GSC Üyelerinin Evcil Hayvanları - Sayfa 5 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Alerjik tepki sebebiyle evde uzun sure hayvan barindiramiyorum. Yoksa kesinlikle bir kedi isterdim. Bayılırım kedilere.

Burada kedi kafetaryasi var ve kafetarya içinde kediler geziyor. Giriş ücreti de (icecek yiyecekten bagimsiz) 3 euro. Yinede seve seve ödüyoruz bu hayvanlar icin.
 
Hocam benden yaşca büyüksünüz, diyeceklerimi muhtemelen zaten biliyorsunuzdur, o yüzden yanlış anlamayın saygısızlık yapmaya çalışmıyorum.
Köpek ise alacağınız, göze almanız gereken 2 şey var, birincisi 6 aylık olana kadar evde büyük/küçük tuvaletini yapmadığı yer kalmayacak (biz eve bez koyuyoruz, çiş kokusu sıkıyoruz beze, orayı fix yapınca evde sadece belirli bir alana işiyor). İkincisi, işten önce ve işten sonra olmak üzere çişe çıkarmanız gerekecek (pisliğini yaptığında dışarda poşetle almanız gerekecek, ona değmekten çekiniyorsanız aklınızda olsun). Bir de bebelik evresinde dişlerini kaşımak için baya terlik falan affetmiyorlar, pahalı ayakkabılarınızı kaldırmanızı öneririm, benim annemin daha yeni 4 haneli fiyatı olan ayakkabılarını parçaladı bizimkiler.

Bir de yurt dışına çıkıyorum demişsiniz, onun için de birkaç günlüğüne bakabilecek akrabanız olmasını tavsiye ederim, çünkü arkadaşlar bir süre sonra yan çizmeye başlıyor. Benim bu konuda en büyük korkum, hayvanın bir süre sonra bu dediğim nedenlerden bakamayıp barınağa verilmesi, çünkü hayvanlar size bağlandıktan sonra atılınca küçümsenmeyecek derece travma geçirebiliyor. Öyle bir senaryo olma ihtimali varsa, hayvanı almak yerine ona işe gitmeden günden güne mama ve su verseniz daha doğru olabilir.

Kedi ise alacağınız, max zorluğu mobilyalarda tırnağını kaşıyor, ama tırnak kaşıma direkleri var o yardımcı olur. Komşudur vs kediyi 3-5 gün rahatlıkla bırakabilirsiniz, yani siz yokken bakacak biri illa çıkar zaten hayvana mamasını veriyorsun tuvaletini vs kendi hallediyor, bakması çok kolay.

Sağol dostum bilgiler için.

Köpek yalnız yaşayan ve çalışan birinin sorumluluklarını üstlenebileceği bir hayvan değil maalesef.

Kendine yeterliği yüksek olduğu için kedi düşünüyorum. Barınağa bırakmak gibi bir durum olmasın diye enine boyuna düşünüyorum. Er geç kedi edineceğim ama.
 
Alerjik tepki sebebiyle evde uzun sure hayvan barindiramiyorum. Yoksa kesinlikle bir kedi isterdim. Bayılırım kedilere.

Burada kedi kafetaryasi var ve kafetarya içinde kediler geziyor. Giriş ücreti de (icecek yiyecekten bagimsiz) 3 euro. Yinede seve seve ödüyoruz bu hayvanlar icin.

Bu mesajı daha önce de atmıştınız, üzülmüştüm, o yüzden içimde kalmasın yazayım.

Değişik türde alerjiler var, mesela benim alerjimin olduğu tek hayvan Shar-Pei köpek cinsi, öyle tüylü falan olmamasına rağmen.

Gerçekten kedi istiyorsanız herhalde araştırmışsınızdır da, şu linki bırakayım :





Tavsiyem, eğer bu kedi cinslerinden birine sahip olan arkadaşınız varsa onu ziyaret edip reaksiyon verip vermediğinizi denemeniz.

Hatta baktınız reaksiyon vermiyorsunuz, belki birkaç gün bakmayı deneyebilirsiniz (Yanlız uyarayım, kediler mekanlarına çok alışıktır, eğer gezmeye alışık değilse onu evinize götürürseniz alışması zaman alabilir ve korkabilir hayvan, o yüzden sizin gitmeniz daha doğru gibi)

Arkadaşımın da ciddi alerjisi vardı, Spyhnx türü kedi aldı, aklınızda olsun, umarım gönlünüze göre gelişir her şey.
 
Kanaryam vardı.Mesut.Çok erken öldü.2 ay bakabildik.Bi daha tövbe ettim hayvan beslemem.Millet köpek kedi nasıl besliyor.Ölünce kahrolursun.

Kendi adıma cevaplayayım:

Öncelikle başınız sağolsun. Ben de bundan 2.5 sene önce 13 yaşındaki köpeğimi kaybettim yakın zamanda sayabileceğim.

Köpeğimin vefatını ben hissettim. Ameliyat olması için veterinere bırakmıştık, 3-4 gündür veterinerde kalıyordu, bir gece rüyama girdi.

Sabahına veterineri aradığımda köpeğimi kontrol ettiklerinde vefat ettiğini öğrendim. Rüyamda bana gelip kendini sevdirip veda etmişti.

Bu bana tabii çok koydu, ama ona 13 yıl boyunca bir yuva sağlayabilip, zor zamanlarında kaç kere veterinere götürüp,

en pahalı ne varsa desteği sağlayabildiğim için ona en iyisin sunmanın rahatlığıyla ayrıldım köpeğimden.

Sizin durumunuz benimkinden farkı, siz zamansız kaybetmişsiniz dostunuzu, bunun da yaratabileceği travmayı anlıyorum.

Aynı babannemi yatağında uyurken kaybedince cenazesinde ağlayıp ertesi hafta düzelmem,

ama en iyi arkadaşımı bombalama sonucu kaybedince, benden onun bir bakıma erken alınmasıyla aylarca şokunu atlatamamam gibi.

Ancak hayat devam ediyor. Kız arkadaşım sayesinde hayvansever sayfaları takip ediyorum, siz de gidip bakarsanız gördüklerinize inanamazsınız,

sokağa atılan hayvanlar, işkence edilenler, balkona kitleyip susuz bırakıp ölmesini izleyenler, gözü çıkarılıp bacağı ezilenler vs...

Öyle iğrenç insanların eline geçmesi yerine bu hayvanların, sizin gibi duygusal insanlarla yaşaması her türlü onların kısa ömrü için lütuf.

Yine, kız arkadaşım mesela yaşlı olan hayvanlara geçici olarak yuvasını açıyor onlara kalıcı yuva bulunana kadar,

o hayvancağızlar en azından ömürlerinin sonunu mutlu yaşayabilsin diye, terk edilme travmasını yalnız yaşamasınlar diye.

O yüzden hayvan seviyorsanız, inanın bana sizin gibi insanlara ihtiyacı olan çok hayvan var, çok kapalı olmayın bu düşünceye,

Saygılarımla.
 
Küçüklüğümde bir Aquarium vardi balıkla..bir tane de akvaryum balığım vardı "Nemo" isimli :)


Sonra Anneannemin bir muhabbet kuşu vardı "Boncuk" (RIP), çokça bizde kalırdı.
Kendisi eletmezdi ama elinde, omuzunda birşeyler geveleyip uyurdu :)

Boşuna Kuşları Severim demiyorum.
dsc00041.jpgdsc00384.jpg

Transfer Istihbarat Şefi
 
Üst Alt