Galatasaray'ımızın Geleceği ? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Galatasaray'ımızın Geleceği ?


Normal şartlarda 70-80-90'lı yıllarda olsaydık Tudor'la devam edebilirdik çünkü kaybedeceğimiz bir şey olmazdı en kötü 1 tane fazla şampiyonluk verirdik fakat günümüz yani 2000'den bu yana aynı şeyleri söylemeyeceğim. 2000'den bu yana futbol ciddi bir şekilde endüstrileşti kısaca büyük bir gelir kaynağı ve büyük paraların döndüğü bir organizasyon haline geldi. 2000'den önce teknik direktörleri eğitebilecek süremiz vardı çünkü şampiyonluklarda aşırı miktarda gelir farkı olmuyordu zaten stad kapasitesi düşük olduğundan loca, vip gibi yüksek gelirler yoktu sponsorlukta da öyle aşırı miktar rakamlar yoktu.

Ama günümüz hakkında konuşursak kimse kusura bakmasında hoca eğitmeye fırsatımız yok geçen sene şampiyonu beşiktaş 110 m TL civarı para almışken bu sene şampiyon olan takımın artan yayın gelirleriyle beraber 2 katı fazla yani yaklaşık 200 m TL gibi bir miktar kasasına girecek. Onu geçtim şampiyonlar liginde de ciddi miktarda gelirler arttı bu sene beşiktaş gruplardan yaklaşık 35-40 m Euro yani Türk parasıyla 160-180 m TL para kasasına kattı. Bu tarz gelirler arttırabilir stad, sponsor, forma vs ama tek bir sonuç var o da şampiyon olan takımın 2000'den önce 1 basamak çıkmayacağı tam tersi 1 kat çıkacağıdır o da yaklaşık olarak 17 basamak yapar.

Bu kadar gelir farklılıklarının oluştuğu bir dönemde şampiyonluk bize ilaç gibi gelip uzun yıllar belki de lige ambargo koymak demek çünkü gelecek gelirlerle çok ciddi bir takım kurulup ligdeki tüm takımları rahatlıkla yenebilecek düzeye çıkılabilir. Bir de olumsuz tarafından bakarsak rakiplerimizden biri bu şampiyonluğu alırsa emin olun seneye elimizdeki 40-45 m euro yaptığımız kadronun bir anlamı olmayacak çünkü onlarla rekabet etmek için 45-50 m euro'luk daha bütçemiz olması gerekiyor çünkü şampiyon takım çıtayı daha da yükseltecek.

Şu an ki konuma bakıyorum ikinci yarı içeride beşiktaş, trabzon, başakşehir, bursa gibi zorlu takımlarla oynayıp deplasman da alt sıralardaki takımlarla yapacağız aslında her ne kadar bugün puan kaybetsek bile bu ligin en güçlü şampiyonluk adayız fakat şuna değinmek istiyorum. Tudor kalırsa bu iş olmaz artık ısrar etmenin de bir anlamı yok, yabancı hoca getirirsek seneye şampiyon olan takım çıtayı arttıracağı için o da muhtemelen başarısız olacaktır bizim tek bir çaremiz var arkadaşlar o da Fatih Terim. Bizi tekrar kenetleyebilecek bu camiayı küllerinden doğurabilecek tek kişi var eğer gelir şu fikstür avantajıyla şampiyon yaparsa seneye Fatih Terim'i bu ligde durdurabilecek hiçbir rakip kalmaz ve gene bir seriye başlarız.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
soyunma odasini kaybettin mi farketmez takimin cok iyi olsada kirilma yasarsin. Tudoru bu saatten sonra icerideki anadolu maclari falan kurtaramaz. Olay bitmistir. Gecen her saniye Galatasarayin zararina. Otoritesi olan bir turk yardimci hoca ve yine otoritesi olan bir hoca gelmelidir. Mumkunse yabanci hoca olmamalidir bu. Sene sonuna kadar Hasan Sas goturebilir Fatih Hoca gelmiyorsa.
 
Tüm takım formsuz olması bazı gerçeklerin üstünü örtmemeli, elimizdeki oyuncuların hepsi kaliteli ne kadar çoğu futbolcuya kızılsa da ben kızmıyorum. Futbolcuları yıldızlaştıran hocalar vardır eğer ki Fatih Terim şu takımın başında olsa inanın küfür edilen muslera, belhanda gibi oyuncuların tamamen bir yıldız olacağını düşünüyorum. Fatih Terim 11-12 sezonunda yoklukta engin baytar gibi adamı ülkenin en üst düzey orta sahasına cıkaran adamdır, Aydın Yılmaz'ı öyle bir kullanıyordu ki Aydın bize maç aldırıyordu, Semih kaya kazma diyoruz ama terim zamanı türkiyenin en iyi stoperi gibi oynuyordu. Şenol güneş bitmiş denilen Babel'i aldı bugün hattrick yaptırdı. Tudor ilk 8 haftada mutlu olan kadroyu farklı oyun sistemleriyle parçalayıp mutsuzluğa sürükledi. O yüzden bir an önce kovulmalı hatta uygun bir şekilde de gönderilmeli kulüpte kaldığı her dakika ihanettir
 
Son düzenleme:
Ya Terim gelmezse?

Bundan sonra ki seneler için olumlu konuşamam hele ki beşiktaş aradan tekrar sıyrılıp olursa işte o zaman bizim için gerçek tehlike başlar çünkü adamlar üst üstte inanılmaz ekonomik gelirler elde ediyor ve seneye ffp gibi bir dertleri yok. Biz olamazsak ffp gibi dert başımıza gelirse bir daha imkanı yok toparlayamayız sonrasında karanlık sürece girer bir tane daha derwall gelmesini bekleriz
 
karanlik
gelecegi bir nebze kurtarmak icin bu seneyi de feda etmek gerekebilir
sonra insallah dogru bir baskan ile, yeni tesislerin insaati baslamisken ve rivadan gelecek 3-5 kurusla, cenk-mozbek-tudorun yerine iyi bir s. direktor ve t. direktor ile bundan sonraki 3-4 sezonu iyi gecirmek mumkundur
 
Sağlam bir yönetim
Keşke geriye dönsek Ünal aysal alı dürüst Apdulrahim Adnan öztürk
Fatih terim Hasan şaş ümit davala

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ekonomik olarak çöküşe doğru yol alıyoruz her sene borç katlanıyor birkaç sene böyle giderse Maazallah Milan gibi oluruz hatta tarihten siliniriz.
 
Bayern kadrosunu getir başına Tudor'la başarılı olamaz. Bir de üstüne Başkanı Dursun olacak. Düşünün yani, bizim bu ikili ile başarılı olmamız imkansızdır. Sezon başında çok ümitlenmiştim ama maalesef takım bizim ümidimizi kırdı.
 
Üst Alt