Gelecek Sezon Planlaması | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Gelecek Sezon Planlaması


Gelecek sezonu şimdiden planlamaya başlamak gerekli.

1- Arda kalırsa kaptanlığı kendisi bırakmalı. Kwell kalırsa, yabancı maçlarda kwell, kalmazsa yabancı maçlar kapatanı neil olmalı.

2- İç maçlarda sabri kaptan yapılabilir. Evlendiğine göre magazin basının da ilgisini çekmez. Düzenli bir hayatı olur. Kendini işine verir. Şu anda gs ruhunu en iyi taşıyan adam. Eskisi gibi hırçın da değil. olgunlaştı.

3- Arda yurt dışına takasla yada para karşılığı gönderilmeli. Ardalı takımın kimyası iyi değil. Ayrıca, ayhan(?), emre, jo, elano gönderilmeli. Ayhan kalırsa kaptanlık üzeri takımın abiliği görevi verilmeli. Takımın yerli büyük bir abiye gereksinimi var. Bu yıl kaptanlık elinden alınınca motivasyonu sıfırlandı. Kalırsa itibarı iade edilmeli.

4- Sarp, kwell, özbek, topal, franco, canerin durumları transfere ve gideceklere göre değerlendirilmeli.

5- Santos, takım ve finansman dengesini bozmayacaksa kalmalı.

6- En az 2-3 yerli iyi oyuncu alınmalı.

7- Pahalı ve dengeleri bozan transfer yapılmamalı. Orta sahaya hücüma yönelik ve oyun kurucu bulunursa iyi bir yabancı alınabilir. Onun yanına yine yardımcı biri daha alınmalı. Barca da bu tip 5-6 oyuncu var. Boy ortalamaları 1.70 cm, özellikleri hızlı, dirençli, pres yapan, oyun kuran, adam geçen iyi pas yapan adamlar. Bu özellikleriyle rakip sahada boğucu 3 lü 4 lü gerçek ve yakın pres yapıp top kapıp rakibi bozuyorlar, aldıkları topları da hemen atağa dönüştürüyorlar. Inter bu oyunu, orta sahada prese yakalanmamak için, topu aldığında hemen yakındaki boş adama aktarıp onun tek ve isabetli uzun toplarla ilerdeki hızlı adamlarına pas atarak bozdu. Böylece barca defansını birçok kez az adamla yakaladı ama tam değerlendiremedi.

8- Alt yapıdan 1-2 oyuncu yavaş yavaş monte edilmeli. Zaman içinde gs alt yapısından gelen, gs ruhu taşıyan en az 5-6 oyuncu takımda oynamalı.

9- Hakan şükür le barış yapılmalı. Alt yapının kordinatörlüğüne yada fr nin yanına verilmeli. (Hakan ı zamanında çok eleştirdim. Takım dışında kalması zarar veriyor. Takım içinde olsa, Arda daha iyi kaptan olurdu, kavgalar olmaz takımı toparlardı, yöneticiliğinin futbolculuğundan daha iyi olacağına güveniyorum. Transferler ve takım planlamasında da yararlı olur, hocalığa yavaş yavaş adım atar ve takım ilerde teslim edilir. Şu anda onun dışında ileride takım emanet edilecek gs li hazır yetişmiş biri bana göre yok. Yetiştirilmeye en uygun aday o. )





sonuç :

FR sonuçda en fazla 1 yıl daha kalır ve gider. Bizim duygusallığı ve geçmişi bir tarafa bırakıp bu yılı da unutup, gelecek yılları doğru planlamamız, önümüzdeki 5 yılın hem hoca hem kadrosunun stratejisini oluşturmamız lazım. Artık yaz -boz- dön başa dön olmayalım. Gs tarihindeki en büyük başarılarını yerli hoca ve oyuncularla sağladı. Bomba hoca ve transferlerle değil. Ne kadar bomba hoca ve transfer yapsaksak da, ne barca, ne real, ne united olabiliriz. Buna paramız yetmez. Demek ki başka yol izlemek gerekli bu takımlarla baş etmek için. Bana göre olması gereken :

