Galatasaray, Transferlerdeki Zararda Zirvede! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Galatasaray, Transferlerdeki Zararda Zirvede!


C7i5WzXWkAAfL3D.jpg

Süper Lig ekiplerinin son 5 yılda yapılan transferlerdeki kar-zarar bilançosu.

Galatasaray, 77.540 milyon Euro zararla ilk sırada.
 
UEFA verilerine göre Süper Lig'in zarar etmesinin birincil sebebi; yüksek gelirlerin çoğunun yüksek maaşlara ve bonservislere harcanması.


C7YRvRFXgAAymLr.jpg
 
13-14 sezonu bizi bitiren sezon. O kadar para harcadık Bruma'yı ayır hepsi saçma transferler.

Genel olarak mantikli ama Türkiye sartlarinda Bruma transferi de sacma cünkü biz bir genc oyuncuyu alip onun güclü yönlerini daha da güclendirecek ve zayif yönlerini de gelistirebilecek bir yapiya sahip olan bir kulüp degiliz.

Genc futbolcu cehennimi gibi birsey diyebiliriz Türkiye, özellikle de Galatasaray ve Fenerbahce bu konuda cok kötü son 15 seneye bakarsak bizde bi Arda var biraz da Colak ve Semih altyapidan cikip belirli birseye ulasan. Fener de ise aklima sadece kaleci Volkan geliyor ama onun da Altyapisi baska yerden sanirim.

Bruma olayi biraz seye benziyor aylarca yüzme kursuna gidip birseyler ögrenip öyle yüzmek icin denize gitmek yerine hic bir hazirlik yapmadan okyanusun ortasinda suya atlayip hadi yüzeyim demek gibi birsey. Senin oyunculari yetirsme adina hic bir önlemin yokken gidip Bruma'ya bu kadar para yatirmak akil isi degil bence. Ha Real Sociedad'a gidip Ispanya da vasat bir sezon gecirmese bugün Bruma olmazdi takimda, Bruma kiradan dönene kadar cogu taraftar satilsin bundan bir bok olmaz falan diyordu. Inanmiyorsan gidip Bruma konusunda bakabilirsin.

Parayi basip genc oyuncuyu almak kolay, olay onu gelistmekte bitiyor zaten. Ve bu konu bize cok ters ülke olarak. Kimsenin umrunda degil cünkü, ancak laf salatasi yapar millet yok altyapiya önem vermeliyiz yok sunu yapmaliyiz yok bunu yapmaliyiz. Sonuc? Kimsenin zerre umrunda degil futbolcu yetistirmek.
 
Felaket bir tablo..

Bu yuzden kulup batık durumda, UEFA da cezalı durumda..

Ve bu kadar buyuk zarara ragmen yerli-yabancı çöplerle dolu bir takım kadrosu var.
 
2014den beri bütçenin büyük kısmı yanlış transferlere harcadık, bunun sorumlusu Aysal ve Dursun ve onların yönetimleri.

Eminim ki o transferler futboldan anlayan kişiler tarafından yapılsaydı bu kadar zarar edeceğimizi sanmıyorum. Scout ekibi bile daha iyi transferler yapardı

Yazik
 
Üst Alt