geleneksel beyin fırtınası 'real-barça hangisi büyük?' | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

geleneksel beyin fırtınası 'real-barça hangisi büyük?'


Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-17 Konu: Real-Barça Hangisi Büyük...?



Birileri gelecek Real Franco'nun takımı ulan diyecek biri gelecek Yaşasın Katalunya diyecek,yalan hepsi.Gönül birine kayar ve onu seversin,o kadar,nedeni yoktur,savunması da yoktur,sayfalarca tartışmaya hiç gerek yoktur,10 sayfa konuşulduktan sonra kimse sempati duyduğu takımdan nefret etmeyecek,ben bu mesajı yazdığım hâlde ikili diyaloglar falan olacak bu konuda,kolay gele. :D
 
Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-17 Konu: Real-Barça Hangisi Büyük...?



Barcelona tabikii de. Bir amacı yok , sempati duyuyorum :asd:
 
Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-17 Konu: Real-Barça Hangisi Büyük...?



Real Madrid, başarı açısından bir numaradır. Ben de Madrid'i severim.

Barca sadece son iki yıldır kazanıyor maçları, istatistikleri de vardı. Ronaldinho'lu dönemde bile Madrid çakıyordu sürekli. Ee Zidane denen bir adam var...
 
Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-17 Konu: Real-Barça Hangisi Büyük...?



Neden Barcelona...

Can sıkıcı pas trafiğinden dolayımı...

Nefret ediyorum ulan...

60 tane yan pas yapıp iyi futbol diye bize yutturuyorlar...
 
Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-17 Konu: Real-Barça Hangisi Büyük...?



fft1mm1152252.jpg




Tamam beyler dağılın şimdi
 
Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-17 Konu: Real-Barça Hangisi Büyük...?



Büyüklükte, nasıl büyüklük. Madrid'in müzeleri efsane kupalarla dolu..



Barça büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür, ne de başka bir şey..Adı konamaz:D :D
 
Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-17 Konu: Real-Barça Hangisi Büyük...?



Barcelona o paslarla izlettiriyor kendini , göze hoş geliyorlar işte :D
 
Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-17 Konu: Real-Barça Hangisi Büyük...?



1902'de kurulduğu günden beri Dünya'nın her köşesinde başarıdan başarıya koşan Galacticos'un bir macera filmini andıran nefes kesen hikayesi ve bilinmeyen yönleri burada !.. Tarihi baştan yazan ve Dünya'nın en başarılı takımlarından biri olan Real Madrid hakkında merak edilenler..



“Galacticos”

Real Madrid







Real Madrid Club de Fútbol, FIFA tarafından “20. Yüzyılın En İyi Futbol Takımı” seçilmiş olan bir La Liga ekibi.. Aksi gerekmediği sürece tamamı beyaz forma ile maçlarına çıkan Real Madrid orijinal takma adını da bu formadan alır.. “Los Merengues” (Beyazlar)..



Real Madrid’in evi 80.354 kapasitesiyle Chamartin’deki muhteşem Santiago Bernabéu stadyumudur.. Avrupa’da kimsenin yanına yaklaşamadığı bir başarıyı elinde bulunduran Real Madrid 1 numaralı kupayı rekor bir rakam olan tam 9 kez kazanmıştır.. Real Madrid, İspanya Ligi’ni 29 kez, İspanya Kupası’nı da 17 kez müzesine götürme başarısı göstermiş bir Avrupa devi.. Real Madrid’in ayrıca adı Real Madrid Castilla olan oldukça başarılı bir rezerv takımı vardır.. Real Madrid’in Avrupa’da söz sahibi olan basketbol takımı da oldukça başarılı bir ekip !..



LOS MERENGUES’İN TARİHİ



İlk Yıllar



Madrid futbolla Institucion Libre de Ensenanza’nın öğrencileri ve profesörleri sayesine tanıştı.. Aralarında birkaç Oxbridge mezunu da vardı..



