Galatasaray Devrimi! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Galatasaray Devrimi!


cengiz.jpg

Galatasaray'da bugün tarih yazıldı. Yıllardan beri başkan getirip götürenler bugün tarihteki yerlerine uğurlandılar. Nasıl mı oldu? Gökmen Özdemir işte onu yazdı.

Galatasaray’ı yıllardan beri takip ediyorum. İki büyük darbe gördüm daha önce. İlki 14 Temmuz 2001’de Faruk Süren’e yapıldı. İkincisi 27 Mart 2011’de Adnan Polat’a… Bugün de üçüncüsüne şahit olduk. Ama bu farklıydı. Neden mi?

Anlatayım; bugün Galatasaray tarihinde ilk kez statükoya darbe yapıldı. Daha önce onlar getirir, onlar götürürdü. Bugün ilk kez taraftar ruhlu üyeler, kafatasçı, rantçı, uyanık, küçük ama güçlü topluluğa darbe yaptı! Koltuklarını altlarından aldılar.

Kimisi onlarla, dalga geçip ‘Peşmerge’ diyordu, kimisi onları büyük görüp ‘Statüko!’ Artık yoklar. Uzun zaman da Galatasaray’da kafalarını kaldıramazlar.

Bunlar kim mi? Bunlar, Ahmet, Serdar, Sinan, Ruhi, Argun, Candan, Ali, Mustafa.. Ve türevleri.. Büyükleri, küçükleri… Nasıl mı yapıyorlar? Önce avlarını bulup durumun ona uygun hale getiriyorlar. Sonra onu işliyorlar. Maden gibi… Büyütüyorlar, kesiyorlar ve yiyorlar! Bugün onları yediler.

Renk çekiminde bile kadın üye yollayıp ilk zarfı çektirmeyi düşünecek kadar kirli bir ekip bu. Gerisini siz düşünün..

Siz seçimi Dursun Özbek’in kaybettiğine bakmayın. O bu seçimi Galatasaray’ı bilmediği için kaybetti. Biraz bilseydi bu kadar at koşturtmazdı. Zaten Özbek bugün için sebep değil sonuçtu. Bu ekibin kanını emeceği son insandı. Şimdi evinde “Ben nasıl kaybettim?” diye üzülüyordur.

Kendisine nasıl kaybettiğini anlatayım;

Erken seçim kararını “Beni tehdit ediyorlar, çalışamıyoruz” diye yola çıkarak aldı. Bu yalan çıktı. Tam bir katakulli ile baskın seçim yapmak istediği anlaşıldı. Bugün kendisinin kaybettiği 6. sandıktan 11. sandığa kadar olan grubu böyle kaybetti.

“Yönetimimi yenileyeceğim” dedi. Tarihin en başarısız yöneticisi Can Topsakal’ı tekrar yönetimine aldı. Şimdi photoshop ile kendisini yeni yönetim listesine yamamakla meşguldür. Basketboldan istifa etti. Daha doğru edermiş gibi yapıp yerine paravan koymaya çalıştı. Anlayacağını delikanlı gibi bırakıp gidemedi bile… Özbek böylece Galatasaray’da önemli yer tutan basketbolcuları kaybetti.

Kendisini uyaran 1200 imzaya “Tüydüler” dedi. Uyuyan, yerlerinden kıpırdamaya niyeti olmayan insanları dürttü. Seçimle işi olmayan insanlar seçime gelip aleyhine oy verdi.

Üçlü bile çektiremedi, taraftar ruhundan ne kadar uzak olduğunu gösterdi. Bugün kaybettiği 11’den 16. sandığa kadar olan bölümde taraftar ruhlu üyeler vardı.

Alper Narman’ı listesine almadı. Narman bugün listesinde olsa seçimi artı 200 oyla kazanırdı. Kritik bir karardı. 113. devrenin temsilcisi Ali Öğütücü’nün tuzağına düştü. Ali Öğütücü Galatasaray Spor Kulübü’nün COO’su.. Bugün Özbek’in listesinde 113. devreden 2 üye bir de eş vardı.

Sportif olarak başarısızdı. Ekonomik olarak yaptıklarını anlatamadı. Kötü bir listesi vardı. Dersine çalışmadı. “Ben oldum” dedi, olmamıştı… Kandırıldı, kandı, spor dünyasının büyüsüne kapıldı. Hata üzerine hata yaptı.

Mustafa Cengiz kazandı. Büyük iş yaptı. Statükoyu devirdi. Arkasında emek sarf eden, ter döken, akıl üreten, çalışan iyi bir ekibi vardı.

Mustafa Cengiz kazandı. Çünkü aday olma cesaretini gösterdi. Dik durdu. Mayıs’ta seçim sözüyle tabanının güvenini kazandı.

Şimdi iş zor. Kulüp karışık. Ekonomi iyi değil. Ve şampiyonluk yarışı çok ama çok çetin rakiplerle olacak.

Cengiz ve ekibi başarabilir mi? İnanın statükoyu devirmek bunların yapmaktan daha zordu. Onu başardı. Umarım kulübün kirlenmiş iç yapısını değiştirecek cesareti de vardır.

Özetle birisi ekibiyle kazandı, birisi ekibiyle kaybetti.

Galatasaray için hayırlısı oldu.

Gamaspor
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu sonucu tüzükde ve büsbütün yönetim anlayışında yapılması gerekenler yapılmadan büyütmek anlamsız. Üyelik yapısının değiştirilmesi, lisenin etkisinin sıfıra indirilmesi, yönetim yapısının mümkünse Bayern modeline çevrilmesi gibi adımlar olmazsa yarın dünden farklı olmaz. Mustafa Cengiz bunu yapabilir mi göreceğiz.
 
Dün gerçekten tarih yazıldı. Dursun gibi vasıfsızlara gereken ders verildi. Galatasaray kulübünün diğer kulüpler gibi biat kültürüne tabi olmadığı anlaşıldı.
 
Üst Alt