkim Kurulu’ndaki bu şok gelişmeyi aynı gece Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu da haber aldı. Olayın taraflarıyla görüşen Mosturoğlu, kulağına gelen ifadelerin doğru olduğunu öğrendikten sonra Başkan Aziz Yıldırım’ı aradı. Mosturoğlu sayesinde olayı öğrenen Yıldırım adeta küplere bindi. Bu kez ‘Yıldırım telefon trafiği’ başladı. Tahkim Kurulu Başkanı Adnan Türkkan’ın dava ile ilgisi olmayan böyle ağır suçlama içeren bir konuşmaya müsaade etmesine ve bu iddialar konusunda herhangi bir işlem yapılmamasına kızan Yıldırım, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’i aradı.



‘BİR DE KAHVE İÇİYORSUNUZ’



İkili arasındaki ipleri koparan görüşmede Yıldırım’ın “İbrahim Kızıl’ın söyledikleriyle ilgili bir işlem yaptınız mı? Disipline sevk edildi mi?” sorularına Özgener “Hayır” cevabı verince, Fenerbahçe Başkanı isyan etti:



“Bu kadar basit bir parasal ihtilaf dosyasında 100 yıllık F.Bahçe Kulübü’nün adı şikeye karıştırılıyor. Söyledikleri zapta yazılmadığına göre, Tahkim Kurulu Başkanı bu suçlamaya itibar etmiyor. Peki o vakit böyle asılsız bir iddiada bulunan kişi neden Disiplin Kurulu’na sevk edilmiyor? Yok eğer söyledikleri ciddiye alınıyorsa, neden zapta geçirilip bir şike soruşturulması yapılmıyor? Adam TFF binasının içinde, Tahkim Kurulu toplantısında o kadar insanın içinde böyle suçlamalar yapacak, sizin kurulunuz buna müsaade edecek. Üstüne üstlük o kurulun başkanı, böyle bir toplantı sonrası o kişiyle oturup kahve içecek...”



‘SİZ YAPMAYIN, BİZ MÜRACAAT EDERİZ!’



Özgener’e öfkesi geçmeyen Fenerbahçe Başkanı, “Adam ‘F.Bahçe şike yaparak Gaziantep maçlarını kazandı’ iddiasında bulunuyor, siz soruşturma başlatmanız gerekirken üstüne oturup birlikte kahve içiyorsunuz. Siz yapmıyorsanız, F.Bahçe olarak biz müracaat edeceğiz. Bir şike tahkik kurulu kurulup bu iddiaların araştırılmasını, şike yapan varsa yapanın, yoksa iftira atanların cezalandırılmasını isteyeceğiz. Bu şekilde görevinizi suistimal ediyorsunuz bilesiniz” diyerek telefonu kapattı. Bu öfke 48 saat sonra Eskişehir’deki hakem hatalarıyla birleşince, Yıldırım’ın TFF ve kurullarını hedef alan ‘patlaması’ geldi.



(Kaynak: Gazete Habertürk)
 
Cevap: G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl: "Fenerbahçe şike yaptı"



Gün geçmesin ki yeni bir olayı patlamasın bu Aziz'in.
 
Cevap: G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl: "Fenerbahçe şike yaptı"



ee bunu zaten biliyorduk.o maçlar sonrası hepimizin ortak fikriydi oğuzun müthiş performansı!
 
Cevap: G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl: "Fenerbahçe şike yaptı"



Bilmediğmiz bişey değil bu aslında.Hatta 4-3 lük maç bile şike bence.
 
Cevap: G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl: "Fenerbahçe şike yaptı"



4-3 lük maç zaten şike. savunmalarının komikliğinden belli değil mi? sizi de 3-0 dan 4-3 yendik diyorlar bu maça şike diyince. ulan o zaman dünyada 4-3 sonuçlanan hiçbir maçta şike ihtimali yoktur, şikeli maçın 4-3 bitme ihtimali yoktur anlamı çıkıyor.



o kadar gerizekalılar ki, tanımı taklavatı yok bunun.
 
Cevap: G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl: "Fenerbahçe şike yaptı"



4-3 lük maç zaten şike. savunmalarının komikliğinden belli değil mi? sizi de 3-0 dan 4-3 yendik diyorlar bu maça şike diyince. ulan o zaman dünyada 4-3 sonuçlanan hiçbir maçta şike ihtimali yoktur, şikeli maçın 4-3 bitme ihtimali yoktur anlamı çıkıyor.



o kadar gerizekalılar ki, tanımı taklavatı yok bunun.



İşlerine gelmiyor Hocam.
 
Cevap: G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl: "Fenerbahçe şike yaptı"



birincisi gaziantepsporun onursal başkanı demirören değilmiydi...(kendi taraftarı öyle söylüyor) yani gayet normal böyle beyanatlar vermesi

ikincisi oğuzun maçta şike yaptığını yenimi anlamış, niye hemen gönderip olayı ortaya çıkarmamışta şimdi söylüyor

üçüncüsü 2001 yılında 4-3 lük maçın kalecisi kimdi oğuzmu? o maç antep şampiyonluğa oynuyordu hatırlayan varsa satıldıysa bizzat levent kızıl satmıştır...o maçta ikinci yarı rapaiç oyuna girmiş ortalığı dağıtmıştı...
 
