Good Bye 2011-Welcome 2012 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Good Bye 2011-Welcome 2012


Arkadaşlar yılbaşı akşamı bu topikte buluşalım(31 Aralık):cool:



:f50::f50::f50::uyy::uyy::uyy::yoji::yoji::yoji::k a05::ka05::ka05::biggringift::biggringift::biggrin gift::yuppi::yuppi::yuppi:









[video=youtube;71GYsG6BJM4]https://www.youtube.com/watch?v=71GYsG6BJM4&feature=related[/video]

images




video]


video]


video]


video]


video]


video]


video]


Türkiye'de 2011 yılı böyle geçti

Ocak 2011'in önemli gelişmeleri şöyle:

1 Ocak:

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2010 yılını değerlendirdiği konuşmasında, ''Halkımız, milletimiz müsterih olsun; bizim ne bayrağımız üzerinde kimse herhangi bir tasarrufta bulunabilir, ne vatanımız üzerinde herhangi bir ameliyata girişebilir'' dedi.

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla Sultanahmet, Sirkeci ve Beyazıt'ı da içine alan alanda 90 cadde ve sokak, araç trafiğine kapatıldı.

3 Ocak:

- 31 Aralık 2010 tarihinde yürürlüğe giren CMK'nın 102. maddesi uyarınca, çeşitli mahkemelerce tutukluluk süreleri dolan sanıkların tahliye edilmesine başlandı.

- Yargıtay 9. Ceza Dairesi, CMK'nın 250. maddesinde tanımlanan örgütlü suçlarda tutukluluk süresinin en fazla 10 yıl olabileceğine hükmetti.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, ayağındaki rahatsızlık nedeniyle Güven Hastanesi'ne kaldırıldı.

- Mardin'in Bilge köyünde 44 kişinin öldürülmesi olayına ilişkin davada 44 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Süleyman Çelebi, hükmen tutuklu bulunduğu Sincan 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda kendini asarak intihar etti.

4 Ocak:

- 31 Aralık 2010'da yürürlüğe giren CMK'nın 102. maddesi uyarınca, çeşitli mahkemelerce tutukluluk süreleri dolan sanıkların tahliyelerine devam edildi.

- Yargıtay 9. Ceza Dairesi, tutukluluk sürelerini belirleyen CMK'nın 102. maddesinin yürürlüğe girmesiyle aralarında terör örgütü Hizbullah'ın üst düzey sorumlularının da bulunduğu 10 sanığı tahliye etti.

- Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu tarafından ''CMK'nın 102 ve 252. maddelerinin Meclis tarafından ivedilikle ele alınarak yeniden düzenlenmesi'' istendi.

- Terör örgütü PKK'dan kaçarak Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan biri çocuk 9 kişi, Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlandırılarak serbest bırakıldı.

- Dünyanın en saygın bilim dergilerinden ''Science'' ve ''GE HEALTHCARE'' firmasının 4 kıtadaki en iyi araştırmacılara verdiği, ''2010 yılı Avrupa Kıtası Genç Araştırmacı Ödülü'' Türk bilim insanı molekülerbiyolog Ataman Şendöl'e verildi.

5 Ocak:

- Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, CMK 102. maddesinin yürürlüğe girmesinin ardından yapılan tahliyelerin toplum vicdanında tepkilere yol açtığını belirterek, ''Bir taraftan toplum vicdanı bazı şeylere karşı çıkıyor, öbür taraftan AB kriterlerine göre bugün 10 yıla kadar uzayan tutukluluk süresi kabul edilebilir bir süre değil ama kanun maddesi o şekilde yazıldıysa hakimlerin, savcıların söyleyecek bir şeyleri yok ki. Uygulamak zorundalar'' dedi.

