Galatasaray Forumları Projesi Hazırlık Dosyası | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Galatasaray Forumları Projesi Hazırlık Dosyası


Adı içeriğinden iddialı olmuş olabilir, bu sebeple kusura bakmayın. Lakin dikkatli okuyun ve görüş bildirin lütfen.



Durum tespitim: Galatasaray 'ın FB gibi tek bir lokomotif forumu yok, 3-4 büyük forum var toplasanız Antu kadar ediyor. uA tribün oluşumu. Aslantepe.biz stad inşaatı sırasında parladı, gstvnet.com iyi portal işletiyor amma forumu zayıf vs vs. Bu forum veritabanları farklı olduğu için çok çok fazla efor harcamadan birleşim sözkonusu değil (zaten görüşmeleri bile 1 yıl sürerdi...), lakin yine de birşeyler yapılabilir ;).



Önerim; >5.000 üyesi olan forumları Galatasaray Forumu diye tanımak, bu forumlarla birbirimize link değişimi yapmak, bunların her birine en altta bir banner vermek. Galatasaray 'lılara alternatiflerini göstermek.



Beklediğim sonuç: Herbir forumun üye sayısını artırmak. Bu düşünceyi öne süren ilk forum olmanın kıvancını yaşamak ve bu düşünce ile birlikte adımızı reklam etmek. Yıldımızın genelde parladığı transfer sezonunda diğer forumları bilip bizi bilmeyen çok sayıda yeni (aktif) üye kazanmak.



Beklenebilecek sorun:

A-) Diğer forumların buna sıcak bakmaması. Bu durumda 2 yol izlenebilir.

A1-) Bastırmaya devam edip, "olmadı, diğerleri istemiyor" diye reklam yapmaya devam etmek.

A2-) Kimse bizim linkimizi yayınlamasa bile, düşüncemizin arkasında durup >5.000 üyeli Galatasaray forumlarına altta link vermek. (Birşeyimiz eksilmez.)​

B-) Üye kaybı yaşamak. Üyelerimizi diğer forumlara kaptırmak. (Oysa ben tam tersini düşünüyorum)



Bir ileri adım olarak, herbir forumda diğer forum nickleri ile kullanıcılar oluşturmak ve birbirimizi gerektiği yerde temsil etmek. Yani ultraslan.com nickli bir üyelik açıp bunu uA 'nın yönetim ekibine vermek, bizim de gscimbom.com diye uA 'da, aslanyürekliler 'de, gstvnet.com 'da aslantepe.biz vs de birer üyeliğimiz olması sağlanabilir.



Varsa ilave önerileri de alayım ama asıl merak ettiğim beklenecek fayda/sorun yorumlarınızdır.
 
Cevap: Büyük Galatasaray Forumu Projesi



Ortak bir noktada diğer platformlarla buluşmak zor fakat bu şekilde birşey bizden birşey götürmez aksine katkısı olur.



Aslantepe daha çok arkadaş forumu gibi oldu,

GSTVnet.com portal ile öne geçiyor,

aslanyürekliler daha yolun başında,

ultraslan çok farklı bir yönde.



GSCimbom'un ise hiti olmasa bile aktifliği bu sitelerin çok daha ötesinde. En kötü zamanımızda ki o da şu döneme geldi, aylık 2,5 milyon sayfa görüntüleme yapmışız.



Diğer sitelerle diyalog halinde olalım, bu şekilde bir girişimin öncülüğünü yapalım, Abdullah abiye katılıyorum, destekliyorum.





Bunun dışında


Önümüzdeki ay reklamlarımızın sporx, webaslan, fotomac, fanatik ve sabah.com.tr'ın spor sayfasında 2 gün boyunca yayımlanacağını bildireyim. :) Galatasaray ve transfer kelimelerinin geçtiği her yerde biz olacağız. Günleri henüz belirlemiş değiliz.

https://www.turkcebilgi.com
 
Cevap: Büyük Galatasaray Forumu Projesi



Alexe'ya göre onlardan daha öndeyiz ( GSTVnet.com ) hariç, Banner paylaşımı tabi ki işimize yarar ama önceliğimizi daha dış reklamlara vermemiz gerek yada bunu halledip daha büyük işlere yönelmek.



Birkan'ın dediği reklamlar mesela.

Yada Fanzin işini daha çok büyütmek.

Yada başka bir şey ( şuan pek aklıma bir şey gelmiyor )



Bu arada aklıma gelmişken, zamanın da resmi Galatasaray forumu olma isteğimizi hangi gerekçe ile geri çevrilmişti ? Galatasaray'da böyle bir şey olabilme söz konusu değil mi ?



Edit: Resmi forum olayı mümkün değil. Anlatırım bir ara. A.T
 
Cevap: Büyük Galatasaray Forumu Projesi



Aslantepe.biz yavas yavas bitiyor, GSTVnet.com'da ölmüs. Günde ortalama 5-6 mesaj yaziliyor artik orda.
 
Cevap: Büyük Galatasaray Forumu Projesi



Diğer forumlara gönderilmek üzere bir metin hazırlayıp ardından bir bildiri ile bunu forumda paylaşalım. Diğer forumlarla doğrudan iletişime geçip fikirlerini alırız. En azından deneriz.
 
Cevap: Büyük Galatasaray Forumu Projesi



Diğer forumlara gönderilmek üzere bir metin hazırlayıp ardından bir bildiri ile bunu forumda paylaşalım. Diğer forumlarla doğrudan iletişime geçip fikirlerini alırız. En azından deneriz.



