Geleneksel Pilav Günü Düzenlendi | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Geleneksel Pilav Günü Düzenlendi


9ed16ad52c2e4d2dabe5606db879acb0.jpeg

Galatasaraylılar Derneği'nin her yıl geleneksel olarak organize ettiği Geleneksel Pilav Günü Galatasaray Lisesi’nde yapıldı.


Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Spor Kulübü 2. Başkanı Cengiz Özyalçın, Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Nasuhi Sezgin ve Galatasaray Lisesi Müdürü Meral Mercan'ın da katıldığı 83. Geleneksel Pilav Günü'nde lisenin eski kuşak öğrencileri bir araya geldi.

Galatasaray Lisesi Müdürü Meral Mercan'ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, Galatasaray Eğitim Vakfı İkinci Başkanı Köksal Bayraktar, Galatasaraylılar Derneği Başkanı Polat Bengiserp ve 50. yıl mezunları adına Mustafa Gencer'in konuşması ile devam etti.

En yaşlı üye Ali Fuat Diriker yaş kütüğüne plaket çakarken Galatasaray Lisesi'nde 50. yılını dolduran mezunlara plaket verildi. Her yıl geleneksel olarak verilen ödüle ise bu yıl Şükrü Elekdağ layık görüldü.

Bu özel günde ayrıca Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Nasuhi Sezgin'in ve Galatasaraylı eski futbolcuların forma giydiği Galatasaray Lisesi Veteran Takımı ile Galatasaray Veteran Takımı gösteri maçı gerçekleştirdi. Bu maçta Galatasaray Veteran Takımı 25 Mayıs 2017’de kaybettiğimiz efsane başkanımız Ali Tanrıyar anısına hazırlanan forma ile mücadele etti.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Pilav Günü'nde GSTV'den Merve Ergü'nün sorularını yanıtladı. Başkan Özbek; "Geleneksel Pilav Günü, Galatasaray'ın bayram günü. Bütün eski mezunlar ait olduğu yuvada buluşuyor ve bayram niteliğinde geçiyor. Nostalji dolu; herkesin geçmişteki anılarını paylaştığı güzel bir gün. Tüm Galatasaraylılara kutlu olsun" dedi.

Galatasaray 2. Başkanı Cengiz Özyalçın, "Galatasaray'ın bugün onur günü. Ben liseli olmamama karşın, onlara birlikte olmanın mutluluğu içindeyim" derken Galatasaray Başkan Yardımcısı Nasuhi Sezgin de "Galatasaraylılar Derneği 1908'de kuruldu. İlerleyen tarihlerde de geleneksel pilav günleri başladı. Bu yıl da kutluyoruz. Ben aynı zamanda 50. yıl plaketi de aldım. Bu nedenle de mutluyum. Galatasaray Lisesi'nin veteran takımının da kaptanıyım” diye konuştu.

galatasaray.org
 
Üst Alt