GSCimbom el ele | Somali, Etiyopya, Eritre ölüyor! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

GSCimbom el ele | Somali, Etiyopya, Eritre ölüyor!


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar; 15.000'e yakın nüfusu olan bir oluşum olarak övünüyoruz, inancı olanlarımızdan 2 SMS karşılığı Fitre, İnancı olmayan arkadaşlarımızdan yine SMS yolu ile sadece yardım amaçlı bu kampanyaya destek vermeye çağırıyorum. Her oluşumun olduğu gibi bu kampanyada bizim oluşumumuzun sosyal sorumluluk projesi olsun ve kendimizce sessiz kalmayıp, açlık ile savaşan "insanlara" yardım elini uzatalım.



1 SMS 5 TL

2 SMS Karşılığı Fitre

3 SMS Karşılığı Fitre + 1 İftar karşılığıdır.



Bu başlığı mümkün olduğunca yukarda tutalım, Dünyada olup bitene sessiz kalmıyalım. ( İmkanı olmayan arkadaşlarımızıda, bunu yaymaya davet ediyorum)



Büyük meblalarda yardımda bulunmak için Banka No mevcut. Bu proje Diyanet işleri denetiminde yürütülen bir proje olup içeriği aşağıdadır.



AFRİKA’DAKİ KARDEŞLERİMİZİN SİZLERE İHTİYACI VAR



“Her Evden Bir Fitre, Bir İftar Afrika’ya”



Dünyanın en fakir kıtası olan Afrika’da 40 milyonun üzerinde insanın kronik açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı, her üç Afrikalıdan birinin yetersiz beslendiği, bu yıl Doğu Afrika ülkelerinin son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşadığı, özellikle Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi’de de etkisini gösteren bu kuraklığın başta çocuklar olmak üzere binlerce insanın yaşamını tehdit ettiği hepimizce bilinmektedir.



Diyanet İşleri Başkanlığı, Dünyanın hangi köşesinde olursa olsun muhtaç insanlara yardım eli uzatmak, çok uzaklarda olsalar da birileri açken tok yatmamak, insanlığın birlik ve dirliği için elimizdeki nimetleri paylaşmak ve mesafeleri hiçe sayarak gönül köprüleri kurmak için bir kampanya başlatmış bulunmaktadır.



Başkanlığımızın Türkiye Diyanet Vakfı ile ortaklaşa başlattığı “Her Evden Bir Fitre, Bir İftar Afrika’ya” adlı bu kampanya ile Ramazan’ın bereketini kardeşlerimizle paylaşmış, fitrelerimizin en azından bir tanesini bir kişilik iftarın masrafını göndermek suretiyle Afrika’da açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalan kardeşlerimize bir lokma ekmek, bir yudum su ikram etmiş olacağız.



Başlatılan uygulama ile bütün operatörlerden AFRIKA yazıp 5601’e gönderilecek olan SMS’ler 5 TL karşılığında olacak, 3 SMS gönderildiğinde bir fitre bir iftar parası verilmiş olacaktır.



Ümit ediyoruz ki fitrelerimiz ve iftarlarımız uzaklarda hayata tutunmaya çalışan canlara ab-ı hayat olacaktır.









BAĞIŞ YÖNTEMLERİMİZ1. ONLİNE BAĞIŞ



TDV : Türkiye Diyanet Vakfı İnternet Adresine girerek online bağış bölümünden ilgili bağış hesabını seçebilirsiniz.(Bu uygulama 1 Ağustos 2011’den itibaren aktif olacaktır)



2. SMS İLE BAĞIŞ (1 SMS 5 TL.’dir.)

SMS ile Bağışta bulunmak için AFRIKA yaz 5601’e 1 SMS gönderSMS ile Fitrenizi vermek için AFRIKA yaz 5601’e 2 SMS gönder



3. BANKA HESAP NUMARALARIMIZA havale ve EFT yöntemiyle



4092.png




Hiç havale ile uğraşmadan kredi kartı ile online yardım için;



https://euygulama.diyanetvakfi.org.tr/onlineislemler/?tur=4





Arkadaşlar sizlerden ikinci ricam; kimin nekadar yardım yaptığının hiç önemi olmadığından dolayı, ve yardımın gizliliğinden ötürü bu başlığı sadece " İnsanlığa yardım" yazarak üstte tutalım. Anlayışınız ve yardımlarınız için kendi adıma teşekkür ederim, ayrıca fitre niyetiyle gönderenlerinde Allah yardımlarınızı kabul etsin.
 
Cevap: "İnsanlık yanlız kalmasın" Somali'ye Yardım Kampanyası



Kendi adıma görevimi yaptım renktaş bu hatırlatma için tşk ederim.
 
Cevap: "İnsanlık yanlız kalmasın" Somali'ye Yardım Kampanyası



bu konuyu açtığınız için özellikle teşekkür ediyorum arkadaşım, sağol, yüreğine sağlık.



Çok önemil bir konu.



Herkes duyarlı olmalı.



lütfen.
 
Cevap: "İnsanlık yanlız kalmasın" Somali'ye Yardım Kampanyası



En kısa surede gonderecegım açlıktan kucuk cocuklar olüyor allah yardımcıları olsun..
 
Cevap: "İnsanlık yanlız kalmasın" Somali'ye Yardım Kampanyası



içler acısı duyarsız kalmayalım ve ne kadar gelıyorsa elımızden destek olalım
 
Cevap: "İnsanlık yanlız kalmasın" Somali'ye Yardım Kampanyası



Arkadaşlar, hastalıktan doğa şartlarından gibi bazı önlenmesi mümkün olmayan ölümlerde acı fakat AÇLIKtan dolayı ölüm tüm dünyanın bir ayıbıdır. Ülke, din, dil, ırk, milliyet ayrımı yapılmaksızın insan değerleri için duyarlı olalım. 1 SMS 5 TL İnsanlık açlıktan ölmesin !.
 