1895’te Football Sky kulübünü kurdular. 1900’de bu kulüp ikiye ayrıldı ve “New Foot Ball de Madrid” ve “Espanol de Madrid” kulüpleri doğdu !.. İkinci kulübün başkanı Julian Palacios oldu.. Sonradan kurulan kulüp 1902’de yeniden ikiye bölündü.. Bu bölünme Real Madrid’i doğurdu ve 6 Mart 1902’de Madrid FC oluştu.. İlk başkan Juan Padros Rubio; ilk genel sekreter Manuel Mendía; ve ilk hazine sorumlusu José de Gorostizaga oldu.. Juan Padros Rubio ilerleyen yıllarda yerini başarıyla abisi Carlos’a bıraktı.. Padros kardeşler Katalan bir ailenin çocukları olarak Madrid’te doğdu ve büyüdü !.. Real Madrid takımının renkleri ise İngiliz ekibi Corinthians F.C’den alındı.. Kulübün ilk teknik direktörü de bir İngiliz olan Arthur Johnson oldu..





1902’de Madrid FC takımı sembolik kupalı bir turnuva düzenledi.. Kupanın amacı Alfonso XIII’in taç giyme törenini onurlandırmaktı..

Bu turnuva ilerleyen yıllarda Copa del Rey yani Kral Kupası’nı oluşturdu.. Madrid FC’nin düzenlediği bu kupada FC Barcelona, Club Espanol de Futbal , Club Vizcaya ile New Foot-Ball de Madrid takımları mücadele etti ve bu turnuva aynı zamanda tarihte bilinen ilk Real Madrid-Barcelona maçına da sahne oldu.. Barça mücadeleyi 3-1 kazandı ama kupayı müzesine götüren Club Vizcaya oldu..





1904’te Madrid FC diğer iki Madrid takımı ile birleşti; Moderno Amicale ve Moncloa.. 1905’te Madrid FC ilk Copa del Rey’i kazandı.. 1920’de Madrid FC bugünkü bilinen adı olan “Real Madrid CF” adını İspanya Kralı Alfonso XIII’den aldı.. Alfonso XIII krallara layık dediği Madrid’in başına “Real”i ekledi ve himayesi altına aldı.. 1928’de İspanya 1. Ligi yani La Liga’nın kurucu üyesi Real Madrid CF oldu ve o günden bugüne kadar 1. ligden hiçbir zaman düşmedi.. İkinci İspanya Cumhuriyeti döneminde “Real”, kulüp adının önünden düşürüldü..





FC Barcelona ile süregelen eşsiz rekabet !..











Real Madrid CF ve FC Barcelona arasındaki rekabet yıllara sığmayan bir mücadele, bir efsane oldu.. En başından beri iki takım da İspanya’nın birbirine rakip olan iki bölgesini temsil etti; Castile ile Katalonya ve tabii ki bulundukları şehirler; Barcelona ve Madrid.. Bu rekabet Franco döneminde başka bir boyuta taşındı.. O dönemlerde Real Madrid “Rejim Takımı” olarak krallığa mal edilirken Barcelona tam zıt köşede yer aldı ve “diğerlerini” temsil etti..





Bununla birlikte iki takım da bu teoriye bağlı olmadıklarını yıllarca belirtti ve bu duruma şiddetle karşı çıktı !.. Ancak İspanya İç Savaşı döneminde Real Madrid’in başkanı olan Rafael Sánchez Guerra, oldukça göze batan bir Cumhuriyetçiydi.. Guerra o dönemde aşırı Milliyetçiler-Ulusçular tarafından hapse atıldı ve işkence gördü.. Milliyetçiler ayrıca kulübün başkan yardımcısı ve hazine sorumlusunu önce tutukladı, ardından da öldürdü.. Guerra'nın yokluğunda,

Komünist olan Antonio Ortega başkan olarak görev yaptı.. Ortega, Madrid’i aşırı Milliyetçilerin işgalinden koruyan milislerin albayıydı ve savaşın ardından tutuklandı.. Ortaga’ya ilerleyen yıllarda ne olduğu, öldüğü mü yoksa yaşadığı mı büyük bir soru işareti olarak kaldı !.. Tezattır ki, FC Barcelona’nın o dönem ünlü oyuncuları arasında yer alan Josep Samitier ve Ricardo Zamora, Franco’yu desteleyen tarafta yer aldıklarını açıkça dile getirdi..



