Görelim Adaleti !/Gürcan BİLGİÇ | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Görelim Adaleti !/Gürcan BİLGİÇ


Ankaragücü maçı için Ali Sami Yen tribünlerini dolduranlar, takımlarını desteklerken hepimizi şok eden görüntüler oluştu.



Kapalı tribünden bir seyircinin üstüne çullananlar, "Allah yarattı" demeden vatandaşı aşağıya fırlattılar. Kavga nedir, tepki nedendir bilemem. Ama metrelerce aşağıya düşen kişinin felç tehlikesi yaşadığını, ölümden döndüğünü biliyoruz.



Bunları neden yazıyorum? Galatasaray taraftarının bu hareketine Futbol Federasyonu'nun ne ceza vereceğini, temsilcilerin raporlarında neler yazdığını, hangi yargı ve görgü üstünden hareket edeceklerini merak ettiğimden.



Şöyle ki; sanıyorum 3-4 sezon önceydi. Olimpiyat Stadı'nda Everton ile yapılan hazırlık maçında, tribündeki bir taraftarın, nereden ve kimin tarafından sıkıldığı belirlenemeyen bir kurşunla yaralanması nedeniyle, Fenerbahçe ligdeki ilk maçını seyircisiz oynadı. Levent Bıçakcı Federasyonu stat güvenliğinden kulübü sorumlu tuttu ve cezayı kesti. Tahkim de kaldırmadı.



İkinci örnek: Beşiktaş İnönü Stadı tribünlerinde, taraftar kavgasında, kalbinden bıçaklanan bir kişi maalesef öldü. Soruşturmalar bunun maçla ilgili olmadığını, taraftar gruplarının kendi aralarındaki bir hesaplaşma olduğunu tespit etti. Ama Federasyon bu konuda taviz vermedi.



Olay kulübün sorumlu olduğu bir bölgede gerçekleştiğinden, Beşiktaş üç maç seyircisiz oynama cezası aldı. Karara itiraz bile etmedi Yıldırım Demirören yönetimi. Tribün terörünü savunmamak adına sustular.



KURULLAR MÜNFERİT Mİ?



Verdiğim iki örnekteki olaylar ve ceza mantığı, Pazar günü Ali Sami Yen Stadı'nda yaşananları da kapsamına alır. Federasyon, Diyarbakırsporlu taraftarların yaptıklarıyla uğraşırken, İstanbul'da olanlara gözünü kapatamaz. Eğer ortam güvenlikten uzaklaşmış, insanların hırsı, birilerini öldürme sınırlarına gelmişse, bundan sorumlu kulüpler de cezalarını almalı.



Bu noktada "münferit" kelimesi kullanılabilir. Ama o zaman, Fenerbahçe de, Beşiktaş da, Diyarbakırspor kulübü de der ki; "Bizim statlarımızda yaşananlar da münferitti. Niye ceza verdiniz?"



Bu noktada Futbol Federasyonu'nun ve kurullarının da, kendilerinin "münferit" olduğunu ispatlama hakkı vardır.



Gürcan Bilgiç
 
Cevap: GÖRELİM ADALETİ!../Gürcan BİLGİÇ



Kamuoyu oluşturma çabaları bunlar. Olacaktır. Umarım federasyon bunların gazına gelmez.
 
Cevap: GÖRELİM ADALETİ!../Gürcan BİLGİÇ



Silahla adam öldürme, yaralama, linç olayları ile tribünden nasıl düştüğü belli olmayan birinin olayı aynımıdır ?



Gürcan, direkt 3 puan verelim gelmeyin Samiyene, bu kadar mı tırsıyorsunuz, bu kadar mı güvenmiyorsunuz takımınıza ?
 
Cevap: GÖRELİM ADALETİ!../Gürcan BİLGİÇ



Ezik oğlu ezik, senin o yazı yazdıgın parmaklar tek tek bir tarafına girsin.
 
Cevap: GÖRELİM ADALETİ!../Gürcan BİLGİÇ



Adalet 13 numarada çalışıyor Gürcan.Yaşlandı artık.Sana başkasını bulalım..:p Son Gençler maçında 3 kırmızı kart görmeniz gerekirdi..Bunlardan da bahset..
 
Cevap: Görelim Adaleti!.../Gürcan BİLGİÇ



atıldımı düştümü tartışmsına girmicem ufak bi soruşturmayla açığa çıkar zaten herşey. 2 şey sorcam eğer tribünden atıldıysa bu adam öldürmeye teşebbüs değilmidir, Böyle bir olayın cezası ne olmalıdır?
 
Cevap: Görelim Adaleti!.../Gürcan BİLGİÇ



Ben sizler kadar soguk kanli yorum yapamayacagim,



Gulcan;) a "haskoy e bir sit yapilmis ona git" diyorum.
 
Cevap: Görelim Adaleti!.../Gürcan BİLGİÇ



Verdiği örneklerin birinde silah diğerinde bıçak var zaten ceza almalarının sebepleri bu,birinin ölmesi yada yaralanması değil.Bizden bu kadar korkmanızın bir anlamı yok o gün stadda seyirci olsun olmasın yinede kaybedeceksiniz.
 
Cevap: Görelim Adaleti!.../Gürcan BİLGİÇ



Adam dünkü bjk galibiyetinden sonra iyice komplekse girdi allah yardım etsin,ulan biz bu stadda 6 maç üst üste seyircisiz oynadığımız sezon bile şampiyon olduk,sizin gibi dangalaklarımı yenemiycez,ayrıca böylesine önemli bir derbiyi kolay kolay seyircisiz oynatamazlar.
 
Cevap: Görelim Adaleti!.../Gürcan BİLGİÇ



Yaa Gürcannnnnnnn

...................... Anladın sen onu. Hani bazı cümleler vardır adamı banlatır. İşte onlardan bir karışım yolluyorum sana
 
Üst Alt