Galatasaray, Neredeyse Her Alanda Zirvede! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Galatasaray, Neredeyse Her Alanda Zirvede!


183513_lo1gjg.png

Galatasaray, Süper Lig'in ilk 7 haftasını 19 puanla zirvede tamamlarken en yakın takipçisi Beşiktaş'a da 5 puan fark attı. Galatasaray sadece puan durumunda değil çoğu istatistikte de rakiplerine fark attı.

SÜPER LİG'İN EN İYİ PAS YAPAN TAKIMI GALATASARAY

Cimbom yaptığı pres ile övülürken, pas istatistiklerinde de zirvede yer aldı. Matchstudy ve Opta'dan aldığımız verilere göre Galatasaray en çok topla oynayan takım olurken, maçlarda topa sahip olma oranı en yüksek ekip oldu. Cimbom %57.8 topa sahip olma oranı ile oynadı.

Galatasaray aynı zamanda paslarını en isabetli kullanan takımdı ve ortalama pas isabet oranı %84.1 oldu. Maç başına 544.6 isabetli pas atan Galatasaray, pasla oynama oranında da %77.7'lik oran ile zirvede.

Cimbom'un yeni transferleri top kontrol konusunda da zirvede. Galatasaray, ilk 7 haftada top kontrol hatasını en az yapan kulüptü.

SÜPER LİG'İN EN İYİ HÜCUMU VE EN İYİ SAVUNMASI GALATASARAY'DA

Öte yandan Galatasaray 18 gol ile ligde en çok gol atan takımken kalesinde de 6 golle en az gol gören kulüp.

Galatasaray 41 şut ile Göztepe ile birlikte en çok isabetli şut atan takım ve maç başına 9.1 kez ile kalesine en az şut çektiren takım.

DURAN TOPLAR

Öte yandan Galatasaray duran top savunması ile eleştirilse de bu sezon duran top hücumunda da farklı bir profile sahip. Maicon Galatasaray'da son 20 yılın sezon başlangıçları hesaplandığında en golcü savunmacısı olurken, Cimbom'un kornerleri oldukça etkili kullanması da bunda etkili oldu.

Belhanda, ligin en çok isabetli korner kullanan oyuncusu ve 22 isabetli korner ile Galatasaray'ı da bu istatistikte ligin zirvesine çıkardı.

Futbol Arena

GSCimbom Portal
 
Üst Alt