Franco’nun Real Madrid’in Avrupa’da elde ettiği başarılardan büyük kar sağladığı da çok iyi bilinen bir gerçek.. Franco aynı zamanda Real’i propagandasının bir parçası olarak da kullandı..



Hükümeti kimin yönettiğini bir kenara bırakacak olursak; Real Madrid CF ve FC Barcelona kulüpleri hem İspanya hem de Avrupa’da elde ettikleri başarılarla çok şanlı ve başarılı temeller üzerine kurulmuş olan ve başarıları bugün bile gücünden hiç bir şey kaybetmemiş olan iki İspanyol devi..



Dev Rekabetin Farklı Bir Boyutu









Madrid şehri her zaman Real Madrid’e verdiği destekle ön planda olmuştur.. Bunun en güzel ve Barcelona’yı çok kızdıran örneklerinden biri de Real Madrid’in yeni Spor Kompleksi’dir.. Madrid kulübü, Madrid şehrinden kendilerine tahsis edilen araziyi 180 milyon dolar karşılığında belediyeye geri satmış, ardından da kiralayarak kendi evine kiracı olarak dönmüştür.. Real Madrid bu sayede bütün borçlarından kurtulmuş ve büyük rakamlarla kar etmeye başlamıştır..





Barcelona kulübü ise bu durumu açıkça dile getirerek, İspanyol hükümetinin her zaman Real Madrid’e daha fazla destek verdiğini üzülerek belirtir..



Barcelona’nın eski teknik direktörlerinden Bobby Robson bir keresinde; "Barcelona karşısında Real Madrid; her yıl sürekli olarak, yılda iki kez, bir fıçıya alabileceğinden çok daha fazla barut koymaktan farksız bir durum” diyerek iki takım arasındaki rekabete bir örnek göstermiştir..



İki takım arasında transfer olarak forma değiştirmek ise taraftara “göre yapılabilecek en büyük günah”tır.. Bunu tarihte yapanlar oldu; Portekizli efsane Luis Figo, Danimarkalı maestro Michael Laudrup, Alman Bernd Schuster ve Luis Enrique gibi.. Ancak Luis Figo aynen diğerleri gibi Barcelona karşısına her çıktığında inanılmaz bir protesto ile karşılaşmaktan kurtulamadı ve taraftara göre Figo, Real Madrid’deki ilk yılının ardından işlediği günah yüzünden ilk senesinde gösterdiği performansta uzak kaldı ve eski günlerini bir daha yakalayamadı.. İkinci sezonunda ise Barcelona karşısında 2 maça çıkmadı; birinde sakatlık (!) öbüründe ise kart cezalısı olarak.. (Bir çok taraftar Figo’nun kartı bilerek gördüğüne ve böylece Portekizli yıldızın Barca deplasmanına bir kez daha çıkmaktan kurtulduğuna inanır)..











Ancak bu transferler çok azdır ve iki takım birbiriyle iş yapmaktan olabilindiğince kaçar !.. Bunun en güzel örneği Celta Vigo’dan alınan Albert Caledas’dır.. Real Madrid, Caledas’ı Barcelona’dan almak istemiştir ancak Barcelona gözden çıkarttığı Caledas’ı Real Madrid’e satmak istemez.. Bu durum da Real Madrid, Caledas’ın parasını Celta Vigo’ya verir ve oyuncuyu Celta alır ve bir yıl orada oynadıktan sonra Real Madrid, Caledas’ı renklerine bağlar..



Avrupa’nın Şampiyonu

Real Madrid'in büyük, ünlü, şanlı, şöhretli bir takım olmasının sebebi Avrupa’da elde ettiği şaşırtıcı boyuttaki büyük başarılardır.. Alfredo di Stefano, Ferenc Puskas ve Francisco Gento’nun verdiği ilhamla yola çıkan Real Madrid 1956 – 1960 yılları arasında tam 5 kez peş peşe ve ardından da 6. kez 1966’da Avrupa Kupasını kazandı.. Real Madrid ayrıca 1962, 1964 ve 1981’de final oynama başarısı gösterdi.. UEFA Kupası’nı da iki kez kazanmış olan Real Madrid, iki kez de Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda finalist oldu..