Cevap: G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl: "Fenerbahçe şike yaptı"



geç bu işleri kızıl..



hasagiç kaledeykende yenmişiz



oğuz kaledeykende yenmişiz



hiç bi maçta 5 atmamışız zaten...



ayrıca izleyin bakalım atılan golleri oğuzun ne hatası varmış..



zaten oğuz da salaktı hem şike yapcak hemde savcılığa başvurcak kadar..



madem şike yaptı bu adam ey kızıl neden o zaman ortaya çıkmadın..



anca sallayın işkembeden...



zaten fenere düşman olduğunu hem bekir,hemde ismail transferinde göstermiştir bu tatlı su akıllısı..
 
Cevap: G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl: "Fenerbahçe şike yaptı"



Aziz Yıldırım cevap verdi



Kızıl ın sözlerini gece yarısı öğrenen Aziz Yıldırım telefona sarıldı ve..



Yıldırım Özgener'e patladı!Kızıl ın sözlerini gece yarısı öğrenen Aziz Yıldırım telefona sarıldı, Mahmut Özgener e çıkıştı!



Tahkim Kurulu’ndaki bu iddiaları öğrenen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, TFF Başkanı Özgener’e “İddiaları

ciddiye alıyorsanız neden soruşturma açmadınız? Eğer iftira olduğunu düşünüyorsanız, bu kişiyi neden Disiplin Kurulu’na sevk etmediniz? 100 yıllık kulüp şikeyle suçlanıyor, nasıl işlem yapmazsınız?” diye patladı, ikili arasındaki ipler böyle koptu.



Tahkim Kurulu’ndaki bu şok gelişmeyi aynı gece Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu da haber aldı. Olayın taraflarıyla görüşen Mosturoğlu, kulağına gelen ifadelerin doğru olduğunu öğrendikten sonra Başkan Aziz Yıldırım’ı aradı. Mosturoğlu sayesinde olayı öğrenen Yıldırım adeta küplere bindi. Bu kez ‘Yıldırım telefon trafiği’ başladı. Tahkim Kurulu Başkanı Adnan Türkkan’ın dava ile ilgisi olmayan böyle ağır suçlama içeren bir konuşmaya müsaade etmesine ve bu iddialar konusunda herhangi bir işlem yapılmamasına kızan Yıldırım, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’i aradı.



‘BİR DE KAHVE İÇİYORSUNUZ’



İkili arasındaki ipleri koparan görüşmede Yıldırım’ın “İbrahim Kızıl’ın söyledikleriyle ilgili bir işlem yaptınız mı? Disipline sevk edildi mi?” sorularına Özgener “Hayır” cevabı verince, Fenerbahçe Başkanı isyan etti: “Bu kadar basit bir parasal ihtilaf dosyasında 100 yıllık F.Bahçe Kulübü’nün adı şikeye karıştırılıyor. Söyledikleri zapta yazılmadığına göre, Tahkim Kurulu Başkanı bu suçlamaya itibar etmiyor. Peki o vakit böyle asılsız bir iddiada bulunan kişi neden Disiplin Kurulu’na sevk edilmiyor? Yok eğer söyledikleri ciddiye alınıyorsa, neden zapta geçirilip bir şike soruşturulması yapılmıyor? Adam TFF binasının içinde, Tahkim Kurulu toplantısında o kadar

insanın içinde böyle suçlamalar yapacak, sizin kurulunuz buna müsaade edecek. Üstüne üstlük o kurulun başkanı, böyle bir toplantı sonrası o kişiyle oturup kahve içecek...”



‘SİZ YAPMAYIN, BİZ MÜRACAAT EDERİZ!’



Özgener’e öfkesi geçmeyen Fenerbahçe Başkanı, “Adam ‘F.Bahçe şike yaparak Gaziantep maçlarını kazandı’ iddiasında bulunuyor, siz soruşturma başlatmanız gerekirken üstüne oturup birlikte kahve içiyorsunuz. Siz

yapmıyorsanız, F.Bahçe olarak biz müracaat edeceğiz. Bir şike tahkik kurulu kurulup bu iddiaların araştırılmasını, şike yapan varsa yapanın, yoksa iftira atanların cezalandırılmasını isteyeceğiz. Bu şekilde görevinizi suistimal ediyorsunuz bilesiniz” diyerek telefonu kapattı. Bu öfke 48 saat sonra Eskişehir’deki hakem hatalarıyla birleşince, Yıldırım’ın TFF ve kurullarını hedef alan ‘patlaması’ geldi.



yazete.com
 
Cevap: G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl: "Fenerbahçe şike yaptı"



Sizin şikeleri ortaya çıkarsak 100 yıllık tarihiniz kalmaz Aziz efendi.
 
Cevap: G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl: "Fenerbahçe şike yaptı"



Antepin son 2 yıl hariç fener maçlarından oyuncularının sattığı bariz belli oluyodu zaten...
 
