Gelecek Planlaması Adına Önerileriniz! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Gelecek Planlaması Adına Önerileriniz!


Forum olarak Galatasaray'ın geleceği adına mevcut durumun pozitif yönde değişmesi için alınabilecek tedbirleri bu konuda tartışabiliriz.

Genel hatları ile;


  • Yönetimden kısaca beklentileriniz
  • Gelir getirici faaliyet ve önlemler
  • Alt Yapı ve futbol takımının geleceğinin planlaması
  • Transfer vizyonu beklentileriniz
  • Gayrimenkullerin değerlendirilmesi ve tesisleşme
  • Amatör branşların durumu ve geleceği

ve bunun gibi konular da varsa yapılmasını istediğiniz her şeyi burada bizimle paylaşabilirsiniz.

Böylece forumun Galatasaray özelinde beklentisini ve takımın sahip olmasını istediği vizyonunu şekillendirmek mümkün olacaktır.

Üzerinde uzlaşılan önerileri sosyal medya kanallarımız aracılığı ile paylaşarak yetkili mercilere iletmek de bu planın dahlinde olabilir.

Bunu sadece burada değil Galatasaray adının geçtiği her platformda örgütleyerek sesimizi duyurmak Galatasaray taraftarının bütünleşmesi ve tek yumruk olarak ona rağmen kendi reklamları uğruna kulübü bataklığa götürenlerin hiç değilse bundan sonra bu haltları yemesinin de önüne geçen bir duruş olacaktır diye düşünüyorum.
 
Bunları burda konuşmanın hiçbir anlamı yok.. 8 Aydır konuşuyoruz sürekli ne oldu ? hiçbişey... Yönetim takmıyor çünkü taraftarı
 
Konuştuğumuz bir şey yok her kafadan ses çıkıyor ama bütünlük yok akordu bozuk sesler.

Biri diyor hala Ünal ötekisi Terim.

Bu iş böyle olmaz.

Ek olarak yönetimsel bir öneri demiyorum Tuncay.

Genel ve yakın ve orta vadeli gelecek adına beklenti ve öneriler bu.
 
altınordu ile pilot takım anlaşması yapılmalı veya altyapı işbirliği.

transferleri profesyoneller yapmalı hoca sadece liste vermeli gerisine karışmamalı

amatör branşların alayını kapatmak iyi bir fikir gibi dursada buna izin vermezler

riva ederi bulununca satılmalı ne zaman bulacaksa artık

dursunun oteli 100 milyon euroya satılabilir

futbolun başına CEO getirilmeli mümkünse yabancı

menejerler kapı dışarı edilmeli yeterince soyulduk

atatürk havalimanı yıkılırsa eğer florya satılıp başka biryere taşınılmalı bu bize ciddi gelir sağlar 300-400 milyon dolar

ada senelik 10 milyon eurodan kiraya verilmeli

scout ekibinin başına işin ehli adamlar getirilmeli

futbolcu alırken oyunculukla beraber karakterede bakılmalı

galatasaray markası daha iyi pazarlanmalı bir ara brezilya da maçlarımız yayınlanıyordu tekrar o seviyeye gelmeliyiz

Dumankaya ile yapılan anlaşma fesh edilmeli resmen peşkeş çektiler

bruma sociedad tarafından alınmazsa asla satılmamalı.

şimdilik bu kadar tabi bunların hiçbirini bu yönetim beceremeyecek.
 
beklenti: istifa

gercekci beklenti: sacmalamayin yeter.

onlem: burak, selcuk, kaya, umut vs. postala.

alt yapi: yatirim yap :H

transfer: 30'una dayanmis adam ve yerli alma, kesisim kumesini hic alma.

gayrimenkul: mumkunse sen degerlendirme dursun.

amator brans: kapat alayini, bi boka yaradigi yok.


:coffee:
 
her taraftarin en temel beklentisi sportif basaridir.

kulubede denizli, sahada kan emici sulukler, tribunde yalaka taraftar, yonetimde dinozorlarla bu is olmaz, cok net.
 