- Adalet Bakanlığı, CMK 102. maddesi kapsamındaki tahliyeler konusunda, bugün itibarıyla 5 ve 10 yıllık tutukluluk sürelerini dolduran ilk derece mahkemelerinde davaları devam eden 283 kişi ile hakkında mahkumiyet kararı verilip Yargıtayda temyiz süreci devam eden 953 hükmen tutuklunun tahliye edilmesinin söz konusu olabileceğini bildirdi.

- Yabancıların Türkiye'de İkamet ve Seyahatleri Hakkında Kanun'dan ''çingene'' tabirinin çıkarılmasına ilişkin yasa, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

- Bitlis'in Mutki ilçesinde Cumhuriyet Savcılığı tarafından boş bir arazide başlatılan kazı çalışmasında ilk belirlemelere göre 8 insana ait kemik parçaları bulundu.

- İstanbul seferini yapan ve Atatürk Havalimanı'na inen uçakta, üzerinde bomba olduğunu söyleyen Cuma Yaşar (40) adlı bir yolcu kokpite yönelince yolcular tarafından etkisiz hale getirildi.

6 Ocak:

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversitelilerin protesto gösterileri yaptıkları bir dönemde görüşlerini dinlemek üzere Ankara'daki 11 devlet ve vakıf üniversitesinin öğrenci konseyi temsilcileriyle ''Çankaya Sofrası''nda bir araya geldi.

- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in grup başkanvekilleriyle yaptığı toplantıda Türk Ticaret Kanunu, Borçlar Kanunu ve Hukuk Muhakemeleri Kanunu tasarılarının Genel Kurulda görüşülme takviminde mutabakata varıldı.

- CMK'nın 102. maddesi kapsamında bazı sanıkların tahliyeleri devam etti. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, tutukluluk süresini doldurduğu gerekçesiyle 4 cinayetten sabıkası bulunan ve şartla salıverildikten sonra tekrar cinayet işlediği iddiasıyla yargılanan Hüseyin Yeniyapan ile Bangladeş'in Ankara Büyükelçiliği Askeri Ataşesini öldürmeye teşebbüs ettiği, eşini ve oğlunu da öldürdüğü gerekçesiyle hükmen tutuklu bulunan Hafızar Rahman'ın tahliye etti.

7 Ocak:

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları Tesisleri'nin açılışını Yunanistan Başbakan Yorgo Papandreu ile birlikte yaptı.

8 Ocak:

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kars Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açılış töreninde, kentteki ''İnsanlık Anıtı''na ilişkin, ''Burada Hasan Harakani Hazretlerinin hemen yanı başında bir ucube oraya koymuşlar, bir garip şey dikmişler. Tabii bu oradaki tüm vakıf eserlerinin, sanatkarane eserlerinin olduğu yerde böyle bir şeyin olması düşünülemez. Konuyla ilgili olarak Belediye Başkanımız görevini süratle yerine getirecektir. İnşallah ilk gelişimizde bunu da göreceğiz'' dedi.

10 Ocak:

- Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Yargıtay ve Danıştaya yeni daireler kurulmasına ilişkin çalışmaları değerlendirirken, ''Danıştaya yeni daireler kurulması çözüm olmaz. Yargının yıpratılması, ülkenin yıpratılmasıdır. Kimse, yargı organlarını kendi başlarına müstakil organlar olarak düşünmesin'' dedi.

- Erzurum ve Sivas kongrelerinin yapıldığı binalar, imzalanan protokolle, ilgili valiliklerden TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığına devredildi.

- Ankara'da eğitim uçuşu yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopterin Tuluntaş köyü civarında düşmesi sonucu 1'i üsteğmen, 4'ü teğmen 5 pilot şehit oldu.

11 Ocak:

- Türk Borçlar Kanunu Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. 649 maddeden oluşan tasarı 2,5 saatte yasalaştı. Bütün partilerin vardığı mutabakat nedeniyle 30'ar maddeden oluşan her bölüm, 3 dakikada geçti.

