Galatasaray'da Başarının Sırları! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Galatasaray'da Başarının Sırları!


galatasaray-takim-1-000.jpg

Galatasaray'ın Başarısının Sırları: Maaşların Zamanında Ödenmesi, Takım İçi Arkadaşlığın Artması,Disiplin.


İki yıl süren kaostan kurtulup sezona fırtına gibi giriş yapan Aslan’da yönetim, teknik heyet ve oyuncular arasındaki uyum dikkat çekiyor. Yönetim ödemeleri aksatmazken, takım içi arkadaşlığın yanı sıra Igor Tudor’un disiplini elden bırakmaması da başarıyı getiriyor.

2014-15 sezonunda kazanılan 3 kupalı şampiyonluğun ardından 2 yıl boyunca çalkantılı bir dönem geçiren Galatasaray, güneşli günlerine yeniden kavuştu. Takımın oynadığı iyi futbolla gelen galibiyetler camiayı yeniden havaya sokarken, şimdiden ezeli rakipler Fenerbahçe’ye 8, Beşiktaş’a da 5 puan fark yapılması yüzleri güldürdü. Sezona ‘transfer şampiyonu’ olarak giren Aslan, beklenmedik şekilde veda ettiği Avrupa’nın ardından ligde adeta patlama yaptı.


Cimbom’da gelen bu başarılı periyodun arkasında ise 3 temel faktör yatıyor.

İki sezondur yürüttüğü projelerin yavaş yavaş meyvesini toplayan Özbek yönetimi, kulübü mali açıdan düzlüğe çıkarmaya başlayınca, futbolcuların ödemelerini de düzenli olarak yapmaya başladı. Geçtiğimiz sezonlarda Sneijder başta olmak üzere bazı oyunculare ödemelerde öncelik tanıyıp diğerlerine senet veren yönetim, bu uygulamadan vazgeçince, takım içi huzursuzluk da son buldu. Paralarını zamanında alan oyuncuların motivasyonu kaybolmadı.

Zamanında yatan maaşların dışında Florya’da oluşan sevgi, saygı ve arkadaşlık başarının gelmesinde önemli bir rol oynadı. Sezon başından beri yönetim, teknik heyet ve oyuncuların aileleriyle birlikte katıldığı yemek organizasyonları, takımdaşlık olgusunu üst düzeye taşıdı.

Disiplin

Bu başarıda en büyük pay ise Tudor’a ait... Son olarak geçen yıldan beri takımını sıkı bir şekilde çalıştırmak isteyen Hırvat teknik adamın antrenman disiplinini elden bırakmaması, Cimbom’u 7 hafta sonunda namağlup liderlik koltuğuna oturttu.

Habertürk

GSCimbom Portal
 
Son düzenleme:
Üst Alt