1998, 2000 ve 2002’de 3 kez Avrupa’nın en büyüğü olan Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası’nı da müzesine eklemeyi başardı.. Real Madrid bu kez de Raul, Clarence Seedorf, Roberto Carlos, Steve McManaman, Luis Figo ve Zinedine Zidane’ın ilhamı ile çıktığı yolculuğu başarıyla sürdürdü..









Sonuç olarak Real Madrid 9 kez Avrupa şampiyonu olmayı başarmış ve rekor kırmış bir Dünya devi !..











Los Galacticos



Kısa tarihine bakıldığında; Real Madrid, dünyaca ünlü yıldız futbolcuları transfer ederek yeni bir isim daha doğrusu bir lakap daha kazandı.. Bu lakap taraftardan önce Real Madrid’i bütün Dünya’da takip eden medya mensupları, muhabirler, yazarlar tarafından Madrid ekibine yakıştırıldı: “Los Galacticos”.. Bu yeni eğilim ilk olarak 2000’de başladı.. Dünyaca ünlü yıldızları bünyesine katan Real Madrid bu yıldızların sadece yeteneğini değil taraftar sayısını da göz önünde bulundurdu ve en kolay pazarlanabilir isimleri aldı.. İlk isim Dünya rekorunu da beraberinde getirdi ve 60 milyon Euro karşılığında Luis Figo ezeli rakip FC Barcelona’dan alındı.. Figo’yu bir sene sonra yine Dünya rekoru kıran bir transferle İtalyan devi Juventus’dan Zinedine Zidane takip etti, meblağ bu sefer aşağı yukarı 71 milyon Euro oldu.. Devam eden sezonda bir diğer İtalyan devi Internazionale’den 39 milyon Euro karşılığında Ronaldo alındı.. 2003’te ise İngiliz devi Manchester United’dan süper star David Beckham 36 milyon Euro karşılığında transfer edildi.. Sonraki yıldız Michael Owen oldu ve 2005’te de Brezilyalı yıldızlar Santoslu Robinho ve Julio Baptista, Real Madrid formasını giydi..



Madrid Müzesi’nden seçmeler !..



Intercontinental (Kıtalararası) Kupa: 3/ 1960, 1998, 2002..





Avrupa Kupası/Şampiyonlar Ligi: 9 (sezon, skor ve finalist) 1955/56 4-3 - Stade de Reims-Champagne

1956/57 2-0 - Fiorentina

1957/58 3-2 - Milan

1958/59 2-0 - Stade de Reims-Champagne

1959/60 7-3 - Eintracht Frankfurt

1965/66 2-1 - Partizan Belgrade

1997/98 1-0 - Juventus

1999/00 3-0 - Valencia

2001/02 2-1 - Bayer Leverkusen





UEFA Kupası: 2/ 1984/85, 1985/86..



Avrupa Süper Kupası: 1 / 2002..



İspanya La Liga Şampiyonluğu: 29 / 1931/32, 1932/33, 1953/54, 1954/55, 1956/57, 1957/58, 1960/61, 1961/62, 1962/63, 1963/64, 1964/65, 1966/67, 1967/68, 1968/69, 1971/72, 1974/75, 1975/76, 1977/78, 1978/79, 1979/80, 1985/86, 1986/87, 1987/88, 1988/89, 1989/90, 1994/95, 1996/97, 2000/01, 2002/03..



Copa del Rey (Kral Kupası): 17 / 1904/05, 1905/06, 1906/07, 1907/08, 1916/17, 1933/34, 1935/36, 1945/46, 1946/47, 1961/62, 1969/70, 1973/74, 1974/75, 1979/80, 1981/82, 1988/89, 1992/93..



