Galatasaray Tarihinin En Büyük 3 Hatası! - Sayfa 2 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Galatasaray Tarihinin En Büyük 3 Hatası!


Dos Santos'ta diretmemekte hataydı.

Aslında şöyle geriye baktığımızda son 10 yılda doğru yapılan işleri saymak lazım, yanlışları değil. Doğru yapılan iş sayısı epey az zira.
 
1) Lucescu'yu göndermek
2) Feldkamp'ı sportif direktör yapmamak
3) Ersun Fener'den kovulduğunda Prandelli'nin yerine Ersun'u getirmemek. Hamza'yla sıkıntım yok, Ersun bence farklı olabilirdi.
 
Hoczam burdada lider :hat:

Son 6 sezonda Galatasaray'da görev yapan teknik adamlara göre yapılan transferler ve harcanan bonservis paraları şöyle:

Frank Rijkaard: 9 transfer-16.75 milyon Euro
Gheorghe Hagi: 6 transfer-11 milyon Euro
Fatih Terim: 25 transfer-78 milyon Euro
Roberto Mancini: 9 transfer-19 milyon Euro
Cesare Prandelli: 8 transfer-13.6 milyon Euro
Hamza Hamzaoğlu: 8 transfer-5 milyon Euro
Mustafa Denizli: 2 transfer-4.5 milyon Euro
 
Bu soruya herkesin yasi ve kluple ilgilenme baslangicina gore bir zaman penceresinden bakabilecegi icin verecegi cevaplar farkli olacaktir, normaldir

Ben 1996 civarlarindan itibaren son 20 sene icin konusabilirim. 3 ile limitlemeyecegim fakat baslica hatalar sunlardir

1-) Suren zamanindaki yanlis sirketlesme modeli, ve Cansun doneminde bu modelin pesinden gelen yanlis halka acilim. Cunku o donem AIG gibi bir firma icin kucuk ,bizim icin buyuk gibi gorulen 20 milyon dolar civari para sebebiyle kaybedilen hisselerden ve devamindaki halka arzdaki "sportif as - futbol as" probleminden klubun akil almaz zarari oldu ,yaklasik 10-15 yilda

2-) 2002 Senesinde Cansunun emanetci gibi ayrilmasindan sonra Canaydinin baskan secilmesi. Bu olay halen uzerimizden atamadigimiz liseli-lisesiz kavraminin pekistigi donemdir, cunku bu adam 3 kez secildi ve 3 unde de basarisizken sadece kongrelerin teveccuhu ile hic bir liyakati olmamasina ragmen o koltukta oturdu. Hic bir donemi ,su an ya da polatin donemini Canaydinin ozellikle 2002-2005 arasi donemki kadar kotuleyemem.

3-) Aysalin , Albayrak ve Durust u pasifize eden secim hamlesi. Insanlar terimin gidisinin cok daha once tezgahlandigini klup icinde gayet net bilirler. Bu Terim ve adamlari bir dikey modelde hep beraber hareket ederler . Bakin dikkat edin , durust-terim-fahri yilmaz-o basin toplantilarindaki kadin-sukru hanedar-eskiden mufit ... Bu ekibi bir yerden dagitinca digerleri de durmaz orada. Bu yonetim hamlesi , terimin gonderilme sigortasiydi . terimi savunmuyorum , fakat pismis asa su katmak oldu .. terim basarisiz olup gitmek zorunda kalsa boyle tahribat olmazdi.

4-) Vakti zamaninda mecidiyekoyun ve yanindaki likor fabrikasinin degeri klubun karsilayabilecegi olculerdeyken buralarin aliminin yapilmamasi . Maddi acidan bugun en buyuk hatamiz olarak karsimiza cikti. Arsa tapusundan bahsediyorum. Cunku 1996 larda buralar alinabilseydi ,eminim ki suren yonetimi o donemki devlet kademelerinde etkin oldugumuzdan da hareketle imar planlarinda gerekli degisiklikleri yaratirdi.

