Gökmen Özdenak | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Cevap: Gökmen Özdenak ...!



gokmenozdenak9.jpg

Gökmen Özdenak karakalem çalışmamız :)
 
Cevap: Gökmen Özdenak ...!



Nobre konusunda biraz sabıkalı :D



Telegol programında Hamua'ya kadar gelip orada durmuştur. Severiz kendisini,renklidir ,dinamiktir.. Futbolculuğunu da görebilseydim keşke..
 
Cevap: Gökmen Özdenak ...!



Lakabı Ayı Gökmen'dir. Ayrıca kendisi hiç bir zaman gol kralı olamamıştır ama Galatasaray'ın çok önemli futbolcularındandı.
 
Cevap: Gökmen Özdenak ...!



gkmenzdenak1948istsz5.jpg



Sevgili Renkdaşlarım ;



1970 'li yıllarda Lise öğrencisiydim..

Ülkemizin en büyük avuntusu olan malum futbol, müzik ve sinema bu gün olduğu gibi o yıllarda da revaçtaydı.. Tabii ki anında görüntü medya olmadığından vasat kalite gazete görüntüsü futbolcu, artist ve müzisyen fotoğraflarını kendimiz kesmek ve yapıştırmak suretiyle arşivlerdik..

Bizler o yılların Galatasaray'lı gençleri olarak ; fb'li arkadaşlarımızı Metin Oktayımız'ın ağları yırtan golü, dürüstlüğü, centilmenliği, attığı mükemmel golleri ile sustururduk... Metinimiz'in jübilesin'den sonra ise Sevgili Gökmenimiz'in güçlü fiziği ile fb defansını dağıtıp attığı golleri ile susutururduk.. Gerçekten o dönemleri bizlere radyolardan sunan Spiker Halit Kıvanç'lar, Orhan Ayhanlar, Öztürk Pekin'ler 'in anlatımlarıyla Gökmen 'nin o dağıtıcılığı hala daha kulaklarımızda esinlenmektedirler....

İşte Gökmene takılan bu "Ayı" lakabı benzetmesi o dağıtıcılığından, markajı mümkün olmayan ve oldukça güçlü fiziğinden kaynaklanmaktaydı... Tabiri caiz ise "Kodu mu oturttururdu".. Takdir edersiniz ki o kadar güçlü bir fiziğe sahip futbolcu'nun 450-500 gr ağırlığında ki topa vuruşunda % 100 isabet aramak doğa kanunlarına bile aykırıdır

Gökmenin bozuka gibi giden şutları kaleyi de tuttuğu zaman kaleciyi de içeri sokardı ...



Konuyu çocukluğumuzun bir tekerlemesi ile noktalamak istiyorum izninizle ;







Metin (Gökmen) çıktı sahaya

Topu dikti havaya

Bunu gören fenerhahçe

Donsuz kaçtı hela'ya



Hela ; WC demek (terimler için özür dilerim)

Saygılarımla ; sevgiyle kalın..
 
Cevap: Gökmen Özdenak ...!



gokmen99qk1.gif



"Ayı Gökmen"



G.Saray taraftarlarının müthiş sevgisiyle mi yoksa ceza sahası içerisinde vurduğu şutlardan sonra topun geri gelmemesiyle mi "Ayı" unvanını almıştır bilinmez. Şimdilerde kovboy şapkası ile tanınsa da o geçmişin penaltıyı taça atan efsanesidir. O, penaltı atışı olduğunda, topun gerisine geldiği zaman kale arkasındaki tribünleri sağa ve sola ayrılmalarına neden olan futbolcudur.. Gökmen Özdenak için bir penaltı atışında orta sahaya kadar gerilip vurduğu topun stadın dışındaki kamyonun kasasına düştüğü söylenir… Altı pastan çektiği şutlar taca gitse de, 'Ayı' Gökmen G.Saray taraftarının hep kalbinde..."



Kaynak :

Esat Dergi
 
Cevap: Gökmen Özdenak ...!



galatasaray19711972.jpg



Gökmen Özdenak



"1960'lı, 1970 'li yıllar'da soyunma odalarından sıra halinde sahaya çıkılırken başta "Kaptan" elinde topla çıkar. Tam taç çizgisinin yanında orta sahaya doğru kaleci degajı yapar gibi topu havaya dikerek sahaya giriş yaparlardı."



Gökmen (Metin) çıktı sahaya

Topu dikti havaya

bunu gören fb donsuz kaçtı hela'ya
tezahüratının başlangıç hikayesi bu tekerleme ile özdeşiktir.



Topun havaya dikilmesinin ardından müthiş bir seyirci desteği ile futbolcularımız ısınma hareketleri yaparlardı. İşte o anlarda sevgili Gökmenimiz'in uzun saçları ile saha içindeki duruşu Simgemiz "Aslan Kral" ile özdeştirilirdi. Kısa fuleler ile saha içindeki hal ve hareketleri saçlarının hafif dalgalanması ile avına hızla yaklaşan bir Aslan'ın yelelerini andırmaktaydı.





Asla Unutulmadın Gökmen Özdenak
 
Cevap: Gökmen Özdenak ...!



şimdi ise 5 para etmez..Lakabına uygun yorum yapar..Allah ın ayısı..



eski futbolcumuzdur emeğine saygım var ama şimdi bunamıştır kendisi
 
Cevap: Gökmen Özdenak ...!



gokmengs.jpg




1970 'li yılları hatırlayan renkdaşlarımız'ın çok iyi bildikleri bir konuyu aktarmaya çalışacağım müsaadenizle ;



Galatasarayımız ile Fenerbahçe arasında o yıllarda yapılan her müsabakada Bizim Gökmen Özdenak ile Fenerbahçe Liberosu Yılmaz ŞEN'in saha içi didişmesi çok popülerdi.. Herkes maçı bırakır ikisinin didişmesini izlerdi.. Kah.. Gökmen "Offf Anam" der yere yatar, kah... Yılmaz yere düşer her iki kolunu açar Gökmen'e tepki gösterirdi.. Daha sonra basına verdikleri beyanatlarda "İkimizde bir gün uslanacağız" derlerdi.. Ama oynadıkları süre içinde de uslandıklarını görememiştik. :))))

Sevgiyle kalın...
 
Cevap: Gökmen Özdenak ...!



Bu adamı her izlediğimde Galatasarayda oynamış olmasına şaşırıyorum.. istisnasız her defasında
 
Üst Alt