Gomis: “Galatasaray dünyada bir ekol” | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Gomis: “Galatasaray dünyada bir ekol”


11974aa83e18476ba8dd4748eead6766.jpeg

Bafetimbi Gomis, kendisini 3 yıllığına Galatasaray'a bağlayan imzayı basın önünde attı. İmza törenine Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Bafetimbi Gomis ve Galatasaray Sportif AŞ Futbol Direktörü Cenk Ergün katıldı.


İmza töreninde söz alan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, "Yeni bir sezona başlıyoruz. İlk transferimizi Gomis ile yapıyoruz. Kendisi hem scout ekibi hem teknik ekip tarafından beğenilen bir oyuncu. Golcülüğünü anlatmaya gerek yok. Geçtiğimiz sezon Fransa'da 21 gol attı. Galatasaray'a çok büyük fayda getirmesini bekliyoruz. Galatasaray Ailesi, Gomis ile birlikte daha güçlü olacak. Daha kaliteli, daha güzel günler yaşatacaktır" dedi.

Dursun Özbek'in ardından düşüncelerini aktaran Fransız golcümüz Bafetimbi Gomis ise "Galatasaray'a gelmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Taraftarlar ve yöneticiler tarafından bana yapılan sıcak karşılama töreni beni ziyadesiyle etkiledi. 2-3 aydır görüşmelerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu süreçte Galatasaray'ı takip edip fikir sahibi olmaya çalıştım. Avrupa'da başarılı olmuş Türk takımında olma fikrine gittikçe yakınlaştım ve bu renklere ait olmaya karar verdim. Burada Galatasaray için çalışacağım günleri sabırsızlıkla bekliyorum. Tesisleri inceleme fırsatı buldum. Başkanımızdan bahçıvana kadar yapılan işlere şahit oldum. Heyecanlandım ve ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım. Hocamızı, İtalya'da yaptığı işlerden tanıyor ve takdir ediyorum. Onun da benimle konuşması çok önemli. Onun yönetiminde oynayacağım günleri sabırsızlıkla bekliyorum. Benim takımın yıldızı olmam değil, Galatasaray'ın başarılara gitmesi için daha önemli bir hedef" şeklinde konuştu.

İmza töreninin ardından soru-cevap kısmına geçilirken Gomis kendisine yöneltilen sorulara şu yanıtları verdi:


"Türkiye Ligi her zaman çok iyi bir lig, Galatasaray da dünyanın en iyi takımlarından biriydi benim için. Hagi'li Jardel'li Song'lu takımları izlerken heyecan duyardım. Efsane Metin Oktay yaşarken küçüktüm ama heykelini görmek bile heyecan veriydi. Galatasaray'ın liseden kaynaklı Fransa ekolüne sahip olması bu bağlamda işimi kolaylaştıracaktır. Başkan ve yönetimle kolay anlaşabiliyorum. Bu da hedeflerime ulaşmakta daha kolay olacaktır diye düşünüyorum. Elbette gol sayısı veremem ama büyük taraftarın önünde oynamanın önemli olduğunu ve taraftar için en iyisini yapacağımın sözünü verebilirim."

"Dün karşılanma heyecanının yaşadım. Galatasaray dünyada bir ekol. Gelir gelmez, ayaklarımı Türk toprağına basar basmaz taraftarın ilgisi beni daha da havaya soktu. Dünyanın her yerinde Galatasaray taraftarı ile karşılaşabileceğimi biliyorum. Tekrar teşekkür ediyorum. Galatasaray-Fenerbahçe çekişmesini ise biliyorum. Valbuena iyi arkadaşım. Önceki gün birlikte yemek yedik. Beni aradı ve tebrik etti. Farklı renkler için mücadele edeceğiz. Arkadaşım olarak kalacak ama saha içinde en büyük rakibim..."

"Belhanda'yı çok iyi tanıyorum. Hırs ve başarı azmiyle geliyor. Bu Galatasaray için çok önemli, büyük oyuncuların takımımızda olması başarı yolunda bizi güçlü kılacaktır."

galatasaray.org
 
Üst Alt