- Elektronik yolla da tebligata olanak sağlayan Tebligat Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

- ''Kıvırcık Ali'' olarak tanınan sanatçı Ali Özütemiz (42), Çatalca'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

- Türkiye ile Yemen arasında vizeler karşılıklı olarak kaldırıldı.

- İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kardiyoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erhan Kansız, ''Ergenekon'' davası kapsamında tutuklu bulunan eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın mahkemeye gönderilmeyen sağlık raporuna ilişkin soruşturma çerçevesinde tutuklandı.

-Bedrettin Dalan hakkında kırmızı bülten-

12 Ocak:

- ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, firari sanık Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan hakkında kırmızı bülten ile arama kararı çıkarılmasına karar verdi.

- TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, BDP grubunu ziyaret etti.

- Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bir soru önergesine verdiği yanıtta, AK Parti hükümetleri döneminde adli ve idari yargıya 3 bin 683 hakim ve savcı alındığını bildirdi.

- Hukuk Muhakemeleri Kanunu Tasarısı ile Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun Tasarısı yasalaştı.

13 Ocak:

- 1535 maddelik Türk Ticaret Kanunu Tasarısı yasalaştı. Yeni düzenleme ile şehirlerarası yolculuklarda kokan yiyecek yenilmeyecek, canlı hayvan taşınmayacak. Kamyon ve dolmuşlarda ''tampon yazıları'' kaldırılacak. Yolcular, gemi kazalarında tazminat alabilecek. Yanlış tedavi uygulayan doktor, yanlış savunma yapan avukat, kötü yönetim sergileyen şirket yetkilisi ''sorumluluk sigortası'' kapsamında tazminat ödeyecek. Bileşik faiz uygulamasına son verilecek. Her şirket internet sitesi kurmak zorunda olacak. Şirketlerin yönetim kurulu ve genel kurul toplantıları, elektronik ortamda yapılabilecek. Evin kapısına gelerek veya yoldan çevirerek yapılan satışlar, ''saldırgan satış yöntemi'' olarak değerlendirilecek. Başkalarını veya mallarını ve fiyatlarını, yanıltıcı, incitici ve kötüleyici beyanlar, karşılaştırmalı ve aşırı reklamlar, paye, diploma veya ödül almadığı halde bunlara sahipmiş gibi hareket etme, rekabeti bozucu satış yöntemleri, haksız rekabet sayılacak. Kooperatifler ticaret şirketi sayılacak.

- TBMM Kanser Araştırma Komisyonu raporunda ''hiçbir önlem alınmazsa 2030'lu yıllarda Türkiye'de yıllık teşhis edilen kanser sayısının 400 bine ulaşacağına'' yer verildi.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, tedavi gördüğü Özel Güven Hastanesinden taburcu edildi.

- ''Şantaj ve askeri casusluk'' iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen 2 binbaşı tutuklandı.

14 Ocak:

- Yargıtay 9. Ceza Dairesi, CMK 102. maddesi uyarınca tahliye edilen, ancak adli kontrol tedbirlerine uymayan tüm sanıkların saklanacakları ve kaçacakları şüphesi duyulduğundan tutuklanmalarına karar verdi.

- Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi, Kıbrıs'taki Maraş bölgesinde babasından kendisine miras yoluyla kaldığını iddia ettiği mülkünü, ''Türkiye'nin askeri müdahalesi sonucu kullanamadığı'' iddiasıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) başvuran ve 885 bin avro tazminat kazanan Rum Mira Ksenides-Arestis'in, üzerinde hak talep ettiği mülkü, Abdullah Paşa Vakfı'na ait olduğunu belirten 23 kişiyi ''vakıf evladı'' olarak tescil etti.

15 Ocak:

- Demokrat Parti'nin 10. Olağan Büyük Kongresinde, genel başkanlığa Namık Kemal Zeybek seçildi.

- Bolu'nun Mengen ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen patlamada bir işçi hayatını kaybetti.

- Tunus'ta yaşanan olayların ardından 8'i bebek 333 Türk vatandaşı, özel uçakla yurda getirildi.