* gs nin bir futbol mantalitesi olmalı. Bu 4-4-2 prese ve hücuma yönelik kendi oyununu oyanayan bir mantalite gibi. Sistem ne olursa olsun, (4-1-4-1, 3-5-2, 4-1-3-2 vb) gs nin hücuma yönelik bir gs oyun sistemi olsun. (ilk terim dönemi gibi)

* Ana takım hangi sistemi oynuyorsa, alt yapıdaki oyuncularda aynı sistemle eğitilsin. Ana takıma geldiğinde bocalama olmasın.

* Devamlılık olsun. sürekli hoca ve oyuncu değişmesin. oyuncuların kafaları hem hocalarla hem sistemlerle sürekli karıştırılmasın.

* Taktik ve teknik eğitim her düzeyde devamlı olsun. Hem oyuncu hem hoca hem yönetici eğitimleri.

* Sadece para için gelen oyuncu ve hocalar alınmasın. Kimsenin ailesi ve kafası dışarda olmasın.



Yerli gs ruhunu yakalamaya bakalım. Ama doğru yerlilerle. Her yerli iyi olacak demek değil.
 
Cevap: Gelecek Sezon Kim Kaptan Olmalı-Kimler Gitmeli



servet-topal-ayhan-barış-franco-jo kesin gitmeli tartışması bile olmaz bence ferrarinin altındaki takozdur bu isimler. neill 1. kaptan kewell kalırsa 2. kaptan hadi illa türk diyorsanız 2. kaptan sabri olabilir.
 
Cevap: Gelecek Sezon Kim Kaptan Olmalı-Kimler Gitmeli



Tolga görüşlerine saygı duysam da katılmıyorum. Bazı dogru noktalar var altyapı ile asıl takım tek taktik, süreklilik gibi fikirlerin. Ancak bizi, Arda'yı ve Galatasaray'ı bitiren sürekli 96-00 ruhunu beklemek, tüm altyapıdan çıkan oyunculara Metin Oktay ruhunu beklemektir. Önümüzde domine ettigimiz seneden başka örnek yok diye sürekli ozaman ki sistemi, oyuncu tarzını, abilikleri ablalıkları beklememeliyiz. Mazi mazidir arkadaşlar, artık gerçekten önümüze bakmamız gerekiyor.
 
Cevap: Gelecek Sezon Planlaması



görüşlerine saygı duyuyorum ama benim de katılmadığım noktalar var. Öncelikle Elano konusu.. Bence yabancılar için kalması gereken Baros'tan sonra ilk isim. Elimizde böyle bir oyuncu varken değerini bilmemiz lazım. Tamam bu sezon istenilenin çoğunu veremedi ama bu biraz bizim ondan ne istediğimizle ilgili. Ayrıca onu yollamak maddi açıdan da bizim için çok kötü olur. Elano'yu bir de seneye alacağımız( inş.) , Riijkard'ın sistemine uyan oyuncularla görmek lazım. Ondan sonra kararımızı veririz.



Hakan Şükür konusu ise bencede klübün içine girmeli ama bu barış imkansız.



Kaptanlık konusu ise ben Arda'dan kaptanlığın alınması gerektiğine inanmıyorum. Daha kaptanlıkta ki ilk yılı ve çok genç. Öğreneceği şeyler var. Ondan şu anda Hakan Şükür, Bülent Korkmaz ayarında bir kaptanlık beklemek doğru değil. Bence Arda zaman geçtikçe alışacaktır kaptanlığa.
 
