Galatasaray'ın Bir Derdi Var, Dermanı Yok: Duran Toplar | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Galatasaray'ın Bir Derdi Var, Dermanı Yok: Duran Toplar


Transfer dönemi açıldı, yıldızlar alındı, takım komple değişti, transfer dönemi kapandı ama duran top faciası bir türlü bitmedi...

Gerek futbolu, gerek kadro kalitesi gerekse taraftarıyla sezonun ilk bölümünü domine eden Galatasaray, milli aradan sonra tekrar sahne aldı.

Akıllarda hep bir soru işareti vardı. Bu kadar iyi bir momentum kazanan takım acaba milli aradan sonra soğuyacak mıydı, yoksa istikrarını sürdürecek miydi? Aslan'ın rakibi zor, koşulları zorluydu. Yaptığı transferlerle dört büyüklerle yarışan Antalyaspor, hiç kolay lokma da değildi. Bunun yanında sıcak ve nemli Antalya akşamı da eklendi ancak bir sorun daha vardı. Maalesef zemin...

Dün Beşiktaş, Karabük'te zeminin azizliğine uğramaktan son anda kurtulmuştu. Oğuzhan'ın kaçırdığı penaltıdan sonra Babel dikkatli bir vuruş yapamasaydı Kartal, Karabük'ten bir puanla dönebilirdi. Aynı sorun bu gece Galatasaray'ın da başını ağrıttı. Zemin şartları, sarı-kırmızılı takımın zaman zaman ataklarını kesti, zaman zaman ise sakatlık riskleri ortaya çıkardı. Yıldızlar topluluğuna dönüşen Antalyaspor, keşke küçük bir bütçesini de zemini için harcasaydı!

955.jpg


Galatasaray her şeye çare buldu, yan toplara bulamıyor!


Galatasaray transfer sezonunun ligde şüphesiz en başarılı takımıydı. Yapılan nokta transferler Aslan'ın çehresini tamamen değiştirdi. Her bölgeye yeni isimler, yeni yıldızlar geldi ve takım derli toplu bir hale geldi fakat bir probleme ne olursa olsun çare bulamıyor. Stoper, orta saha alındı, oyun kurucu alındı, bek alındı fakat bu derdin dermanı bir türlü bulunamıyor. Tudor da eminim en az taraftarlar kadar bu problemin sancısını çekiyor ancak ne olursa olsun bu sorun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Duran toplar bu oyunun bir parçası ve Galatasaray şampiyon olmak istiyorsa duran toplardan gelen golleri engellemenin bir yolunu bulmalı. Sarı-kırmızılıların bu sezon yediği üç golün de duran toplardan geldiğini hatırlatmak gerekiyor.

956.jpg


Belhanda'nın vites arttırması şart


Galatasaray'ın oyun kurgusunda genel anlamda bir problem yok. Antalyaspor karşısında alınan beraberlik, takımın kötü olduğu anlamına da gelmiyor. Bireysel performansların yüzdesi gayet iyi ancak takımın hücumuna 'beyin' olarak nakledilen Belhanda'nın geldiği günden bu yana aynı viteste yol aldığını net bir şekilde görüyoruz. Sneijder'ın yerine gelmiş bir futbolcunun bir an önce potansiyelini ortaya çıkarması ve bu takımın hücumunda rol oynaması gerekiyor.

Süleyman Tetik - Goal.com
 
Bugün yediğimiz golde takım uyudu. 10 korner yemişiz ve bi o kadar da orta kestik. Duran top zaafımiz geçen seneye göre çok çok iyi durumda.
Uyumasa takım gene yemezdik.

GSCimbom Mobile App
 
Tamamını okumadım ama bence sıkıntı duran top savunması değil. Çok fazla duran top şansı vermemiz. 10 korner verirsen illaki 1tane gol olur yani ayıp. Maç içinde basa basa önde basın dedim. Basmadılar :D Tudor ne düşünüyor acaba. 1-0 a yatılmaz. Hoca değiş şu anlayışı.
 
Bugün yediğimiz golde takım uyudu. 10 korner yemişiz ve bi o kadar da orta kestik. Duran top zaafımiz geçen seneye göre çok çok iyi durumda.
Uyumasa takım gene yemezdik.

GSCimbom Mobile App

Aynen öyle hocam. Çok şans veriyoruz yoksa savunma iyi cidden. Maicon duvar kaya gibi ne bileyim berlin duvarı çin seddi falan gibi. Umarım hepböyle oynar.
 
Aslinda bugun duran toplarda baya iyidik defansif anlamda ama sen bir macta 10 tane korner verirsen rakibine illaki biri gol olur.
 
Üst Alt