16 Ocak:

- Büyük Alevi Kurultayı, bazı sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Anadolu Gösteri Merkezi'nde yapıldı.

17 Ocak:

- Etibank'ın zarara uğratılmasıyla ilgili 27 sanığın yargılandığı davada, bankanın eski sahibi Dinç Bilgin'e ''nitelikli zimmet'' suçundan 4 yıl 10 ay 10 gün, oğlu Şevket Önay Bilgin'e de 3 yıl 2 ay 26 gün hapis cezası verildi.

-Oktay Ekşi CHP'ye katıldı-

18 Ocak:

- CHP'ye katılan gazeteci-yazar Oktay Ekşi, Basın Konseyi Başkanlığı ve Yüksek Kurul üyeliği görevlerinden istifa etti. Gazeteci yazar Oktay Ekşi'den boşalan Basın Konseyi Başkanlığına, Orhan Birgit seçildi.

- Dicle Üniversitesinde ''Yaşayan Diller Merkezi'' kuruldu ve merkez için Kürtçe, Ermenice, Zazaca, Süryanice ve Arapça dillerini kapsayan yönetmelik hazırlandı.

- Hollanda'dan yola çıkıp Türkiye üzerinden Irak'ın kuzeyine transit geçiş yapmak isteyen 4 TIR'ın terör örgütüne malzeme taşıdığı ortaya çıktı. 3'ü Kapıkule'de, 1'i Habur Gümrük Sahası'nda durdurulan TIR'larda terör örgütü PKK'ya ait çok sayıda örgütsel doküman, tıbbi araç gereç, çok sayıda cep telefonu ve elektronik malzeme ele geçirildi.

- İstanbul'da terör örgütü Hizbullah'a yönelik operasyonda, CMK'nın 102. maddesi kapsamında tahliye edilen ve haklarında tekrar yakalama kararı çıkarılan örgütün sözde askeri kanat sorumlusu Hacı İnan ve oğlu ile İstanbul sorumlusu İlyas Kutluman'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

- ''Kurban bağışı kesim ihalelerinde yolsuzluk'' iddialarıyla ilgili haklarında dava açılan LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ezer, Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz ve Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Salih Güloğlu'nun da aralarında bulunduğu 45 kişinin yargılanmasına başlandı.

- Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında, 17 Mayıs 2010'daki patlamanın ardından Engin Düzcük ve Dursun Kartal'ın cesedi, düştükleri kuyunun 720 metre derinliğinden 8 ay sonra yer üstüne çıkartıldı.

19 Ocak:

- Ardahan'ın Posof ilçesinde 5.3 büyüklüğünde deprem oldu.

- Danıştay 8. Dairesi, 2010 Akademik Personel ve Lisans Üstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) sonbahar dönemi kılavuzundaki kılık kıyafetle ilgili düzenlemelerin yürütmesini oy birliğiyle durdurdu.

- Milli Savunma Bakanlığı, Askeri Yüksek İdare Mahkemesinin (AYİM), Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu'nun, ''Bir üst rütbeye terfi ettirilmeme işleminin iptali'' istemini yerinde bulduğu kararına itiraz ederek, kararın düzeltilmesini talep etti.

- Rize Milletvekili Mesut Yılmaz'ın DP'den istifasının ardından Mecliste temsil edilen parti sayısı 6'ya düştü.

21 Ocak:

- Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, yeniden hastaneye kaldırıldı.

- AK Parti Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, partisinden istifa etti.

- CMK'nın 102. maddesi kapsamında tahliye edilen ve haklarında tekrar yakalama kararı çıkarılan örgütün sözde askeri kanat sorumlusu Hacı İnan ile Mehmet Eşin tutuklandı.

- Uluslararası PEN İfade Özgürlüğü Ödülü, Milliyet gazetesinden Nedim Şener'e verildi.