İspanya Lig Kupası: 1 / 1984/85..



İspanya Süper Kupası: 7 / 1988, 1989, 1990, 1993, 1997, 2001, 2003..



Bölgesel / Yöresel Lig Şampiyonluğu: 18 / 1903/04, 1904/05, 1905/06, 1906/07, 1907/08, 1912/13, 1915/16, 1916/17, 1917/18, 1919/20, 1921/22, 1922/23, 1923/24, 1925/26, 1926/27, 1928/29, 1929/30, 1930/31..



Real Madrid’in Ünlü Futbolcuları:



Alfredo di Stéfano

Fernando Redondo

Héctor Rial

Oscar Ruggeri

Walter Samuel

Santiago Hernán Solari

Jorge Valdano

Evaristo de Macedo

Júlio Baptista

Ricardo Rocha

Roberto Carlos

Robinho



Ronaldo

Sávio

Didi

Robert Jarni

Robert Prosinečki

Davor Šuker

Iván Zamorano

Freddy Rincón

Thomas Gravesen

Michael Laudrup

David Beckham

Steve McManaman



Michael Owen

Nicolas Anelka

Christian Karembeu

Raymond Kopa

Claude Makélélé

Zinédine Zidane

Paul Breitner

Günter Netzer

Bernd Schuster

Ulrich Stielike

Ferenc Puskás

Hugo Sánchez



Clarence Seedorf

Luís Figo

Gheorghe Hagi

Predrag Mijatovic

Dejan Petkovic

Peter Dubovsky

Samuel Etoo

Alfonso

Rafael Alkorta

Juan Alonso

Amancio Amaro

Benito



Miguel Betancort

Emilio Butragueño

Paco Buyo

José Antonio Camacho

Iván Campo

Santiago Cañizares

Íker Casillas

Albert Celades

Chendo

Vicente Del Bosque

Luis Del Sol

Luis Enrique



Ricardo Gallego

Mariano García Remón

Gento

Rafael Gordillo

Ramón Grosso

Guti

Iván Helguera

Fernando Hierro

Juanito

Antonio Maceda

Rafael Martín Vázquez

Míchel



Miguel Ángel

Luis Molowny

Fernando Morientes

Miguel Muñoz

Pahíño

Miguel Pardeza

Francisco Pavón

José María Peña

Pirri

Jacinto Quincoces

Quique Flores

Raúl



Luis Regueiro

Poli Rincón

Gaspar Rubio

Míchel Salgado

José Samitier

Isidoro San José

Manuel Sanchís Hontiyuelo

Manuel Sanchís Martínez

José Santamaria

Santillana

Juan Cruz Sol

Miguel Tendillo

Manuel Velásquez

Ricardo Zamora

José María Zárraga

Ignacio Zoco



Real Madrid’in Ünlü Teknik Direktörleri:



Arthur Johnson, 1910-20, 5 İspanya Kral Kupası



Hertza, 1930-32, İlk İspanya Lig şampiyonluğu

Villalonga, 1955-57, 2 Avrupa Kupası

Carniglia, 1957-59, 2 Avrupa Kupası

Miguel Muñoz, 1960-73, 2 Avrupa Kupası, 1 Kıtalararası Kupa

Luis Molowny, 1974, 1977-79, 1982 ve 1985-86, 2 UEFA Kupası

Milan Mijanic, 1974-77

Boskov, 1979-1982



Alfredo di Stéfano, 1982-1984, 1990-1991, 1 İspanya Süper Kupası

Leo Beenhakker, 1986-89 ve 1992

John Toshack, 1989-90 ve 1998

Radomir Antic, 1991

Benito Floro, 1992-93

Vicente Del Bosque, 1994 ve 1999-2003, 2 Şampiyonlar Ligi, 1 Avrupa Süper Kupası, 1 Kıtalararası Kupa



Jorge Valdano, 1994-95

Fabio Capello, 1996-97

Jupp Heynckes, 1997-98, 1 Şampiyonlar Ligi

Guus Hiddink, 1998-99, 1 Kıtalararası Kupa

Carlos Queiroz, 2003

Jose Antonio Camacho (4 maç takımın başında kaldı, en kısa sürer görev yapan isim oldu)