Kısa vadeli önerim:


  1. A.Madrid, M.City, Chelsea vb gibi takımların genç oyuncuları opsiyonsuz da olsa kiralanarak takıma katılmalı.
  2. Transfer de bonservisi elinde olan (Joel Matip, N'kolou, Banega gibi isimler) ve sözleşmesinin son senesine girecek (Bender kalitesinde isimler) ile kontakt kurulmalı.
  3. Linnes tarzı İskandinav pazarından orta sınıf olan ama çalışkan futbolcular taranmalı ve bulunmalı
  4. Takımın üzerinde maddi külfet olan (Sabri, Umut, Burak, Hamit, Tarık, Olcan vb... gibi isimler) artık kesin olarak gönderilmeli.
 
Kondom kullanın.
Sizin de dursun özbek Hamza Hamzaoğlu gibi çocuklarınız olursa kitleleri kanser edebilirsiniz


_______________________________

?すべての鳥をファック?
 
Yönetimden beklentilerim ; Yeni bir yönetime geçilmesi, bu yeni yönetimin de taraftarların içinden gelmeleri, taraftarın halini derdini anlamaları. Başkan da karizma, giyinmeyi bilen, Anadolucu değil Avrupacı, vizyoner birisi olmalı. Ve öncelikle yalancı olmamalılar. Yapamayacakları işin sözünü vermemeliler.

Gelir getirici projeler ve önlemler ;

1- Yerli oyunculara TL cinsinden, yabancı oyunculara Euro cinsinden ücretleri ödenerek.
2- TT Arena'da sezon başı Avrupa'nın önde gelen kulüpleriyle birlikte turnuva düzenlemek.
3- Yabancı sınırı olmadığı müddetçe yerli oyuncu almayarak (Çalhanoğlu, Arda gibi istisnalar dışında)
4- Abartılı sözleşmelerden kaçınarak. (Burak ve Selçuk 2019'a kadar uzatılmıştı, niye 2019 ?)
5- Her sene bir üst düzey oyuncu almak. (Sportif başarının yanı sıra; store, kombine, sponsorluk gibi faydaları da olacaktır)
6- Sezon başı turnuvaları için Avusturya, Almanya gibi alıştığımız kamplar yerine ABD, Uzakdoğu turu düzenlemek.
7- GS Store'yu Nike veya başka bir giyim perakende mağazasına bağlamak. (Çünkü mağazası kârdan çok zarar yapan tek kulüp mağazasıymış, ürünler de baya kalitesiz)
8- Galatasaray SK'ya üye alımını genişletmek, aidatı ödemeyen üyeleri direkt ihraç etmek. (Bayern Münih'in 100 bin küsür üyesi varmış adamlar sırf ordan gelen parayla bile bizim gelirimizi geçiyor)

Alt Yapının Planlanması ; Her sezon bir veya iki tane Sinan Gümüş ayarında bir oyuncu çıkarsak yeter bizim için. Sonuçta Barcelona gibi bir alt yapı sistemimiz yok. Türkiye'de herkes günü kurtarmanın peşinde. Taraftarlara "Bu sene şampiyon olmayalım diğer 3 senede şampiyon olalım ne dersiniz" diye sorsalar herkes bu sezon şampiyon olunmasını ister şüphesiz. Çünkü seneye Allah kerim mantığındalar. U-15 ve U-16 jenerasyonunu yakından takip ediyorum. Son yılların kulüp bazındaki en iyi jenerasyonu olabilir. Geçen sezonun U-15'i Türkiye'de kupa bırakmadı. Bu sene de iyi gidiyorlar. Yunus, Recep gibi iyi oyuncular var. Umarım sonraki yıllarda abileri gibi olmazlar, kendilerini daha çok geliştirirler.