24 Ocak:

- Türkiye, İsrail'in Mavi Marmara saldırısıyla ilgili BM'ye sunduğu ara raporda, saldırıyı ayrıntılı şekilde anlatarak, ''Uluslararası hukukun en temel ilkelerinden biri, uluslararası yükümlülüklerini ihlal eden devletlerin hatalarını telafi ve yol açtıkları zararları tazmin etmelerini emretmektedir'' sözleriyle saldırının tazminini istedi.

26 Ocak:

- İller Bankasını ''Anonim Şirket'' olarak yapılandıran tasarı, TBMM'de kabul edildi. İLBANK AŞ kalkınma ve yatırım bankası olarak görev yapacak.

- Beypazarı-Nallıhan karayolu üzerinde servis minibüsü ile TIR'ın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 11 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

27 Ocak:

- Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafından, BBP Eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatlarını kaybetmesine yol açan helikopter kazasına ilişkin hazırlanan raporda, ''Gerek kaza nedeninin belirlenmesi gerekse arama-kurtarma faaliyetlerine ilişkin ülkemizin mevzuat, idari ve teknik kapasite ve yeteneklerinin uluslararası düzenlemeler ve uygulamalar karşısında yeterli olmadığı ve mevcut kaynakların da etkin bir şekilde örgütlendirilemediği/değerlendirilemediği anlaşılmaktadır'' denildi.

- Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, DSP'den istifa etti.

28 Ocak:

- Bağımsız milletvekilleri Murat Başesgioğlu (İstanbul) ve Yusuf Ziya İrbeç'in (Antalya) katılımıyla MHP'nin sandalye sayısı 72'ye yükseldi.

29 Ocak:

- TBMM Adalet Komisyonunun CHP'li üyeleri, Yargıtay ve Danıştayda yeni daireler kurulmasını öngören tasarının görüşmeleri sırasında, ''çalışma koşullarının ortadan kalktığı'' gerekçesiyle komisyon üyeliğinden istifa ettiler.

30 Ocak:

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hayalet Sürücü 2'' filminin Pamukkale'deki çekimleri için Denizli'de bulunan Oscar Ödüllü Aktör Nicolas Cage ile görüştü.

31 Ocak:

- TBMM Başkanlık Divanı, 24. Dönem'de milletvekillerine üçüncü yardımcı personel verilmesi yönünde karar aldı.





Türkiye'de 2011 Şubat ayı böyle geçti

Türkiye'de 2011 Mart ayı böyle geçti

Türkiye'de 2011 Nisan ayı böyle geçti

Türkiye'de 2011 Mayıs ayı böyle geçti

Türkiye'de 2011 Haziran ayı böyle geçti

Türkiye'de 2011 Temmuz ayı böyle geçti

Türkiye'de 2011 Ağustos ayı böyle geçti

Türkiye'de 2011 Eylül ayı böyle geçti

Türkiye'de 2011 Ekim ayı böyle geçti

Türkiye'de 2011 Kasım ayı böyle geçti

Türkiye'de 2011 Aralık ayı böyle geçti




Hepsi burada var[video]https://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=189006[/video]
 
Cevap: Good Bye 2011-Welcome 2012



31 Aralık 2011 Yılbaşı çekilişi nerede yapılacak?

31 Aralık 2011 Yılbaşı Milli Piyango çekilişi Ankara'da yapılacaktır.



2012 Milli Piyango Yılbaşı bilet fiyatları ne kadar?

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 31 Aralık 2011 gecesi gerçekleştirilecek olan özel Yılbaşı Milli Piyango bilet fiyatları aşağıdadır.



2012 Milli Piyango Yılbaşı tam bilet fiyatı ne kadar?

Milli Piyango 2012 yılbaşı tam bilet fiyatı 36 TL'dir.



2012 Milli Piyango Yılbaşı yarım bilet fiyatı ne kadar?

Milli Piyango 2012 yılbaşı yarım bilet fiyatı 18 TL'dir.