Dogru yapilan seyler de var

1-) Spor alaninda 20 senede katlanilan maliyetlere oranla buyuk basari var , kiyaslamaya gidildiginde uluslar arasi ve lokal hemen hemen her alanda (belki fenerle bire bir rekabetteki maclar ve amator sporlar haric) ciddi karli bir ekonomi yarattik , zaten bu olmasaydi, bu giderlerle klubun hic bir mali mulku kalmaz, kapisina kilit vurulurdu

2-) Mecidiyekoyde cok kayiplar oldu belki ama orada devletin cok kafaya takmasina ragmen teslim olunmayan 2.000 metre karelik cadir arsasi bugun 150 milyon TL lerin konustugu bir yatirima donustu ,ben buna havadan para diyorum cunku orasi normalde gitmisti mevcut kulelerin oldugu projeye katilmisti , son anda kurtarildi.

3-) Istanbulda sehre yakin son kalan arsada TT Arenanin yapilmasi da bir aslinda basari oykusudur . Sonuc olarak spor imarli ve buyuk bir stadyumun yapilmasina imkan vermeyen bir araziden cikip , hic para harcamayip 5 sene icerisinde mecidiyekoy kadar sehir icerisinde kalacak bir yere 1 e 10 nispetinde metre kare ile sahip olunmasi basaridir. Verilen alan ile alinan alan arasinda tam 10 kat fark vardir. Bugun bir salon dusunuluyorsa , bugun 55 binlik stadyum varsa, bu anlasma sayesindedir. Fakat arsanin 3 te 2 sinin iade edilip stadyumun da devlete kitlenmesi dogru olmamistir , zira kredi ile yapilip bugun 380 donum arsa bizim ust hakkimizla elimizde olsaydi farkli seyler konusuyor olabilirdik.

4-) Rivanin bir sekilde elde tutulup satilmamasi .. Bugune dek surekli deger kazanmaya devam eden , kuzey marmara otoyolu ve 3 uncu kopru ile halen daha potansiyelini doldurmamis bu mega buyuk arazinin uhdemizde kalmasi onemli ve dogru bir karardir. Riva bugun 20 nisan , emin olun 21 nisanda daha degerli olacaktir.

5-) Tesislerde yikinti dokuntu haller ortadan kaldirilmis , Kalamis ve Ada dogru duzgun hale getirilmis, binicilik , florya ve abdi ipekci ilgili spor dallarina bir ev huviyetine kavusturulmustur. Bunlarin gelir getirici hale gelmesi basarilamamis, turlu hatalar yapilmistir ama sonuc olarak bunlar klubun malidir, dogru isler yapan birileri tarafindan bir gun duzeltilecektir

Uzun oldu ama okuyanlar fikirlerini belirtsinler
 
Mehmet Cansun'ın gelişi ( Luce'ye mal oldu )
Adnan Polat'ın gönderilmesi ( Maddi Anlamda toparlıyordu )
Ünal Aysal'ın gelmesi ( Bugünleri hazırladı )

Adnan Polat hangi evrende maddi anlamda isleri toparliyordu merak ettim. Paralel bir dünyada herhalde.

Aysal gelmese o Canaydin ve Polat'tan alisik oldugumuz kisir dönemlerin devamini yasardik.
 
En büyük hatalardan birisi de Uefa Kupasindan sonraki pazarlama becerisizligi.

Ben o konuyu tam olarak bilmedigim icin birsey diyemem ama yanilmiyorsam logo kullanim hakki ile büyük sorunlar yasanmis o dönemler.
 
Dursunu getirmek

Lucescuyu yollamak

Ribery'i elden kaçırmak.

Gerçi 3 tane az kalırda neyse bunlar başlıcaları daha gross skandalları falan var.Liste uzar gider.
 
En büyük hatalardan birisi de Uefa Kupasindan sonraki pazarlama becerisizligi.

Ben o konuyu tam olarak bilmedigim icin birsey diyemem ama yanilmiyorsam logo kullanim hakki ile büyük sorunlar yasanmis o dönemler.