Cevap: Gelecek Sezon Planlaması



Galatasaray ruhunu bulmalıyız gibi söylemlerin bize çok şeyler kaybettirdiğini düşünüyorum. Hagi futbolu bıraktıktan sonra yeni Hagi söylemleri ile kaç tane transfer yapıldı, sonuç ortada. Aynı şey Popescu için de geçerli. Fatih Terim döneminde yakalanan başarılardan sonra 2000 ruhu denilen birşey çıktı ve son dönemde sürekli bunun etrafında dönülüyor. "2000 ruhu yakalandı, 2000 ruhunun yakalanması lazım" gibi. Kadroda revizyon yapılacak ve Adnan Polat, biz bunu daha önce yapmıştık. O dönemde etkin rol üstlenen isimlerden biri de Feldkamp'tı. Onu tekrar getirip aynı faaliyetleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz diyor. Kısacası yapılan 'planlar' önceden şöyleydi yine böyle olsun mantığıyla gerçekleştiriliyor ya da uzun süreli planlar kısa sürede belirlenen stratejiler ile uygulanmaya çalışıyor. Bu yüzden sorunlar yaşıyoruz.



Arda kaptanlığı bırakır mı bilmiyorum, ancak kaptanlığın ondan alınacağını düşünmüyorum. %60-70'lik bir kısmını psikolojik etkenlerin oluşturduğu bir görevi, çevreden gelen baskılar ile bir oyuncuya vermek hataydı. Kaptanlığı almak ise başka bir hata olacaktır. Hakan Şükür'ün olduğu ortamda kavgaların olmayacağını söylemek hata bence. Onun olduğu dönemde de sorunlar çıkıyordu çünkü.



Biraz önce bahsettiğim Galatasaraylılık ruhuna paralel olarak birkaç şey daha eklemek istiyorum. Oyuncular yaptıkları açıklamalarda ne kadar çok Galatasaraylı olduklarını söylerlerse, Metin Oktay'dan ne kadar bahsederlerse çoğu kişi bu oyunculara bir o kadar tav oluyor. Mustafa Sarp'ın geçen sene başında yaptığı açıklamalar, Arda'nın durumu, Ali Turan'ın transfer sürecinde yaptıkları ve yaptığı söylenen açıklamalar hep aynı sonuca çıkıyor. Bu gibi durumlar hem oyuncuların hem de taraftarların düşüncelerini manipüle ediyor. Takımda Galatasaray ruhunu en iyi taşıyan oyuncular olarak gösterilenlerin takıma ne kadar zarar verdikleri ortada. Profesyonelliğin yıpratılmış tanımına karşılık, amatörlüğü de profesyonellik çevresinde yaşayan ve takımına zarar verecek hareketlerden kaçınacak oyuncular gerekiyor. Bütün olay Galatasaray'ın büyüklüğü ve bu kıstasta taraftarların oyuncuyu bağrına basması olunca iş çığrından çıkıyor.



Ben Ayhan ve Emre Aşık gibi oyuncuların takımda kalmasından yanayım. Bunlar tecrübe bakımından gerçekten iyi durumdalar. Gerek antreman görüntülerinde, gerekse diğer oyuncuların söylemlerinde bu iki oyuncunun takım içindeki faydaları daha iyi anlaşılıyor.
 
Cevap: Gelecek Sezon Planlaması



Ben Ayhan ve Emre Aşık gibi oyuncuların takımda kalmasından yanayım. Bunlar tecrübe bakımından gerçekten iyi durumdalar. Gerek antreman görüntülerinde, gerekse diğer oyuncuların söylemlerinde bu iki oyuncunun takım içindeki faydaları daha iyi anlaşılıyor.



Kesinlikle katılıyorum. Bu iki isim kalmalı sahada olmasada saha dışında takım için çok önemli isimler.
 
Cevap: Gelecek Sezon Planlaması



yabancı maçlarda kaptan başka, Tsl maçlarında başka muhabbeti nedir?

o zaman Tsl deki kaptanı da içsaha deplasman diye ayıralım. iç sahada sabri, deplasmanda Hakan Balta olsun. Türkiye Kupasında da Emre Çolak kaptan olabilir.
 
