Günay Kayarlar | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Günay Kayarlar


gunaykayalargs1.jpg



Günay Kayalar

Galatasaray Eski Futbolcusu



Teknik Direktörlüğümüzü Gündüz Kılıç'ın yaptığı 1954-1955 sezonu İstanbul Profosyonel Lig Şampiyonluğunu kazanan Galatasaray kadrosunda yer almış genelde orta saha görevini üstlenmiş futbolcumuzdu.

Galatasaray bu sezon ligde ki tek yenilgiyi Beşik'taş'tan almıştı. Bu maçta görev alan Günay Kayalar Galatasaray-Beşiktaş maçlarının belki de en unutulmazlarından olan bu karşılaşmanın oyuncularındandı. Malumunuz olmak üzere Galatasaray 2-0 önde götürdüğü karşılaşma daha sonra 4-2 galibiyetimizle devam etmiş nihayetinde de son dakikalarda yediğimiz gollerle maçı Beşiktaş 5-4 kazanmıştı. Ve.. Bu tek mağlubiyet ile İstanbul Profosyonel Ligini Şampiyon olarak bitirmiştik.

Günay Kayalar daha sonraları futbol'dan kopmayarak yeşil sahalarda Teknik Direktör olarakta uzun yıllar görev yaptı. Özellikle Galatasaray'da kritik dönemlerde Teknik Direktörlük görevlerini başarıyla üztlenmiştir. (Örneğin 1981-1982 sezonunda Brain Birch'ün başarısız olup gönderilmesinden sonra ve 1982-1983 sezonunda Özkan Sümer'in ayrılmasından sonra Galatasaray Teknik direktörlük görevlerini yürüterek bunalımlı dönemlerimizde hep yanımızda oldu.)

Daha sonra bir çok takımda Teknik Direktörlük görevini başarıyla sürdürüp ; Türk futbol tarihine 1953 yılında oynanan Dünya Gençler Şampiyonluğu futbol müsabakalarında 4 kez Milli forma giymesiyle de adını altın harflerle yazdırmıştır.



Oynanan bu müsabakalar 'da ;



İspanya-2 TÜRKİYE-3

Macaristan-2 TÜRKİYE-0

Lüksemburg-0 TÜRKİYE-3

Fransa-0 TÜRKİYE-1 olarak sonuçlanmıştır.



Değerli futbolcumuz Günay Kayalar'ı birazcık'ta olsa tanımış ve genç kuşaklarımıza aktarmış olduk.

Bu vesile ile Günay Kayalar'ı sevgi ve saygıyla yad etmiş olduk.



Sevgiyle kalın.
 
Cevap: Günay Kayalar



Günay Kayalar'ın Galatasaray'da oynadığı dönemlerde ki Galatasaray kadromuz ;



1954-1955 sezonunda ;

Galatasaray genç kadrosuyla "İstanbul Profesyonel Liginde" ilk şampiyonluğunu kazandı.Galatasaray'ın şampiyon kadrosu; Turgay Şeren, Yüksel Alkan, Tayyar Cavcav, Necmi Erdoğdu, Kamil Altan, Ergun Ercins, Coşkun Özarı, Rober Eryol, Muzaffer Tokaç, Günay Kayarlar, Saim Tayşengil, Ali Beratlıgil, Ali Soydan, Kadri Aytaç, Suat Mamat, İsfendiyar Açıksöz, Güngör Okay, Sedat.



1955-1956 sezonunda ;

On takım arasında oynanan maçlar sonunda bir sezon önce eline geçirdiği şampiyonluğu bırakmayan Galatasaray "İstanbul Profesyonel Liginde" üst üste şampiyon olan ilk takım oldu. Galatasaray'ın şampiyon kadrosu; Turgay Şeren, Tayyar Cavcav, Saim Tayşengil, Coşkun Özarı, Kadri Aytaç, İsfendiyar Açıksöz, Suat Mamat, Ali Beratlıgil, Metin Oktay, Ali Soydan, Necdet, Enver,Rober Eryol, Güngör Okay, Ergun Ercins, Günay Kayarlar.
 
Üst Alt