2012 Milli Piyango Yılbaşı çeyrek bilet fiyatı ne kadar?

Milli Piyango 2012 yılbaşı çeyrek bilet fiyatı 9 TL'dir.



31 Aralık 2011 Yılbaşı Milli Piyango Çekilişi diğer ikramiyeler ne kadar?

1 Adet 5 Milyon TL.

1 Adet 1 Milyon TL.

10 Adet 500 Bin TL.

50 Adet 100 Bin TL



:cool:2012 Milli Piyango büyük ikramiyesi 40 Milyon TL. :cool:
 
Cevap: Good Bye 2011-Welcome 2012



STSL'de 2011'e damga vuran 5 olay



1-Şike Soruşturması

3 Temmuz 2011 tarihi, Türk futbol tarihinde asla unutulmayacak bir tarih olarak kayıtlara geçti.



İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü koordinesinde başlanan Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'in 2010-2011 sezonuna yönelik soruşturma kapsamında, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu birçok spor adamı gözaltına alındı.



Yapılan soruşturmaların ardından Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Tayfur Havutçu ve Serdar Adalı gibi Türk futbolunun önde gelen isimlerinin de aralarında bulunduğu 31 kişinin tutuklu olarak yargılanmasına karar verilirken, birçok futbolcu ve teknik adama da seyirden yasak kararı verildi.



12 Aralık tarihinde Serdal Adalı, Tayfut Havutçu, Ümit Karan ve İbrahim Akın'ın da aralarında bulunduğu 8 kişinin tahliye edilmesiyle birlikte cezaevindeki tutuklu sayısı 23'e indi ve seyirden yasak kararı verilen birçok kişinin de bu yasakları kaldırıldı.



23'ü tutuklu olmak üzere 93 kişinin yargılanacağı davanın ilk duruşması, 14 Şubat 2002 tarihinde Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde yapılacak.

2-Fenerbahce 'ye CL Şoku

Şike soruşturmasının ardından Fenerbahçe'ye bir büyük darbe de 14 Ağustos 2011 tarihinde geldi.



Türkiye Futbol Federasyonui Fenerbahçe'nin 2011-2012 sezonunda UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men edilmesine karar verdi. Kararın gerekçesi ise Fenerbahçe'nin bu kararı kabul etmemesi durumunda UEFA'nın kendi disiplin soruşturmasını başlatabileceği ve TFF aleyhine ciddi yaptırımlar uygulama yoluna gidebileceği olarak gösterildi.



Bu karar, Fenerbahçe'nin Diego Lugano ve Mamadou Niang gibi önemli futbolcularıyla yollarını ayırmak zorunda kalmasına da neden olacaktı.



UEFA ise Türkiye Futbol Federasyonu'nun Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden men etmesi kararı karşısında Avrupa'nın kulüpler bazındaki en presitjli organizasyonuna 2010-2011 sezonunu ikinci sırada tamamlayan Trabzonspor'un katılmasını uygun gördü.

3-Euro 2012 Hayali Suya Düştü

17 Şubat 2010 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu, dünyaca ünlü teknik adam Guus Hiddink'i A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü'ne getirdiğini açıkladığında, tüm futbolseverleri heyecan sarmıştı.



Büyük beklentiler doğrultusunda 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerine katılan A Milli Futbol Takımı, A Grubu'ndaki maçlarında pek de iyi bir performans sergileyemese de, 17 puan toplayarak zor da olsa grubu 2. sırada tamamlayaran play-off'lara katılma şansını elde etti.



Play-off'taki rakip ise, 2008 Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde tarihi bir maçın ardından elediğimiz Hırvatistan'dı. Ay-yıldızlı takımımız grup maçlarında beklentilerin altında kalan bir performans sergilese de, play-off'ta işlerin farklı olması umulmuştu.