Aslinda konuyu ben acmama ragmen ozur dilemem gerekiyor.

Ben 4 buyuk hata yazmaliydim.

1. Hata dinazor inan kiracin 80 turlu hile ile kallesce Faruk sureni yollamasiydi.

GS tarihinin hatasidir.

Kalsaydi ne rahmetli Canaydin, ne polat ne mehmet cansun baskanlik koltugu goremeyecek ve bir dolu bir borc olmayacak ve muhtemelen 2-3 ilave Avrupa kupamiz ve extra sampiyinluklarimiz olacakti.

Logo konusu Faruk baskanin onunu kesmek amaci ile inan kiracin GS kulubune dava acarak logoyu kullandirtmamasidir. Tam bir serefsizliktir. Inan Faruk baskana "Git yoksa elini kolunu kilitlerim" mesaji vererek kirgin bir sekilde gitmesini saglamistir.

Ifb basini ile Kirac el.ele verip fb yi bitiren Faruk baskani imha etmislerdir.

Neymis borc?? Canaydinin yayinladigi durum raporu var. 55 milyon dolar.

55 milyon dolar borc yapican ama 4 sampiyonluk ust uste alacaksin, uefayi ve super kupayi madridi yenip alacaksin deseler kim hayir der??

Efendim neymis "makete 3 milyon dolar verilmis" kim dedi bunu ? Ifb basini. Kim pasladi bu veriyi inan kirac? Peki maket dedigi ne?? Proje!!! Ulan sen stat projesini 100 bin dolara mi yaptiracaksin?? Peki tt arenanin proje bedeli ne fikrin var mi? Hey gidi hey.

Neymis AIG!! O gunlerde yine inan kirac destekli fb basini ne yazdi? "Efenim AIG gibi 2 sandalye bir masa kurulusa GS in gelecegi satildi!!! Bu ifb basini bizden sonra yillardir MU ile anlasan AIG gibi bir deve 2 sandalye 1 masa sirketi dedi!!! 14 milyon dolar karsiligi satilan hisseler cok degerliymis vs vs. Sonra o hisseler 23 milyona geri alindi!!

Bu yuzden bana gore 4 tarihi hata vardir. 1.si Faruk Suren gibi baskanin serefsizler tarafindan cebren ve hile ile gonderilmesidir.
 
Son düzenleme:
Dursunu getirmek

Lucescuyu yollamak

Ribery'i elden kaçırmak.

Gerçi 3 tane az kalırda neyse bunlar başlıcaları daha gross skandalları falan var.Liste uzar gider.

Dogru ama ben futbolcu isimleri yazmak istemedim. Cunku o totale cok etki etmiyor diye dusunuyorum ama mondiden sonra 4 yil kalenin adeta bos kalmasi kaleyi tutan nerede ise her topun gol olmasi inanilmazdi bu yuzden onu yazdim.

Mondiye verilmeyen 200 bin dolar GS in en az 80 milyon eurosuna mal oldu!! Ve cok buyuk prestij ve marka degeri kaybina ki marka degeri kaybi 80 milyonun da uzerindeydi bence.
 
Hoczam burdada lider :hat:

Son 6 sezonda Galatasaray'da görev yapan teknik adamlara göre yapılan transferler ve harcanan bonservis paraları şöyle:

Frank Rijkaard: 9 transfer-16.75 milyon Euro
Gheorghe Hagi: 6 transfer-11 milyon Euro
Fatih Terim: 25 transfer-78 milyon Euro
Roberto Mancini: 9 transfer-19 milyon Euro
Cesare Prandelli: 8 transfer-13.6 milyon Euro
Hamza Hamzaoğlu: 8 transfer-5 milyon Euro
Mustafa Denizli: 2 transfer-4.5 milyon Euro

Paralara bak paralara ft hoca batırmış klubu şimdi milli takımda paraya para demiyor kimin adami acaba??
 
Üst Alt