Galatasaray Adası - Sayfa 6 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Galatasaray Adası


Satmak en kolay şey ileride istanbulda boyle bir değere sahip olmak imkansız olacak hatta şimdi bile bakın bizi her yerde taklit eden fener imkanı olsa boyle biyer kesin alırdı. Oyuzden bugunlerde elimizde tutmamız lazım ileride nasıl değerlenecegini biraz daha düşünün . Bugun yapmamız gereken satmak değil boyle değerler daha kazandırmak lazım klübe iyiki yöneticilerde bazıları gibi kolaya kaçmıyor. Sadece şunu düşünün bu ada 1990larda o dönemin sağlam parasına satılsa doğal olarak bugun hepimiz küfrederdik o başkana



Adinida topuk adasi koyarlardi. Ohh miss :)))



HTC One X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
zaten G.Saray adasının da içinde bulunduğu pek çok yer için dava açmışlar.

nerdeyse İstanbulun yarısını istiyorlar

200 kişi falanmış hak iddia edenler



Evet yasal olarak hakları var ama devlet verir mi bu saatten sonra bu davaları kazanırlar mı kestirmek zor bir Avrupa ülkesinde olsan kesin alırlardı ellerinden gözlerinin yaşına bakmazlar. Sadece bunla kalsa iyi pek çok vakfiye arazisinin üzerine tonla bina yapıldı bunlar daha sıkıntılı
 
Nerede dinlediğimi hatırlamıyorum ama geçtiğimiz günlerde tarihçiler tartışıyordu bu konuyu. Makamın hakları ile şahsın haklarını ayırt etmek gerektiğinden bahsediyorlardı. Torunların istedikleri yerlerin bir çoğunun Sultan Abdülhamid'in şahsına değil makamına ait olduğunu, bunların üzerinde hak iddia edemeyeceklerini ve bu davanın muhtemelen sonuçsuz kalacağını söylüyorlardı.
 
Bu osmanlı bilmem neler nasıl zamanında gasp etmiş bu yerleri onu anlatsınlar. Boşuna elerinden alınmadı zamanında. Hırsız caldığı malı geri istiyor hakım diye.

Türkiye normal karşılamak gerekir galiba. Bu arada Galatasaray adasının değeri en az 1 milyar dollar ile tahmin ediliyor.

Bu miktarın çıkmasında ama tabiki tarihsel ve olduğu yerin çok büyük etkisi var. Avrupa ile asyanın birleşdiği tek Ada galiba .

Normal bir yerde olsa belki 200 milyon dollar eder maximum
 
Adanın değeri bir milyar dolar diyorsunuz da o parayı verdikten sonra ne iş yapıp da parayı çıkartacaksınız? Kumarhane gibi bir şey kurmak lazım ancak parayı çıkartmak için ki o da yasak bizim ülkede. Kimsenin 1 milyar dolar falan vereceğini sanmıyorum açıkçası.
 
Adanın değeri bir milyar dolar diyorsunuz da o parayı verdikten sonra ne iş yapıp da parayı çıkartacaksınız? Kumarhane gibi bir şey kurmak lazım ancak parayı çıkartmak için ki o da yasak bizim ülkede. Kimsenin 1 milyar dolar falan vereceğini sanmıyorum açıkçası.



O parayı veren zaten ticaret gözüyle değil tarihsel/sanatker gözüyle alır. Mona lisa resmi gibi düşünmek gerekir. Rus veya arap zengini hava atmak için veya koleksionumda olsun diye ala bilir mesela. Avrupa ve asyanın birleşdiği dünya metrolarından istanbulun belki görsel olar en güzel yerinde alıyorsun adayı.

2cisi yok dünyada bunun. Her şey ticaret gözüyle bakarsak yanlış olur.
 
GS adasını rahmetli başkanlarımızdan Sadık Giz 1957 yılında o gunun parasıyla 150 tl karşılıgında klubümüze kazandırmış.toprağı bol mekanı cennet olsun.
 
Osmanlı torunlarına kötü bir haberim var.



Evrensel hukukta verilen hak geri alınmaz.



Günümüzden basit bir örnekle açıklayım durumu. Bir öğrenci sınav sistemi ölçümünde yapılan yanlıştan dolayı haketmediği yüksek bir okula yerleşirse sen ona kalk kardeşim çık bu okuldan diyemiyorsun. Fakat haketmesine rağmen yerleşememişse sen onu devlet olarak o okula sokmaya mecbursun.



Ada doğrudan Galatasaray'a kalmamış zaten, el değiştirmiş birtakım meblağlar ödenmiş ve Galatasaray'a kalmış. Yani ada devlet zoruyla bile Osmanlı torunlarına geçse 100 yıl sonra da 1000 yıl sonrada tekrar Galatasaray'a geçer.



Kısacası geçti borun pazarı sür eşşeği Kadıköye. Ermenilerin Doğu Anadolu'dan birkaç vilayet toprak alması bile daha olası bir durum size öyle söyliyim.
 
Osmanlı torunları dertlerini devlet ile çözebilirler, parası verilip alınmış bir yer, imkanı yok alamazlar geriye.
 
IMG_9465-001.JPG




İş yeri/pc'imdeki wallpaper :)
 
Üst Alt