Fakat 11 Kasım 2011 tarihinde Türk Telekom Arena'da oynanan ilk maçta Türkiye çok kötü bir futbolla rakibine 3-0'lık skorla boyun eğmiş ve EURO 2012 umutları artık mucizelere kalmıştı. Dört gün sonra Zagreb'de oynanan rövanş maçına da yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkan ay-yıldızlı ekip, sahadan golsüz beraberlikle ayrılarak EURO 2012'ye katılma şansını elden yitirdi ve karşılaşmanın ardından Türkiye Futbol Federasyonu, Teknik Direktör Guus Hiddink'in sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini açıkladı.

4-Play-Off Uygulaması

Türkiye Futbol Federasyonu, tarihi bir adımını da lig statüsünde değişikliğe giderek attı. Kulüpler Birliği tarafından da onaylanan kararla birlikte, Spor Toto Süper Lig'e play-off uygulaması getirildi.



Bu kararın altında yatan sebep ise, şike soruşturması nedeniyle zarar gören ve ilgi kaybedeceği düşünülen lige heyecan getirilmesi ve daha fazla derbi heyecanı yaşanmasıydı.



Lig tarihinde ilk kez bu sezon uygulanacak olan play-off sistemine göre ligi ilk 4 sıra içersinde tamamlayan takım, sezon sonunda kendi aralarında oluşturulacak bir grupla lig usülü 6'şar maç daha yapacak. Normal sezonda kazanılan puanların yarısına, play-off'ta kazanılacak puanlar da eklenecek ve en fazla puan toplayan takım şampiyonluğunu ilân edecek.

5-Arda Turan A.Madrid'te

Yaz transfer döneminde futbol gündemini en çok meşgul eden konulardan birisi de, Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Arda Turan'ın yuvada kalıp kalmayacağıydı.



Fatih Terim'in teknik direktörlüğe getirilmesiyle birlikte önemli bir kesimin takımda kalmasını umduğu Arda, Terim'in ısrarlarına rağmen kariyerini Avrupa'da sürdürmek istedi ve 9 Ağustos 2011 tarihinde resmen Atetico Madrid'e transfer oldu.



İspanyol ekibine 4 yıllık imza atan Arda Turan'ın transferinden sarı-kırmızılı kulübün kasasına ise tam 12 milyon avro girmişti.
 
Cevap: Good Bye 2011-Welcome 2012



Her yeni yıl başka bir güzel.. 2012 yeni yılının sizlere hayatınız boyunca unutamayacağız güzellikler yaşatsın diliyorum. Yeni yılınız kutlu olsun.:)



Umarım 2012,Galatsaray'ımıza ve Türk Futboluna şans getirir:)
 
Cevap: Good Bye 2011-Welcome 2012



erkek adam yilbasi aksami tombala oynamaz. okey oynar aga. yaninda birasini eksik etmez.
 
Cevap: Good Bye 2011-Welcome 2012



2012 hepimizin yüzünün güldüğü , bol sarı-kırmızı başarılarla dolu bir yıl olur umarım. Şimdiden mutlu yıllar.
 
Cevap: Good Bye 2011-Welcome 2012



2011 ortasında ofiste iş yaparken de foruma bakıyordum, bugün yıl sonu, hafta sonu, akşama kimileri eğlenmeye gidicek, ben hala ofiste foruma bakıyorum.Sıkıntı yapıyor muyum bu durumu. Tabiki de hayır.. Fark yok yani daha önceki cumartesilerden, yarın pazar, pazarın da bir farkı olmayacak.. Herkese huzur dolu bir sene dilerim, tüm dileğim bu kadar renkdaşlar.
 
Cevap: Good Bye 2011-Welcome 2012



Yeni deyince insanın içerisinde umutlar yeşeriyor. Yeni yılında sanırım bütün espirisi bu. Hepinizin içindeki umutların gerçeğe dönüşmesi dileğiyle herkese sağlıklı, huzurlu ve başarılı (sarı kırmızı) bir yıl diliyorum.
 
Üst Alt