Cevap: Gelecek Sezon Planlaması



-Murat Akca, Berkin Arslan, Cetin Gungor ve Cem Sultan A takima alinmali.



-Jo geri gonderilmeli, Elano icin muhtemel gelecek transfer teklifleri mutlak olarak degerlendirilmeli. Dos Santos'un bonservisi derhal alinmali.



-88-02 ruhu degilde, bir asirlik Galatasaray ruhuuna yakisir oyuncular transfer edilmeli. Bu nedir? Yenilgiye toleransi olmayan, gecmiste yaptigi basarilarin arkasina siginmayan, ismi ile degil degil icraatlari ile begeni toplayan karakterli oyuncular ve bu ozellikleri barindiran en az 2 orta saha oyuncu transferi.



-Aykut takimin 1. kalecisi olarak dusunuluyosa, Ufuk derhal takimdan yollanmali. Yazik etmenin bir anlami yok.



-Gokhan Gonul gibi bir oyuncuyu Volkan Yaman'a tercih eden, Ozer Hurmaci'nin 800 bin euro bonservis bedelini kaale alip yatirmayan ve oyunculari kendi eliyle rakibine kaptiran Adnan Sezgin yerine ligimizdeki yetenekleri es gecmeyecek, ic piyasanin kurtu olan, futboldan dahasi futbolcunun iyisinden anlayan ve en onemlisi cok anormal derecede bir yetenek olmadigi surece kurnaz Anadolu kuluplerine prim yaptirmayacak biri getirilmeli.



Mustafa Pekdemek, Aykut Demir - Genclerbiligi

Jacques Momha - Manisaspor

Sezer Ozturk, Koray Arslan - Eskisehirspor

Gokhan Degirmenci - Kayserispor



-Taraftarin yildiz tutkusundan artik vazgecmesi gerekir. Zira Galatasaray basariyi daima;



1) Kalesinde milli takim tecrubesi olan; ellerine, ayaklarina ve beynine hakim, bazen libero olarakta tabir edilen(bir diger anlamda kale cizgisine gomulmeyen) kendini kanitlamis cok kaliteli bir kaleci(Simovic, Taffarel, Mondragon, ?)



2) Defansta Avrupa tecrubesi olan yildiz bir libero(Falco, Popescu, Neill),



3) Orta sahada yildiz bir maestro(Prekazi Hagi, ?)



4) Forvette ise oynadigi ligin tozunu attirmis bir santrafor(Tanju, Hakan, Jardel, Baros)



5) Geriye kalan mevkiilerde ise kaliteli askerler ile yakalamistir, yakalayacaktir(Suat, Okan, Tugay, Ugur, Metin, vs.)



------------Kaleci------------

Sabri-Neill-Emre-Momha(Hakan)

-Transfer-Dos Santos-Transfer-

Keita------Baros---Arda(Caner)
 
Cevap: Gelecek Sezon Planlaması



1. ve 2. madde çok komik olmuş

hangi takımda gördün iç kaptan dış kaptan :D





planlama konusuna gelinirse

Rijkaard ve ekibi, Adnan Polat, Haldun Üstünel vs. dururken bize mi kaldı planlama yapmak...
 
Cevap: Gelecek Sezon Kim Kaptan Olmalı-Kimler Gitmeli



servet-topal-ayhan-barış-franco-jo kesin gitmeli tartışması bile olmaz bence ferrarinin altındaki takozdur bu isimler. neill 1. kaptan kewell kalırsa 2. kaptan hadi illa türk diyorsanız 2. kaptan sabri olabilir.



Ayhan hariç yazdıklarının hepsi gitmeli.Durdukları sürece,bir adaım yol alamayız.
 
