Galatasaray 25 sıra birden yükseldi ! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Galatasaray 25 sıra birden yükseldi !


Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), 1 Ağustos 2008 ve 31 Temmuz 2009 arasındaki en başarılı 350 kulübün listesini yayınladı. Buna göre Galatasaray, tam 25 basamak birden yükselerek 22. sırada yer aldı. Fenerbahçe 48, Beşiktaş ise 56. sırada bulunuyor. İlk 100’e giremeyen Türk kulüplerinden Sivasspor 221, Trabzonspor da 310. sırada yer alıyor. Listenin zirvesini ise Barcelona ile Manchester United paylaşıyor. Bu takımların ardından sırasıyla Estudiantes, Chelsea, Shakhtar Donetsk, Liverpool, Arsenal, Hamburg, Gremio ve Cruzeiro geliyor.



Kaynak : Fanatik
 
Cevap: Galatasaray’dan büyük yükseliş



tekrar geçen senelerdeki gücümüze ulaşmaya başlıyoruz bakalım...bu sene uefa'da en az çeyrek final gelirse bu sıralama daha da yükselir..
 
Cevap: Galatasaray’dan büyük yükseliş



Daha da yukseklerde olabilirdik. Hala o Hamburg macini unutamiyorum.



Gerçekten hala unutulamayacak büyük bir yara. Geçen sene Avrupada o kadar iyi maçlar çıkardık, ama tam bir disipline kavuşamamaktan dolayı hüsranla sonuçlandı. Bordo maçında da aynısı oldu, ben artık 5mi atarız 6 mı atarız derken bir baktık 3-3 e gelmiş, sonra Hamburg maçında da tam adamlar oyundan düştü daha da atarız derken, gene oyun disiplininden koptuk, oyun kalitesi olarak hepsinden üstündük ama işte Skibbe ve Bülent Korkmaz bu anlayışı sağlayamadı. Bu sene bu kadar iyi oynayıpta oyundan düşeceğimiz sanmıyorum Rijkaardın etkisiyle.
 
Galatasaray 25 sıra birden yükseldi...



Galatasaray 25 sıra birden yükseldi...



Dünyanın en iyi futbol takımları sıralaması Temmuz ayı değerlendirmesinde Galatasaray, tam 25 sıra birden yükselerek, 22.’liğe çıktı.





Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu’nun (IFFHS), 1 Temmuz 2008 ile 29 Haziran 2009 tarihleri arasındaki maçları baz alarak yaptığı aylık değerlendirmede Galatasaray, 185,5 puana ulaşarak sıralamada önemli bir sıçrama yaptı.



Bir önceki ay yapılan değerlendirmede 155,5 puanla 47. sırada yer alan "Cim Bom", üst üste UEFA Avrupa Ligi maçları yaptığı bu ay ise sıralamada kendine 22. olarak yer buldu.

Galatasaray, UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa’yı kazandığı 2000 yılında bu değerlendirmenin ilk sıralarına kadar çıkmayı başarmış ve o yılı da Real Madrid’in ardından ikinci sırada bitirmişti.



FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ 5’ER SIRA YÜKSELDİ



IFFHS değerlendirmesinde Fenerbahçe ile Beşiktaş da çıkışlarını sürdürerek sıralamada 5’er basamak atladılar.

Geride kalan ay 151,5 puanla 53. sırada yer alan Fenerbahçe, 149,5 puana ulaşarak 48.’liğe, 143 puanla 61. olan Beşiktaş ise 149 puanla 56.’lığa yerleşti.

Listedeki ilk 100 takım arasında Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın dışında Türk ekibi bulunmazken, 82,5 puanla Sivasspor 221., 71 puanla Bursaspor 295. ve 69 puanla da Trabzonspor 310. sırada yer aldılar.



BARCELONA VE MANCHESTER UNITED ZİRVEDE



Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde son finali oynayan İspanya’nın Barcelona takımı ile İngiltere’nin Manchester United ekibi, değerlendirmede zirvedeki yerlerini sürdürdü.

İki takım da 315’er puanla zirvede yer alırken, İngiliz ekibi Chelsea ise 3. sıradaki yerini Arjantin’den Estudiantes’e kaptırarak bir sıra geriledi.

Değerlendirmedeki ilk 10 takımdan 4’ünün İngiliz kulüplerinden oluşması dikkati çekti.



İLK 10



IFFHS’nin yaptığı değerlendirmede, ilk 10’da yer alan takımlar şöyle:








Sıra Takım Ülke Puan

1. Barcelona İspanya 315

2. Manchester United İngiltere 315

3. Estudiantes Arjantin 295

4. Chelsea İngiltere 276

5. Shakhtar Donetsk Ukrayna 257

6. Liverpool İngiltere 248

7. Arsenal İngiltere 247

8. Hamburg Almanya 240

9. Gremio Brezilya 224

10.Cruzeiro Brezilya 221
 
Cevap: Galatasaray’dan büyük yükseliş



2-0 dı maç öyle mutluydumkiii. :eek:



O maci Ingiliz kanalindan takip ediyordum....



''Galatasaray taraftari turu kutlamaya basladi ki haklari,Bordeux macinda da inanilmaz goruntuler sergilemislerdi'' demisti sunucu.Kewell icin takip ediliyorduk.Arda ya ovguler inanilmazdi...



Mutluluktan havalardaydim bende..



Ama herseyde bir hayir vardir...Belkide o turu atlasak su anda Elano ve Rijkaard aramizda olmayacakti..
 
Cevap: Galatasaray 25 sıra birden yükseldi...



bu sıralamanın hiç bi önemi yok



önemli olan avrupadadaki sıralama...
 
Cevap: Galatasaray 25 sıra birden yükseldi...



Werder Bremen Uefa finali oynadığı halde ilk 10'a giremezken Hamburg'un 10'un içinde olması şaşırtıcı geldi bana.
 
Cevap: Galatasaray 25 sıra birden yükseldi...



Bu IFFHS herkezin oy kullabildigi site degilmi ? en fazla taraftari olanda takimini 1. yapar. geciniz....
 
Üst Alt