Galatasaray, Transferde Tarih Yazıyor! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Galatasaray, Transferde Tarih Yazıyor!


Transfer döneminin yıldızı olan Galatasaray'ın harcadığı paranın sırrı ortaya çıktı. Ekonomik olarak sağlam bir yapıya sahip olmayan sarı kırmızılıların gelir ve gider tablosunda şimdiden açık var...

Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi takımların UEFA ile olan anlaşmaları (Finansal Fair Play) nedeniyle transferde ince eleyip sık dokudukları bir transfer döneminde, Galatasaray’ın daha rahat davranmasının sırrı ortaya çıktı.
FFP (Finansal Fair Play) anlaşmasına göre Galatasaray 65 milyonluk bir transfer harcamasının dışına çıkamazdı.
Ancak yüksek maliyetli bonservis ve futbolculara ödenecek maaş ve primler, Sarı-Kırmızılı kulübü son yıllardaki en büyük harcamanın içine sokuverdi.


DUDAK UÇUKLATAN RAKAMLAR
Son dönemde UEFA ile mali sıkıntılar yaşayan ekiplerin sadece sattığı oyuncu bedeli kadar transfer yapmasına izin veriliyor. Kulüplerin yılda belli bir zarar limitini aşmamakla berabere, her geçen yıl bu zararı daha alt bir seviyeye çekmesi gerekiyor.
Galatasaray başarısız geçen 2 sezonun ardından, yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlamak isterken, şu ana kadar transfere harcadığı parayla dudak uçuklattı.
Galatasaray’a şu ana kadar herhangi oyuncu transfer kısıtlaması getirilmezken, sadece belli bir bütçe sınırlaması getiriyor.


AYRILANLARDAN GELEN PARA 34.75 MİLYON EURO
Sarı-Kırmızılı ekip yeni sezon transfer döneminde Portekizli oyuncu Bruma’yı Leipzig’e 15 milyon Euro’ya, Podolski’yi 2.6 milyon Euro Vissel Kobe’ye, Cenk Gönen’i Malaga’ya 200 Bin Euro’ya, Semih Kaya’yı 2 milyon Euro’ya Sparta Prag’a gönderdi.
Galatasaray’ın kasasına bu transferlerden toplamda 19.8 Milyon Euro para girerken, takımın yıldız ismi Sneijder’in sözleşmesinin fesih edilmesi, takımdan ayrılan oyuncuların aldığı yıllık ücretlerle birlikte 34.75 Milyon Euro gibi bir rakam ortaya çıktı.


ŞU ANDA HARCANAN PARA 44.5 MİLYON EURO
Asıl olay ise bundan sonra başlıyor. Başkan Dursun Özbek ve kurmaylarının yeni sezonda iddialı bir takım kurmak için transfere yoğun çaba harcadığı gözler önünde. Harcanan paranın yanında oldukça masraflı transferler de yapılıyor.
Şöyle ki; Sarı-Kırmızılı ekip şu ana kadar kadrosuna kattığı Belhanda, Mariano, Maicon, Gomis, ve Ndiaye’ye toplamda 31 Milyon Euro bonservis bedeli ödedi. Bu oyuncuların bonuslar hariç bir sezonda kazanacakları para 13.5 Milyon Euro’yu da ekleyecek olursak, 44.5 Milyon Euro gibi bir rakam ortaya çıkıyor.
Galatasaray şu ana kadar sattıklarından 34.75 milyon gelir elde etmişti. Bu hesap gözönüne alınırsa sadece bu sezon için şu anda 9.75 milyon Euro açık gözüküyor.


UEFA’NIN YAKIN MARKAJINDA
Sarı-Kırmızılı yönetim “Transferler sona ermedi. Dünya yıldızlarıyla görüşüyoruz” derken, bu tablonun dışında Galatasaray’ın kasasındaki açığın daha da büyüyeceği görülüyor. Öyle ki bu dünya yıldızları için konuşulan meblağlar da oldukça yüksek. Galatasaray, West Ham United’dan Feghouli’yi transfer ederse, oyuncu için bonservis bedeli olarak 4.5 Milyon Euro ödeyecek.
Premier Lig’den başka yıldız isimlerle de görüşen Galatasaray’da Manchester City forması giyen Fernando için de 5.25 Milyon Euro bonservis bedeli ödemesi beklenirken, bu oyunculara ödenecek yıllık ücretler hariç Sarı-Kırmızılıların kasasında 19.50 Milyon Euro gibi bir açık çıkıyor. Bu hesaba oyunculara ödenecek para dahil edilmemiştir.
Sonuç olarak tarihini en büyük transfer harcamasına giren Galatasaray’ı UEFA yakın markajda tutmaya devam ediyor.


