Göksel Gümüşdağ: "Konuşulması dahi mantıklı değil" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Göksel Gümüşdağ: "Konuşulması dahi mantıklı değil"


5079586d699f4b93bb831687e5a86d46.jpg

Son günlerde gündeme gelen yabancı futbolcu sınırlaması konusunda Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ,görüşlerini NTV Spor'da aktardı.


Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, yerli ve yabancı futbolcu kuralıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Herhangi bir değişiklikyapılması tarafından uygun bulunmamaktadır" dedi."2015-16 sezonunda Kulüpler Birliği olarak Türkiye Futbol Federasyonu ile ortak karar aldığımız yabancı oyuncu sınırlaması kuralıortada. Dolayısıyla 4 sezonluk bir süreyi kapsayan bu kuralda Kulüpler Birliği Vakfı olarak değişlik yapmayacağımız da malum. Busüre içinde herhangi bir değişiklik yapılmasını uygun bulmuyoruz. Türk futbolunun hakettiği saygınlık ve sportif başarı istikrarı uzunsüreli projelerden geçiyor. Sadece yabancı statüsünden dolayı 'Türk oyuncu yetişmiyor' ifadesini kullanmak yanlış oluyor.

Kulüplerin altyapıya bakış açısına yeniden gözden geçirmesini daha doğru buluyorum. Yerli ve genç oyuncu yetiştirmek içinyabancı kısıtlması değil, kulüplerimizin başta altyapı yatırımı ve Federasyonun denetleme, teşvikleriyle oluşacağı kanaatindeyim.Bu değişikliğin konuşuluyor olmasını mantıklı bulmuyorum. Çünkü; 4 yıllık bir karar alınıyor ancak 1 sene geçmeden bunutartışıyoruz. Uzun vadeli düşünmezsek nasıl olacak bu iş? Her sene bir karar değişmez. Dolayısıyla 3 sene sonra oturur geniş çaplıaraştırırız ve gerekirse değişikliğe gideriz. Bugün kulüpler 3-4 yıllık planlamasını yapmış durumda. Buna göre yabancı oyuncularlasözleşmeler var. Mevcut statü için 2019'a kadar kesintisiz uygulanacağı yönünde talebimiz olduğunu belirtmiştik.

Yasaklamayaptığımız günden itibaren Türk futbolcular çoğalacak mı? Yeni bir karara, planlamaya açık değiliz. Kulüpler Birliği ve FutbolFederasyonu bugüne kadar ortak bir iş modeli oluşturdu. Ortak çalışmaya, birlik olmaya açık biriyim. Bu bağlamda dünyadakiörneklere baktığımızda lig yönetimleri bir kısmının Futbol Federasyonu'na bir kısmı ise Lig Birliği'ne ait. Bu uzun uzun tartışabilecekbir durum. Biz biraz daha Türk modeli yaparak yayın ihalesinde paylar noktasında %12'lik payın %8'ini kulüplere aldık. Federasyonile ortak bir nokta oluşturduk ve ayrı kalmak istemiyoruz. Dolayısıyla bu model geliştirilebilir."

Ntvspor
 
top oynayacak sokak bile kalmamışken Türk futbolcu yetişme konusunu yabancı oyuncuya bağlamak bildiğiniz mallıktır zaten
 
Bizim sümsük de is yok. Bu meselede malesef baska takimlarin baskanlarindan medet umacagiz. Acizlik diz boyu.

Umarim Aziz de yumrugunu masaya vurur.
 
bizim dursun'dan da açıklama bekliyorum ama tam tersi doğrultuda. yabancı sınırını getirmek ister. zaten sınırsız olmasına rağmen yerlilere gömüyor paraları, menajerlere, sağa, sola komisyon işi daha kolay dönüyor. sınır gelirse işi daha kolaylaşır
 
Son düzenleme:
Kongre üyemiz olan değerli bir küfürbazın hakkımızı savunacak ve kulübü profesyonel yönetecek bir başkan olabileceği konusunda fikir birliğimiz vardır diye düşünüyorum. Büyük Kaptan da Sportif Direktör olarak takımımıza katılabilir. Avcı beyefendi de bu durumda teknik kadromuza katılacaktır.
Goksel once bi tupcuyu becersin sonrasini masaya yatiralim derim.
 
Hazır olsun bizim dursun veya cenk ergün çıkar TFF başkanımızın sonuna kadar destekcisiyiz kaldıralım yabancı serbestliğini derler ...
 
Bir gün suu Göksel denen heriften medet umacagim hayatta aklima gelmezdi.

Ne durumlara düsürdü bizi bu lanet olasi Dursun belasi.
 
Üst Alt