Cevap: G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl: "Fenerbahçe şike yaptı"



4-3 lük maç zaten şike. savunmalarının komikliğinden belli değil mi? sizi de 3-0 dan 4-3 yendik diyorlar bu maça şike diyince. ulan o zaman dünyada 4-3 sonuçlanan hiçbir maçta şike ihtimali yoktur, şikeli maçın 4-3 bitme ihtimali yoktur anlamı çıkıyor.



o kadar gerizekalılar ki, tanımı taklavatı yok bunun.



Şeker kardeşim iyi hoş diyorsunda sen kendi yazdığına kendin inanıyormusun ?



G.antep 4-3'lük maçtan 3 hafta sonra kendi evinde Gs ile oynadı , o iki maçı alsa Şampiyon olucak ve CL'ne katılcak



Yani sen diyorsun ki G.antep başkanı adını tarihe altın harflerle yazdırıp efsane başkan olmak varken , heykelinin dikilmesi varken , 5.büyük olmak varken , CL'de katılım payı olarak milyon eurolar almak varken , sadece Fb şampiyon olsun diye 2.yarıda maçı verdi diyorsun ,



Vay beee ne başkanmış şu Aziz Yıldırım , sence ne kadar vermiştir Aziz 50 milyon euro falan ,
 
Cevap: G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl: "Fenerbahçe şike yaptı"



Şeker kardeşim iyi hoş diyorsunda sen kendi yazdığına kendin inanıyormusun ?



G.antep 4-3'lük maçtan 3 hafta sonra kendi evinde Gs ile oynadı , o iki maçı alsa Şampiyon olucak ve CL'ne katılcak



Yani sen diyorsun ki G.antep başkanı adını tarihe altın harflerle yazdırıp efsane başkan olmak varken , heykelinin dikilmesi varken , 5.büyük olmak varken , CL'de katılım payı olarak milyon eurolar almak varken , sadece Fb şampiyon olsun diye 2.yarıda maçı verdi diyorsun ,



Vay beee ne başkanmış şu Aziz Yıldırım , sence ne kadar vermiştir Aziz 50 milyon euro falan ,



Başkan ile konuşmasına gerek yok ki.Zaten Aziz Yıldırım hep soyunma odasına giriyordu o zamanlar.Antep'in 2 oyuncusuna sana şu kadar para vereceğim dese bitti ya olay.
 
Cevap: G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl: "Fenerbahçe şike yaptı"



Fenerbahçe adının olduğu yerde daima şike vardır.
 
Cevap: G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl: "Fenerbahçe şike yaptı"



yahuuu böyle saçma sapan bir şey olabilir mi



biraz aklınız varsa düşünün yahuu



hasagiç oğuz kaleye geçsin bilerek gol yesin diye kırmızı görcek



oğuzda bilerek gol yicek



bu mudur yanii?



şike yapılcak olsa madem hasagiçde bu işin içinde



neden kırmızı görmesi için şike yaptırılırki



onada gol yemesi için şike yaptırılır



biraz mantıklı düşünün yahuu



gidin golleri falan izleyin araştırın görün



atıp tutacağınıza
 
Cevap: G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl: "Fenerbahçe şike yaptı"



Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, G.Antepspor’un Oğuz’a 670 bin TL ödemesine karar vermiş, konu Tahkim Kurulu’na taşınmıştı... Ve duruşma başladı.. Toplantıda, G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Kızıl, kulübün muhasebe müdürü, kulübün avukatı Ramazan Çakmak, kaleci Oğuz Dağlaroğlu ve avukatı Sezgin Güraslan, Tahkim Kurulu Koordinatörü Serap Amasya ve sekreter Güliz Demir hazır bulundu.





adam derdi belli



oğuza parayı ödememek için iftira atıyor..



bekire de ocaktan sonra fenerbahçeye imza atmasın diye yapmadığını bırakmadı bu adam



bu ve bunun gibi adamlar kulüplerimizin başında oldukça biz daha çok yerimizde sayarız..
 
Cevap: G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl: "Fenerbahçe şike yaptı"



Yıllardır bu iddia konuşulur ama kimse dikkate almazdı.Gaziantepspor başkanı kızmış ve bir iftira atmak istemiş belli ki.İftira diyorum çünkü gerçekten doğru olduğunu düşünüyorsa da zamanında yapacaktı bu açıklamaları.Bu saatten sonra birşey olmayacağını kendiside biliyordur zaten.Para kaybetmenin acısı herhalde...
 
Cevap: G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl: "Fenerbahçe şike yaptı"



Hayati Koca´ya soru..



Sevgili ezeli Rakibimizin Taraftari...Ben bu Sike olaylarini gecmek istiyorum..

sana saadece bir soru soracagim...



2000/2001 Sezonunda Fenerbahce Sampiyon olmustur..



Fenerbahce 4:3 Gaziantepspor maci hakkinda ne düsünüyorsun..? ve Bu Cihan Oskay´in Gündeme getirdigi Telefon Kayitli Sike olaylarina ne diyorsun..??































Allah Gaziantepspor´u o Celal Dogan´dan Korusun...
 
Üst Alt