Vanderlei Luxemburgo, Aralık 2004 – Aralık 4, 2005

Lopez Caro, Aralık 6, 2005 –



Real Madrid Başkanları:



Julián Palacios, 1900-02, Español de Madrid

Juan Padrós, 1902-04 Madrid FC

Carlos Padrós, 1904-08



Adolfo Meléndez, 1908-16

Pedro Parages, 1916-25

Luis de Urquijo, 1926-29

Luis Usera Bugallal, 1929-35

Rafael Sánchez Guerra, 1935-39

Adolfo Meléndez, 1939-40

Antonio Santos Peralba, 1940-43

Santiago Bernabéu, 1943-78

Luis de Carlos, 1978-85



Ramón Mendoza, 1985-95

Lorenzo Sanz, 1995-2000

Florentino Pérez, 2000–



100 Yıl Başarılarla Doldu Taştı Peki Ama 100. yıl ?









Real Madrid 6 Mart 2002’de 100. yılını kutladı ancak bu dev organizasyonda Real Madrid, o gün İspanya Kupası’nda Deportivo Coruña’ya 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı.. Yine de büyük bir coşku ile gerçekleştirilen 100. yıl kutlamaları, FIFA tarafından “20 Yüzyılın En İyi Futbol Takımı” seçilmiş olan Real Madrid’e yakıştı..



Real Madrid ve Lakapları





80’li yıllara kadar Real Madrid daha çok "merengues" (meringue) yani yumurta akı ile yapılan tamamı beyaz bir tatlıdan gelen lakapla tanınırdı.. Bu lakabın amacı aynı şehrin takımı ve ezeli rakip olan Atletico Madrid’in formasında kırmızı renk kullanması ve onlara karşı koymaktı.. O zamanlar Atletico Madrid’in kırmızı beyazlı renkleri yatak ve döşeklerde kullanılmaktaydı "colchoneros" olarak biliniyorlardı.. Bu lakaplar artık günümüzde eski moda oldu..





70 ve 80’lerde "vikings" ve "indians" Real Madrid ve ve Atlético için daha çok kullanılan lakaplar oldu.. Takımın ultra fanatik taraftar grubu (Ultra Sur ve Frente Aleti) bu lakapları özellikle kullanan taraftı.. Bu lakaplar, 70’lerin ortasında yabancı oyuncu transfer etme yasağının kalkmasından sonra ortaya çıktı.. Real Madrid o dönemde Kuzey Avrupalı oyuncuları kadrosuna katarken Atletico, Güney Amerikalı isimleri kadrosuna katıyordu.. (Bu arada “Indian” kelimesi Güney Amerikalıların yasaklı kelimeleri arasında yer alır) !..





Florentino Perez 2000’de başkan olup Dünyaca ünlü süper starları kadroya katmaya başlayınca (Luiz Figo, Zidane, Ronaldo, Beckham ve Owen gibi) basın bu reklam çeken yıldızlar topluluğuna "Los galácticos" ("Seçkin kişiler topluluğu") adını taktı, kısa süre sonra takımın tamamı bu lakapla bir oldu.. Ancak özellikle alınan mağlubiyetler sonrası Real Madrid taraftarı bu lakabı sevmez ve basının da ironi amacıyla "Los galácticos" lakabını kullandığına inanır..















Real Madrid’in Mabedi

Adı: Santiago Bernabéu

Şehir: Madrid

Kapasite: 87.450

Açılış: 1947

Boyutları: 106 x 70 metre

14 Aralık 1947’de çok büyük bir törenle uluslararası açılışı yapılan stadyum 1943-78 yıllarında Real Madrid’in başkanlığını yapan Santiago Bernabéu’nun adını taşıyor.. Daha önce Estadio Chamartin olan stat, başkanın adını 4 Ocak 1955’te aldı.. Bütün Dünya’dan basının takip ettiği açılış töreninde Portekiz ekibi Os Belenenses ile yapılan gösteri maçını Real Madrid 3-1 kazandı ve bu tarihi stadyumda ilk golü Real Madrid’den Barinaga kaydetti..