Cevap: Gelecek Sezon Planlaması



yabancı maçlarda kaptan başka, Tsl maçlarında başka muhabbeti nedir?

o zaman Tsl deki kaptanı da içsaha deplasman diye ayıralım. iç sahada sabri, deplasmanda Hakan Balta olsun. Türkiye Kupasında da Emre Çolak kaptan olabilir.



avrupa maçlarında ingilizce bilen uluslarası deneyimi olan hakemle olumlu diyalog kuracak, takımın hakkını koruyacak biri anlamında. arda ingilizce biliyor mu ? bilsede ne değişir orası da ayrı. hataları yüzünden takımda zaten yalnız kaldı.
 
Cevap: Gelecek Sezon Kim Kaptan Olmalı-Kimler Gitmeli



Ayhan hariç yazdıklarının hepsi gitmeli.Durdukları sürece,bir adaım yol alamayız.



ayhan emre gibi deneyimli kişilerin maç içinde değil dışındaki faydalarına aynen katılıyorum. bende gitmeyip takımı toparlamalarını motive etmelerini hocaya destek vermelerini gs de jübile yapıp onlara saygı sunulmasını ve teşekkür edilmesini isterim. bu gelecek için de iyi bir referans olur diğerlerine ama kendilerinden 10-12 yaş küçük birini kaptan yaparsanız bu adamları küstürürsünüz.
 
Cevap: Gelecek Sezon Planlaması



-Murat Akca, Berkin Arslan, Cetin Gungor ve Cem Sultan A takima alinmali.



-Jo geri gonderilmeli, Elano icin muhtemel gelecek transfer teklifleri mutlak olarak degerlendirilmeli. Dos Santos'un bonservisi derhal alinmali.



-88-02 ruhu degilde, bir asirlik Galatasaray ruhuuna yakisir oyuncular transfer edilmeli. Bu nedir? Yenilgiye toleransi olmayan, gecmiste yaptigi basarilarin arkasina siginmayan, ismi ile degil degil icraatlari ile begeni toplayan karakterli oyuncular ve bu ozellikleri barindiran en az 2 orta saha oyuncu transferi.



-Aykut takimin 1. kalecisi olarak dusunuluyosa, Ufuk derhal takimdan yollanmali. Yazik etmenin bir anlami yok.



-Gokhan Gonul gibi bir oyuncuyu Volkan Yaman'a tercih eden, Ozer Hurmaci'nin 800 bin euro bonservis bedelini kaale alip yatirmayan ve oyunculari kendi eliyle rakibine kaptiran Adnan Sezgin yerine ligimizdeki yetenekleri es gecmeyecek, ic piyasanin kurtu olan, futboldan dahasi futbolcunun iyisinden anlayan ve en onemlisi cok anormal derecede bir yetenek olmadigi surece kurnaz Anadolu kuluplerine prim yaptirmayacak biri getirilmeli.



Mustafa Pekdemek, Aykut Demir - Genclerbiligi

Jacques Momha - Manisaspor

Sezer Ozturk, Koray Arslan - Eskisehirspor

Gokhan Degirmenci - Kayserispor



-Taraftarin yildiz tutkusundan artik vazgecmesi gerekir. Zira Galatasaray basariyi daima;



1) Kalesinde milli takim tecrubesi olan; ellerine, ayaklarina ve beynine hakim, bazen libero olarakta tabir edilen(bir diger anlamda kale cizgisine gomulmeyen) kendini kanitlamis cok kaliteli bir kaleci(Simovic, Taffarel, Mondragon, ?)



2) Defansta Avrupa tecrubesi olan yildiz bir libero(Falco, Popescu, Neill),



3) Orta sahada yildiz bir maestro(Prekazi Hagi, ?)



4) Forvette ise oynadigi ligin tozunu attirmis bir santrafor(Tanju, Hakan, Jardel, Baros)



5) Geriye kalan mevkiilerde ise kaliteli askerler ile yakalamistir, yakalayacaktir(Suat, Okan, Tugay, Ugur, Metin, vs.)



