Graeme Souness | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Legend



graeme_souness_galatasaray.jpg




souness_gala.jpg



Yuce Reyis gecen gun TV'de unutamadıgı BİZ'i andı [kayıtsız kalamadım]. ULU REYİS. :ka21:
 
Cevap: *** Greame Souness ***



Şanslıyım. O maçta Kenan Evren lisesi tarafındaki tribündeydim. Ulubatlı bayrağı aldığında bize sallayacak sanmıştık. Meğerse o DİKMEK istiyormuş ;)
 
Graeme Souness | Ulubatlı Souness






Anlar vardır tarihin en önemli ayrıntılarını oluşturan. Anlar vardır insanların hafızalarında köşe taşları gibi yer tutan. Anlar vardır ancak yaşıyanlar tarafından anlatılabilen. Anlar vardır sonucu tahmin edildiği halde önüne geçilemeyen. Anlar vardır yaşayan insana yaşadığını hissettiren. Anlar vardır ilk olmanın ve bir daha yaşanmayacağının farkında olan.



İşte o anlardan biriydi 5 Nisan 1996 gecesi Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadında yaşanalar. Galatasaray ve Fenerbahçe Türkiye Kupası Finalinin ikinci maçında karşı karşıya gelmişlerdi.Oynanan ilk maçı Galatasaray Saunders'ın golü ile 1-0 kazanmış ve maça bu avantaj ile çıkmıştı.Maçın normal süresi Fenerbahçenin 1-0 üstünlüğü ile sonuçlanmış ve uzatma dakikalarına geçilmişti. O an yavaş yavaş geldiğini hissettirmeye başlamıştı. Ve herkes o anın gelişini engelliyemi yeceğinin farkındaydı. O anı başlatan olay maçın 117. dakikasında Saunders'ın ayağından çıkan müthiş füzeydi. Top Fenerbahçe kalesinin 90 tabir edilen üst köşesine takılmış ve Galatasaraylı futbolcuları sevinç yumağı haline getirmişti. Bitiş düdüğü o anın yaşanma zamanının geldiğini haber veren son işaret olmuştu. Tribünlere koşan Galatasaraylı futbolcular ve Teknik Direktör Graeme Souness o anın duyguları ile coşmuş bir şekilde kendilerinden geçmişlerde. Ve o an gelip çatmıştı Souness daha sonra kendine Ulubatlı lakabının takılacağı anı yaşatmaya hazırlanıyordu. Tribünlerden aldığı büyük bir Galatasaray bayrağı ile tur atmaya başladı ve aniden sahanın ortasına doğru yöneldi. Santraya ulaştığında tüm tribünler onu seyretmekteydi. Ve o Galatasaray bayrağını Kadıköyün tam ortasına bir kaç denemeden sonra dikti. O an artık yaşanmıştı ve Galatsaraylılar için bir zevk ve kıvanç Fenerbahçeliler için bir öfke kaynağı olmuştu. Ve hırslı İskoç tarihi oluşturan önemli anlardan birinin başrol oyuncusu olmuştu ...





6/5/1953 Edinburgh doğumlu olan Graeme Souness İskoç futbolunun yetiştirdiği en önemli futbolculardan. Efsanevi Liverpool kadrosunda yer almış olan Souness sırasıyla Middlesbrough, Tottenham Hotspur, Liverpoll, Sampdoria ve Glasgow Rangers formalarını giydi.



1986 yılında Glasgow'a antrenör - oyuncu olarak tranfer oldu. Ve burada arka arkaya 5 Şampiyonluk yaşadıktan sonra 1991 sezonunun ortasında eski takımı Liverpool'a transfer oldu. İlk iki sezonunda ligi altıncı tamamlayan Souness 93/94 sezonunu tamalyamadan Liverpool'dan ayrıldı. 1995 / 1996 sezonunda Galatasaray'ımızın başına geçen Souness, takıma yeni getirdiği üç adalı futbolcuyu monte etmeye çalıştı. Dean Saunders, Mike Marsh ve Barry Venison takıma alışmakta zorluk çektiler. Sadece Saunders başarılı olurken diğer iki futbolcu sezonu tamamlayamadan takımdan ayrıldılar. Souness ligde 4. sırada yer alırken kazandığı Türkiye Kupası onu takımın başında bırakamadı. Daha sonra Southampton, ikinci lige düşen Torino ve en son olarak Benfica takımlarını çalıştıran Souness pek bir varlık gösteremedi.



Kaynak



Bayrak Olayı (nam-ı diğer ulubatlı souness vakaası) - YouTube
 
Cevap: Greame Souness



------



24 Nisan 1996......



Tam 16 yıl oldu...



[video=youtube;9OlQpiVglbM]https://www.youtube.com/watch?v=9OlQpiVglbM[/video]
 
Cevap: Greame Souness



------



24 Nisan 1996......



Tam 16 yıl oldu...



[video=youtube;9OlQpiVglbM]https://www.youtube.com/watch?v=9OlQpiVglbM[/video]



Boyle bir galibiyetin zamani geldi.



Saunders gibi pozisyon buldu mu tavana cakacak forvetimiz olsa daha cok dikerdik o bayragi da, abuk subuk sebeplerden ya yolluyoruz ya hic almiyoruz o tip oyunculari.
 
Üst Alt