Aslantepe.biz sitesiyle biraz zor olur bu bence. Yanlis hatirlamiyorsam site admini artik ugramiyor foruma. Ama mesela Gsfans sitesi ile böyle bir ortaklik yapabiliriz. Levent abide kolaylik saglayabilir bize bu konuda. Kendiside zaten burda üye.
 
Cevap: Büyük Galatasaray Forumu Projesi



OK diğer görüşler gelinceye dek durum özeti yapalım.



Bu durumda bir bildiri hazırlayıp bunu hem sitelerin iletişim kutularına atacağız, hem de bize ait kaynaklardan kamuoyu ile paylaşacağız.



-> Aksiyon 1; Bildiri gönderilecek forumlar belirlenecek. Herbiri üzerinde konsensus sağlanacak.



-> Aksiyon 2; Taslak bildiri hazırlanacak.



-> Aksiyon 3; Gelen yaklaşımların hepsi olumlu olursa, bir kısmı olumlu olursa, hiçbiri olumlu olmazsa durumları için alternatifli hareket planları hazırlanacak.



Ör:

A-) Hepsi olumlu olursa; sorun pek yok. Banner 'lar yerleşir işlem tamam olur.

B-) Bir kısmı olumlu olursa; sadece olumlu olanların banner 'ını mı yerleştireceğiz? Yoksa yine hepsini yerleştirecek miyiz?

C-) Hiçbiri kabul etmezse; banner koyacak mıyız? (Bu biraz enayilik olur ama yine de koyabiliriz zira bizi küçültmez aksine yüceltir.)
 
Cevap: Büyük Galatasaray Forumu Projesi



Gstvnet forumu iyi değil. Düzensizlikte çok var.Transfer döeminde bir yoğunluk vardı o da kalmadı. Portalı iş yapıyor..Aslantepe stad olayından sonra bitti.



Forumumuz için yinede deneybiliriz.
 
Cevap: Büyük Galatasaray Forumu Projesi



Gerekçeleriyle söyleyin. Olmasın dediğiniz gstvnet.com da 32.000 üye var. :eek:
 
Cevap: Büyük Galatasaray Forumu Projesi



Çok güzel bir proje ve düşünce ama...



UA nın bu oluşum içinde yer alacağına inanmıyorum.



bu projeyi uygulayabileceğimiz her forumda start vermeliyiz.
 
Cevap: Büyük Galatasaray Forumu Projesi



GSFans üye sayısında 2 katımızmış şaka bir yana.

Bunda nick iye üyelik etkiside büyük tabii.

Bizim silinenlerle beraber 16,000+ üyemiz var.
 
Cevap: Büyük Galatasaray Forumu Projesi



Şuan Sakarya'dan yazıyorum.Netim konusunda bi kaç gündür süregelen problem var bu yazacağımda gidecek mi bilmiyorum :D



Caner'in dediği reklam olayı en basitinden Facebook üzerinden olur.Oradan üye gelmesi için biraz uğraşılması,hazırlık yapılması gerekiyor.GSCimbom sayfası haricinde başka sayfalardan ulaşmak,reklam vermek gibi...

Fanzin olayının üzerinden hareket etme olayına geleceksekte ben pek insan toplayabileceğimizi sanmıyorum.Yanlış anlaşılmasın Fanzin çok kaliteli,mükemmel fakat bunun 3 katı kalitede olsaulaşabileceğimiz alan oldukça kısıtlı olur.Goal.com'dan daha da büyük bi yerden destek görmesi gerekiyor.Atıyorum Maraton.com gibi gibi





Abdullah Abinin fikri oldukça iyi.Üye kaybetme sorunu kesinlikle olmaz sanmıyorum.Bi de bu sitelerin şu anlık değerlerine ve hitlerine bence bakmayalım.Yaz dönemi yani transfer dönemi geliyor.Şuan da hareketsiz gözüken mekanlar tekrardan hareketlenecektir.Bence ihmal ettiğimiz site kesinlikle olmamalı.Scoutgs tarzı siteler baya ilgi görüyor.En basitinden bi saçma blog vardı orda bile göz göre göre çalıntı transfeer haberleriyle milleti sabah akşam bekletti.Transfer dönemine iyi hazırlanmalıyız.Bu tarz sitelerle anlaşma yaparsak oldukça olumlu olur bence.
 
Cevap: Büyük Galatasaray Forumu Projesi



Belirttiğimiz içerikte Ertuğrul yada Sertaç 'tan br bildiri taslağı oluşturmalarını isteyebilir miyim?

-----

Not: Bu arada daha çılgın öneriler de de bulunabilirsiniz. Ör: GSTVNet ile ayrı bir işbirliği yapalım, biz onların forumu onlar bizim portalımız olsun vb.
 
Cevap: Büyük Galatasaray Forumu Projesi



Abi ben yoğun bir döneme giriyorum bu ara. Ödev raporları+bahar şenlikleri nedeniyle okuldaki çalışmalar vs bir süre toparlanamam:eek:
 
Cevap: Büyük Galatasaray Forumu Projesi



Abdullah abi çok iyi düşünmüşsün,üye kaybı olacağını bende düşünmüyorum,aksine kazandığımız her üye de karımız olacaktır.



Lakin işbirliği yapacağımız siteleri iyi seçmemiz gerekir diye düşünüyorum,bize birşey katabilecek veya katamayacak die ayrım yapmamız gerekir.
 
Üst Alt