Gökhan Gönül: "Podolski'ye hesap soracağız" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Gökhan Gönül: "Podolski'ye hesap soracağız"


Fenerbahçe'nin başarılı oyuncusu Gökhan Gönül, Vatan gazetesine verdiği röportajda ilginç ifadeler kullandı.



Fenerbahçe'nin başarılı oyuncusu Gökhan Gönül Vatan gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başarılı futbolcu şike iddialarına yönelik iddialarla ilgili konuşurken kendisi hakkında bilinmeyenlere de değindi.



İşte o röportaj:



F.Bahçe'ye gelip Avusturya kampına katıldığında (Zico dönemi) “Yedek kalmayı düşünmüyorum” demiştim. Sözünde durdun ve formayı kaptın. Kısa zamanda bu kadar başarıya nasıl ulaştın?



“İlk geldiğim haftalarda kadroya bile girememiştim ama çalıştım. Özgüveni yüksek biri olarak sonunda bu formayı giydim. Benim hayatımdaki çok önemli dönüm noktalarından biridir, Türkiye'deki bir Süper Lig maçında forma bulamadan Şampiyonlar Ligi maçında ilk 11'de oynadım. O yüzden hayatımda Zico'nun yeri çok ayrıdır. Tabii ki Fatih Terim ile Metin Diyadin'in yeri de ayrıdır benim için. Ama Aykut hocam apayrı. Çünkü onunla da ilk Süper Lig şampiyonluğumu yaşadım..



-F.Bahçe'ye gelmeden evlenmiştin. Eğer düzenli bir aile yaşantın olmasa buradaki ortamdan nasıl etkilenirdin?



“Tabii ki Ankara'dan İstanbul'a geliyorsun. Buraya bekâr olarak gelirsen riskleri de yanında getiriyorsun. Ama insan kendini bildikten sonra sorun yok. Buraya bekâr gelip de çok başarılı olan insanlar var. Ben F.Bahçe'ye transfer olmadan on gün önce evlenmiştim. Hani derler ya evlilikte keramet vardır.”



-Senin hücum gücün de var. Peki futbol anlamında bir eksikliğin var mı? Hangi yönünü güçlendirmek istersin?



“Belki son vuruşlarımı biraz geliştirebilirim. Gerçi fazla da şut çeken bir oyuncu değilim ama F.Bahçe forması altında attığım 6-7 golün hepsi de birbirinden güzeldi. Özellikle G.Saray'a, Antalyaspor'a attıklarım. Gollerimin çoğu akıllarda kalıcı yer edindi. Bana bazen iyi orta yapmayı beceremiyor diyorlar ama geçtiğimiz sene yaptığım asistlerimi bir cd'de izledim ve hiç de öyle değil. Zaten bana göre asist, bir oyuncuya pası atınca, o oyuncunun direkt olarak aldığı pası gol yapmasına denmelidir. Benim yaptığım asistlerin çoğu böyle.”



"MAÇLARA BAKILSIN"



- Son gelişmeleri değerlendir misin?



“Şike iddialarını ilk duyduğumda da şu anda da değişen bir şey yok benim açımdan. Biz bu şampiyonluğu alnımızın teriyle kazandık. Maçlarımızı bir karşılaştırın bakalım. Bir tane kolay maçımız yoktu. Biz son dakikada gol attığımızda yerlerde sürünüp ağlayan futbolcular, 2 hafta sonra rakibe karşı ilk 30 dakikada 3-0 geriye düşmüş olmalarına rağmen saha içinde gülebiliyorlardı. Başka bir maçta rakibimizin ligde hiçbir hedefi olmamasına rağmen bize karşı kalecisinin 90+3'te ceza alanımızda ne işi var? Sivas'ta maç 4-3 oldu, ben sakatlanıp çıkmıştım. Benim o maçta oyundan çıkarken ne acılar çektiğimi bir Allah, bir ben bilirim. Kulübede otururken maç 4-3 olunca o son 1.5 dakikanın ömrümden ömür alması ne olacak peki! Bence federasyon doğru bir karar aldı.”



"Bu kulüpte bedava oynarım"



- Türkiye'de F.Bahçe'den başka takıma gider misin?



“Bir gün Avrupa'ya gitmezsem Türkiye'de F.Bahçe'den başka bir takıma gitmeyeceğim de diyemem. Ama gideceğimi de hiç zannetmiyorum. Kariyerimin sonuna kadar F.Bahçe formasıyla alnımın akıyla, üç ay beş ay ya da bir sene maaş almadan bile oynarım. Bunu ciddi söylüyorum.”



"R.Madrid veya Barça GELSİN"



- Devler Ligi'nde hangi rakiplerle karşılaşmak istersin?



“Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ya da Barcelona'dan biriyle aynı grupta olmayı çok istiyorum. Belki futbol yaşantımızda bu takımlara çok fazla rakip olamayız. Türkiye'de herkes futbol konuşuyor. Ama son aylarda onlarca şehit verdik. Kimse bunu konuşmuyor. Türkiye'nin önceliği futbol olmamalı..”



Valencia'ya gidecek mi?



- Valencia'dan teklif aldın mı, Avrupa hedefin var mı?



