Galatasaray'ın Eski Başkanlarından Selahattin Beyazıt Hayatını Kaybetti - Sayfa 2 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Galatasaray'ın Eski Başkanlarından Selahattin Beyazıt Hayatını Kaybetti


RİP

Galatasaray’ın efsane başkanı Selahattin Beyazıt, hayata veda etti. Beyazıt, sarı kırmızılı camia için çok önemli bir şahsiyetti. Başkan olsun olmasın, camiada her zaman büyük bir ağırlığı olurdu. Hatta bazen onun için ‘gizli başkan’ ifadesi bile kullanılırdı.

Riva’da inek mi otlatacaksın?
Beyazıt’ın kulübe kazandırdığı kupalar bir yana en önemli katkılarından birisi Riva arazisidir. Yıllar sonra; bugünlerde Riva’daki arazi Galatasaray için bir ‘kurtuluş projesi’ olarak görülüyor. Oysa Beyazıt, bu araziyi aldığında camiada büyük tepkilerle karşılanmıştı. Öyle ki genel kurullarda zaman zaman bu konu gündeme geldiğinde dalga bile geçilir. Beyazıt da verdiği bir röportajda, Riva’yı aldığında kendisinin “Burada inek mi otlatacaksın” diye eleştirildiğini söylemişti.

Riva 100 bine değil, 2.1 milyona alındı
Beyazıt, Riva arazisini 2 milyon 150 bin liraya satın alır. Bu konuda medyada 100 bin lira gibi bir rakam yazılır ama bu yanlıştır. Gerçek tutarı, Galatasaray’ın efsane genel sekreterlerinden Kemal Onar, ‘Hatırladıklarımdan’ adını taşıyan üç ciltlik kitabından yazar. Söz konusu hatıralarda Riva ile ilgili çok ilginç notlar da paylaşır.

Başkan'dan itiraf: Riva belâsı!
Riva arazisi alındıktan sonra uzun yıllar bir nevi kangren oluşturan bir probleme döner. Bir çok proje hazırlansa da hayata geçirilmesi konusunda hem maddi hem de bürokratik engellerden ötür bir türlü hayata geçirilemez. Üstüne üstlük bizzat araziyi alan Selahattin Beyazıt bile, bir genel kurul konuşmasında şöyle der: “Bugün için başımızda iki büyük sorun var. Biri borcumuzun faiz ile daha da ağırlaşması, diğeri de Riva belâsı…”

Beyazıt, 1.5 milyona kroki yaptırdı
Riva’ya dair projeler bir türlü hayata geçirilemezken o yıllarda ödenen emlak vergisi de hep tartışma konusu olur. Ocak 1978’de kongrede de Riva tartışması büyük yer kaplar. Başkan bir yandan 1.5 milyon lira harcayarak hazırlattığı Riva projesinin kroki fotoğraflarını kongre salonunun duvarlarına asar, bir yandan kürsüden ‘Riva belâsı’ ifadesini kullanır!

Ali Uras: Riva’ya avcılar bile girememiş
Aynı kongrede, 1979-1986 yılları arasında Galatasaray Başkanlığı yapacak olan Ali Uras da söz alır ve Riva için çarpıcı bir yorum yapar: “Başkan Beyazıt şeref sözü vererek 1977 Haziran veya Temmuz’unda Riva’da üç futbol sahası ve sporcuların barınabileceği yer yaptıracağını söylemişti. Kendisine hayalci diyorum, bana kızıyor. Riva’ya gidip bu yeri gördüğüm için huzurunuza rahat çıkıyorum. Riva konusunda hayal içinde olmaya gönlüm razı olmuyor. Benim gittiğim o araziye avcılar bile girememişti.”

Kongrede güldüren Riva atışması
Kongrede üyelerden İlhami Tüzün ile başkan Beyazıt arasında da karşılıklı bir Riva diyalogu yaşanır. Beyazıt, Tüzün’e dönerek şunu söyler: “İktidara çok yakınsın. Galatasaray’ın Riva sorununda artık büyük rolün olur. Yardımını esirgemezsin herhalde.” Bu sözler salonda gülüşmelere neden olur.
Söz alan Tüzün de başkana şu cevabı verir: “Eski iktidara da siz çok yakındınız. Neden Riva sorununa bir çare bulamadınız Selahattin Bey?” Genel kurul üyeleri bu sözlere de kahkahalarla güler.
 
FJyD1VWWYAEKL8f


FJyD1UiWYAEPoYt


FJyDx6VXMAA6r_q
 
Camia olarak bu habere sesiz kalınmamalı.

 
Üst Alt