------------Kaleci------------

Sabri-Neill-Emre-Momha(Hakan)

-Transfer-Dos Santos-Transfer-

Keita------Baros---Arda(Caner)





kayda değer öneriler bence.
 
Cevap: Gelecek Sezon Planlaması



Galatasaray ruhunu bulmalıyız gibi söylemlerin bize çok şeyler kaybettirdiğini düşünüyorum. Hagi futbolu bıraktıktan sonra yeni Hagi söylemleri ile kaç tane transfer yapıldı, sonuç ortada. Aynı şey Popescu için de geçerli. Fatih Terim döneminde yakalanan başarılardan sonra 2000 ruhu denilen birşey çıktı ve son dönemde sürekli bunun etrafında dönülüyor. "2000 ruhu yakalandı, 2000 ruhunun yakalanması lazım" gibi. Kadroda revizyon yapılacak ve Adnan Polat, biz bunu daha önce yapmıştık. O dönemde etkin rol üstlenen isimlerden biri de Feldkamp'tı. Onu tekrar getirip aynı faaliyetleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz diyor. Kısacası yapılan 'planlar' önceden şöyleydi yine böyle olsun mantığıyla gerçekleştiriliyor ya da uzun süreli planlar kısa sürede belirlenen stratejiler ile uygulanmaya çalışıyor. Bu yüzden sorunlar yaşıyoruz.



Arda kaptanlığı bırakır mı bilmiyorum, ancak kaptanlığın ondan alınacağını düşünmüyorum. %60-70'lik bir kısmını psikolojik etkenlerin oluşturduğu bir görevi, çevreden gelen baskılar ile bir oyuncuya vermek hataydı. Kaptanlığı almak ise başka bir hata olacaktır. Hakan Şükür'ün olduğu ortamda kavgaların olmayacağını söylemek hata bence. Onun olduğu dönemde de sorunlar çıkıyordu çünkü.



Biraz önce bahsettiğim Galatasaraylılık ruhuna paralel olarak birkaç şey daha eklemek istiyorum. Oyuncular yaptıkları açıklamalarda ne kadar çok Galatasaraylı olduklarını söylerlerse, Metin Oktay'dan ne kadar bahsederlerse çoğu kişi bu oyunculara bir o kadar tav oluyor. Mustafa Sarp'ın geçen sene başında yaptığı açıklamalar, Arda'nın durumu, Ali Turan'ın transfer sürecinde yaptıkları ve yaptığı söylenen açıklamalar hep aynı sonuca çıkıyor. Bu gibi durumlar hem oyuncuların hem de taraftarların düşüncelerini manipüle ediyor. Takımda Galatasaray ruhunu en iyi taşıyan oyuncular olarak gösterilenlerin takıma ne kadar zarar verdikleri ortada. Profesyonelliğin yıpratılmış tanımına karşılık, amatörlüğü de profesyonellik çevresinde yaşayan ve takımına zarar verecek hareketlerden kaçınacak oyuncular gerekiyor. Bütün olay Galatasaray'ın büyüklüğü ve bu kıstasta taraftarların oyuncuyu bağrına basması olunca iş çığrından çıkıyor.



Ben Ayhan ve Emre Aşık gibi oyuncuların takımda kalmasından yanayım. Bunlar tecrübe bakımından gerçekten iyi durumdalar. Gerek antreman görüntülerinde, gerekse diğer oyuncuların söylemlerinde bu iki oyuncunun takım içindeki faydaları daha iyi anlaşılıyor.



farklı düşünmüyoruz. analiz güzel.
 