“Ben direkt olarak bir teklif almadım. Mukaveleli birinin bu işlerle uğraşması doğru değil, menajerim var. Gidersem para kazandırmadan gitmem. Zaten ‘15 milyon Euro'ya serbest kalır' maddem var. Futbol stilime uygun olarak gördüğüm İspanya veya İngiltere olabilir. Tabii bir de oynayabilmem lazım. Alves varken Barça'ya gitmek aptallık olur.”



SELÇUK İNAN YORUMU



- Orhan Şam'ın F.Bahçe'ye gelmesinde etkin var mı?



“Orhan'ın gelmesinden etkim yok. O Orhan'ın başarısı. Bana göre sağ bek sorunumuz vardı. Ben yalnızca sohbet esnasında Orhan alınmalı demiştim. Çünkü benim yokluğumda tam bir sağ bek oyuncumuz yoktu. Zaten Türkiye transfer pazarında alınabilecek yerli oyuncu kısıtlı. Mesela benim beğendiğim Selçuk İnan da G.Saray'a gitti.”



"Podolski'ye hesap soracağız"



“Bundesliga'da Podolski'nin Nuri'ye yaptığı hareketi hiç unutmadık. Onunla görülecek hesabımız var.”



- EURO 2011'e gidebilecek miyiz?



“Milli takımda iyi bir hava yakaladık. Bence en iyi ikinci olma şansımız bile var. 2012 Avrupa Şampiyonası'na gideceğimize inanıyorum. Kazakistan ve Avusturya maçlarını kayıpsız geçersek Almanya'ya da kaybetmeyiz. Ayrıca Podolski'nin Nuri'ye yaptığı o hareketi de unutmadık. Onunla görülecek hesabımız var.



- Başkan Aziz Yıldırım'a Metris'te yapılan ziyaret esnasında neden yoktun?



Aziz Yıldırım, büyük bir F.Bahçeli. Onun hayatı F.Bahçe üzerine kurulu. Böyle başkanım olmasından dolayı gurur duyuyorum. Metris'e takım olarak gitmek istedik ama prosedür gereği kaptanları gönderdik. En küçüğümüzden en büyüğümüze herkes başkanı görmek istedi.”



Bu sezon 90 puanla şampiyon oluruz



Geçen sezon 82 puanla şampiyon olmuştuk, bu sezon 90 puanı yakalayıp şampiyon olmak istiyoruz.”



- Küme düşme olsaydı..



“Daha iddianamesi bile hazırlanmamış ve mahkemesi bile görülmemiş bir soruşturma aşamasında bizi küme düşürselerdi ve tahmini 6 ay sonra görülecek bir davada mahkeme bizi haklı bulunca bu aradaki maddi ve manevi kaybımızı kim geri ödeyecekti? Mahkeme belki 2 senede bitecek. Fakat biz emeğimizle kazandığımız şampiyonluğumuzu yaşamak istiyoruz.



Mahkeme sonuçlanır, eğer gerçekten suçlular varsa da onlar cezalarını çekecektir. Ama ben inanıyorum ki F.Bahçemiz, bu süreçten alnının akıyla çıkacaktır. Geçen sezon 82 puanla şampiyon olmuştuk, bu sezon 90 puanı yakalayıp şampiyon olmak istiyoruz.”



Eser Erenler / Vatan
 
Cevap: "Podolski'ye hesap soracağız"



Ulan hrbo Nuri ``Biz barıştık,arkadaşız zaten.`` diye açıklama yapmış zaten,sana ne oluyor?Yeteneksiz moron.
 
Cevap: "Podolski'ye hesap soracağız"



Başka bir maçta rakibimizin ligde hiçbir hedefi olmamasına rağmen bize karşı kalecisinin 90+3'te ceza alanımızda ne işi var?



Bu açıklama ile hala şike peşinde olduklarını itiraf etmiş.

Rakip bize karşı niye oynuyor diye soruyor.
 
Cevap: "Podolski'ye hesap soracağız"



6 ay sonra görülecek bir davada mahkeme bizi haklı bulunca bu aradaki maddi ve manevi kaybımızı kim geri ödeyecek



Bu garantiyi size kim veriyor, mahkemenin sizi haklı bulacağınızı kim sağlıyor,

bu kadar kesin nasıl konuşabiliyorlar acaba ?
 
Cevap: "Podolski'ye hesap soracağız"



Ulema! Gökhan sana bir soru soralım;



“Daha iddianamesi bile hazırlanmamış ve mahkemesi bile görülmemiş bir soruşturma aşamasında bizi küme düşürselerdi ve tahmini 6 ay sonra görülecek bir davada mahkeme bizi haklı bulunca bu aradaki maddi ve manevi kaybımızı kim geri ödeyecekti?" demişsin.



Peki suçlu görülürseniz, diğer takımların hakları ne olacak? 1 yılsonra hangi hakarını iade edebileceksiniz? Hem şaibeye bulaşan siz misiniz, onlar mı? Bu durumda haklarına kimin tedbir koymak doğru olur? Fenerbahçe 'nin mi, diğerlerinin mi?



Özel not: Bir gün adam akıllı ve taraftarları galeyana sevk etmeyecek bir açıklamanı görürsem dişimi kırcağım.
 
Cevap: "Podolski'ye hesap soracağız"



sen once emek hırsızlığının hesabını sor kendi kulubune. gerizekalı
 
Cevap: "Podolski'ye hesap soracağız"



Sen önce milli takımda adam gibi oyna sonra hesap sorarsın. Önce oynamamazlığının hesaplarını ver.
 
Üst Alt