GSC Haber - Galatasaray Riva Projesini, Fema ve KLV İnşaat İş Ortaklığı Kazandı! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

GSC Haber Galatasaray Riva Projesini, Fema ve KLV İnşaat İş Ortaklığı Kazandı!


ERYmJZ.jpg


Galatasaray Riva projesini, Fema ve KLV inşaat iş ortaklığı kazandı. Toplam satış geliri 3 milyar 100 milyon TL..

Galatasaray'ın sahibi olduğu Riva arazisi için yapılan ihalede milyarlar havada uçuştu. Kıran kırana bir pazarlık yaşanırken en yüksek teklifi 3.1 milyar TL toplam satış geliri ile Fema İnşaat ve KLV İnşaat İş Ortaklığı verdi. Şirket payı %38 (1 milyar 178 milyon TL) olacak. 1 milyar 178 milyon TL’ nin %80’i olan 942 milyon TL Galatasaray’ın kasasına girecek. %20’si ise Emlak Konut’un olacak.

İhalenin sonuçlanmasının ardından Galatasaray hisseleri yüzde 10 yükseliş kaydetti.

Emlak Konut mülkiyeti Galatasaray'a ait olan Riva arazisi için ilk oturumu geçtiğimiz hafta yapmış ve halede en yüksek teklifi 1 milyar TL ile DAP Yapı'nın sahibi olduğu Eltes İnşaat vermişti.

Mali sorunları ile gündemde olan Galatasaray Spor Kulubü’nün en büyük gelir umudu olan Riva arsasının büyüklüğü 1 milyon metrekarenin üstünde. Geçtiğimiz yıl imzalanan protokole göre, ihalede ortaya çıkacak arsa bedelinin yüzde 80’i Galatasaray’ın, yüzde 20’si de Emlak Konut GYO’nun olacak.

EKO-KÖY PROJESİ

EMLAK Konut, Riva projesinin ekolojik ve sürdürülebilir mimari yaklaşımlarla tasarlanan Eko-Köy projesi olması için de çalışma yaptı. Toplam 869 bin 522 metrekare konut alanına sahip olan arazide 206 bin 497 metrekarelik bir de özel orman alanı bulunuyor. Köy ve doğa yaşantısının harmanlandığı birçok farklı konseptin bu projede hayat bulması için ihale şartnamesine belirli maddeler eklenecek. Emlak Konut, bu arsa için örnek bir proje de hazırlattı.

KULÜP 1.5 MİLYAR BEKLİYOR

Emlak Konut GYO ile Galatasaray Spor Kulübü, 29 Haziran 2016’da hem Riva hem de Florya arazileri için protokol imzalamıştı. Riva’daki 1 milyon metrekareyi aşkın arsanın değeri toplam 388.7 milyon lira olarak açıklamıştı. Florya’daki 22 bin 627 metrekarelik arsanın değeri de yaklaşık 120 milyon lira olarak belirlenmişti. Buna göre Galatasaray’ın Riva ve Florya arsalarının toplam değeri 508.7 milyon lira. Başkan Özbek, 508.7 milyon liranın ekspertiz değeri olduğunu, beklenen gelirin ise 1.5 milyar lira olduğunu açıklamıştı.

Resmi Açıklama:

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ; Galatasaray Spor Kulübü ile İstanbul Beykoz Riva Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ile ilgili Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na bildirimde bulundu.

Bildirimde şu ifadelere yer verildi:

Şirketimiz tarafından 15.06.2017 tarihinde yapılan "İstanbul Beykoz Riva Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ihalesinin 2. Oturumunda;

Gelen en yüksek teklif;

Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Geliri (ASKSTG) : 3.100.000.000 TL
Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Toplam Geliri (ASKŞPTG) : 1.178.000.000 TL
Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Gelir Oranı : %38 ile

"FEMA İNŞ. TİC. A.Ş. & KLV İNŞ. A.Ş. İŞ ORTAKLIĞI" tarafından verilmiştir.

Teklifler değerlendirme aşamasındadır.
İstekliler ve teklifleri ekte yer almaktadır.
İhaleye Esas Tespit Edilen Asgari Bedel 486.007.689,65 TL olup, söz konusu arsanın ekspertiz değeri 396.012.119 TL dir.

galatasaray.org



KAP
 
Son düzenleme:
Fema ve kvl inşaat sahipliğini patronlarını araştırır mısınız yormayın beni


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Dursun efendi genel kurulda 300 milyon dolar gelecek dedin rivadan. gelen para 215 milyon dolar. Karsıla bakalım 85 milyon doları. Bu 85 milyon doların hesabı sorulmazsa genel kurulun abv.
 
Fema ve kvl inşaat sahipliğini patronlarını araştırır mısınız yormayın beni


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ohooo daha dur mustafa acele etme %20 vergi %20 emlak konuta düşüldükten sonra birde riva için 388 milyon düşeceksin bize en son kalan para 365 milyon lira yani 100 milyon dolar
342milyon emlka konuttan aldık kirdırarak onuda ekle hadi 200 milyon dolar yaparki 120 milyon da daha florya için vereceğimiz kalmasına rağmen çok çok kötü şartlarda gitti
Anlaşılan bize riva + floryadan max 250 milyon dolar anca kalıcak ki sadece riva o paranin. 1 buçuk katı 2 katı ederdi geçmiş olsun arkadaşlar

LG-H815 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
Ali Güvenç KİRAZ‏ @agkiraz 3 Min.Vor 3 Minuten
Mehr
Şahsi görüşüm ihalede oluşan bedel çok iyi...Vergi çıktıktan Sonra 700-750 m. TL. net gelir gözüküyor.300 m usd bulunamadı ama yine de iyi
 
700-980M TL arası para gelicek. Çıkıp bunu başarı olarak anlatacaklar. O arazi 5 sene önce de o kadar değerliydi zaten. Sadece Devlet geldi çöktü olayın özeti budur.
 
Lan para mara gelmeyecek ne mal taraftar var bu camia da.

900 milyon TL borç ile bırakılan kulüp 2 sene de 2.5 milyar TL borca yükseldi

ve elinde 5 milyar tl'den fazla değeri olan taşınmazları 500 milyon tl'den biraz fazla paraya peşkeş çektirilerek gitti

yeter lan artık yeter
 
175.000m2 üzerine yapilacak bu proje orasi kesinlestimi yoksa artma ihtimali varmiydi

Gesendet von meinem SM-G935F mit Tapatalk
 
Rakamlar bence fena değil. %38 ile kazanılması iyi oldu. Keşke açık arttırma usülü devam edilseydi ihaleye. O zaman rakamlar çok artardı.
 
Üst Alt