Transfer vizyonu beklentilerim
; Her sezon kesinlikle bir üst düzey oyuncu almalıyız. Topclass seviyedekileri zaten alamayız şu şartlarda ama Sneijder kalitesinde bir oyuncu hem sportif anlamda hem de ekonomi anlamında faydalı olur. Takımı gençleştirelim diyemiyorum çünkü genç oyuncularımız da geleceğin Sabri'leri potansiyelinde oyuncular var. Her genç oyuncu iyi değildir. Mümkün olduğunca FM'de wonderkid diye tabir edilen henüz yıldız seviyesine gelmemiş, piyasası artmamış oyuncuları tercih etmeliyiz.

Gayrimenkul ve Tesisleşme ; Türkiye'nin mal varlığı olarak en zengin kulübüyüz ama değerlendirme anlamında çok zayıfız. Hala Kalamış'ta çayı nasıl bedavaya içerim diye düşünen kulüp üyeleri var. Bunlarla nasıl sağlıklı bir düşünceye ulaşabiliriz ki ? Riva'yı şu aşamada satmamalıyız. Belli bir bölümü kiralama olabilir. Çünkü orası daha çok değerlenecek. TFF merkezi ve 3. köprüden dolayı. Umarım satmak gibi kötü faaliyetlerde bulunmazlar. Koskoca Galatasaray'ın tek çaresi Riva'mı ya ? Riva olmazsa kulübün kapısına kilit vurulacak heralde.

Amatör Branşlar ; Amatör branşlara çok değer veren birisi olarak, voleybolun tamamen kapatılmasını düşünüyorum. En son kupayı taa 80'lerde almışız. Şu bütçelerle şampiyonluğu bırakın final oynamak bile başarı. Erkek voleybol zaten küme düştü düşecek mesela. Ama basketbola dokunmasınlar. Basketbol zaten amatör branşlıktan çıktı profesyonel branş oldu futbol gibi. Sportif AŞ'den ayrı bir yapıda bağımsız bir şube kurulmalı. Ve gelirleri giderleri şubeye ait olmalı.

Tabii bunlar hayal. Bunları yapmayı bırakın, düşünecek bir babayiğit bile yok. Hala biz Galatasaray'dan nasıl 3-5 kuruş daha kopartırız hesabında oldukları için biz daha çok kendimizi hırpalarız.
 
bu liseci şerefsizler gitmedikçe bir b.k olmaz takımdan ve camiadan.üye yapısının değişmesi yıldız transferi vs. den daha önemli.yoksa bu mevcut yapı ile dursun gider ahmet gelir ahmet gider veli gelir.liseciler kendi kuklalarını oynatmaya devam eder.
 
Kısa vadeli önerim:


  1. A.Madrid, M.City, Chelsea vb gibi takımların genç oyuncuları opsiyonsuz da olsa kiralanarak takıma katılmalı.
  2. Transfer de bonservisi elinde olan (Joel Matip, N'kolou, Banega gibi isimler) ve sözleşmesinin son senesine girecek (Bender kalitesinde isimler) ile kontakt kurulmalı.
  3. Linnes tarzı İskandinav pazarından orta sınıf olan ama çalışkan futbolcular taranmalı ve bulunmalı
  4. Takımın üzerinde maddi külfet olan (Sabri, Umut, Burak, Hamit, Tarık, Olcan vb... gibi isimler) artık kesin olarak gönderilmeli.

+1905
 
ersan 7.5m + demba ba 13m + atinc nukan 5m : 25m küsür euro kazandılar transferden. Bizde satılabilecek Sabri, Umut, Burak, Hamit, Tarık, Olcan vb... gibi isimler çok vardı.
 
