GSC Haber - Galatasaray Hisselerinde Satış Bildirimi | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

GSC Haber Galatasaray Hisselerinde Satış Bildirimi


Galatasaray Sportif Sınai ve Yatırımlar AŞ’nin (GSRAY) hisse satış bildirimi ile ilgili olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) göndermiş olduğu yazılı açıklama aşağıda yer almaktadır.

“Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri II No: 15.1 sayılı Tebliği, Madde 11, 4 üncü fıkrası gereği 28.02.18 tarihine kadar piyasa şartlarının uygun bulunması halinde bir veya birden fazla defada kulübümüzün Galatasaray Spor Kulübü Derneği’nin sahip olduğu Galatasaray Sportif Sınai ve Yatırımlar AŞ Paylarından satış yapabileceğini arz ederiz.”

GSRAY hisse senetleri satış haberi sonrası 15.10 itibari ile yüzde 6,09 azalışla 28,98 liradan işlemlerine devam ediyor.


2rvJ4N.png


KAP
 
Hisse satıcaz diye baskılayıp hisse değerlerinin iyice düşmesine sebep olacaklar. Sonrasında bedelli gelir belki

Aysal da bunu yapmış bir yerde patlamıştı.

Koca Riva ile Florya satışından en sonunda kulübün aleyhine sonuçlar çıkacak diye tırsıyorum.

~~~Burada yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür~~~
 
Galatasaray kulübü hisse satabileceğini açıklamış.. Bu koşullarda piyasaya satış, şirket paylarını bedavaya dağıtmaktır.

Hisse anında değer kaybedecektir.Gelir elde edilemez.Eniyi ihtimalde kulüp Aysal dönemi uygun bedele geri aldığı hisseleri aynı fiyata satar

Halbuki madem böyle 1 düşünce var hisse geçenlerde 40TL iken nitelikli yatırımcıya veya borçlara karşı alacaklılara (futbolcu) satılabilirdi

Yine küçük yatırımcı zor durumda bırakılıyor diye binbir tantana çıkarılacak, hisse değer kaybı bir yana bu karar bedelli için ilk adımdır.
 
Her geçen gün kulüp erimeye devam ediyor ve biz sadece izlemek ile yetiniyoruz.

Bu yönetim bizi ;Trabzon seviyesinden de Aşagi çekecek.

Bize bu çileyi YAŞATANLARA,
LANET GELSİN!
 
Galatasaray Sportif AŞ'nin toplam hisse adedi 21.645.000. 1 TL Nominal bedel. 14.881.775 TL lik tutar (%68.75) kulübe ait.

Bu tutarın %51 i kendisinde kalacak şekilde %17.75 lik kısmı elden çıkarılabilir. Satılabilecek hisse adedi 3.841.988.
 
Hayır saçma olan 2018 yılına kadar denilmesi. Arada 1 yıldan fazla süre var neredeyse bu sürede sürekli hisseyi baskılayacaklar.

Yükseliş trendi olma ihtimali varsa ona da ket vurmuş oldular ky kısa sürede dökülür gibi duruyor.

~~~Burada yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür~~~
 
yahu koca bir camianın temsilcileriniz, camianın asıl gönül verenleri sizleri seçmese de seçme hakkı olmasa da, sizi ayakta tutan onlar

la ağzına tükürdüklerim bi çıkında ne yapmaya çalıştığınız hakkında adam gibi bilgi verin

bunu da başkan yapmasın ne yaptığını bilen biri yapsın ki bizlerde takımımıza destek olmak için çabalayalım

babanızın bakkal dükkanı gibi yönetmeyin
 
Bu kadar rakam-bilgi kafanızı karıştırabilir. Aysal döneminde yapılan ile bugünü karşılaştırmak daha yararlı olacaktır sanırım

Aysal dönemi başlangıcında karşılaşılan tabloda negatif sermaye bugünden daha kötü; borçlar aşağı yukarı aynı seviyedeydi.

Polat döneminde tüm gelecek yıllara ait gelirler temlikliydi. Takım ilk 8 de dahi değildi ve kadro kalitesi yerlerde sürünüyordu

Gelir de yaratılamadığı için Aysal yönetimi ilk etapta %30 civarında hisse satışıyla yaklaşık 180 milyon TL lik kaynak yarattı

Bu kaynak ile 2010-11 sezonunda kalan ödenmemiş borçlar ödendi ve kemik kadro oluşturuldu.

Kulübe ait hisse oranı %55'e düşmüş oldu. Bu ilk etapta olumsuz karşılandı. Ancak bedelli sermaye artışında bunun yararı görüldü.

Birinci Sermaye artışında kulüp nakden bedel koymadı. Nakden bedel yerine SPK onayıyla koltuk-loca hakları 29 yıllığına AŞ ye devredildi

Yani kulüp o günkü SPK tebliğlerine göre hareket etti. Diğer camialardan ve üst yönetimden gelen muhalefetle birlikte bu tebliğ değişti

Kulübün bir sonraki sermaye artışı talebi "artışın ancak nakit olarak yapılması" şartıyla reddedildi. Kulüp artışı nakden yapacağını söyleyip bir kez daha başvurdu. Bu sefer şartlı onaylandı. Diğer hisse sahiplerine geri çekilme hakkı verildi. yani istemeyen katılmadı.

Diğer hisse sahipleri sermaye artışına katılmayınca bu sefer nakit giriş olmadı ancak bu hisseler bedelsiz kulübe kalmış oldu.

Ancak SPK bir hamle daha yaptı ve kulübe geri gelen hisseleri kulüp satıp tekrar gelir elde etmesin diye 1 yıllık satış yasağı koydu.

Yani Aysal yönetimi ilk önce hisseleri 120-180 TL bandından sattı %80 lik bölümünü bedava geri aldı.

Bu süreç içinde 300 milyon TL den fazla kaynak yaratıldı ve nakit olmadan negatif sermaye pozitife döndü (pozitife yakın diyelim)

Önemli vurgu: Aysal yönetiminin ilk başta hisse satışı yapmasının arkasında belli bir plan vardı. Bu plan kulübü batmaktan kotardı

Sportif başarıları elde eden kadronun kaynağı aslında budur. Aysal'ın borcu aldığım yerde bıraktım demesinin arkasındaki sebep budur.

Aysal yönetiminin yaptığı en önemli yanlış 2014 yılıdır. Ara dönemde yapılan gereksiz transferlerle giderlerin üstüne çıkıldı.

Yabancı kısıtlaması; SPK redleri; vergi cezaları vb gibi dış etkenlerle beraber son yıldaki yanlışlar nakit akış dengesini bozmuştur.

Aysal'ın son hamlesi Basketbolu AŞ'ye çevirmek ve gayrimenkuller üzerinden bir Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı kurmaktı.


 
Üst Alt