GİDEN FUTBOLCULARIN BONSERVİSLERİ VE YILLIK ÜCRETLERİ
Bruma 15 milyon Euro + 1.200.000 milyon Euro
Podolski 2.600.000 Milyon Euro + 3 milyon Euro
Semih Kaya 2 milyon Euro + 1.800.000 Milyon Euro
Cenk Gönen 200 Bin Euro + 1 milyon Euro
Sneijder 4.500.000 Milyon Euro
Sabri Sarıoğlu 1.250.000 Milyon Euro
Aurelien Chedjou 2.200.000 Milyon Euro
Toplam 34.750.000 Milyon Euro


GELEN FUTBOLCULARIN BONSERVİSLERİ VE YILLIK ÜCRETLERİ
Belhanda 8.000.000 Milyon Euro + oyuncuya yıllık 3.350.000 EUR
Gomis 2.500.000 Milyon Euro + 2.500.000 milyon imza parası + oyuncuya yıllık 3.350.000 Euro
Maicon 7 Milyon Euro + oyuncuya yıllık 2.300.000 milyon Euro
Ndiaye 7 Milyon Euro + oyuncuya yıllık 2.200.000 Milyon Euro
Mariano 4 Milyon Euro oyuncuya yıllık 2.300.000 Milyon Euro
Toplam 44.500.000 Milyon Euro



sözcü
 
neyi dudak ucuklatıyor. bi mbappe 200m euro küsür.

bu takım takım oyununa monte olursa net 2 sezon geleni gideni çarpar. sonrasında gencleşme gerekecek.
 
Eğer ben biraz muhasebe biliyorsam bu işten çok zarar edeceğiz..

Hani futbolculara TL üzerinden ücret ödeyecektik ? Euro kuru almış başını gitmiş , gelirler TL sen ne kadar topçu alırsan al şampiyonluk geliri falan bu zararı kurtarmaz..

Tabi ki elin gavuruna TL sözleşme imzalatamazsın ama yerliye imzalatırsın peki bizim hiç yerli yatırımımız var mı ?

Bir takım nasıl finansal anlamda çökertilir nasıl riva ve florya paraları çar çur edilir hayranlıkla izliyoruz..
 
Gelirler tamamen TL degil , elbette CL katilimi olursa tablo biraz hafifler . Ama biraz hafifler sadece. TR ligindeki gelirler sampiyonlukta asiri fark etmiyor. CL katilimi sart ,mumkunse diger takimin katilmamasi da iyi olur

Ancak bu durumda biraz cevrilebilir olur . Buradaki rakamlara boyle bakmamak lazim , senelik ucretlerin 1 seneligi yazilmis , 3-4 senelik kontratlar bunlar , her sene odenecek bu paralar, basarili olamayip gelirden geri kaldigin her sene yine de odeyeceksin bu milyon euro lari
 
Sikinti cok para harcanmasinda degil sikinti yasli adamlara bu paralari vermekte.

Mariano, Gomis Maicon ve Fernandoyu satmak imkansiza yakin .
Belhanda,Ndiaye, Feghouli iyi yaslarda satilabilirler.
 
Sikinti yok transferler gayet güzel. Eger kulübü mali anlamda zor durumda kalirsa, dursunun ebesine bineriz zaten.
 
FFP bize sadece maaş sınırı koydu.
65 milyon euro.
Uzun uzun yazmayacağım ama 65 kağıdın altındayız bir iki çöpten kurtulsak 2 baba topçu daha alabiliriz.

P9 Gscimbom Mobile
 
O 65 milyon Euro sınırı boşu boşuna koyulmadı ağalar zamanında. Kulübün ortalama geliri o rakam. Başarı gelince biraz daha üstüne çıkabiliyoruz o da transfer bütçesi yaratabiliyor ama tabii bunu ödeyebiliyoruz diye hesapsız kitapsız olmanın lüzumu yok. Hesaplı kitaplı olmak iyidir. Lakin şu ana kadar alınan adamlara verilen rakamlar çok kötü rakamlar değil. Tarık, Salih Dursun, Veysel gibi kazmaları 3-5 milyon Euro gömmüyoruz neticede.
 
2 senedir Avrupa'da yokuz.1 sene daha men yersek UEFA puanı diye bir şeyimiz kalmayacak.Bence yeme ihtimalimiz az değil.
 
Oyuncuların maliyeti, yaşı bir yana bu kadar üst düzey oyuncuları CL'ye gittiğimiz senelerde bile rahatça alabileceğimizi düşünmezdim, en çok buna hayret ettim. Tek tek saymaya gerek yok ama Fransa'dan, İspanya'dan talibi olup da buna rağmen bizi seçtilerse Cenk Ergün dediği gibi marka olduğumuzu göstermiş.
 
Kiyas icin sunu soyleyim .

aysal doneminde cok para harcaniyor diyorduk ve oyleydi de , ona ragmen hamzali donemi de sayarsak , 3 sampiyonluk , tr kupasinda surekli sona kadar gidis , avrupada surekli mac ve 4 CL katilimina ragmen zarar yaziyorduk

suanki durumda ayni para harcandiginda neler olabilecegini dusunun sadece ..
 
muh101u-son-2015-s01.jpg


GSC App VIP Edition 1.0 ™
 
Üst Alt