Cevap: Gelecek Sezon Kim Kaptan Olmalı-Kimler Gitmeli



Tolga görüşlerine saygı duysam da katılmıyorum. Bazı dogru noktalar var altyapı ile asıl takım tek taktik, süreklilik gibi fikirlerin. Ancak bizi, Arda'yı ve Galatasaray'ı bitiren sürekli 96-00 ruhunu beklemek, tüm altyapıdan çıkan oyunculara Metin Oktay ruhunu beklemektir. Önümüzde domine ettigimiz seneden başka örnek yok diye sürekli ozaman ki sistemi, oyuncu tarzını, abilikleri ablalıkları beklememeliyiz. Mazi mazidir arkadaşlar, artık gerçekten önümüze bakmamız gerekiyor.



geçmişte yaptığımız herşey doğru veya yanlış değildi. doğruları alalım diyorum yanlışları tekrarlamayalım. görüşlerinde profesyönel olmalıyız anladım ben. aynen katılıyorum. fakat bizim kültürümüz avrupa gibi değil gönül bağları ve duygusallık var. bunu da yönetmeliyiz.
 
Cevap: Gelecek Sezon Planlaması



1)



Barış Özbek

Mustafa Sarp

Gibi teknikten yoksun.Ayhan Akman gibi yaş itibari ile eski performansını veremeyecek oyuncular ile yollar ayrılmalı.



2)



SERVET ÇETİN VE MEHMET TOPAL gibi her fırsatta Avrupa'ya gitmek istediğini belirten oyuncular gönderilmeli.Servet Çetin ayrıca teknik kapasitesi kısıtlının da ötesinde olduğu için gönderilmeli.



3)Hakan Balta'ya alternatif olabilecek bir sol bek oyuncusu alınmalı



Benim adayım: Aykut Demir(Gençlerbirliği)



4)Defansın ortasına kaliteli bir yabancı oyuncu alınmalı.O mevkide daha önce sürekli olarak oynamış olan Ali Turan Sabri ile rotasyona sokulmalı.Ve hatta daha çok düşünülmeli.



5)



LEO FRANCO

JO

gibi verim alamadığımız 2 oyuncu gönderilmeli.Daha ısıran ve en az Elano kadar piyasası olan bir isim bulunursa ve Elano'ya 7 MİLYON EURO üzeri bir teklif gelirse satılmalı.



ÖNERİLERİM



a)SENE SONU BONSERVİSİ ELİNDE OLAN KİM KALLSTRÖM(O.LYON)



b)Sene sonu bonservisi yine elinde olan MİCHAEL BALLACK(Chelsea)



c)Real Madrid'te forma şansı bulamayan R.VAN DER VAART(Real MADRİD)



6)Mehmet Topal dan doğan boşluk için



_M.Diarra(Real Madrid)

_Alou Diarra(Bordeaux)*

_M.Sisokko(Juventus)

_C.Poulsen(Juventus)

_Romaric(Sevilla)

_Gökhan İnler(Udinese)*

_Murat Ceylan(Gaziantep)

_Hamit Altıntop(Bayern)*

Yıldızlı isimlerden başlanarak biri alınmalı(ikna edilmeli)



Defansın ortasına Neill'in özelliklerini tamamlayabilecek Türk bir oyuncu bulunmalı,eğer aşağıda verdiğim isimler alınamazsa yine vereceğim şu isimlere yönelilebilir.



a)Eren Güngör(Kayseri):Sakatlık sonrası durumu incelenmeli.Ama klup bazında transferi sorun olabilir.



b)Serdar Taşçı(Stuttgart);Futbolcunun kariyer planlaması kapsamında zor gözüküyor,ama denenmeli.*



c)Ömer Toprak(Freiburg):Sakatlık sonrası takip edilmeli ve düşünülmeli.



2.DURUM YABANCI ADAYLAR(DEFANS)



_V.KOMPANY:Zor ama en azından nabız yoklanmalı. *



_ALEX(Chelsea):Bu da zor ama sürekli yedek olması değerlendirebilir.



_Heitinga(Everton):Yine zor bir transfer,Premier League de oynuyor olması itibari ile ama teklif götürülmeli. *



_N.BURDİSSO(Roma):Sene sonu bonservisi elinde çok iyi bir oyuncudur.Neill ile iyi bir uyum yakalayabilir.



_R.MARQUEZ:(Barca):Bu oyuncu da düşünülmesi gerekir.





Forvet



_Volkan Şen(Bursaspor):Kanada Türk rotasyonu için.Kewell giderse alınmalı.



_Mustafa Pektemek(Gençlerbirliği):Bu adamı kesin almalıyız.Türk forvet hiç yok,ve geleceği parlak.



_Mehmet Yıldız:Yedek forvet olarak düşünülebilir.



_Adem Sarı(Eskişehir)



_Sercan Yıldırım(Bursas) *



Yıldızlı işarediklerim bana göre bize en yararlı olacak ama transferi itibariyle en imkansız gibi görünenler,onlardan 1-2 tane oyuncuyu bile ikna edebilirsek veya kulubü ile anlaşabilirsek bizim için başarıdır.
 
Cevap: Gelecek Sezon Planlaması



1. ve 2. madde çok komik olmuş

hangi takımda gördün iç kaptan dış kaptan :D





planlama konusuna gelinirse

Rijkaard ve ekibi, Adnan Polat, Haldun Üstünel vs. dururken bize mi kaldı planlama yapmak...



size düzeyli bir cevap vericem.



evet biz yetkili değiliz ve takımın içini bilmesek de, bu forumda en az haldun üstünel adnan sezgin ve diğerleri kadar yöneticilik deneyimi, proje bilgisi olan insanlar var. bunları takım yararına sunmasının zararı ne? planlama yapmak bize kalmadı tabiki, biz fikir sunarız ister çöpe atarlar ister kullanırlar. sayın polat oldukça mantıklı, eleştiri ve önerileri dikkate alan akıllı bir yöneticidir. taraftarlık sadece protesto etmek yada alkışlamak değildir, takım hepimizin. bu takımı onlarca yıldır izliyoruz. bazen susmak ihanettir konuşmak değil. ben olumsuz sonuçlarda tribünden küfür edenlerden değilim. bu forum sadece deşarj olma yeri de değil. bence taraftarın nabzını tutan ve gün geçtikçe daha işlevsel faydaları olabilecek önemli bir bilgi merkezi olabilir. arkadaşlar da görüşlerimize katılsın katılmasın çok düzeyli cevap ve karşı önerilerini getiriyor. üç beş kişi yerine yönetim buradan üç beş yüz fikri alıp ne işine geliyorsa değerlendirse ne zararı olur? ayrıca başarısız bir sonuçda eleştiri yapmak kolaydır önemli olan çözüm üretmek.



iç dış kaptan konusu : avrupa ve yerli maçlar anlamında. ingilizce bilen yabancı kaptan anlamında.
 
Cevap: Gelecek Sezon Planlaması



avrupa maçlarında ingilizce bilen uluslarası deneyimi olan hakemle olumlu diyalog kuracak, takımın hakkını koruyacak biri anlamında. arda ingilizce biliyor mu ? bilsede ne değişir orası da ayrı. hataları yüzünden takımda zaten yalnız kaldı.



dostum öyle şey olur mu, yapma gözünü seveyim.

Bülent Korkmaz şakır şakır İngilizce mi konuşuyordu? kaldı ki en önemli ve en çok Avrupa maçını onun döneminde oynamışızdır.

ayrıca puyol, casillias falan ne ara İngilizce öğrenmiş
 
Cevap: Gelecek Sezon Planlaması



Bence çok fazla transfere gerek yok. 1 yabancı stoper, 1 yabancı ortasaha, 1 yabancı solbek ve 1 de yedek yerli forvet alınsa bize yeterli. 4 belki 5 transfer yeterlidir. Ama alınacak oyuncular kalburüstü olmalı.

Takımdan gidecek oyuncularda zaten belli. Franco, Servet, Barış, Jo belki Kewell ve Arda. Eğer Arda da giderse o zaman yerine muhakkak çok iyi bir yerli oyuncu alınmalı. Buda VolkanŞen olur.
 
Üst Alt