1954’te büyütülen ve kapasitesi 120.000 olan stadyum yaklaşık olarak bugünkü halini aldı.. UEFA kriterleri için ilerleyen yıllarda taraftar kapasitesi yenilenen koltuklarla birlikte düşürülen Santiago Bernabéu şu anda Dünya’nın en güzel futbol sahalarından biri ve rakip takımların her zaman maça çıkmaya çekindikleri bir ev oldu..









Birçok dev finale ev sahipliği yapan Bernabéu; 1957’de Real Madrid’in kazandığı ve ikinci kez düzenlenen Avrupa Kupası finaline, 1964’te İspanya’nın SSCB’yi 2-1 yendiği ve 124.000 taraftarın izlediği Avrupa Şampiyonası finaline, 1972’de Bernabéu’nun 25. kuruluş yılı ve Real Madrid’in 75. ve 100. yıl kutlamalarına, 1982 Dünya Kupası finalinde İtalya ile Almanya’nın yaptığı ve 4 gole sahne olup İtalya’nın kazandığı Dünya Kupası finaline.. Papa 2. Jean Paul’ün İspanyol gençliğine seslenişine, birkaç İspanya Kupası finaline, daha bir çok tarihi maça ve organizasyona başarıyla ev sahibi olmuştur..









Hemen belirtelim Perez yönetimi Santiago Bernabéu’nun üzerini kısa süre içerisinde tamamen şeffaf bir çatı ile kapatacak..











BANKA MI ?.. FUTBOL KULÜBÜ MÜ ?..

Dünya’nın en başarılı futbol kulüplerinden biri olan Real Madrid aynı zamanda 2000’de Florentino Perez’in başkanlığa gelmesinden beri kazandığı paralarla da bir finans devi olmayı başardı.. Futbol sahasında uzun süre elde edilen istikrarlı başarılar kasanın dolmasına da büyük katkı yaptı.. İspanyol devinin ana sponsorluğunu yapan ve alanlarında birer dev olan Siemens ve Adidas’ın da Real Madrid’e büyük katkıları var !..











Alacak/Borç sıralamasında Dünya’nın en karlı 3. kulübü olan Real Madrid, yıllık gelirlere bakıldığında 221 milyon dolar ciro yapan bir dev.. Operasyon geliri yıllık net 25 milyon dolardan fazla olan Real Madrid’in piyasa değeri ise tam 751.000.000 Amerikan Doları !..



Bu arada Real Madrid sadece futbolla değil basketbolla da Avrupa’da söz sahibi olan bir kulüp !.. Real Madrid, Avrydas Sabonis ve Drazen Petrovic gibi yıldızların da yer aldığı Avrupa Basketbolunun en istikrarlı basketbol kulüplerinden biri..



Real Madrid Basketbol Takımı’nın başarıları arasında;

8 Avrupa (Euroleague) Şampiyonluğu

1 Dünya basketbol klüpler kupası

3 Kıtalarası kupa

29 İspanya Basketbol Ligi

22 İspanya Kral Kupası

1 Koraç Kupası

4 AvrupaKupa Galipleri Kupası var..



Barçalılar az okusun hele...:D
 
Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-17 Konu: Real-Barça Hangisi Büyük...?



Bir futbolcu için oynayabileceği en tepedeki kulüp Real Madrid 'tir. Böyle bir imajı var adamların.
 
Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-17 Konu: Real-Barça Hangisi Büyük...?



Şurda bile göbek var Ronaldo'da sanki?

Var ya her zaman göbekliydi üstad. O uzun süreli sakatlığından önce 19-20 yaşlarında Barca'daki ve sonraki bir sezonda interdeki halinde zayıftı. Ki o dönemde kırılmadık rekor kırmadı. Ronaldo bütün kişisel başarılarını 25-26 yaşına kadar yapmıştır, sonra bitti zaten. Sakatlıklar rahat bırakmadı.
 
Üst Alt