Bütün futbolcular gönderilsin. Gerekirse halihazırda altyapıda oynayan futbolcularla devam edilsin. Futbol takımında tavan ücret 200-300.000 euro civarı olsun. Ben şahsen bıktım bu kalitesiz futbolculardan, yıldız diye emekliliğe gelen yabancı futbolculardan ve 5 milyon kişinin asgari ücretle geçinmeye çalıştığı ülkede, bu kişilerin hepsinin aldığı inanılmaz yüksek paralardan, bu paralarla yaşadıkları hayatın gözümüze gözümüze sokulmasından. Bunun karşılığında ise izleyebildiğimiz mide bulandırıcı, iğrenç bir bir lig, reklamını yapıp, habire kara para aklayan başkanlar ve yöneticileri, nereye gittiği belli olmayan paralar, siyasete alet edilmeye çalışılan klüpler ve yine siyasete alet edilmeye ve sürekli kontrol altında tutulmaya çalışılan taraftarlar, Türkiye'nin an itibariyle çoğu kurumununda içinde bulunduğu durumun benzeri şekilde içleri boşaltılan klüpler ve bütün bu saçmalıklar için boktan sebeplerle birbirini yiyen taraftarlar vs vs vs...
 
2016-2017 Takım Planlaması Önerim:


1. Jason Denayer (Kiralık opsiyonu)
2. Joel Matip-Free Agent
3. Daniel Agger-Free Agent
4. Mayke-FREE

1. Sven Bender (Sözleşme Sonu: 2017)
2. Ever Banega-FREE / Lucas Leiva (S.Sonu: 2017-Liverpool) /G.Medel (Inter F.C)
3. Angel Correa (A.Madrid-Kiralık)

Forvet de aklıma direkt bir isim gelmiyor ama buraya elde edilecek futbolcu satışlarına ve sözleşmesi bitecek isimlere göre

Chedjou
Burak
Umut
Hamit
Sabri

mutlaka 1'i çok sağlam, 2 oyuncu alınmalı.
 
Önce bir SK yerine FC Galatasaray olalim, baya mali anlamda rahatlar futbol takimi, diger branjlar da artik kendi yagsi ile kavrulsun, nekadar sponsor geliri varsa ona göre gider yapilsin.
 
altınordu ile pilot takım anlaşması yapılmalı veya altyapı işbirliği. Altınordu kabul etmez ama iyi fikir. En azından sistemliler.

transferleri profesyoneller yapmalı hoca sadece liste vermeli gerisine karışmamalı. Transferleri hocanın listesine göre futbol direktörü yapmalı. Hoca değişse de futbol direktörü kalmalı.

amatör branşların alayını kapatmak iyi bir fikir gibi dursada buna izin vermezler. Bence kapatılmamalı ama futbolun gelirlerini futbolda kullanacak sistem geliştirilmeli, amatör şubelerin gelir kalemleri arttırılmalı ya da farklı çözüm yolları üretilmeli

riva ederi bulununca satılmalı ne zaman bulacaksa artık Proje geliştirilerek kullanılmalı

dursunun oteli 100 milyon euroya satılabilir Satılabilir, hemfikirim

futbolun başına CEO getirilmeli mümkünse yabancı Ceo kulüp için olmaz mı? Futbolun başına futbol direktörü olsa CEO ya bağlı çalışsa?

menejerler kapı dışarı edilmeli yeterince soyulduk Katılıyorum

atatürk havalimanı yıkılırsa eğer florya satılıp başka biryere taşınılmalı bu bize ciddi gelir sağlar 300-400 milyon dolar Yıkılmadan da gelir elde edilebilir, imar durumu tadilatına bakar, çevresinde 2 kat imar var, bodrum ve zemin kattan oluşan bakçe dubleksi ile 1. kat ve çatı katından oluşan çatı dubleksi daireler yapılabilir. Bölgede istenen rakamlar oldukça yüksek, kat karşılığı verilebilir, bankalardan proje finansmanı sağlanırsa kulüp kendi de inşa ederek kar marjını arttırabilir.

ada senelik 10 milyon eurodan kiraya verilmeli Ada için değişik projeler üretilebilir, kira mantıklı ama sürekli gelir getiren bir yapıya dönüştürülebilir.