Afrika’da, başta Somali olmak üzere, Etiyopya, Kenya, Eritre ve Cibuti'yi kasıp kavuran büyük kuraklık ve neticesindeki açlık, bir insanlık dramına dönüştü. Hayırsever halkımızın yardım elini dünyanın dört köşesine ulaştıran Türk Kızılayı, şimdi de Afrika’ya insani yardım ulaştırabilmek için bir kampanya başlatıyor.



Özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği yurtdışı insani yardım çalışmalarıyla, sadece ülkemizin değil uluslararası kamuoyunun da takdirini kazanan Türk Kızılayı, kuraklık ve açlığın pençesinde can çekişen Afrika’ya da duyarsız kalmıyor.



İhtiyaca göre Afrika kıtasındaki yardım çalışmalarına sürekli olarak devam ettiren Türk Kızılayı, son dönemde yaşanan kuraklık ve neticesindeki açlık tehdidinin açtığı yaraları bir nebze olsun sarabilmek için yardım kampanyası başlatma kararı aldı. “Afrika Kararmasın! İnsanlık İçin İyilik Kandillerini Yakalım” sloganıyla yürütülecek olan yardım kampanyası ile hayırsever halkımızdan, yardım ellerini Afrika’ya uzatmaları istenecek.



Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, “İnsanlığın ortak utancı olarak nitelenebilecek bu sefaletin bir an önce ortadan kaldırılması için insanlığı ortak vicdanının hepimize yüklediği sorumluluklar olduğuna inanıyoruz. Dünya'nın neresinde bir afet yaşanıyorsa oraya hiçbir ayrım gözetmeden Anadolu insanının tarifsiz merhamet duygusunu taşıyan Türk Kızılayı, başta Somali ve Kenya olmak üzere her türden sömürünün kurbanı olan Afrika'ya da elimizi uzatmak için halkımızın desteğini bekliyoruz” diyerek çağrı yaptı.

Yardım kampanyası hakkında detaylı bilgi almak ve bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımız, Türk Kızılayı’nın ücretsiz bilgi ve bağış hattı olan 168’i arayabilecekler. Yardımseverler, kampanya için özel olarak açılan banka hesap numaralarından ve Türk Kızılayı’nın resmi internet sitesi, TÃœRK KIZILAYI adresine girerek bağışta bulunabilecekler.

Ayni ve nakdi bağışlardan elde edilecek yardımlar, Türk Kızılayı tarafından uluslararası kuruluşlarla işbirliği içerisinde Afrika’daki gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.





Bağış için:

Banka : Tüm bankalardaki Türk Kızılayı hesabı

İnternet : TÃœRK KIZILAYI

Telefon : 168 ücretsiz bağış ve danışma hattı

PTT : 2868 numaralı Türk Kızılayı posta çeki

Kızılay : Tüm Şubeler

SMS : Tüm operatörlerden 2868’ boş mesaj ile 5 TL’lik bağış
 
Cevap: GSCimbom el ele | Somali, Etiyopya, Eritre ölüyor!



Haberlerde gördüğümde gerçekten çok üzülmüştüm. Şuan içinde bulunduğumuz duruma ne kadar şükretsek azdır. Yardımlarımızı esirgemeyelim inşallah, gerçekten buna çok ihtiyaçları var. Allah yardımcıları olsun..
 
Cevap: GSCimbom el ele | Somali, Etiyopya, Eritre ölüyor!



En dandik sigaraya 5TL veriyor durumu en kötü kişi bu ülkede. Sigara içmeyen de yine çok gereksiz harcamalar yapıyor, buna ben dahil. Bir SMS 5TL kimseyi zor duruma sokmayacağı gibi, karşı tarafa büyük ilaç olacaktır. Lütfen herkes duyarlı olsun en az 1 SMS atsın. Bence çok büyük birşey.
 
Cevap: GSCimbom el ele | Somali, Etiyopya, Eritre ölüyor!



El atmamız lazım:(



5TL hiçbirşey, Ramazan ayında büyük sevapta işleriz.
 
Cevap: GSCimbom el ele | Somali, Etiyopya, Eritre ölüyor!



Allah yardımcıları olsun. Duyarlı olalım beyler.Herkes üzerine düşeni yapmalı.
 
Cevap: GSCimbom el ele | Somali, Etiyopya, Eritre ölüyor!



Hadi beyler. Azıcık empati kurmasını bilsek değil 5 lira, 500 lirayı gözden çıkarırız da ona da gerek yok. Sadece 1 SMS yeterli... (Hiç olmazsa tabi)
 
Cevap: GSCimbom el ele | Somali, Etiyopya, Eritre ölüyor!



Yaptım bağışımı, konuyu açtığın için teşekkürler Ömer.
 
Cevap: GSCimbom el ele | Somali, Etiyopya, Eritre ölüyor!



Arkadaşlar belki banka hesap numarasıyla yardım göndermek meşakatli ve uğraş gerektiren birşey gibi gözükebilir, ama SMS için hiçbir işleme gerek yok çoğu kullanıcınında hattı faturalı artık, ay sonunda ek 5 (yada kaç tane gönderdiysek) tl gelicek sadece. Güvenilirlik konusundada Kızılay ve Diyanet işbirliğinde yürütülen bir çalışmadır.



AFRIKA yaz 5601'e gönder . 1 SMS = 1 Hayat (5TL)
 
Cevap: GSCimbom el ele | Somali, Etiyopya, Eritre ölüyor!



İnsanlık borcudur, sizler de elinizden geldiğince destek olun lütfen.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt