Galatasaray, Satılabilir mi? Eski Başkanlar Yorumladı! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Galatasaray, Satılabilir mi? Eski Başkanlar Yorumladı!


galatasaray-26-08.jpg

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Galatasaray'ın 4 eski başkanı, Faruk Süren, Mehmet Cansun, Adnan Polat ve Duygun Yarsuvat Galatasaray'ın Çinlilere satılma ihtimalini değerlendirdi. İşte yorumlar:

FARUK SÜREN
: Bir kere şu anda Galatasaray yönetimine iletilen teklif ne, bunu tam olarak bilmiyoruz. O yüzden şu anda buna net bir yorum yapmak zor. Teklifin mahiyetini, içeriğini bilmek gerekli. Başkan Dursun Özbek, “Çinli” dedi ama bir isim ya da detay söylemedi. Ve “Ben kabul etmedim” dedi. Bu karar, tüm Galatasaray’ı etkiler. Teklifin incelenmesi lazım. Gelen teklifi incelemeden yorum yapmamak lazım. “Hiçbir şeyi satmıyorum” demek bana göre yanlış bir ifade. Neticede Galatasaray Kulübü olarak biz iki araziyi sattık. Bu bir alışveriş. Teklif geldiyse incelenmeli. Önemli olan anlaşmanın içeriği. Ne şartlar altında bir ortaklık teklif ediliyor. Kestirip atmamak lazım. Teklif, tekliftir. Patron sonuçta biziz, değerlendirip karar verebiliriz.

MEHMET CANSUN: Kanuni olarak zaten Galatasaray Kulübü’nün Sportif A. Ş. hisselerini satamazsın. Bu konu bir kere yoruma açık değil. Türkiye’de kulüp olarak ilk kurulan şirket Galatasaray Sportif A. Ş. şirketiydi. Ve Sportif A. Ş. tüzüğünün 1. maddesinde, “Galatasaray Derneği’nin hisse oranı yüzde 51 altına düşemez” yazıyor. Kısa ve net, istesen de satamazsın. Bu arzuya bağlı bir durum değil. 500 milyon dolar değil de, 1 milyar dolar verseler de ne olur. Sonuçta ortada yasa var.

DUYGUN YARSUVAT: Bence başkan Dursun Özbek, teklifi reddetmekle çok iyi yapmış. Ancak, ben böyle bir teklifin gelmesinin dillendirilmesini dahi kabul etmiyorum. Böyle şey katiyetle olmaz. Çin ya da başka bir yabancı ülkeden gelen teklifi değil elinin tersi ile itmek, dillendirilmesini dahi istemem. Bunun camia içinde dillendirilmesi de büyük hatadır.

ADNAN POLAT: İsteseler de, istemeseler de bu gidişatla 3-4 yıl sonra buna kulüpler mecbur kalacak. Herkes günü kurtarma peşinde. Gelecekle ilgili planlar yapmıyorlar. Bize de yaptırtmadılar. Taraftar zaten olaya maç sonuçlarına göre bakıyor. Taraftar bunda da haklı. Ancak kulüp yönetimi sportif neticeyle değerlendirilemez. Sadece sportif değil, tesisleşme, ekonomik, sosyal ilişkiler ve imajı düşünerek değerlendirmek lazım. Benim beyanatlarımdan biri şu idi: “Ben günü kurtarmak için burada değilim” demiştim. Ama bunları yapma fırsatı bulamadım. Yaptırtmadılar. Galatasaray’da Ünal Aysal ile başlayan süreç, bizi bugüne getirdi. Varlıklar bol keseden harcandı. Bu kaçınılmaz bir son gibi gözüküyor. Galatasaray oraya doğru gidiyor.

Gamaspor


PORTAL HABERİ
 
A.Polat hiyari yine Sn. Ünal Aysal'a sallamis. Adam yaptigi her aciklamada mutlaka Sn. Ünal bey'e salliyor. Azizin kopekleri gs efsanesinin kutlu ismini o pis agizlarina almasin.
 
Liseliler tesislerde çay çorba içemeyiz pilav yiyemeyiz diye büyük sıkıntı içindeler. Her zaman olduğu gibi Liseli hainlerin engeliyle karşılaşacaktır.
 
Borsada islem goren hisselerle ilgili duzeltme yapilip yonetim kurulunda soz hakki getirilse gayet olabilir gorusundeyim.
 
Eğer gerçekten böyle bir satın alınma meselesi varsa klüp komple satılsın bu heriflere artık para yedirmesin bu klüp yeter artık ...
 
neler satılmış memlekette Galatasaray mı satılamayacak

verirsin uluslararası işler yapan büyük bir hukuk şirketine senin kanunlarını da inceler şartları ortaya koyar ,kimsenin canı yanmadan derneğin de menfaatleri korunarak bir ortaklık oluşturulur
 
Yalnız her birinin cevabı kendi tarzlarını o kadar net yansıtıyor ki :D gerçi o yüzden sallama haber de olabilir. kafadan da aynısı yazılırdı

Faruk Süren: meseleyi bir fırsat olarak görerek, olumlu ve olumsuz yönlerini analiz etmiş
Mehmet Cansun: ne anlatıyosunuz diyerek konuyu kapatmış
Duygun: boş yapmış, gereksiz romantizm yapmış
Adnan Polat: 5 cümlede 72 farklı konudan bahsetmiş ama toplamda hiç bir şey söylememiş.
 
Tamamı satılmasada bir kısım hisse satılıp borçlar ödenebilir 10 yıl içinde.Tamamen satış değil ama ortaklık mantıklı olabilir.
 
Haberin doğru olduğunu düşünmüyordum ta ki Polat'ın açıklamalarını görene kadar. Tam Polatlık açıklamalar ne eksik ne fazla :red: Ancak Polat bu kadar büyük saçmalayabilirdi.

Sonuç olarak Riva ve Florya'nın hakkını verebilsek ve tam değerinde değerlendirebilseydik bu tarz mevzulara gerek kalmayacaktı. Koskoca Galatasaray Camiası, bu altın değerindeki arazileri değerlendirmekten bile aciz bir durumda ise eğer kulübün satılmasından başka bir çare göremiyorum. Çünkü bu araziler son umudumuzdu.
 
Hadi her şeyi bir kenara bırakalım ve süper zengin çılgın atan, 2 km'lik yatı olan bir Rus iş adamı kulübü satın aldı diyelim... Siz ciddi ciddi Galatasaray'ı rahat bırakacaklarını, deli gibi fark atmasına izin vereceklerini falan mı zannediyorsunuz ? Anında türlü türlü engellemeler olur, herkes monaco,PSG,City örneği falan veriyor ama Galatasarayın Türkiye'de faaliyet gösteren bir kulüp olduğunu unutuyor.
 
Üst Alt