scout ekibinin başına işin ehli adamlar getirilmeli Scout sistemi baştan kurulmalı, katılıyorum

futbolcu alırken oyunculukla beraber karakterede bakılmalı Katılıyorum

galatasaray markası daha iyi pazarlanmalı bir ara brezilya da maçlarımız yayınlanıyordu tekrar o seviyeye gelmeliyiz Katılıyorum

Dumankaya ile yapılan anlaşma fesh edilmeli resmen peşkeş çektiler Fesih şartlarını bilmiyorum, yeni sponsor bulunursa olabilir

bruma sociedad tarafından alınmazsa asla satılmamalı. Kesinlikle satılmamalı çok iyi teklif gelmedikçe

şimdilik bu kadar tabi bunların hiçbirini bu yönetim beceremeyecek.

Kırmızı renk ile yazdıklarım bana aittir, Ozan kardeşimin değerli görüşleri hakkında fikirlerimi yazdım. Ciddi bir idari yapılanma şart.

Konunun açılış sebebi oldukça güzel, bu nedenle mütabık kaldığımız ve yararlı olabilecek fikirleri güzel bir şekilde toparlayıp, twitterdan paylaşıp çoğalmasını sağlarsak en azından bazı yöneticilere ilham vermiş oluruz.
 
1. Dursun ve isbilmez ekibi defolmali. Bunlarla tek yasayacagimiz tarihi hayal kirikliklaridir.

2. Faruk Suren veya Adnan ozturk gibi vizyoner baskan basa gelmeli.

3. Derhal GS futbol komitesi kurulmali. Bu komite tuzuk degistirilerek yonetimler degistiginde de sabit kalmali ve GS futbol akli bu komite olmali. Oyle bu yonetim gitti yenisi geldi haydaaa hersey silbastan hadi 100 milyon euro harciyalim kafasi ile bu kulup 1 milyar tl bocu oldu!! Komite kendi isleyisi ile ozel tuzugu ile yenilenmesi gerektiginde yenilenmeli. Ama en az bir 15 yil kalmali.

4. Bu komite 5 kisiden olusan parali profesyonel yoneticiler olmali. Biri uluslararasi futbol piyasasini taniyan , futbol simsarlarini cok iyi bilen ,uefa ile iliskileri saglam olan biri, digeri alt yapilar koordinatoru olarak calisacak ve genc futbolcu gelisimi konusunda almanyada cok saglam bir kariyeri olan biri, teknik taktik bilgisi olan cok saglam eski bir teknik direktor, utkucan ve ekibini cope atip uluslararasi bilgisi gorgusu cok saglam olan bir Scout sefi ve yerli futbol piyasasini ve takimlari cok iyi taniyan tff ile iliskileri koordine edebilecek biri ki bunun icin en ideal aday Ali durusttur bana gore.

5. Bu ekip TD u sececek. Alt yapi hocalarini getirecek. Scout ekibini kuracak. Oyuncu sececek, oyuncu satacak.

Yonetim de tamamen bu kulube gelir artirici islere kafa yoracak. Genelde is adamlari olan bu yoneticiler boylece bildikleri isi yapacaklar, bilmedikleri asikar olan futbola burunlarini sokmayacaklar.

Ama bunun icin egolarin torpulenip tuzugun buna gore degisimi sart!

Dunyada geliri en yuksek 21. Klubunu "I love you hodzam" larla falan yonetemeyiz!
 
Son düzenleme:
Diger branslari kapatirsak tarihimizi hice saymis oluruz. Yoneticilerimiz beceriksiz diye neden spor kulubu olmayi birakalim?

Ben kapatalim diye birsey yazmadimki, Futbol Külübü ayrilsin, diger Branslar ise Galatasaray SK olarak devam yürüsün ama kendi gelirleri ile, misal dedim gibi sponsor mu buldun volleybol bransina 500bin Euro olarak ozaman ona göre de 500bin Euro giderin olacak, bu sartlarda tabiki rekabet edemez ama en azindan devam eder o branslar.
 
Üst Alt