Geçmişten-Günümüze Galatasaray Kardeş Sporcuları | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Geçmişten-Günümüze Galatasaray Kardeş Sporcuları


Geçmiş'ten - Günümüz'e Galatasarayımız'ın Kardeş Sporcuları





Malumunuz olduğu üzere Kardeşler dediğimizde akan sular durur. Hemen hemen her ortamda birlikte çalışan, görev yapan, oynayan kardeşlere çok rastlarız. Bu düşünceden yola çıkarak bugüne kadar Galatasarayımız 'da birlikte veya ayrı dönemlerde oynamış sporcularımızı böyle bir konu başlığı adı altında toplayıp, paylaşalım istedim.

Bildiğiniz, okuduğunuz, gördüğünüz "Galatasaray'da oynamış veya oynayan kardeş sporcuları" burada bizlerle paylaşma lütfunu gösterirseniz güzel bir arşiv daha yapmış oluruz, diye düşünüyorum.

Sevgiyle kalın.
 
Cevap: Geçmişten-Günümüze Galatasaray Kardeş Sporcuları



Emil Oberle - Joseph Oberle



1914-1915, 1915-1916 yıllarında 2 yıl üst üste İstanbul Şampiyonu olan Galatasaray kadrosunda birlikte oynadılar. Her iki kardeş'te İstanbul 'da görev yapmaktaydılar. Joseph, Elektrik Mühendisi, Emil Oberle ise Bankacıydı. Emil Oberle aynı zamanda Ali Sami Yen Bey'den sonra Galatasarayımız'ın Takım Kaptanlığını 'da yapmıştır.
 
Cevap: Geçmişten-Günümüze Galatasaray Kardeş Sporcuları



Benim ilk anda aklima gelenler;



Hakan - Gokhan Sukur

Bulent - Mert Korkmaz
 
Cevap: Geçmişten-Günümüze Galatasaray Kardeş Sporcuları



Bülent Eken - Reha Eken - Danyal Vural



Bülent, 1942'de Galatasaray'da futbola başladı. 1950'de Salernitana daha sonra da Palermo'da oynayacağı İtalya'ya gitti. 1953'teki dönüşünde yine Galatasaray forması giydi. Milli formayı 13 kez giydi. Daha sonra teknik direktörlük yaptı. 1963'te kısa bir süre Türkiye Millî Futbol Takımı'nı çalıştırdı.



Reha, 1925 yılında doğan Reha Eken 12 yıl boyunca Galatasaray forması giydi ve sayısız gole imza attı. Galatasaray'ın yetiştirdiği büyük golcülerden biridir. Futbol hayatı boyunca 4 kez Milli Takım'da görev yaptı ve buna rağmen 4 maçta 5 gol atarak bir rekora imza attı.1954 yılında futbola veda etti. 1965-68 yılları arasında Suphi Batur'un başkanlık döneminde yönetim kurulunda görev yaptı.



Danyal,
 
Cevap: Geçmişten-Günümüze Galatasaray Kardeş Sporcuları



Gökmen Özdenak, Yasin Özdenak ve Doğan Özdenak



Gökmen, 1948 yılında İstanbul'da doğdu.İstanbulspor forması giydi. Galatasaray'da oynadığı 12 yıllık dönemde 4 lig şampiyonluğu ve 2 Türkiye Kupası sahibi olan kadroda yer aldı. 1976'da, Galatasaray'ın Avrupa Kupaları'ndaki 50. golünü attı. Golcülüğü ve kafa vuruşları ile tanındı. 1972 - 1977 arasında A Milli Futbol Takımı'nda 9 kez yer aldı. 1980'de faal futbol yaşamını noktaladı. Ayı Gökmen olarak anılmaktadır. Halen spor yazarlığı yapmaktadır.



Yasin,1948 yılında İstanbul 'da doğdu. Futbol hayatına İstanbulspor'da başladı. 1967'de Galatasaray'a transfer oldu.1 970-1973 arasında arka arkaya 3 lig şampiyonluğu yaşayan kadrolarda yer aldı. 1971-1975 arasında 15 maçta Türkiye A Milli Futbol Takımının kalesini korudu. 1973'te Milliyet Gazetesi tarafından Türkiye'de yılın sporcusu seçildi. 1977'de Galatasaray formasıyla jubilesini yaptıktan sonra aynı sene içersinde, Ahmet Ertegün'ün kurucusu olduğu ABD'nin New York Cosmos takımına transfer oldu.1978'de bu takımla Kuzey Amerika Futbol Ligi (NASL) şampiyonluğunu yaşadı.1979'da Cosmos formasıyla faal futbola veda etti.



1980-1981 arasında Hennes Weisweiler ile birlikte New York Cosmos'un antrenörlüğünü yaptı.1990'ların ortasında Türkiye'ye dönen Özdenak, Galatasaray'da altyapı sorumluluğu ve teknik direktör yardımcılığı gibi görevlerde bulundu.2002-2005 arasında Avustralya'nın Sydney Crescent Star takımını çalıştırdı.2006'dan beri Güney Kore'nin FC Seoul takımında Şenol Güneş'in yardımcılığını yapmaktadır.



Doğan, İstanbul'da doğdu. Gökmen ve Yasin'in küçük kardeşleridir. İstanbulpor 'da başladı. 1976-1977 sezonunda Teknik Direktör Malcolm Allison döneminde Nihat Akbay, Yılmaz Pamuk ile birlikte Galatasaray Kalecisi olarak kadroda yer aldı. Daha sonra Eskişehirspor'un kaleciliğini yaptı.
 
Cevap: Geçmişten-Günümüze Galatasaray Kardeş Sporcuları



Bülent Korkmaz, Mert Korkmaz



Bülent, 24 Kasım 1968 İstanbul 'da doğdu. Futbolculuk döneminde defans (Stoper) mevkiinde forma giymiştir. Galatasaray Takım Kaptanlığını yapmış ve 123 defa Türk Milli Takımlara çağrılan Bülent Korkmaz, 3 kez Türkiye U-21, 102 kez de Türkiye A Milli Takım olmak üzere 105 kez milli formayı giymiş, bu maçlarda 3 de gol atmıştır.



Şubat 2009 tarihinden itibaren yetiştiği klüp Galatasaray'ın teknik direktörlüğüne getirilmiştir. 3 Haziran 2009 tarihinde istifa etmiştir.G alatasaray takımı bu istifayı kabul etmiş ve Bülent Korkmaz takımdan resmen ayrılmıştır.



Mert, 16 Ağustos 1971 İstanbul'da doğdu. Galatasaray altyapısında yetiştikten sonra 7 yıl boyunca aralıksız bu kulübün formasını giydi. Kocaelispor,Gaziantepspor ve Malatyaspor'da oynadıktan sonra 2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a transfer oldu. 2007-2008 sezonunun ardından bu takımda aktif futbol hayatını noktaladı. 5 kez A Milli, 7 kez de Ümit milli takım formasını giyen
 
Cevap: Geçmişten-Günümüze Galatasaray Kardeş Sporcuları



Ahmet Robenson, Abdurrahman Robenson



Ahmet, 1886 – 1968 Galatasaray Lisesinde beden eğitimi öğretmeni ve aynı zamanda Osmanlı'nın son devirleri ve Türkiye'nin ilk dönemlerinde farklı spor dallarının tanınmasına ve gelişmesine önderlik etmiş kişi. Galatasaray Spor Kulübü' nün ilk şampiyonluğunu kazandığı 1908 takımının da kalecisidir.



Abdurrahman,Galatasaray’ın ilk şampiyon olan takımının ilk sol beki. Müslüman olup Abdullah adını alan bir İngiliz’in üç erkek çocuğunun en büyüğüydü. Liverpool’da doğup ilk çocukluk yıllarını İngiltere’de geçirmişti kardeşleriyle beraber. Müslüman olan babaları onları İstanbul’a getirmişti, dönemin padişahı II. Abdülhamid de Galatasaray Sultanisi’ne kaydettirmişti onu ve iki kardeşini. Daha sonra kafkas cephesinde şehit oldu.



Not : Diğer Kardeş Yakup Robenson ise, Galatasaray Lisesinde okudu. 1. Dünya Savaşında Irak cephesinde ilginçtir ki İngilizlerle yapılan savaşta şehit oldu.
 
Cevap: Geçmişten-Günümüze Galatasaray Kardeş Sporcuları



Benim ilk anda aklima gelenler;



Hakan - Gokhan Sukur

Bulent - Mert Korkmaz





O zaman Profosyonel anlamda Galatasaray 'da oynayıp, başka takımlarda kardeşleri olan sporcuları da dahil edelim isterseniz. Önemli olan spor aktüel bağlamda bilgi dağarcığımızı yenileyelim bilmeyen renkdaşlarımızı da bilgilendirmiş olalım. :)
 
Cevap: Geçmişten-Günümüze Galatasaray Kardeş Sporcuları



Okan Buruk, Tarık Buruk, Fuat Buruk



Okan, 19 Ekim 1973 İstanbul 'da doğdu. Orta saha mevkiinde forma giydi.

Büyükçekmece’de yerel bir kulüp olan Karadeniz İdman Ocağı’nda oynadı. Her iki abisi'nin de futbolcu olması nedeniyle futbolla iç içe büyüdü ve 11 yaşında Galatasaray’ın alt yapısına girdi. 1992 yılında Avrupa Gençler Şampiyonu olan Genç Milli Takım’ın kaptanıydı. Trabzonspor'la oynanan bir kupa maçında daha sonra Galatasay'da birlikte oynadıkları Soner Tolungüçile girdikleri mücadele sonucu ayağının kırılması nedeniyle bir süre yeşil sahalardan uzak kaldı.



2001 yılında sezon bitimine 3 ay kala, Emre Belözoğlu ile birlikte İtalya’nın Inter Milan Kulübü ile anlaşma imzaladı.



Türk Milli Futbol Takımı’nın 3. olduğu 2002 Dünya Kupası’nda forma giydi.2006 Dünya Kupası Elemeleri'nde Danimarka Milli Futbol Takımı'na güzel bir gol kaydetmiş ve dikkatleri üzerine çekmiştir. Emre Belözoğlu ile birlikte gittiği, 3 sezon oynadığı Inter Milan’da fazla forma şansı bulamadı. 2004-2005 sezonu başında Beşiktaş'a transfer oldu.Taraftarın uzun süre muhalefet etmesine rağmen en sonunda ultrAslan taraftar grubunun da onayı alınarak 11 Temmuz 2006 tarihinde boş mukaveleye imza atarak eski kulübü Galatasaray'a geri dönmüştür.Okan Buruk 7 Haziran 2008 itibari ile Galatasaray kulübünden ayrılarak. İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımı ile 2 yıllık mukavele imzalamıştır.



Tarık, Yedikulespor ve Kütahyaspor'da futbol oynadı.



Fuat, Bakırköyspor ve İstanbulspor'da uzun yıllar futbol oynadı.
 
Cevap: Geçmişten-Günümüze Galatasaray Kardeş Sporcuları



Tanju Çolak, Yücel Çolak



Tanju, 10 Kasım 1963 yılında Samsun 'da doğdu. Santrafor mevkiinde pynamıştır. Türkiye Süper Lig'inde 240 golle en çok gol atan 2. futbolcudur.Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye olaylı bir şekilde geçmiştir.Fakat ilerleyen yıllarda asıl takımının Galatasaray olduğunu söylemiştir.

Samsunspor, G.Saray ve F.Bahçe'de gol krallığı ve şampiyonluk sevinçleri yaşayarak türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başardı.



Futbola Samsun Yolspor'da başladı daha sonra Samsunspor'a transfer olan Tanju Çolak, 2'si 1.Lig olmak üzere 5 kez üst üstte, toplamda da 7 kez gol kralı olmuştur.



Samsunspor'da 2 defa 1.Lig'de, 2 defa da Süper Lig'de olmak üzere 4 kez üst üstte gol kralı olmuştur. (1983-1984 1984-1985 1985-1986, 1986-1987) oldu. Bu başarılarından sonra 1987-1988 sezonunda Galatasarayımız'a transfer oldu.



1991-1992 sezonunda olaylı bir şekilde Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fakat Fenerbahçe forması ile beklenilen başarıyı gösteremedi. 1992-1993 sezonunda altıncı ve son kez gol kralı oldu. Yavaş yavaş kariyeri gerilemeye başlayan Çolak bir süre 1.Ligde İstanbulspor'da forma giydikten sonra 1994'te futbolu bıraktı.



57 kez milli takımlara çağrılan Tanju Çolak, 14 kez Türkiye U-18, 10 kez Türkiye U-21, 31 kez de Türkiye A Millî takım formasını giymiş ve bu maçlarda 12 gol atmıştır.





Yücel, 13 Kasım 1968 yılında Samsun 'da doğdu. 1990 'lı yıllarda bir ara Galatasaray'a transfer oldu. Ama hiç kadrolarda filan göremedik. Yanılmıyorsam Mersin İdmanyurdu, Erzurumspor, Sarıyer, İzmirspor, Siirtspor, Gaziosmanpaşaspor, gibi genelde 2. Lig takımlarında oynadı.
 
Cevap: Geçmişten-Günümüze Galatasaray Kardeş Sporcuları



95-96 sezonunda Galatasaray'da gozukuyor valla.



https://www.tff.org.tr/Default.aspx?pageId=30&kisiId=27035



(Oyuncu hareketlerine bakiniz)



Hakan Şükür gelir de kardeşi gelmez mi ? Bir zamanlar gerçekten böyle enteresan transferler oldu. Örneğin, Tanju Çolak gelir de kardeşi Yücel Çolak gelmez mi :D



Bu gibi enteresan olaylar sizi şaşırtmasın renkdaşlar. Bu bir nevi Kardeş ünlü ya hani, Gelirim ama kardeşimi de alırsanız :D Bonus vaziyeti yani.



Barış'cım araştırma yapman çok hoşuma gitti. Yazdığın da doğrusun yani. Doğrulara nasıl ulaşılacak böyle, böyle işte.

Barış'cım katkınız için teşekkür ediyorum.

Sevgiyle kalın.
 
Cevap: Geçmişten-Günümüze Galatasaray Kardeş Sporcuları



Frank De Boer, Ronald De Boer



Frank, 15 Mayıs 1970, Hoorn, Hollanda 'da doğdu.

İkiz olan Hollandalı De Boer kardeşler, futbola Ajax'ta başladılar, başarı basamaklarını birlikte tırmandılar. 1987'den 1999'a kadar Ajax'ta birlikte top koşturduktan sonra Barcelona'nın yolunu tuttular. Hollanda Milli Futbol Takımı'nın en çok milli oyuncusu olan Frank de Boer, 2007'de Katar'da aktif futbol hayatını sonlandırmaya karar verdi. 2003-2004 sezonunda Galatasaray forması giymiştir. Defansta oynayan Frank, Barcelona'da oynamaya devam etti. 90 kez milli olup rakip fileleri 11 kez havalandırdı.





Ronald, 15 Mayıs 1970, Hoorn, Hollanda 'da doğdu. Orta saha oyuncusudur. Geçen yıl Glasgow Rangers'a transfer olurken, 31 yaşında olan Ronald, 63 kez milli formayı giydi ve 13 gol attı;
 
Cevap: Geçmişten-Günümüze Galatasaray Kardeş Sporcuları



Adrian İlie, Sabin İlie



Adrian, 22 Nisan 1974 Craiova, Romanya 'da doğdu. Galatasaray ve Bjk formalarını başarıyla giyen İlie, Romanya Milli Futbol Takımı formasını da 10 yıl boyunca giymiştir. Beşiktaştan sonra FC Zürich takımına transfer olmuş bu takımda kısa bir süre futbol oynadıktan sonra dizinden geçirdiği bir sakatlık sonrası 31 yaşında futbolu bırakmıştır. Şu anda Romanya 2. lig takımlarından Forex Brasov'un sahibidir.



Sabin, 11 Mayıs 1975 Craiova, Romanya 'da doğdu. Adrian'ın çok başarılı olduğunu gören F.Bahçe, kardeşi Sabin'i kadrosuna dahil etti. Ancak Sabin bekleneni veremedi. Kocaelispor'un, ardından da ülkesinin yolunu tuttu. Dinamo Bükreş'te kadroya girmeye çalışan Sabin hiç milli olamazken, Valencia'da oynayan Adrian 44 kez milli formayı giydi ve 14 gol attı.
 
Üst Alt